Екскурзии в Китай

Вашата оценка
Китай, Хонк Конг, Макао и остров Лантау - "Драконите на Изтока"
Китай
Маршрут:
София - Пекин – Сиян - Лоян - Шанхай – Хонг Конг – Макао – Лантау - София

Продължителност:
13 дни / 10 нощувки

Транспорт:
Самолет

Цена от: 2988 €
Програма

КИТАЙ,  ХОНГ КОНГ, МАКАО И ОСТРОВ ЛАНТАУ

 „Драконите на Изтока“

 

София – Истанбул - Пекин – Сиян - Лоян - Шанхай Хонг Конг – Макао –Лантау - Истанбул - София

 

10.11 – 22.11.2024г.

 

13 дни / 10 нощувки

 

2988 евро/ 5844 лева

 

ПРОГРАМА

 

1 ден / СОФИЯ

Полет от София с АК“Turkish Airlines”  в 21:35ч. Кацане в Истанбул в 00.05ч.

 

2 ден / ИСТАНБУЛ - ПЕКИН / Вечеря

Полет от Истанбул в 02.05ч и кацане в Пекин в 16.10ч. Посрещане от представител на фирмата партньор. Трансфер и настаняване в хотел Metropolitan Lido Park hotel или подобен. Вечеря в традиционен китайски ресторант на въртяща се маса. Нощувка.

 

3 ден / ПЕКИН / Закуска и вечеря

Закуска.

Туристическа обиколка на Пекин – град с над три хилядолетна история и административен център на Китай повече от 850 години. Екскурзията включва посещение на най-големия открит площад в света - Тян ан Мън (Площада на небесното спокойствие), като една от важните забележителности тук е прочутият мавзолей на видния китайски политик Мао Дзъдун.

Пешеходната разходка продължава с посещение на Забранения град, известен още като Зимния Императорски дворец Гугун, откъдето почти 400 години династиите Мин и Чин са управлявали страната. Със своите 980 сгради и 9999 стаи дворецът е обявен от ЮНЕСКО за част от световното културно наследство. Част от днешната обиколка е и посещението на Летния дворец - един от най-впечатляващите и големи дворци в света, с най-големия и най-добре поддържан парк в Китай, известен със своите градини и езера.  Вечеря в традиционен китайски ресторант и нощувка.

 

4 ден / ПЕКИН / Закуска и вечеря

Закуска.

Днешният ден е посветен на Великата китайска стена (ЮНЕСКО) - едно от чудесата на света и символ на Китай. Подобно на опашка на гигантски дракон с височина от 8 метра, тя се извива през планини, долини и гори в продължение на повече от 9000 км. Това уникално архитектурно творение, което ясно се вижда и от Космоса, безусловно свидетелства за величието на древен Китай. Великата Китайска стена е символът на Китай и мъдростта на китайския народ. Направо е невероятно как китайците са успяли да построят такава велика архитектура с обикновени и прости инструменти в древноста.  В близост до Стената – възможност за професионални снимки в императорски облекла.

Следва посещение на Нефритената фабрика и спирка за кратка фотопауза в Пекинския олимпийски парк, където може да се види отвън Националния стадион „Птиче гнездо“ (във формата на птиче гнездо) и Националния плувен център „Воден куб“, където са се провели олимпийските игри през 2008 г. Отпътуване към Happy Valley Park, свободно време около 2 часа или възможност за посещение на шоу спектакъл «Династията на Златната Маска».

Допълнителна екскурзия: Преди вечеря възможност за посещение на грандиозния шоу спектакъл «Династията на Златната Маска» - зашеметяваща комбинация от вода, светлина, музика и танци. – (65 евро/127 лева).

Вечеря в традиционен китайски ресторант  и нощувка.

 

5 ден / ПЕКИН – ЛОЯН / Закуска и вечеря             

Закуска.

