Екскурзии в Исландия

Вашата оценка 4 от 3 гласа
Екскурзия в Исландия 2024
Исландия
Маршрут:
София - Рейкявик - София

Продължителност:
7 дни / 5 нощувки

Транспорт:
Самолет

Цена от: 2590 €
Програма

Екскурзия в Исландия — Земя на митове и легенди

Обгърната в мистиката на северните народи, Исландия е една от най-интересните страни в Европа. Ако някъде на Стария континент все още има запазена относително девствена природа, то това е именно тук. На територията на острова в пълна хармония си съжителстват ледници и горещи извори, мощни вулкани и водопади, заснежени планини и зелени долини, замрежени от фина мъгла или озарени от ярка дъга. Когато и да посетите Исландия, вие ще откриете един нов свят, изпълнен с невероятни гледки, форми и впечатления. Неслучайно през последните години това е една от най-търсените туристически дестинации в света и сезонът за посещение на острова е целогодишен.

 

ОЧАКВАЙТЕ СКОРО ДАТИ ЗА ЕСЕН 2024 г,

  

ДЕН 1

София-Рейкявик
Среща на летище София за полет до Рейкявик в 18:45 ч. през Виена. Полет за Рейкявик в 21:00 ч. Пристигане в Рейкявик в 23:20 ч местно време и трансфер до хотел Odinsve 4*.
Настаняване и нощувка.


ДЕН 2

Рейкявик
Закуска. Полудневна туристическа обиколка в центъра на Рейкявик, напомнящ лабиринт от тесни улички със стари дървени къщи от края на XIX и началото на XX век: църквата „Хатлгримскиркя”, старинната къща Хьофди — станала популярна със знаменателната среща на Рейгън и Горбачов през 1986 г., скулптурата Солфар, Кметството, езерото Тьорнин, Парламента, пристанището, концертната зала Harpa, сградата Perlan (Перлата) — причудливо творение на архитектурата с чисто практическо предназначение (включена входна такса в обсерваторията). Върху четири огромни цилиндъра, които събират горещата вода, бликаща от недрата на земята и разпределят по водопреносната мрежа, стои тераса и върху и огромен стъклен купол, който пък покрива въртящ се панорамен ресторант, а гледката, която се открива от терасата е невероятна. По време на обиколката ще научите за елфите, викингите, северното сияние, културата и начина на живот на исландците. Следобед — по желание — възможност за наблюдение на китове с доплащане 240 лв. за възрастни и 125 лв. за деца и младежи до 11 г. Ще се качите на специален туристически кораб за наблюдение на китове. От капитана и екипажа ще научите интересни факти за различните видове китове и морски птици, които се очаква да видите. Завръщане в хотела.

Нощувка.

ДЕН 3

Златният кръг

Закуска. Целодневна екскурзия до т.нар. “Златен кръг” — панорамен маршрут, който разкрива едни от най-емблематичните природни феномени на Исландия — националният парк Тингветлир (ЮНЕСКО) и долината Хаукадалур. В парка Тингветлир се намира националния парламент Атинги, уникалният водопад Гълфос и езерото Тингвалаватн. Оттук се вижда голямата пукнатина в земната повърхност, която разделя американската и евразийската плоча. Долината Хаукадалур е известна със своите гейзери Гейсир и Строкур, които изхвърлят гореща вода и пара на височина от около 25 м през 5 минути и са едни от най-сниманите природни забележителности в Европа. Завръщане в хотела в Рейкявик.

Нощувка.

ДЕН 4

Национален парк Вахтнайокутъл

Закуска. Сутринта — отпътуване към ледниковото езеро Йокулсарлон и Националния парк Вахтнайокутъл с най-големия глетчер в Исландия, под който все още има активни вулкани. Вахтнайокутъл е най-големият глетчер в Европа и покрива около 8% от територията на Исландия. Средната дебелина на леда е около 400 метра, а под него все още има действащи вулкани. По пътя ще посетим Ейрарбаки — исторически търговска столица на Исландия. Около обяд — пристигане в Националния парк откъдето се открива великолепен планински пейзаж, а в далечината изплува силуетът на действащия вулкан Ейяфятлайокутл, чието последно изригване бе през 2010 г. По време на обиколката днес ще видите и Свещената скала за която се вярва, че е дом на елфите. Възможност за разходка с корабче тип „Амфибия” по езерото Йокулсарлон сред плаващи късове лед (продължителност: 30-40 мин.) с доплащане 115 лв. за възрастни и 60 лв. за деца и младежи до 11 г.

Нощувка в хотел VIK или подобен. 

ДЕН 5

Южна Исландия

Закуска. Целодневна екскурзия в южната част на Исландия. Разходка по един от природните феномени в Исландия — Рейнисфяра — петкилометровата плажна ивица от фин черен пясък. Оттук се открива гледка към Дирхолай — малък полуостров със скални масиви, едно от предпочитаните места за гнездене на редица редки птици, между които и тъпоклюната кайра. Пясъкът и скалите имат вулканичен произход. Обиколката продължава към най-големите и красиви водопади в страната — Скогафос и Селяландсфос. В зависимост от метеорологичните условия в този ден ще може да посетим и глетчера Солхемайокул. Пътят минава през пасторални пейзажи от селца и ферми.
Нощувка в Рейкявик.

