Екскурзия в Мадагаскар

Вашата оценка 4.3 от 3 гласа
Екскурзия в Мадагаскар
Мадагаскар
Маршрут:
София - Мадагаскар - София

Продължителност:
8 дни / 7 нощувки

Транспорт:
Самолет

Програма

 

 „Дивият“ МАДАГАСКАР

Остров Мадагаскар е далечна и екзотична земя, на другия край на света, запазил своята неповторима природа. Слънцето е ярко, както флората и фауната са уникални с ярките си багри. Тук е царството на лемурите, наред с пъстроцветни хамелеони, гущери, редки птици, гигантски пеперуди. Растителността също покорява пътешественика, тропически гори, непознати дървесни видове, наред с уханни плантации ванилия, иланг-иланг (цвете на цветята), огромните и величествени бутилкови боабаби, един от символите на острова.  Долините, бреговете, тропическите гори, изваяните от ерозията причудливи скали, всичко обещава вълнуващи и незабравими преживявания в Мадагаскар. Тук са представени 5% от видовете животни и растения на земята, 90% от които съществуват единствено на този остров. Изолацията му в продължение на милиони години е позволила създаването на този, както го наричат „осми континент“– без аналог в света.

Народът на Мадагаскар, малгашите, са запазили уникалната си многолика култура, пълна с поезия и контрасти. Животът тече бавно и спокойно, но усмивката не слиза от лицата. Мотото е  mora-mora (бавно-бавно), спокойното темпо, с което малгашите се отнасят към ежедневието, предава много точно начина, по който се отнасят към живота изобщо.

Мадагаскар е откритие за всеки щастливец, докоснал се до този уникален свят.

 

ПРОГРАМА:

 

 

Ден 1Антанариво

Пристигане в Антатанариво, столицата на Мадагаскар, наричана от местното население за кратко Тана. Трансфер до хотела и настаняване.

Добре дошли в Мадагаскар и приятна почивка след дългото пътуване. Вечеря и  нощувка в хотел Relais Des Plateaux.

Ден 2Антанариво / Анцирабе около 160км

Закуска. Днес започва нашата обиколка на Мадагаскар.

Ще започнем с кратка и опознавателна обзорна обиколка на Тана, столицата на Мадагаскар, след което ще продължим за Анцирабе, следвайки живописния път №7, който ни отвежда  през красиви планински райони, превзети от оризища. По време на пътуването неизбежна спирка е Амбоситра, град известен не само със своите саксии и алуминиеви фабрики за кухненски прибори, но и със своите конни ферми, най-редките, които остават в Big IslandПристигане в Анцирабе – град, създаден от норвежки заселници и известен с рикшите, които са предпочитано средство за транспорт, наричани още pousse pousse, както и с полускъпоценните камъни и горещи извори (често го наричат „града на водата”). Вечеря и нощувка в хотел Plumeria.

Ден 3Анцирабе / Раномафана около 240км

Закуска. Третият ден в мадагаскарска земя ще ни отведе до Раномафана. Днес ще изминем 240км., преходът трае 7-8 часа, включително обектите за разглеждане..

Около средата на нашия преход днес се намира и градът Амбоситра известен със своите изделия от дърво и дърворезби, където ще спрем за кратка почивка. Този град е задължителен за любителите на изкуството и занаятите. Известен като малгашката столица на занаятчийството, той предлага голям брой изящно изработени предмети от дърво.. След приятна почивка за пазаруване, ще продължим към Националния парк Раномафана.

Настаняване, вечеря и нощувка в хотел Centrest Sejour.

Ден 4 – Национален парк „Раномафана“

Закуска. Днешният ден е посветен на незабравимото посещение на Националният природен парк Раномафана. Името на парка означава още и „гореща вода“, заради своите термални извори намиращи се на територията му.

Паркът се простира на повече от 41600 хектара, покрити с тропически гори и е дом на голямо разнообразие от животни и птици, някои от които са ендемични (срещат се единствено тук). Единствено тук ще можем да видим 2 от най-редките породи бамбуков лемур и златен бамбуков лемур, над 100 вида птици, пеперуди, влечуги,  орхидеи,  водопади и многото термални извори сред тях. Ще имаме възможността да се потопим в уникалната природа на острова. Настаняване, вечеря и нощувка в хотел Centrest Sejour.

Ден 5Раномафана / Фианаранцоа / Исало около 240км

Закуска. Днес потегляме в посока град Фианаранцоа. Този уникален град не може да бъде пропуснат. Разстоянието е 65 км, и се изминава за около 1,5 часа по асфалтиран път. Столицата на района Бетилео е построена от кралица Ранавалона, която е желаела да изгради град-близнак на столицата Тана.

Отпътуване за национален парк „Исало“. По пътя ще преминем през Амбалавао, където ще станем свидетели на процеса на специфичното ръчно производство на прочутата хартия Антеморо. Тук ще посетим парка Анджа, в който убежище е намерил известния лемур ката. Той е уникално място за защита на околната и културна среда. Като природен резерват и разрастващ се малагашки град, Анджа е пример за това как хората и природата могат да съжителстват и процъфтяват заедно. Гората в Анджа е обявена за защитена зона от правителството на Мадагаскар през 1999 г. и се простира на повече от 30 хектара. Анджа се е превърнал в съществен пример на това, как управлението на природните ресурси може еднакво ефективно, както да защитава района, така и да бъде от полза за обществото. Продължаваме пътуването си на юг в посока Исало. Пътуването отнема около 5 - 6 часа през красивите променящи се пейзажи покрай национален път №7 преди да стигнем Исало в късния следобяд. Настаняване в хотел  Satrana Lodge, вечеря и нощувка.