Трансфер до жп гарата и отпътуване с високоскоростен влак за Лоян в 09:38ч (часовете подлежат на препотвърждение). Пристигане в Лоян в 13:47ч. След пристигане ще посетим уникалния будистки манастирски комплекс – пещерите Лонгмън (ЮНЕСКО) известни още като вратата на дракона. 1400-те пещери се намират на 12 км. южно от съвременен Лоян и съхраняват 100 хиляди будистки статуи, с размери от 25 мм. до 17 м. височина и около 2500 стели и надписи, поради което носят още името "Гората на Древните Колони". Настаняване в хотел Hotel Holiday Inn Express Luoyang или подобен. Вечеря в традиционен китайски ресторант  и нощувка.

 

6 ден / ЛОЯН - СИЯН / Закуска и вечеря

Закуска.

Ранна закуска, след което отпътуване с автобус към манастира Шао Лин, който от древни времена е център на бойни изкуства и школата по Дзен будизъм. Посещение на централния будистки храм и присъствие на кунг-фу демонстрация. Трансфер до жп гарата и отпътуване с високоскоростен влак за Сиян в 17:41ч. Пристигане в Сиян в 19:12ч. Вечеря в традиционен китайски ресторант, след което настаняване в хотел Novotel Xian или подобен 4*. Нощувка.

 

7 ден / СИЯН / Закуска и вечеря

Закуска.

Днес обиколката започва с посещение на едно от Новите чудеса на света - гробницата с теракотената армия (ЮНЕСКО). Изграждането на уникалната армия от над 7000 фигури, подредени за поход, започва през 246 г. и е продължило 36 години. Това уникално творение на човешката мисъл е останало скрито под земята в продължение на векове, когато случайно е било открито от местни фермери през 1974 г. Ще посетим магазин за изделия изработени от лак, след което ще имаме свободно време за разходка из стария град. Вечеря в традиционен китайски ресторант  и нощувка.

 

8 ден / СИЯН - ШАНХАЙ / Закуска и вечеря

Закуска.

След закуска ще разгледаме добре запазените стари градски стени (ЮНЕСКО) и ще посетим Голямата пагода на Великата Гъска - хранилище на ценни будистки ръкописи.

Трансфер до жп гарата и отпътуване с високоскоростен влак за Шанхай в 12:25ч. Пристигане в Шанхай в 19:47ч. Вечеря в традиционен китайски ресторант, след което настаняване в хотел Park Inn by Radisson Shanghai 4*или подобен.

 

9 ден / ШАНХАЙ / Закуска и вечеря

Закуска.

Целодневна екскурзия на Шанхай – финансовата столица на Китай. Наричан още “Париж на Изтока” или “китайският Чикаго”, градът е дом на ултрамодерна съвременна архитектура, култура, изискани ресторанти и луксозни магазини.

Започваме обиколката си с посещение на Храма на Нефритения Буда. Името му идва от двата бижутени бели нефритени Буда. Издълбани от цяло парче бял нефрит седящите статуи от нефрит на Буда са полупрозрачни с тържествен израз, показвайки отличните умения и извънредното изкуството на китайския народ. Градините Yuyuan - има много живописни дворове декорирани с барокови алпинеуми, басейни, и растения, които всички са свързани с коридори и проходи.

Фабрика за перли – запознаване и получаване на знания за пресните перли.

Телевизионна кула – символа на Шанхай, известната кула е открита през 1994г и е висока 468 метра.

Пазаруване по булевард Nanjing Road  – започва от изкуствения кей (the Bund) в центъра на Шанхай и продължава в западна посока. По средата му се намира Народния площад. Известен със своята оживеност и модернизация, Nanjing Road печели репутацията си на "Първия търговски булевард в Китай", което е най-доброто място за пазаруване, също както са Пето авеню в Ню Йорк и Шанз-Елизе в Париж. Тук могат да бъдат намерени някои от традиционните за Шанхай храна и занаяти. Разходката по този булевард завършва на кея (the Bund) - известен крайбрежен квартал и най-известната забележителност на града. Думата „Bund“ е от англо-индийски произход и означава насип на първа линия. Това е също и най-популярното място за да се насладите на вечерната гледката на града.

