Екскурзии и почивки в Коста Рика

Вашата оценка 5 от 1 глас
Коста Рика - екзотика и приключения!
Коста Рика
Маршрут:
Сан Хосе - Национален Парк Тортугеро – Вулкана Аренал – Монтеверде – Плажът Гуанакасте

Продължителност:
13 дни / 11 нощувки

Транспорт:
Самолет

Цена от: 2998 €
Програма

Коста Рика - екзотика и приключения!

 

Сан Хосе - Национален Парк Тортугеро –

 Вулкана Аренал – Монтеверде – Плажът Гуанакасте

 

ИНДИВИДУАЛНА ПРОГРАМА

13 дни / 11 нощувки 

 

Ден 1: София - Сан Хосе

Тръгване от летище София с редовен полет на Lufthansa до Сан Хосе. Пристигане на Международно Летище Хуан Сантамария в Коста Рика в 17:50ч. Посрещане на летището и трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.

 

Ден 2: Сан Хосе (закуска и обяд)

Закуска. Полудневна обиколка на Сан Хосе, включена в цената.

Включва: VIP двуетажен автобус + добре дошли местна напитка + двуезичен гид + музикално шоу на живо + автентичен обяд + двупосочен трансфер на хотел + пешеходни обиколки с екскурзовод във фоайето на Националния театър, Художествен музей, пазаруване на Централния пазар, Златния музей и Националния паметник. Обяд по време на тура.

Свободен следобед.

Нощувка.

 

Ден 3: Сан Хосе - Национален Парк Тортугеро (закуска, обяд и вечеря)

Напускане на хотела. Днес ще минете през величествения национален парк Браулио Карийо по вашия път до Гуапилес, където ще се насладите на вкусна типична закуска. Ще се качите на лодка и ще се отправите на 1 час 30 минути пътуване през реките и каналите на Тортугеро, преди да пристигнете в хотела. След обяд ще посетите град Тортугеро.

Вечеря и нощувка. 

 

Ден 4: Национален Парк Тортугеро (закуска,обяд и вечеря)

Закуска в хотела. След това ще се отправите на пешеходна разходка по пътека в джунглата. След обяд ще обиколите с корабче през каналите на Тортугеро. Националният парк е известен с това, че е местообитание на седем вида костенурки, голямо разнообразие от ракообразни и много видове сладководни риби. Вечеря и нощувка.

 

Ден 5: Национален парк Тортугеро - Вулкана Аренал (закуска)

Закуска. Трансфер с лодка и автобус до Гуапилес. След обяд ще продължите към Северните равнини и впечатляващият вулкан Аренал - природното чудо. По пътя ще видите различни земеделски и декоративни култури и ферми за добитък, докато стигнете до град Ла Фортуна. Градът си струва да се посети, да се разходите и да обядвате или вечеряте. Хотелът ви е стратегически разположен, с прекрасна гледка към кратера на вулкана. Настаняване в хотела.

Нощувка.

 

Ден 6: Вулкан Аренал (закуска)

Преди активния период през 1968 г., пищна растителност покрива вулкана Аренал. Хората, които се качвали на върха на Аренал, разказат, че вътре в кратера има големи дървета. В момента зелената зона се намира в източната страна на планината, а други малки зелени части могат да се видят на север и на юг от вулкана.

 

Разходка до водопадите Ла Фортуна (включена в цената)

 

Тази обиколка започва с посещение на открита градина с пеперуди. Това е съвсем различна концепция от традиционните заграждения за пеперуди, която използва гостоприемни растения, за да пресъздаде естествена среда, за да привлече местни пеперуди от околните дървета. По този начин избягвате да ги затваряте в огромна клетка и да им пречите да изпълняват ролята си в екосистемата. Тук можете да научите за жизненоважната част на тези и други, насекоми, които поддържат гората здрава.

На кратко разстояние от тази градина ще откриете пътеката на орхидеите, която е природна изложба от над 150 различни вида. Тези растения могат да се видят, държейки се от дърветата по същия начин, по който бихте ги намерили в дълбините на тропическите гори. Тук ще откриете колко любопитно може да бъде поведението на тези конкретни растения и колко ожесточени могат да бъдат неговите адаптации, за да оцелеят в най-суровите условия на околната среда.

След това ще тръгнем по пътека до основата на водопада и неговите кристални води. В началото на пътеката ще намерите забележителност, където можете да оцените красотата на водното тяло, което се откроява от всички дървета. По пътя може да забележите различни видове птици, бозайници и влечуги, докато пътеката минава през тропическата гора на Националния парк Вулкан Аренал. След като стигнете до основата, ще станете свидетели на водопада на река Ла Фортуна, когато той скача от 210 фута скалиста стена в естествен басейн. Тук можете да плувате в неговите освежаващи води, да правите невероятни снимки или да се отпуснете и да се насладите на красотата на водопада Ла Фортуна. Накрая се насладете на обяд в стил Коста Рика.

Допълнителна информация

Моля, не забравяйте, че походът нагоре и надолу по водопада е доста взискателен и не се препоръчва за хора с ограничена подвижност, физическо заболяване или сърдечно заболяване. Е, ще трябва да вървите по 530 стъпала.

 

Включва: транспорт, местен водач, конна езда, бутилирана вода, входна такса за водопад и обяд.

Препоръки: Леко облекло, леко и водоустойчиво палто, удобни обувки, фотоапарат, бинокли, слънцезащитен лосион и репелент.

 

Връщане в хотела.

Нощувка.

 

Ден 7: Вулкан Аренал – Монтеверде (закуска)

Закуска. Освобождаване на хотела.