ДЕН 6

Полуостров Скаефелснес

Закуска. Днес ще ви отведем до красивия полуостров Snæfellsnes, където ще се насладите на очарователни пейзажи. Първата спирка е на полуостров Ytri-Tunga, който има рядък за страната жълт пясъчен плаж и е дом на колония от тюлени. Тюлените често са  много игриви и се надяваме, че тук ше направите едни от най-добрите си снимки с тях! Ще посетим и известната черна църква Búðakirkja, преди да се отправим към рибарското селище Arnarstapi. Там може да се разходим по драматичното черно крайбрежие, да наблюдаваме как вълните се разбиват в скалите и да видим известната скална арка! Ще посетим и плажа с черен пясък на Djúpalónssandur, където рибарите са тествали силата си повдигайки 4 камъни с различно тегло от 23 кг, 54 кг, 100 кг и 154 кг. и известната планина Kirkjufell. Следобяд се връщаме към Рейкявик.
Нощувка в Рейкявик.

ДЕН 7

Рейкянес-Синята Лагуна

Закуска. Освобождаване на хотела. Екскурзия до полуостров Рейкянес, където между полетата от лава и геотермални извори, наистина ще усетите силата и мощта на тази млада земя. Полуостровът е единственото място в света, където средноатлантическият хребет се вижда над морското равнище. Ще се разходим до Grindavík, градче разположено сред полета от лава в непосредствена близост до Атлантическия океан и ще стигнем до най-стария морския фар в Исландия. Предстои ни разходка по мостът Leif the Lucky's Bridge, който свързва два  континента — Европа и Северна Америка, за да съедини Исландия в едно. Ще имаме възможност да се похвалим, че сме преминали от единия до другия континент само за няколко минути. Следва двучасов престой в най-известната атракция в Исландия — Синята лагуна, естествен геотермален басейн, разположен сред вулканични късове (входният билет е включен в цената, с ползване на кърпи). Ще имате възможност да се насладите на релаксиращи бани сред невероятна природа и чист въздух. Около 18:00 ч трансфер до летището в Рейкявик за полет до София.

ДЕН 8

Полет за София в 00:10 ч. Пристигане във Виена в 06:15 ч. Полет от Виена в 09:30 ч и пристигане в София в 12:00 ч.

 

 

ПАКЕТНИ ЦЕНИ

Настаняване

Цена на човек в двойна стая

Цена на човек в ед. стая

Odinsve Hotel 4* Рейкявик

€ 2 590 / 5 066 лева

€ 3 440 / 6 728 лева

 

 

 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА

ü  Самолетен билет с включени летищни такси за полет София-Виена-Рейкявик-Виена-София, чекиран багаж до 20 кг и салонен багаж с макс. размери 55х38х20

ü  6 нощувки в упоменатите хотели в Исландия или подобни на база нощувка и закуска

ü  Трансфери летище-хотел-летище

ü  Екскурзионна програма до най-интересните и запомнящи се културни и природни обекти в Исландия

ü  Обзорна обиколка на Рейкявик с включен вход в обсерваторията „Перлан“

ü  Посещение Златният кръг

ü  Посещение на Национален парк Вахтнайокутъл

ü  Посещение на Южна Исландия

ü  Посещение на полуостров Снаефелснес

ü  Посещение на полуостров Рейкянес с входен билет за едно от най-големите природни чудеса на Исландия — геотермалната зона Синята Лагуна; билетът за Синята лагуна включва — чаша вино или друга напитка, маска за лице и хавлиена кърпа

ü  Медицинска застраховка с асистанс с покритие 10000 евро

ü  Транспорт с автобус по описаната програма

ü  Водач-преводач от страна на туроператора

ü  Екскурзоводски услуги по описаната програма

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА

ü  Лични разходи

ü  Екскурзия наблюдение на китове — 240 лв. за възрастни и 125 лв. за деца до 11 г.

ü  Разходка с корабче по езерото Йокулсарлон — 115 лв. за възрастни и 60 лв. за деца до 11 г.

Условия

  • При записване се внася 1500 лева депозит
  • Доплащане до 35 дни преди датата на отпътуване
  • Офертата важи при минимум записани 16 туристи
  • Срок за уведомление за несъбран минимум — 30 дни преди датата на тръгване
  • Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата


Срокове за анулации и неустойки

  • При наличие на повече от 60 дни преди датата на отпътуване — неустойка не се удържа
  • Между 59-ия и 36-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит
  • При по-малко от 35 дни се удържа 100% от стойността на екскурзията


Необходими документи

  • Международен паспорт с мин. валидност 6 месеца след датата на връщане
  • За деца до 18 г., пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от единия или двамата родители


В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка. ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни полети и не по-късно от един месец преди датата на отпътуване, като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите.