Оман – перлата на Персийския залив! Индивидуална екскурзия от My Way Travel

Вашата оценка 5 от 1 глас
Оман – перлата на Персийския залив!
Оман
Маршрут:
София – Маскат – Сур – Уахиба – Дукъм – Салалах - София

Продължителност:
10 дни / 8 нощувки

Транспорт:
Самолет

Програма

Оман – перлата на Персийския залив!

София – Маскат – Сур – Уахиба – Дукъм – Салалах

10 дни / 8 нощувки

Индивидуална програма

 

1 ден: София - Маскат

Пристигане на летището в Маскат. Посрещане от представител на фирмата партньор и трансфер до хотел Levatio Muscat 4*. Около 15:30 часа вашия водач ще ви вземе от лобито на хотела за индивидуална полудневна обиколка на града. Ще посетите старата част на Маскат и музея Bait Zubair. Първоначално е бил къща на богат търговец, който имал хоби да колекционира антиквариат и да прави фотография. През 1998 г. той преобразува къщата си в музей, представяйки културата и артефактите на Оман. Обиколката ще продължи с официалния дворец на Негово Величество, Султан Кабоос. Двореца Ал Алам е една от шестте султански резиденции с над 200 годишна история. Обграден е от два форта - Джалали и Мирани, построени от португалците още през 16 век. Сега двореца се използва за официални визити на гости на държавата и Кралското семейство. Ще го разгледате само от вън, тъй като не е отворен за посещения. Последна спирка е Muttrah Souq - един от най-старите пазари в Оман. Това е място, където можете да общувате с местните хора, да купите сувенири за приятели и семейство, а тесните алеи на souq с мистична миризма на сандалово дърво създават страхотна атмосфера. Връщане в хотела. Нощувка.

 

2 ден: Маскат – Уади Тиуи – Сур

Закуска и напускане от хотела. Първо ще се отбиете за кратко при Голямата джамия. Grand Mosque е една от най-големите джамии в света и може да побере 20 000 богомолци. Вътре ще откриете красиви произведения на изкуството, полилеи и един килим, покриващ цялата молитвена зала. За да я посетите, трябва да бъдете облечени подходящо - покрити от главата до петите. Дамите трябва да покрият главата си с шал. Голямата джамия е отворена за туристите от събота до четвъртък от 08:00 часа до 11:00 часа. Продължавате към Quriyat Village, много голямо рибарско селище между лагуната и морето. Пристанището все още се охранява от наблюдателна кула. Ще направите кратка спирка за снимки и по-късно ще продължите с кола до Уади Арбин. „Уади“ на арабски означава пресъхнало русло на реката. Това е едно от интересните офроуд трасета в този регион и след като се насладите на офроуд шофирането, ще продължите в посока Bima Sinkhole - зрелищен варовиков кратер със синьо зелена вода. Тук ще спрете за почивка, слънчеви бани и разхладително къпане. След обяд продължавате към Уади Тиуи. В тази долина ще откриете старо село с много ферми за банани, папая и др. След кратка разходка, ще се отправите към Сур. Пристигане и настаняване в хотел Sur Plaza 3*. Около 20:00 часа ще посетите резерват с костенурки. Зелените костенурки изминават 100 километра всяка година за да гнездят. Това е уникална възможност да ги видите в естествения им хабитат. Връщане в хотела и нощувка.

 

3 ден: Сур – Уади Бани Халед - Уахиба

След като закусите и освободите хотела и ще посетите двора на корабостроителницата в Сур, местния пазар и рибния пазар. След кратка разходка продължавате към Уади Бани Халед. Wadi Bani Khalid на арабски означава естествен оазис. Това е оазис в пустинята с бистри естествени басейни с изворна вода. След кратка почивка и възможност да поплувате в прохладните води, ще се отправите на приключение сред пясъците на Уахиба (Wahiba Sands). Уахиба често е описвана като перфектното пясъчно море от дюни, някои от които с височина 100 м и с оранжев цвят. Опитния шофьор ще ви повдигне адреналина с шофиране из през вълнообразните пясъчни дюни. След това ще посетете бедуинска къща и ще се запознайте с жени бедуини, за да научите повече за живота им. Те ще ви почерпят с кафе Omani и ще ви разкажат, какво правят, за да оцелеят в пустинята. Тук ще можете да станете свидетели на грандиозния залез от върха на пясъчните дюни. Вечеря и нощувка в Arabian Oryx Camp.

 

4 ден: Уахиба

Закуска. Свободен ден в лагера. Вечеря и нощувка.