Допълнителна екскурзия: Вечерна разходка с корабче по р. Хуан Пу (60 евро/117 лева).

Вечеря в традиционен китайски ресторант и нощувка.

 

10 ден / ШАНХАЙ – ХОНГ КОНГ / Закуска и вечеря

Закуска.

Свободно време, след което трансфер до летището за полет до удивителния Хонг Конг в 09:50 ( подлежи на препотвърждение ) разположен на повече от 200 острова. Пристигане в 12:50ч. Панорамна обиколка на Хонг Конг с посещение на връх Виктория и включен обяд. Ще посетим хълма на Виктория откъдето се открива невероятна панорама към околните острови, древното рибарско селище Абърдийн с безбройните джонки, яхти и плаващи ресторанти. Ще видим старата часовникова кула и плажа Рипълс Бей, където могат да се направят страхотни снимки на залива. Вечеря в традиционен китайски ресторант и настаняване в хотел Panda или подобен.

 

11 ден / ХОНГ КОНГ – МАКАО / Закуска и вечеря

Закуска.

Отпътуване рано сутринта от хотела за целодневна екскурзия с ферибот до Макао. Градът Макао, се намира на по-малко от час с ферибот от Хонг Конг. В този град в пълна хармония се съчетават източните и западните култури. Отличната кухня, колониалната атмосфера на португалското пристанище, правят този град уникален. В допълнение са и многобройните казина, които превръщат града в „Лас Вегас на Китай”.

Туристическата програма с местен екскурзовод включва разходка из историческата част, в която се намира най–старата европейска сграда на територията на Китай (UNESCO), руините на църквата Св. Павел с внушителната фасада от XVI в., статуята на Богинята на Милосърдието, кулата Макао, 11-та по височина в света, храма А-ма (UNESCO), изящен параклис от 1488 г. и посветен на богинята на мореплавателите и рибарите, площад Серадо, заобиколен с исторически сгради (UNESCO). Посещение на казино “Венецианецът”. Ферибот до Хонг Конг. Вечеря в традиционен китайски ресторант и нощувка.

 

12 ден / ЛАНТАУ - ХОНГ КОНГ - ИСТАНБУЛ

Закуска.

Посещение на остров Лантау с включен обяд. Отпътуване до живописното селище Нгонг Пинг, след което ще продължите с кабинков лифт до манастира „По Лин“. Манастирът е известен с най-голямата седяща статуя на Буда, висока 34 м, откъдето се открива впечатляваща гледка към остров Лантау и Южно Китайско море. Връщане с лифта в Нгонг Пинг и свободно време за пазаруване в “CityGate Outlet”. Вечеря в традиционен китайски ресторант.

Около 19:00ч трансфер до летището за полет с АК“Turkish Airlines”  в 23:30ч.

 

13 ден / ИСТАНБУЛ – СОФИЯ

Пристигане в Истанбул в 06:25ч. Полет за София в 08:45ч и кацане на летището в София в 09:00ч.

 

КРАЙ НА ПРОГРАМАТА!

  

ПАКЕТНИ ЦЕНИ

На човек в двойна стая

Единична стая

Трети възрастен на допълнително легло

2988  Евро /  5844 Лева

   3390 Евро / 6630 Лева

2780 Евро /  5437 Лева

 

Цената включва:

·       Самолетен билет с АК“Turkish Airlines”  по маршрут София - Истанбул – Пекин - Хонг Конг – Истанбул София с летищни такси и включен 30кг багаж ;

·       Самолетен билет Шанхай – Хонг Конг с включен 20кг багаж;

·       10 нощувки със закуски в местна категория хотели 4* - 3 н. в Пекин ( Metropolitan Lido Park ), 1н. в Лоян (Hotel Holiday Inn Express Luoyang или подобен),  2 н. в Сиян (Novotel Xian или подобен), 2 н. в Шанхай (Park Inn by Radisson Shanghai 4* или подобен) и 2 н. в Хонг Конг ( Panda Hotel  или подобен);

