Екскурзии Япония и Южна Корея

Вашата оценка 5 от 1 глас
Индивидуална екскурзия до Япония
Япония
Маршрут:
Осака - Химеджи - Нара - Киото - Каназава - Ширакава Го - Токио

Продължителност:
15 дни / 13 нощувки

Транспорт:
Самолет

Цена от: 2721 €
Програма

 

Индивидуална екскурзия до Япония

 

Програма

Ден 1 / София – Истанбул

Полет от София до Осака с Turkish Airlines.

 

Ден 2 / Истанбул - Осака

Кацане вечерта. Частен трансфер до хотела.

Настаняване в The Grids Premium Osaka Namba Hotel 4*. Свободно време. Тази вечер можете да опитате трандиционното за района ястие окономияки.

Нощувка.

 

Ден 3 / Осака

Възможност за самостоятелен целодневен тур на Осака с посещение на:

Ø  Osaka Castle

Някога най-големият замък в Япония, първоначално построен от Тойотоми Хидейоши през 1580 г., като център на нова обединена Япония. Този замък има платформа за наблюдение с изглед към града и исторически музей, който използва холограми, 3D снимки и други технологии, за да опише историята на замъка и периода, през който е построен. – работно време до 17ч.

Ø  Umeda Sky Building

Най-високата сграда в града, откъдето от 173м височина, се открива една наистина незабравима гледка. Разположена в покрайнините на бизнес района Umeda в Кита-ку, Осака, Umeda Sky Building се състои от две 40-етажни кули, които се свързват в двата си най-горни етажа, посредством стъклени мостове. Ескалатори и асансьори пресичат отворения атриум на кулата.

Ø  Разходка из Пазара Куромон

Просторен пазар с търговци на улична храна, пресни продукти и морска храна плюс сувенири.

Ø  Разходка по улица „Шинсайбаши”

 

Ден 4 / Осака – Химеджи - Осака

Закуска. Свободен ден или

Целодневен тур до замъка Химеджи и Кобе. В Кобе можете да опитате прочутото телешко. Самостоятелно придвижване с влак

От гарата в Химеджи ще се отправим пеша през централната улица на града и след около 20 минути (1 км) ще стигнем до главната ни цел за деня – замъка Химеджи.

В Япония има точно 12 оригинални замъка оцелели до наши дни и Химеджи е един от тях. Наричат го „Замъкът на бялата чапла“ заради неговия изящен вид. Нещо повече – счита се, че това е най-красивия замък в Япония. Никога не е бил разрушаван от войни, земетресения или пожари. Поддържа се от държавата като национално богатство, а в същото време е и обект на световното културно наследство.

В исторически аспект замъкът е построен на стратегическо място на запад от столицата Киото. Първите укрепления тук са се появили около 1400 г. и постепенно са били надграждани през вековете от различни кланове, владели региона. Комплексът, който виждаме днес е бил построен през 1609 г. и е съставен от около 80 постройки, свързани с поредица от врати и коридори.

След като отдадете заслуженото внимание на това величествено творение, можете да се отправите обратно към гарата, за да се качим на влака към Осака.

По пътя имате възможност за спирка в град Кобе, Там можете да опитате в прочутото телешко от Кобе някой от многобройните местни ресторанти. Това е рядка възможност да разберем защо този деликатес е толкова известен по света директно от източника.

 

Ден 5 / Осака – Нара - Осака

Днес е ден за посещение на Нара – старата столица на Япония. Придвижване с влак.

Знаков за Нара е храмът Тодайджи. Построен през 752 г. като главен храм на всички провинциални будистки средища, той става толкова могъщ, че именно заради него столицата е била преместена както вече споменахме. Но не това го прави толкова забележителен. Главната зала на храма, в която е разположена една от най-големите бронзови статуи на Буда (Дайбудсу) с височина 15 м, е обявена за най-голямата дървена постройка в света при това след последната й реконструкция през 1692 г. тя е едва на 2/3 от оригиналния размер.

В съседство на Тодайджи е централния градски парк на Нара, където свободно се разхождат около 1300 елени и сърни. Ще имате възможност да ги нахраните, ако си купите специалната храна за тях, която се продава в парка. Внимание! Не е разрешено да им давате друга храна освен специалните крекери! За нас е странно да видим диви животни в центъра на града, които по никакъв начин не се страхуват от хората. И все пак като се забавляваме е необходимо да имаме предвид, че те могат да бъдат и агресивни, особено мъжките по време на размножителния период през пролетта. За собствениците на магазини около парка сърните и елените са истинско бедствие – необезпокоявани, те влизат в магазините и си взимат за ядене каквото им хареса, но тъй като са считани за вестители на боговете, никой не смее да ги гони или нарани.

