Почивки в Аруба

Вашата оценка 5 от 1 глас
Аруба
10 дни / 7 нощувки
от 2355

 Аруба – островна екзотика

 

Аруба е малък остров, разположен на около 17 километра от бреговете на Венецуела. Заобиколен от водите на Карибско море, този красив остров е автономна територия в състава на Кралство Нидерландия. Островът е открит през 15 век от испанците и е завладян от холандците през 1636г.

Тук живеят около 110 000 души или колкото е населението на един не много голям град, докато в същото време тук почиват милиони туристи всяка година. Тук официален език е нидерландският, но в Аруба всеки ще ви разбере и на английски. На този остров, където чуждестранните посетители многократно надхвърлят броя на местните жители, английският език е особено важен, тъй като се явява основно средство за работа и общуване.

Столицата Ораниестад е разположена в северозападната част на острова. Тук живеят около 36 000 души. Това е най-големият град и административен център на острова. Столицата Oranjestad е кръстена на кралския холандски двор Orange.

 

Аруба е истински туристически рай сред водите на най-топлото море в света. Островът има сух и топъл субекваториален климат. Температурите тук варират от 28°C през януари до 32°C през септември. Нощите са топли през цялата година. За разлика от останалите Карибски острови, които от април до ноември преживяват дъждовния си сезон, на Аруба е подходящо за туризъм през всички 12 месеца в годината. Наистина от август до януари е малко по-влажно, но дори и тогава времето е перфектно за лятна почивка. Дори и през най-дъждовния месец ноември валежите са под 100мм. Аруба остава в страни от пътя на ураганите, които преминават през Карибско море и това е още едно от многобройните предимства на този холандски остров.

 

Аруба е идеалното място на което човек да се спаси от сивата и досадна зима. Тук е вечно лято, а усещането да излезеш от самолета през януари и да те погали топлото тропическо слънце и да усетиш температура от 28°C си е едно много вълнуващо преживяване. Ако има перфектен климат на света, то той е на Аруба.

Нежно загърнат от тюркоазените карибски води, докоснат от слънчева целувка и разхлаждан от постоянните пасати, остров Аруба предлага изискан лукс, божествена морска красота и чудесен климат през цялата година.

Аруба е дом на едни от най-красивите плажове в света. Цветът на водата е толкова тюркоазен. Пясъкът е бял и прахообразен, а слънцето грее ярко почти всеки ден от годината.

Тук се намира и известният Flamingo Beach. Изключителен частен остров с широка плажна ивица от бял пясък, по която свободно се разхожда колония от розово фламинго. Как да стигнете до този плаж, четете ТУК

Вашата мечтана почивка в Аруба е само на един клик разстояние. Разгледайте нашите оферти за почивки на този екзотичен остров или ни пишете на office@mywaytravel.bg и ние ще изготвим индивидуална оферта за вас, според вашите предпочитания и бюджет.