Ден 6Национален парк “Исало“

Закуска.

Днес ще посетим  Националния природен парк Исало, ще видим и първите баобаби. Преходът е 250 км по асфалтиран път и се взема за около 5 часа.
Сутринта е посветена на националния Исало. Този планински масив през 1999 г. е класифициран като Национален парк с площ 81 540 хектара. В парка се откриват великолепни пейзажи към каньони, които приличат на постинни, но в дълбините им се крият оазиси със зеленина и водопади, вливащи се във великолепни естествени езера. Пешеходнитепреходи са съобразени с физическите възможности на туристите. Преди да напуснем Ранохира, няма да пропуснем "La Maison de l'Isalo", хубав музей, който ви дава по-пълни познания за фауната и флората на парка и неговата история. След посещението на парка, тръгваме за Тулеар, преминавайки през град Илакака, израснал след откриването на сапфирено находище. Както навсякъде на острова, разнообразието на пейзажите е основна атракция. Връщане в хотела
. Вечеря и нощувка.

Ден 7Исало / Тулеар / Антанариво

Закуска.

Днес ще се отправим към национален парк Зомбице. Пътуването отнема около 2 часа, а по пътя пред погледа ни се извисяват и първите баобаби (от осемте вида баобаб, растящи на планетата, шест се срещат на острова, останалите два са – единият в Африка, другият в Австралия), както и известните гробници Махафали (представляващи големи каменни насипи с квадратна форма, обградени от изрисувани цветни стени, украсени със скулптури и рога от зебу). Национален парк Зомбице  служи и като транзитна зона между сухите и влажните гори на Мадагаскар. Това е причината флората да е особено богата в рамките на защитения район. Забележителен е и броят на видовете животни, които обитават парка – 15 вида малки бозайници, 2 вида хищници и 8 вида лемури, 85 вида птици, 33 вида влечуги, 8 земноводни, повечето от които са ендемити, а някои от тях обитават единствено този парк. Обиколката, която ще направим с помощта на служителите на парка, ще ни позволи да открием богатството и разнообразието на един свят, застрашен от изчезване. Продължаваме към Тулеар за кратка обзорна обиколка, след което полет за Антанариво. Настаняване, вечеря и нощувка в хотел Relais Des Plateaux.

Ден 8 – Закуска. При възможност ще използваме времето да посетим някой от живописните местни пазари за сувенири на Антанариво. Трансфер до летището и отпътуване за България.

 

 

КРАЙ НА ПРОГРАМАТА!

 

Изпратете ни Вашите изисквания и желания за екскурзия в Мадагаскар на office@mywaytravel.bg,

а ние ще изготвим за Вас най-добрата оферта!

 

 

 

Пакетната цена е в евро/ лева на човек  включва:

ü  самолетен билет София - Истанбул – Мавриций - Антанариво - Мавриций – Истанбул - София с Турски авиолинии с позволен багаж до 40 кг разпределен в 2 парчета по 30кг;

ü  Летищни такси;

ü  7 нощувки със закуски и вечери в 3/4* хотели и лоджове в Мадагаскар;

ü  всички екскурзии и преходи с автобус, включени в програмата;

ü  входни такси за посещаваните музеи и обекти по програмата;

ü  екскурзоводско обслужване на английски език, с превод на български при над 6 човека;

ü  медицинска застраховка с покритие 10000 евро за периода на пътуване 

Цената не включва:

ü  бакшиши ;

ü  разходи от личен характер;

ü  храна, напитки и услуги, неупоменати в програмата

ü  Доплащане за по-малко от 4 пътуващи на една дата – 280 евро / 548 лева

ü  Застраховка „Отмяна на пътуване"

ПРИМЕРНО РАЗПИСАНИЕ НА ПОЛЕТА:

TK1030 София 21:40 Истанбул 23:05
TK 160 Истанбул  0
1:50 Антанариво 14:50
TK 161  
Антанариво  15:55 Истанбул 04:55 – на следващия ден
TK1027 Истанбул  0
7:45 София 09:05

Условия и Забележки:

ü  При записване се внася  депозит от 2000 лева, а пълно плащане се прави 45 дни преди тръгване.

ü  Офертата важи при минимум 4 туристи.

ü  Цената на екскурзията е калкулирана при курс на щатския долар 1 USD = 1.70 лв.

ü  Пътуването е без медицински изисквания за имунизации.

ü  Туроперторът си запазва правото на промяна на обявените хотели по програмата с  други, но идентични по качество;

ü  Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.

ü  Застраховка „Отмяна от пътуване“: Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.

Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:

Срокове за анулации и неустойки:

ü  при наличие на повече от 90 дни преди датата на отпътуване – неустойка не се удържа;

ü  между 90-ия и 60-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит, изискуем от авиокомпанията, като неустойка за анулирания самолетен билет;

ü  между 60-ия и 30-ия ден се удържат 70% от стойността на ТП

ü  при по-малко от 30 дни се удържа 100% от стойността на екскурзията.

В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.

ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билени по международни полети и не по-късно от 30 дни преди началото на пътуването., като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите.

Информация относно здравните изисквания: няма ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ медицински и санитарни изисквания при пътуване до Мадагаскар.

Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването като цяло НЕ Е  подходящо за лица с ограничена подвижност. 

Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 7121810000012  на ЗАД „Асет Иншурънс”.