Следващата ви дестинация е облачната гора Монтеверде, разположена на върха на планинската верига Тиларан и важна дестинация за екотуризъм в Коста Рика. Основната атракция е резервата Monteverde Cloud Forest. По време на пътуването ще видите езерото Аренал и красиви пейзажи и ще преминете през някои типични села.

 

Следобед ще се отправите към паркът Монтеверде, като първо ще спрем на брега на езерото Аренал, а оттам  ще се качите на лодка за около един час. Това е най-бързият и живописен начин за пътуване, където можете да се любувате на красивите гледки към всички планини, небето и самия колосален вулкан Аренал по пътя през езерото.

Забележка: Ако няма събран минимум за лодка, трансферът ще бъде по суша.

 

Настаняване в хотел в Монтеверде.

Нощувка.

 

Ден 8: Монтеверде (закуска)

Закуска.

Монтеверде е световно признат със своята т.нар. облачна гора. В момента в района има два резервата: Monteverde Cloud Forest и Santa Elena Cloud Forest. Ще бъдете изумени от разнообразието и богатството на природата в района, разхождайки се по многобройните пътеки в двата резервата. В по-високите части на гората съществува така наречената „естествена гора на елфите“ (климатът е такъв, че най-високите дървета не надвишават 10 метра)

Настаняване в Монтеверде.

 

Висящите мостове на Selvatura (включена в цената)

 

Пътеката Tree Top е идеалното изживяване в облачните гори за тези, които искат да изследват красотата със свое собствено темпо и да оценят невероятния набор от растителност и екзотичен живот на птиците, които регионът може да предложи.

Разхождайки се по мостове, ще имате възможност да оцените голямото разнообразие от флора и фауна на Монтеверде и да наблюдавате ендемичното биоразнообразие на облачната гора, което не се среща никъде другаде по света. Пътеката Tree Top осигурява най-добрата гледна точка за наблюдение на красотата на облачната гора във всичките ѝ нива.

Екскурзията включва: транспорт и такса за вход в парка

Препоръки: Леко облекло, леко и водоустойчиво палто, удобни обувки, фотоапарат, бинокли, слънцезащитен лосион и репелент.

 

Градината на колибритата (включена в цената)

 

В градината на колибритата ще наблюдавате над 14 различни вида колибри, включително някои видове, които не са често срещани от тихоокеанската страна на континенталната част на Монтеверде. Релаксиращата атмосфера и красивите цветни композиции в градината осигуряват перфектна обстановка за любителите на фотографията сред природата. Градината е идеалена за пикник и почивка. 

 

Екскурзията включва: Трансфер и вход към парка

Препоръки: Леко облекло, леко и водоустойчиво палто, удобни обувки, фотоапарат, бинокли, слънцезащитен лосион и репелент.

Нощувка.

 

Ден 9: Монтеверде – Тамариндо (Закуска и вечеря)

Закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване към плажовете на Тамариндо.

Днес се отправяте към северното тихоокеанско крайбрежие на Коста Рика в региона Гуанакасте. Тази провинция си е спечелила име като тропически рай с непокътната брегова линия, красиви планини и величествени вулкани. Тъй като Гуанакасте обхваща северозападния част на Коста Рика, не би трябвало да е изненадващо, че тази оживена провинция е дом на някои от най-красивите плажове в страната. Настаняване в хотела. Ще имате свободен следобед, за да се насладите на плажа и да разгледате релаксиращия град Носара.

Нощувка.

 

Ден 10: Тамариндо (ALL Inclusive)

Закуска. Свободно време за плаж и развлечения.

Нощувка.

 

Ден 11: Тамариндо (ALL Inclusive)

Закуска. Свободно време за плаж и развлечения.

Нощувка.

 

Ден 12: Тамариндо – Сан Хосе – София ( Закуска)

Закуска. Трансфер до Международно летище Хуан Санта Мария. Отпътуване за София в 19:35 ч.

 

Ден 13: София

Добре дошли на българска земя!

 

 

 

Период

Цена на човек в двойна стая

01.10 – 31.10.2023

2 998 евро/ 5 864 лева

01.11 – 20.12.2023

3 098 евро/ 6 059 лева

01.01 – 29.02.2024

3 098 евро/ 6 059 лева

 

 

Цената е на човек, настанен в двойна стая и включва: 

ü  Самолетен билет София - Сан Хосе - София

ü  2 нощувки със закуски в Сан Хосе в Crowne Plaza 4*

ü  2 нощувки със закуски, обяди и вечери в Национален Парк Тортугеро в Laguna Lodge

ü  2 нощувки със закуски в местността Аренал в Montaña de Fuego Resort & Spa

ü  2 нощувки със закуски в Монтеверде в El Establo Mountain Hotel & Private Reserve

ü  3 нощувки, на база All Inclusive в Тамариндо в хотел Occidental Tamarindo 5*

ü  Частни трансфери по програмата, с изключение на трансферите, включващи лодка!

ü  Полудневна екскурзия в Сан Хосе, с включен обяд

ü  Организирана екскурзия до Национален Парк Тортугеро с местен водач

ü  Организирана екскурзия до вулкана Аренал с местен водач

ü  Входна такса и трансфер до Селватура парк

ü  Медицинска Застраховка за 100 000 лева, покриваща Ковид 19

 

Цената не включва: 

ü Държавна такса за напускане на Коста Рика - 31 USD. Заплаща се на летището (може да има промяна без предварително предизвестие).

ü Допълнителни екскурзии или тези, които не са описани в маршрута.

ü Допълнителни услуги.

ü Бакшиши

- Туристически водач USD 5,00 на ден на човек

- Шофьор USD 3,00 USD на ден на човек