Сафари в Африка

Вашата оценка 5 от 1 глас
Кейптаун - Водопадите Виктория - Йоханесбург - Сейшели
ЮАР
Маршрут:
София - Кейптаун - Водопадите Виктория - Йоханесбург - Сейшелските острови

Продължителност:
11 дни / 9 нощувки

Транспорт:
Самолет

Цена от: 2848 €
Програма

 КЕЙПТАУН – ВОДОПАДИТЕ ВИКТОРИЯ – ЙОХАНЕСБУРГ – СЕЙШЕЛСКИТЕ ОСТРОВИ

ИНДИВИДУАЛНА ПРОГРАМА

 

Ден 1 София

Отпътуване от София за Доха в 12.25ч. с авиокомпания Qatar Airways. Кацане в Доха в 18.05ч. Полет за Кейптаун в 02.05ч. Кацане в Кейптаун в 11.20ч. Посрещане на летището, трансфер до хотела. Настаняване и нощувка в Hotel Cape Town Lodge 4* (или подобен). 

 

Ден 2 Cape Town City Tour

Закуска. Днес ще имате възможност да разгледате Кейптаун. Обиколката включва изкачване на Table Mountain - планината Маса - символ на града, отстоява на 1080 метра надморска височина, откъдето се открива изключително красива гледка към част от него, ако времето позволява. Изкачването става със специална въжена линия (билетът е включен в цената; използването й зависи от метеорологичните условия) и въртяща се кабина на 360 градуса. Следва посещение на  “Castle of Good Hope  Крепостта „Добра надежда“ е звездовидно военно съоръжение, построено през 17-ти век в Кейптаун, Република Южна Африка. Въпреки че поначало е издигнато на брега на залива Тейбъл Бей, в резултат от изкуствено пресушаване на почвите съоръжението днес се оказва в централната част на града. През 1936 година крепостта е обявена за исторически паметник и след предприети реставрационни дейности през 80-те години на 20 в. днес се смята за най-добре запазения пример на укрепление на Нидерландската източноиндийска компания. Днес крепостта е превърната във военен музей. Тук е отврена за посещение и галерия с произведения на изкуството с акцент върху керамиката.

Company Gardens е убежище в средата на града и е заобиколено от музеи и завладяващи сгради - катедралата Сейнт Жорж, Музея на Салве, Националната художествена галерия и Еврейския музей.

 

Ден 3 Кейптаун  - Нос Добра Надежда

Целодневна екскурзия до най-южната точка на континента Африка – нос Добра Надежда (включена в цената). Пътят ни минава по крайбрежието на Атлантическия океан, където се намират едни от най-красивите райони на Кейптаун - Ривиерата на Южна Африка - Sea Point, Chapmen’s peak. 

Продължаваме към Националния резерват Кейп Пойнт (Cape Point), който се разпростира на повече от 17 хил акра площ, на която могат да се видят типични представители на местната флора и фауна. Свободно време за снимки при нос Добра Надежда. Следва изкачване с фуникуляр до фара на нос Кейп Пойнт, от където ще се насладим на невероятна гледка към Атлантическия океан.

Ще посетим Boulders – мястото, където живеят в естествена среда  колония пингвини. Свободно време за обяд.

Следобяд връщане в Кейп Таун. Нощувка.

 

Ден 4 Кейптаун  - Водопади Виктория  

Ранен полет в 07:30ч. за Йоханесбург. Кацане в Йоханесбург в 09.30ч. Свързващ полет за Водопади Виктория в 11.25ч. Кацане в 13:05ч. Трансфер до хотела и настаняване в Kingdom Hotel 3* при водопада Виктория. 

Свободно време за почивка.

Вечерта – Круиз по река Замбези с включена вечеря на борда.

С бреговете на Националния парк Замбези, обграждащи всеки круиз, ще бъдете сигурни, че ще забележите слонове, хипопотами и крокодили, седейки около масите, покрити с тиково дърво. На широката плоска палуба също можете да наблюдавате вълнуващите, екзотични птици и диви животни. 

Обратен трансфер до хотела и нощувка.

 

Ден 5 Водопади Виктория 

Закуска.

Самостоятелно разглеждане на околностите.

Тази сутрин ще направите незабравима обиколка на най-големия и красив водопад на континента. На местен език водопада е познат като  Моси-оа-Туня или Гърмящата вода. Тонове вода се изсипват от дългата почти 2км линия на водопада и падат от 100м височина към река Замбези, а звукът от гърмящата вода се чува на километри от тук.