·       10 Вечери по маршрута в традиционни китайски ресторанти с включена чаша    безалкохолна напитка или бира  ;

·       2 обяда в местни китайски ресторанти в Хонг Конг и Лантау;

·       Целодневен тур на остров Макао;

·       Целодневен тур на остров Лантау

·       Трансфер Пекин – Лоян с влак стрела във втора класа;

·       Трансфер Лоян - Сиян  с влак стрела във втора класа;

·       Трансфер Сиян – Шанхай с влак стрела във втора класа;

·       Климатизиран транспорт;

·       Входни такси за музеите и обектите по програмата;

·       Екскурзоводско обслужване с превод на български език по време на програмата;

·       Всички трансфери, упоменати в програмата;

·       Медицинска застраховка с асистанс с покритие 10 000 евро на човек;

·       Водач, който ще придружава групата през цялото време.

 

Цената не включва:

·       бакшиши за екскурзоводите, хотелите и ресторантите – 40 евро / 78 лв, заплащат се предварително в България.

·       билет за спектакъла «Династията на Златната Маска» в Пекин с включен трансфер – 65 евро/127 лв на човек (при минумум 10 записани туриста).

·       разходка с корабче по р. Хуан Пу в Шанхай  – 60 евро/117 лева на човек (при минумум 10 записани туриста).

·       лични разходи (телефонни разговори, мини-бар и др.), неупоменати в програмата услуги.

·       такса за издаване на индивидуална туристическа виза за еднократно влизане в страната –140 лева.

·       По желание застраховка “Отмяна на пътуването” – около 3 % от пакетната цена. Застраховката се сключва в деня на записването. За повече информация моля запитайте в офисите ни.

 

Полетно разписание:

  1 TK1030  СОФИЯ  2135 ИСТАНБУЛ 0005*

  2 TK  88  ИСТАНБУЛ  0210 ПЕКИН 1615

  3 TK  71  ХОНГ КОНГ  2330 ИСТАНБУЛ 0625*

  4 TK1027 ИСТАНБУЛ  0845  СОФИЯ 0900

 

Условия и Забележки:

ü  Офертата важи при минимум 18 туристи.

ü  Цената на екскурзията е калкулирана при курс на щатския долар 1 USD = 1.80 лв., като при увеличение на курса с над 5% фирмата си запазва правото да преизчисли посочените цени до 30 дни преди пътуването;

ü  Пътуването е без медицински изисквания за имунизации;

ü  Срок за уведомление за несъбран минимум – 30 дни преди заминаване;

ü  Туроператорът си запазва правото на промяна на обявените хотели по програмата с  други от същата категория, но идентични по качество;

ü  Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.

ü  Застраховка „Отмяна от пътуване“: Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.

 

Необходими документи за издаване на групова туристическа виза за Китай:

o   Сканирано копие на международен паспорт, валиден минимум 6 месеца след датата на завръщане;

o   Сканирана снимка паспортен формат във високо качество;

o   Попълнена апликация с лични данни и професия;

o   Такса за издаване на групова туристическа виза за еднократно влизане в страната –142 лева.

 

Начин на плащане:

При резервация се внася депозит в размер на 1500 лв; доплащане 40 дни преди пътуването.

 

Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:

 

Срокове за анулации и неустойки:

v при наличие на повече от 70 дни преди датата на отпътуване – неустойка не се удържа;

v между 69-ия и 40-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит;

v при по-малко от 39 дни се удържа 100% от стойността на екскурзията.

 

В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.

ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни полети не по-късно от един месец преди датата на заминаване, като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите.

 

Информация относно здравните изисквания: няма ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ медицински и санитарни изисквания при пътуване до Китай.

 

Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност.

 

Забележка:  При лоши метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства програмата на екскурзията в Китай може да претърпи промяна в реда на провеждане!

 

Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 13052310000188/28.03.23 на ЗК „Лев Инс”АД