Екскурзии Индия и Непал

Вашата оценка
Индия и Непал с полет над Еверест
Индия
Маршрут:
София - Истанбул - Делхи - Агра - Джайпур - Делхи - Катманду - Истанбул - София

Продължителност:
10 дни / 8 нощувки

Транспорт:
Самолет

Програма

ДЕН  1 

Среща на летище София в 8.00 ч. за полет до Делхи  в 10.00. Кацане в Истанбул в 11:25ч. В 20.15, полет за Делхи.

ДЕН  2 Делхи-Агра 230 км

Пристигаме в Делхи в 4.35 часа и се отправяме към Агра. По пътя ще спрем за закуска. Пристигане в града около обяд.

Настаняване в хотела и кратка почивка. Посещение на Тадж Махал и крепостта Агра. Крепостта Агра или Червената крепост е под защитата на UNESCO. Тя се намира на около 2.5 км от своя по-голям брат Тадж Махал.

Тази вечер ще имаме възможност да се насладим на спектакъла “Mahabbat the Taj” в културния център на Агра.В него участват над 70 артиста. Спектакъла представлява уникално звуково и светлинно пресъздаващо историята на Шах Джахан и неговата съпруга Мумтаз Махал. ( по желание, срещу допълнително заплащане). Вечеря и нощувка.

ДЕН  3 Агра - Джайпур - 230 км

Закуска в хотела. Днес се отправяме към Джайпур. По пътя ще посетим Фатехпур Сикри – градът на победата.  Това е старинен архитектурен комплекс, който свидетелства за културата на индийската цивилизация през 16 век. Фатехпур Сикри е уникален пример за архитектурни ансамбли от най-високо качество на строителството в Индия. Комплексът е разположен само на около 40 км западно от Агра. Пристигане в Джайпур. Настаняване. Вечеря. Нощувка. 

ДЕН  4 Джайпур

Закуска в хотела. Днес ще посетим Хава Маха - Дворецът на ветровете – построен през 1799 г. от Махарджа Савай Пратап Сингх. Дворецът има пирамидална конструкция с 953 прозореца. Крепостта Амбър – построена в началото на 17 век. Изкачване със слонове до върха на крепостта. ( по възможност. Ако това не е възможно, се използват джипове). Разходка из залите на крепостта, много от които има красиви картини по стените. Ще минем покрай Джал Махал, лятна резиденция на кралското семейство, продължаваме към Обсерваторията Джантар Мантар -  монумент от 18 век. Обиколката ни завършва с посещение на Градския дворец. Вечеря. Нощувка.

ДЕН  5 Джайпур - Делхи

Закуска в хотела. Отпътуване за Делхи.

Пристигаме в Делхи. Днес ни предстои панорамен тур из Стария Делхи: Джама Масджид е най-голямата джамия в Индия и последният архитектурен шедьовър на Шах Джахан, мемориалът Радж Гат - мястото, където е кремиран "бащата на нацията" Махатма Ганди, спираме за снимки пред крепостта Ред Форт. Вечеря. Нощувка

ДЕН  6 Делхи

Днес ще разгледаме Нов Делхи. Ще видим Президентския дворец, Парламентът, Индийската Порта – мемориален паметник от Първата Световна Война, Гробницата Хумаюн – предшественик на Тадж Махал, Кутуб Минар – кула от 12 век, извисяваща се до 73 м. височина. Разходка с рикша из Чандни Чоук - един от най-старите и натоварени пазари в стария град, построен през 17ти век от Шах Джахан - император от династията на Великите Муголи, и проектиран от дъщеря му Джахан Ара, посещение на старите пазари за сребро и подправки. Вечеря. Нощувка.

ДЕН  7 Делхи - Катманду

Закуска. Освобождаване на хотела и трансфер до летището за полет до Катманду.

Днес се отправяме на тур из Непалската столица. Ще посетим площад Дурбар, място където от векове са живели управляващите династии на Непал, запазило своята средновековка атмосфера, включен в списъка на ЮНЕСКО. Ще посетим Храмът Махендра Нат – пагода с артистична красота и двоен стъпаловиден бронзов покрив, разположена в двор с множество ступи и статуи. Няма да пропуснем храмът на Кумари – храмът на живата богиня Кумари, с неговите щедро резбовани дървени балкони. Той е построен от последния цар на династията Мала. Вечеря. Нощувка.

ДЕН  8 Катманду - Патан

 Закуска. Продължаваме към Катмандап, построен от цар Лакшими Нарсинга Мала, в началото на 16 век. Вярва се, че целият храм е изграден от дървесината на едно единствено дърво. Обиколката продължава с разглеждането на една от двете древни будистки ступи в Непал – Сваямбунат (ЮНЕСКО), наречена още „Храма на маймуните“, заради многото маймуни живеещи в и около храма. Това е един от най-впечатляващите храмове на Буда, с възраст над 2000 г. Разположен е на хълм с височина 77м, от където се разкрива невероятна гледка към Катманду и Хималаите.

ще посетим храмът Пашупатинат, разположен на бреговете на р. Багмати, отличаващ се със своите сребърни врати и златен покрив. Една от най-известните ступи в Непал е храмът Боднат, построен през V век, античният храм е един от най-големите в света.