Преминавайки през парка на Нара достигате до Касуга Тайша, най-прочутото светилище в Нара, построено по времето, когато града става столица на Япония. Посветено е на боговете защитници на града, а също е било настойнически храм на най-могъщия фамилен клан по времето на Нара и Хейан периодите – Фудживара. Касуга Тайша е прочут със своите фенери, дарени от поклонници.

В Нара има още забележителни красиви места и в зависимост от времето бихте могли да видите още някои храмове и места с красиви гледки.

Връщане с влак обратно към Осака.

 

Ден 6 / Осака – Киото

Закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване за Киото с влак. Пристигане на гарата в Киото. Настаняване в хотел Park Hotel Kyoto 4*.

По желание:

Може да започнете обиколката с посещение на Bamboo - Higashiyama Sanjo - естествена бамбукова гора в Арашияма, Киото, Япония. Гората се състои предимно от бамбук mōsō и има няколко пътеки за туристи и посетители.

След това продължете с нещо съвсем различно – един от най-красивите дзен-будитски храмове Риоанджи (Ryoan –ji), в който ще се насладите на красивата каменна градина, която по един практичен начин ще ви покаже, че ние като човешки индивиди не сме съвършени и трябва цял живот да работим за своето усъвършенстване.

След обяд може да се отправите  към мястото, което всеки от нас е виждал поне на снмимки и което неизменно се свързва с Киото – Златния павилион или на японски Кинкакуджи (Kinkakuji). Вярваме, че красотата и хармонията, които са в основата на всички градини в Япония, тук ще ви заредят с енергия и ще оставят спомен за цял живот.

 

Ден 7 / Киото

Днес можете да посетите замъка Ниджо-джо (Nijo – Jo Castle) и двореца Ниномару. Ниджо-джо е бил резиденция на Токугава Йеасу – първия шогун от Едо периода (1603-1867 г.). Построен през 1603 г., замъкът е разширяван през следващите 23 години като са добавени нови постройки от наследника на Йеасу – шогун Токугава Йемитсу. След падането на шогуната през 1867 г. замъка за кратко е служил като императорски дворец.

Съвсем на близо се намира и квартала Гион, известен като „Кварталът на гейшите“ и Nishiki Market.

 

Ден 8 / Киото

Посещение на Kiomizu Dera - Кийомидзу са най-старите храмове на Япония, намиращи се до старата японска столица, която е изключително богата на исторически ценности. Те представляват комплекс от тридесетина постройки, изграждането им започва в края на периода Нара през 778. Повечето от тях са дървени и са били многократно разрушавани и опожарявани през вековете, но са изградени отново през 1633 от прочутия шогун Токугава Иемицу, управлявал в началото на периода Едо.

Посещение на Fushimi Inari Taisha - главното светилище на ками Инари. Той е известен със своите хиляди „вермилион тори порти“, които се простират на мрежа от пътеки зад основните му сгради. Пътеките водят към гората на свещената планина Инари, която стои на 233 метра и принадлежи към светилището.

 

Ден 9 / Киото – Каназава

Закуска, освобождаване на хотела и отпътуване за Каназава. Настаняване в хотел KOKO HOTEL Premier Kanazawa Korinbo 4*. След като се настаните в хотела можете да се разходите до красивите градини…

Каназава се оказа един един от скритите скъпоценни камъни на Япония. Тук можете да се потопите в древната японска култура, история и традиция.

Най-голямата туристическа атракция тук е градината Кенрокуен. Името буквално означава „Градината на шестте величия“: простор, уединение, изкуство, старинност, изобилие от вода и просторни гледки, които според китайската пейзажна теория са шестте основни атрибути, които съставят една перфектна градина.

Точно срещу входа на градината се намира Замъкът Каназава, който от 1583 г. до края на Едо периода е бил седалище на мощния клан Маеда. Замъкът е опожаряван няколко пъти през вековете, но впоследствие е реставриран. Разположен е в центъра на града и построен на най-високото място между реките Сай и Асано. Обграден е от ровове и канали за допълнителна защита. За набавянето на питейна вода са построени множество канали, построени в периода 1583-1630 година, които са свързани към рововете.

 

Ден 10 / Каназава – Ширакава - Каназава

Закуска. Еднодневна екскурзия до Ширакава Го.

Ширакава Го e едно от най-красивите японски планински села. Сгушено в сърцето на японските Алпи, Ширакава Го се простира в долината на река Шогава. Заради традиционните фермерски къщи в стил Гашо, някои от които на над 250 години, селото е обявено за обект на световното културно наследство на ЮНЕСКО през 1995 г. Стилът Гашо означава „построени като ръце, сключени за молитва“. Покривите са направени от оризова слама и изглеждат точно като ръце на будистки монах, който се моли. Този стил е съобразен с особеностите на климата и суровите зимни месеци тук. Покривите, освен че издържат на тежкия сняг, пазат и топлината от огъня, който подгрява въздуха в къщата. Подпокривното пространство се е използвало за отглеждане на копринени буби. Това може да видим, ако посетим една от къщите, превърната днес в музей. В Ширакава Го има и музей на открито, който може да се посети с допълнително заплащане и при наличие на достатъчно време. Препоръчваме също и изкачване до близката площадка с панорамна гледка към долината – там стават наистина прекрасни снимки.

