Карибски почивки 2024

Вашата оценка 4.5 от 6 гласа
Доминиканска република
9 дни / 7 нощувки
от 911
Мексико
Куба
9 дни / 7 нощувки
от 1231
Доминиканска република
8 дни / 7 нощувки
от 2146

 Доминикана

Най-добрите оферти за Доминикана ще намерите на office@mywaytravel.bg

Разположена в сърцето на Карибско море, Доминиканската република е синоним на картина от пощенска картичка. Повече от 70 км бели и фини като брашно плажове, предлагащи релакс и екзотика, която всички ние търсим. В Доминикана се намират едни от най-красивите плажове – Баваро (Playa Bavaro), Баяхибе ( Bayahibe), Остров Саона (Isla Saona), Остров Каталина (Isla Catalina), Ел Кортесито (El Cortecito)  и много други. Тук природата е от особено значение и се пази строго от закона. Не се допуска строежът на никакви сгради, които биха могли да й навредят, за да се запази непокътната и да се съхрани нейната дива красота. Морската вода е кристално синя и поглеждайки в нея можете да видите красотата и разнообразието на морските обитатели. А представяте ли си, ако имате маска и шнорхел.

Един от най-посещаваните курорти е Пунта Кана. Разполагащ със собствено летище и разнообразие от десетки луксозни комплекси, Пунта Кана е изключително подходящо място, както за семейна, така и за по-младежка почивка в група приятели например. Всички комплекси са All Inclusive и предлагат най-доброто от местната и световна кухня. Някои са насочени към семейства, предлагащи им забавления и  анимация, други са ориентирани към романтиката и уединението.

Музиката е неизменна част от начина на живот в Карибско море. И тук в Доминикана, това не прави изключение. В Пунта Кана можете да се включите в безброй активни забавления на открито, като салса парти на  плажа, дискотеки или просто група музиканти свирещи Латино през дена, докато вие се излежавате на плажа и ви подканват да се разкършите.

Остров Саона е обявен за национален парк. Най-лесно можете да го посетите, ако се запишете на еднодневна екскурзия.  На островът няма хотели, само палми, бял плаж и група рибарски селца. Островът е рай за наблюдаване на екзотични рибки, морски звезди. Любопитен факт е, че тук е снимана рекламата на шоколадовият десерт “Baunty”.

Приходи ли ви се в Доминикана? Очакваме Вашите запитвания на office@mywaytravel.bg или на 0877995633 и само след кратък разговор, ще получите оферта, отговаряща изцяло на Вашите желания.

 

 

Мексико

Мексико е една от най-добрите туристически дестинации в света, а местата, които си струва да се посетят в нея, са наистина много. Всяко кътче от тази уникална и наситена с цветове и усещания страна носи някаква магия. Тропическото слънце гали кожата 365 дни в годината, плажовете са златни като от някакъв прекрасен сън, храната е наситена с аромати и вкусове, а хората са топли и гостоприемни.

Ривиера Мая е най-известното място за почивка в Мексико. Там се намират някои от най-красивите плажове на Мексико и вторият по големина бариерен риф в света. А също така и два големи тематични природни парка, на чиято територия са запазени множество руини и исторически забележителности – Шел Ха (Xel Ha) и Шкарет (Xcaret). 

Ривиера мая е странна симбиоза между дивата природа на Мексико с нейните джунгли и сенотета ( големи варовикови дупки, пълни с прясна, кристално чиста и синя вода) и луксозни комплекси, издигащи се по цялата плажна ивица.

Хотелските комплекси на целият полуостров Юкатан, както в Ривиера Мая така и в Канкун са впечатляващи. Част от комплексите са потънали в зеленина, предлагат уединени бунгала и дори частни басейни към всяка стая, а други са с огромно територия, предлагаща  разнообразие от забавления и анимации, ресторанти и водни спортове за цялото семейство. All Inclusive концепцията е най-популярна в тази част на Мексико. Ние можем да ви насочим към конкретен хотелски комплекс след като научим какви са вашите предпочитания.

Много често съчетаваме почивката с възможност да разгледаме нещо ново и интересно. Ето какво можете да видите в района на Ривиера Мая:

Задавайки въпросът „Какво най-много искате да видите в Мексико?“ Нашите туристи най-често отговарят с едно име - Чичен Ица! Коплексът Чичен Ица е дело на инженерният гений на маите и величието на толтеките .Най-прочутият, грандиозен и, съответно, най-често посещаван от градовете на маите в Мексико, великолепният метрополис Чичен Ица е бил главният церемониален център на Юкатан. Ако имате достатъчно късмет да бъдете тук по време на пролетното или есенното равноденствие (21 март или 21 септември), вие ще се възхитите на организацията на онези, които са позиционирали храма „Ел Кастильо де Кулкулкан“: играта на светлината и сенките в късния следобед създава една мърдаща змия (представяща древния водач-превърнат-в-божество Кулкулкан), която, в течение на трийсет и четири минути, се плъзга надолу по 365 стъпала до гигантската глава в основата на главната фасада на пирамидата, преди да изчезне в земята. Това място с площ 18 км2 (5 км2 джунгла са били разчистени) е било обитавано 800 години.

Тулум е единственият град на маите построен на брега на морето. Смята се, че е използван за пристанище и търговия с Централна Америка и Централно Мексико. 

В районът на Ривиера Мая са популярни още град Коба известен с неговите сеноте. Тези “пещери с вода”, както се превежда името им, са характерни за Юкатан. В тях можете да плувате и да се гмуркате. Преживяването е неописуемо!

Град Валядолид, пази жива историята и културата на Юкатан. Със своите тесни улички и ресторантчета той ще ви разкрие много тайни.

Озовете ли се някога на тази част от Мексиканската Ривиера, отбийте се в някое от тези местенца, за да направите пътуването си още по-запомнящо.

Независимо дали търсите едноседмична почивка в Ривиера Мая и Канкун или обиколна програма в Мексико, ние сме готови да организираме и препоръчаме най-подходящите за вас хотели и места. Потърсете ни на office@mywaytravel.bg и само след кратък разговор с вас, ще получите подробна оферта според вашите желания и бюджет.

 

КУБА 

Каквото и да кажем за тази държава в карибския басейн, ще бъде недостатъчно. От старите, колониални сгради в столицата, през долината Винялес до неповторимите плажове във Варадеро, Куба ни очарова и завладява още от пръв поглед.

Слънчева Хавана е като декор на стар филм – цветна, пъстра, многолика. Този град пулсира – от най-малката уличка до най-възрастната кубинка, с пура в ръка. От всякъде се чува музика и човек неволно закрачва с танцова стъпка. Може би не е случайно, че Хемингуей е избрал именно този град за своя съдба. Разбира се, няма как да не изпием по един коктейл в емблемата на града - Бар Тропикана, където ще ни разкажат историята на Куба или пък да послушаме боса нова в Хавана кафе, където все още свирят членове на легендарната Buena Vista Social Club. А обиколката с ретро автомобили е просто задължителна.

„Градината на острова“, както още наричат долината Винялес, пък ще разкрие тайната на Cohiba. Именно там расте тютюна, от който се правят най-известните пури в света.

Естествено, тук трябва да споменем „перлата на юга“ – Синфуегос, единствения град основан от французите, Тринидад – най-запазения колониален град в Куба и Санта Клара, градът който се свързва с кубинската революция и Че Гевара.

На кратко - човек, който веднъж е опитал от райската ябълка, наречена Куба, повече никога не може да погледне на света по същия начин.