Следобед ще отпътуваме за Патан – един от трите кралски града в долината, който се намира на около 5 км южно от Катманду, на южния бряг на река Багмати. Патан е център на будистката и индуската култура.

Градът е пълен с религиозно изкуство, храмове и манастири. Това е град на будистки паметници, индуски храмове и фини дърворезби. Лалитпур е името на този град, който означава „град на красотата". Градът е известен като рай на изящните изкуства. Един забележителен паметник тук е Храм от 17 век, посветен на индуския Бог Кришна - Кришна Мандир, изграден изцяло от камък с редки каменни резби по стените, изобразяващи епични войни от Рамаяна и Махабхарата. Ще посетим също пагодата на Локешвар, построена през 12 век от цар Баскар Варма. Връщане в Катманду. Вечеря. Нощувка.

ДЕН  9 Еверест -  Бхактапур

Днес ще имаме възможност да прелетим над най-високия връх на Земята – Еверест. На непалски „Сагарматха“ името му означава „Високо в небесата“. Другото му име „Джомолунгма“ идва от тибетски и означава „Богинята-майка на света“. Върхът е наречен на полковник Джордж Еверест- директора на Индийската топографска служба, заемал този пост през 1830 – 1843 г. 

Рано сутринта ще имаме възможност на се доближим до най-високата точка на Земята, чрез едночасов панорамен полет над Хималаите. ( по желание срещу допълнително заплащане). След полета ще се върнем за закуска в хотела.

Днес ще посетим Бхактапур. Градът е бил център на княжество Бхактапур, второто по големина от трите разположени в долината и заедно с другите две — най-голямото Катманду и най-малкото Патан — фактически са формирали Непал.

Ще посетим централния площад с неговите забележителности: Лъвската порта, статуята на цар Бупатиндра Малла, Храмът Батсала, световноизвестният Дворец с 55 прозореца, Голдън Гейт. На площад Таумадхи е разположен храма Ниатапола, който датира от 1702 г. Колосалната пет етажна постройка е най-високият храм - пагода в страната. Връщане в хотела. Вечеря и Нощувка.

ДЕН  10  Катманду - София

Ранен полет с Турски авиолинии от Катманду за София, през Истанбул.

Кацане в Истанбул в 12:55.

В 19:25ч.  полет за София. Кацане на летище София в 20.45ч.

Цената включва:

Самолетен билет София – Истанбул– Делхи – Катманду- София с Турски Авиолинии, с включен багаж 30 кг.

Самолетен билет Делхи - Катманду  (допустим багаж 20кг)

1 нощувка със закуска и вечеря в Агра

2 нощувки със закуски и вечери в Джайпур

2 нощувки със закуски и вечери в Делхи

3 нощувки със закуски и вечери в Катманду

Всички трансфери описани в програмата

Обзорен тур из Катманду с местен екскурзовод

Посещение на Патан с местен екскурзовод

Посещение на Бхактапур с местен екскурзовод

Панорамна обиколка на Делхи

Изкачване на крепостта Амбър със слонове

Екскурзовод от местния партньор по време на цялото пътуване

Водач от България, при група над 12 човека

Медицинска застраховка с покритие 10 000 Евро, за лица до 65г.

Цената не включва:

Доплащане за единична стая –530 лв.

Едночасов полет над Еверест – 242 Евро, с включен двупосочен трансфер до летището. Полетът се извършва с 36 местен самолет, с гарантирано място до прозореца. Изисква се предварително заплащане и резервация.

Виза за Непал – 25USD, издава се  и се заплаща на място

Виза за Индия – 105 лв. заплаща се предварително

Бакшиши – 50 USD

Застраховка „Отмяна на пътуване“ – варира между 1,5 и 3% от общата стойност на пътуването.

Доплащане за медицинска застраховка за лица над 65г. – 14,90 лв.

Необходими документи:

Международен паспорт с валидност 6 месеца напред

Виза за Индия

Българските граждани е необходимо преди отпътуването си за Индия да попълнят електронен визов формуляр, да предоставят валиден задграничен паспорт с минимум 2 свободни страници и 1 електронна снимка.

Виза за Непал

Издава се на летището, необходими са две снимки паспортен формат

Важно!

Цената е валидна при минимум 12 записани туриста.

Настаняването в хотелите е след 14:00 ч., а освобождаването на стаите - до 10:00 ч. 

Ездата на слонове в Джайпур е под контрола на местното правителство на Раджастан и може да бъде ограничена без предварително предупреждение. 

Цените са изготвени при следния валутен курс на БНБ: 1USD = 1,78 BGN. При увеличение на валутния курс на щатския долар към лева с повече от 2%, туроператорът си запазва правото да промени цената към датата на доплащане. Цената би могла да бъде прекалкулирана и при съществена промяна на летищните такси по международните и особено по полета Катманду – Делхи.

Полетът над Еверест е зависим от климатичните условия. Необходима е предварителна резервация и потвърждението й.

Ако полетът бъде заплатен и в последствие анулиран в същата сутрин преди извършването му, се дължи неустойка в размер на 30 евро за извършените трансфери.

Примерни хотели по програмата

Агра- Howard Plaza the Fern 4*/ Mansingh Hotel 4*

Джайпур – Fern Eco Tel 4*/ Mansingh Hotel 4*

Делхи – Sarovar Muse Kapasheda 4* / или подобен

Катманду – Hotel “Shambala 4* или подобен