 

5 ден: Уахиба - Дукъм

След ранната закуска, ще напуснете лагера и ще продължите на дълго пътуване към Дукъм (Duqm). Това е едно от красивите места в Оман. Поради близостта с петролните кладенци и след началото на строежа на ново пристанище за износ на петрол, малкото село се развива бързо и скоро ще бъде важен град. Настаняване в хотел Crowne Plaza Duqm 4*. Нощувка.

 

6 ден: Дукъм - Салалах

След закуска ще напуснете града и ще се отправите към "Каменната градина", чиято форма, изваяна във времето под влиянието на водата и вятъра, я превръща в едно от естествените чудеса на планетата. Следващата ви дестинация за деня ще бъде в Ras Madarkah - едно от вълнуващите и красиви места за мигриращи птици и недокоснати плажове на Оман. Ще спрете в „розовата лагуна“ в Ал Кахил. Минавайки по този невероятен крайбрежен път, ще посетете Ras Sawqrah, Ras Mutayaf и т.н. Може да станете свидетели на делфини, плуващи из тези недокоснати брегове или да бъдете възпрепятствани от камила, която пресича пътя. Колкото по на юг отивате, толкова по рязък ще е контраста в пейзажа на сухата безплодна пустиня и естествената растителност в равнината на Салалах. Салалах е известен като рая на Близкия изток или парфюмния град. Настаняване в хотел Hilton Salalah Resort 5*. Нощувка.

 

7 ден: Салалах

Закуска. Свобеден ден за плаж и самостоятелни развлечения. Вечеря.

 

8 ден: Салалах – Jabal Safari Tour

Закуска. В 8:30 часа вашия водач ще ви вземе от хотела и ще се отправите към живописното село Така (Taqah) за фото спирка на впечатляващия му плаж. Обиколката продължава с релаксираща разходка  в долината на „винаги зеления Уади Дарбат (Wadi Darbat), заобиколени от стада камили, кози и говеда. През сезона на мусоните може да се наблюдава и почти 100 м естествен водопад, разпространявайки своите пипала в множество езера и буйна зелена растителност. Следваща спирка е един от най-големите карстови извори в света - Кладенеца на птиците“ (Well of Birds), с 211 м дълбочина и 150 м в диаметър, разположен в Tawi Attair. Ще продължите пътуването в планинската верига на Джебел Самхан (Jebel Samhan) до спиращо дъха плато на височина от почти 1700м. Това място, известно като „Гранд Каньон“ на Dhofar, дава пълна гледка към източния бряг от едната страна и огромната планинска верига „Qara“ от другата. След обяд потегляте през планинска верига „Qara“ и няколко живописни селища, с многобройни спирки за снимки на интересни места. Връщане в хотела. Нощувка.

 

9 ден: Салалах

Закуска. Свобеден ден за плаж и самостоятелни развлечения. Вечеря.

 

10 ден: Салалах – София

Закуска. Освобождаване на хотела и трансфер до летището за полет до София.

 

Край на програмата!

 

Изпратете ни вашите изисквания и желания за екскурзия или почивка в Оман на office@mywaytravel.bg, а ние ще изготвим за Вас най-добрата оферта!

 

Цената включва:

ü  Самолетен билет София – Маскат – Салала – София;

ü  Всички трансфери по програмата;

ü  1 нощувка със закуска в Levatio Muscat в Маскат;

ü  1 нощувка със закуска в Sur Plaza Hotel в Сур;

ü  2 нощувки със закуски и вечери в Arabian Oryx Camp в Уахиба;

ü  1 нощувка със закуска в Crowne Plaza Duqm в Дуккъм;

ü  4 нощувки със закуски в Hilton Hotel Salalah в Салалах;

ü  Полудневен тур на Маскат;

ü  Екскурзия до Уади Тиуи;

ü  Обиколка на Сур;

ü  Екскурзия до Уади Бани Халед;

ü  Целодневна екскурзия Jabal Safari Tour, с включен обяд;

ü  Медицинска застраховка „Помощ при пътуване“ 10 000 евро;

 

Цената не включва:

ü  Такса за издаване на виза за еднократно влизане в Оман – 140 лева;

ü  Бакшиши;

ü  Разходи от личен характер;

ü  Застраховка „Отмяна на пътуване“

 

Забележки:

ü  За издаване на виза за Оман са необходими международен паспорт, валиден минимум 6 месеца след датата на завръщане и копие на паспорта от страницата със снимката;

ü  Няма медицински изисквания за имунизации.