Ще имате и свободно време, в което можете да правите различни дейности на територията на водопада като полет с хеликоптер над водопада, бънджи скок над водопада и много други, които можете да заявите и заплатите на място.

Вечерта посещение на атрактивната програма с местни музика и танци в известния „Бома-ресторант” с включена вечеря с местни специалитети.

Тематичен Ресторант Бома

Храната се приготвя и сервира в стила и количеството на пищно пиршество, включително неустоими десерти.

При пристигането ще се облечете в читджен (традиционен саронг) и ще бъдете посрещнати в оживена атмосфера, в която дразнещите аромати на местни ястия и дивечово месо на браа (барбекю) изпълват ресторанта, който е частично отворен за изпълнения със звезди африкански небосвод.

Бюфетът включва супа от огъня, гама от салати, дивечово месо, приготвено на браа (барбекю), последвано от десерти. Предлагат се и вегетариански опции, както и местни ястия като спанак от фъстъчено масло.

Очаквайте изключителни изпълнения на традиционни певци и танцьор, както и енергизиращо интерактивно шоу за барабани. Живописец, разказвач на коса, бръснач на коса и гадателка също са част от тази празнична вечер.

Трансфер до хотела и нощувка.

 

Ден 6 Водопади Виктория – Йоханесбург – Адис Абеба - Сейшели

Закуска. Трансфер до летището за полет до Йоханесбург в 13:55ч. Кацане в 15:35ч. Полет за Адис Абеба в 23:00ч.  

 

Ден 7 Адис Абеба / Сейшели 

Кацане в Адис Абеба в 05:25ч. Полет за Мае, Сейшелските острови в 09:30ч. Кацане на Сейшелските острови в 14:20ч. Трансфер до хотел Avani Seychelles Barbarons Resort & Spa 4*. Нощувка.

 

Ден 8 Сейшели

Закуска. Свободно време за пълна почивка и слънчеви бани.

Сред всичките 115 острова, Мае е типичният представител на Сейшелите – той съчетава разкошни гори, изобилие от цветя, тропически растения, екзотични животни и птици, бленувани морски брегове, непристъпни гранитни скали, атрактивен подводен свят и гостоприемно местно население. 

Макар да е най-големият град в страната, столицата на остров Мае – Виктория, всъщност е най-малкият главен град в света. Намира се в североизточната част на Мае и носи името на британската кралица Виктория, управлявала по времето на колонизаторския период. Основният икономически приход идва от износа на ванилия, кокос, кокосово масло, сапун и птичи тор. В град Виктория се намират и повечето популярни забележителности на остров Мае:

Часовниковата кула – един от най-известните национални паметници на Сейшелските острови. Тя е миниатюрно копие на часовниковата кула, построена на кръстовището на Виктория Стрийт и Воксхол Бридж Роуд през 1897 г

Индуистки храм „Арул Миху Навасаки Винаяхар”– единственият индуистки храм на Сейшелските острови.

Католическа катедрала „Непорочно зачатие” – една от първите църкви на Сейшелските острови, ще ви впечатли с внушителните си размери и френски колониален стил.

Ботаническите градини – тук са събрани над 50 различни вида палми, сред които се открояват символът на Сейшелските острови „Коко де Мер” (кокосовата палма на морето) и Китайска палма, всевъзможни екзотични цветя и овощни дървета. Обособени са Къща на орхидеите, заграждение с гигантски костенурки и зони с тропически птици.

Сградата на Съда е с национално - историческа стойност. Тя построена през 1887 г. в колониален стил.

И не на последно място, една от най-атрактивните забележителности на остров Мае са безкрайните плажове със златист фин пясък, екзотична растителност и жадувана уединеност. 

Нощувка.

 

Ден 9 Сейшели

Закуска. Свободен ден, за да се насладите на прекрасните плажове. Нощувка.

*екскурзия по желание и срещу допълнително заплащане - Полудневна екскурзия на остров Мае - 80 евро на човек.

