Екскурзии в Оман

Вашата оценка 5 от 3 гласа

 Оман – оазисът на арабския свят

Трябва да сте посетили повече арабски държави, за да можете да усетите колко е различен Оман. Родината на Синбад Мореплавателя е една модерна и развиваща се страна, заобиколена от нефтените гиганти, но успява да запази своята автентичност. Оман е най-старата независима държава на Арабския полуостров и се слави с хилядолетна история. Оман се различава от съседите си, тъй като не инвестира парите от петрол в небостъргачи и луксозен живот, а в инфраструктура, образование, култура и здравеопазване.

С право можем да наречем тази страна най-автентичното късче от Арабския полуостров. Оман има невероятна природа, която прелива от високи планински вериги на север до буйна гори на юг.

 Има няколко задължителни спирки, които трябва да направите, докато сте в Оман. Столицата Маскат може да ви заинтригува освен с историческите си забележителности като Голямата Джамия, също с интересните си арабски пазари, наричани „суук“, та дори и с широките си плажни ивици.

Природата е дарила Оман с множество карстови образувания. Ако смятате, че райските оазиси с вода, палми и тучна растителност в пустините са само мит или мираж, то посещението ви в Оман, ще ви убеди в обратното! Една от най-известните карстови дупки е Бимах – интересно природно образование и живописно чудо. Бимах е грандиозен варовиков кратер, който е бил създаден преди много години от срутване на планината. Той е изпълнен със синьо-зелена вода и предлага приятно зрелище за очите. Оазисът Вади Шаб е истински рай на земята – има голямо езерце и бананови плантации, растителност, живописни скалисти пътеки. Долината Вади Шаб е една от най-известните и популярни туристически атракции на Оман и е едно от най-красивите места в страната!

Низва също е неизменна част от всяка обиколка на Оман. Градът е старата столица на страната, сгушена между остри планински върхове, разположена на около 170 км от Маскат. Низва е центърът на оманската бижутерия и занаятчийство, тук се намира и най-добрият пазар за сребро в страната.

 

Ако сте настроени на шопинг вълна, Низва е вашето място. Един от най-лесните начини да я посетите е с еднодневна екскурзия от Маскат.

Плажовете на Оман са неговото скрито оръжие. С повече от 2900 км брегова ивица, Оман е сред пренебрегваните плажни дестинации. Ако обаче се вгледате внимателно и забележите курорта Саллалах, ще бъдете впечатлени.

Саллалах може да предложи луксозни хотели с първокласно обслужване и частни плажове, а съвсем наблизо се намират изобилие от природни забележителности.

В пустинята Уахиба в Оман можете да откриете невероятни оазиси и пустинни лагери, като от 1001 Нощ.

 Ако искате да усетите неподправената Арабия, да се докоснете до нейната дива природа, автентична арабска култура и прекрасни плажове не губете време, а изпратете вашето запитване на office@mywaytravel.bg И само след кратък разговор с вас, ще получите оферта за организиране на индивидуален маршрут по ваше желание и бюджет.  

Само една крачка ви дели от омайният Оман и неговите усмихнати и гостоприемни хора, готови ли сте да я направите?