 

Ден 11 / Каназава - Токио

Закуска. Отпътуване за Токио с влак стрела (Shinkansen), продължителност 2:30ч.

Пристигане в Токио и самостоятелно придвижване до хотела.

Настаняване в Remm Plus Ginza 4* Хотелът е разположен на 3 мин пеша от Higashi-Ginza Station.

 

Ден 12 / Токио

Закуска.

Възможност за самостоятелно разглеждане на Японската столица.

Днес можете да посетите кварталите Шинджуку и Шибуя с Meiji Shrine – два от най-атрактивните и интересни райони на мегаполиса, които са особено чаровни с вечерното си осветление, сградата на кметството и най-известното кръстовище в света, което някои познават от филма „Бързи и яростни – Токио дрифт“ и на което се намира статуята на кучето Хачико от едноименния филм. Тук се намира и улица Такашите, на която може да опитате странни храни, както и да пиете кафе с прасенце или кученце.

Най-високата кула в Токио – Tokyo Sky Tree – разположена на брега на река Сумида, в близост до храма Асакуса Сенсожи (634м). Кулата е най-високата в света до 2011г, докато построяват Бурж Халифа в Дубай.

По желание: Посещение на храма Асакуса Сенсоджи – един от най-популярните будистки храмове в Токио и най–старият храм в града. Ще имаме възможност за разходка по колоритната търговска улица Накамисе, тръгваща от храма и водеща до външната порта на храма. Множеството магазини и сергии предлагат на туристите изобилие от японски сувенири и различни традиционни местни лакомства.

 

Ден 13 / Токио

Закуска. Възможност за еднодневна екскурзия до вулкана Фуджи, намиращ се на остров Хоншу срещу доплащане.

Връх Фуджи е един главните символи на страната на изгряващото слънце. Огромният му конус, обвит в снегове през по-голямата част от годината, се извисява самотен и грациозен над равнините зад тихоокеанското крайбрежие на остров Хоншу. Висок е 3776 метра и се намира в страната на изгряващото слънце – Япония.

Връщане обратно в хотела. Свободно време. Нощувка.

 

Ден 14 / Токио

Закуска. Свободно време. Нощувка.

Днес можете да посетите Императорските градини Imperial Ninomaru Garden, UENO ZOO, Интерактивният музей Team Lab или Дисниленд.

 

Ден 15 / Токио - Истанбул

Закуска. Освобождаване на хотела и частен трансфер до Летище Нарита. Сутрешен полет за София. Кацане в София вечерта.

 

КРАЙ НА ПРОГРАМАТА!

Пакетни цени при двама пътуващи

Период на пътуване

Стартова цена на човек в двойна стая

Октомври 2024

2721 евро / 5298  лева

 

Цената е в евро/лева на човек и включва:

ü  Самолетен билет София – Истанбул – Осака / Токио - Истанбул - София с включени летищни такси и чекиран багаж

ü  4 нощувки на база закуска в Hollywood Moderate Twin Room в посочения хотел в Осака

ü  3 нощувки на база закуска в Deluxe Twin Room в посочения хотел в Киото

ü  2 нощувки на база закуска в Deluxe Double Room в посочения хотел в Каназава

ü  4 нощувки на база закуска в Double Room в посочения хотел в Токио

ü  Частен трансфер в Осака летище - хотел

ü  Частен трансфер от хотела в Токио от летище Токио Ханеда

ü  Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро

 

Цената не включва:

ü  Турове на място

ü  Входни такси на посещаваните обекти по програмата;

ü  JR Pass за Shinkansen за възрастен – 7 дни 325 EUR,;

ü  Или еднократен бикет Токио – Осака – около 120 евро

ü  Екскурзоводско обслужване в Осака и Киото – 4 часа 23 000 JPY за двама/ 8 часа 35000 JPY за двама – заявява се предварително и се заплаща на място само в брой. В допълнение към тази такса трябва да се покрият транспортни разходи и обяд на екскурзовода.

ü  Лични разходи;

ü  Застраховка „Отмяна от пътуване“ – при желание на клиента, в размер на около 5% от пакетната цена. Повече информация на office@mywaytravel.bg

 

Необходими документи:

ü  международен паспорт с мин. валидност 6 месеца след датата на връщане.

 

Необходими данни за всички пътуващи:
1. Три имена на латиница по международен паспорт.
2. Единен граждански номер (ЕГН) или дата на раждане, ако лицето е чуждестранен гражданин.
3. Номер на паспорт и дата на валидност.