Обиколката започва с трансфер от хотела до колониалния център на най-малката столица в света – Виктория. Ще разгледате сградата на съда, музея, пощата и часовниковата кула. Завой зад ъгъла пък ще ви отведе до сградата “Codevar”, където местната индустрия, включително и известното Креолско Злато е изложила своята продукция за продан. Разходка по Албърт стрийт ви води до събирателната точка на града – пъстроцветен пазар със сергии с прясна риба, тропически плодове и зеленчуци, билки и подправки, които ви представят изобилие от аромати. Следва пътуване до Sans Soucis, с фото-спирка при историческия Mission Lodge.

 

Ден 10 Сейшели

Закуска. Свободен ден, за да се насладите на прекрасните плажове. Нощувка.

 

Ден 11 Сейшели - Доха

Закуска. Тази сутрин ще имате свободно време, за да се насладите на прекрасните плажове. 

Следобяд – трансфер до летището за полет до Доха в 18:10ч. Пристигане в Доха в 22:40ч. 

 

Ден 12 Доха - София

Полет за София в 07.10ч. Кацане в София в 11:25ч.

Край на програмата!

Примерен период

Цена на човек в двойна стая

02.12.2020 - 12.12.2020

2848 Евро/5570 лв.

Цената включва:

ü  Самолетен билет София – Доха – Кейптаун – Сейшели – Доха - София с Qatar Airways

ü  Самолетен билет Кейптаун – водопад Виктория – Адис Абеба – Сейшели, с включени летищни такси и багаж

ü  3 нощувки със закуски в хотел Cape Town Lodge 4* в Кейптаун /или подобен/

ü  2 нощувки със закуски в Kingdom Hotel 3* на водопадите Виктория 

ü  4 нощувки със закуски в Avani Seychelles Barbarons Resort & Spa 4* на Сейшелските острови

ü  Полудневен сити тур на Кейп Таун на английски език

ü  Целодневен тур до Нос добра Надежда на английски език

ü  Круиз по река Замбези с включена вечеря

ü  Вечеря в традиционен ресторант Бома в Зимбабве

ü  Обзорна обиколка на Водопадите Виктория

ü  Трансфери в Кейп Таун

ü  Трансфери в района на Водопад Виктория

ü  Трансфери летище – хотел – летище на Сейшелите

ü  Медицинска застраховка за целия период на пътуване с лимит на отговорност 10 000 евро на ЗАД Асет Иншурънс. 

 

Цената не включва:

ü  Виза за ЮАР  - цена 65 лв подава се лично в посолството на ЮАР в София

ü  Виза Зимбабве – поставя се на летище при представяне на международен паспорт с попълнен формуляр, който се получава в полета и се заплаща на място както следва: 45$ на човек - цена на двукратна виза 

ü  Допълнителни услуги  не включени в програмата

ü  Застраховка „Отмяна на пътуване“ 

 

Документи за подаване на туристическа виза за ЮАР:

ü  Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца, считано от датата на напускане на Южна Африка.

ü  Копие от резервация за двупосочен самолетен билет.

ü  2 снимки паспортен формат.

ü  Вярно попълнена визова анкета (предоставя се в офисите на туроператора при задействане на услугата).

ü  Ваучер за хотелско настаняване или копие от направена резервация за такова.

ü  Извлечение от банкова сметка или кредитна карта на пътуващия задължително с подпис и печат от обслужващата банка на всяка страница. В извлечението трябва да са отразени входящите и изходящи парични потоци за последните 3 месеца. Крайното салдо трябва да е положително и да не е по-малко от 800 евро. Разпечатката следва да бъде на английски език или преведена от агенция за преводи.

ü  Служебна бележка от местоработата на пътуващите. Задължително на английски език с подпис и печат на фирмата. В служебната бележка трябва да е ясно упомената заеманата от пътуващия длъжност, от кога е на този пост, каква е месечната му заплата за последното полугодие и че за датите на престоя в ЮАР той ще бъде в редовен годишен отпуск (платен или неплатен).

 

Условия и Забележки:

ü  Цената на екскурзията е калкулирана при курс на щатския долар към 25.04.2020г.

ü  Пътуването е без медицински изисквания за имунизации;

ü  Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.

ü  Застраховка „Отмяна от пътуване“: Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.

ü  Цените са валидни към момента на изготвяне на офертата. Възможни са промени, при постъпване на резервация.

 

Необходими данни за всички пътуващи:

ü  Три имена на латиница по международен паспорт.

ü  Единен граждански номер (ЕГН) или дата на раждане, ако лицето е чуждестранен гражданин.

ü  Номер на паспорт и дата на валидност