Почивка във Виетнам

Вашата оценка 5 от 1 глас
Почивка във Виетнам - крайбрежието на Да Нанг и Хой Ан
Виетнам
Маршрут:
София - Дананг - София

Продължителност:
9 дни / 7 нощувки

Транспорт:
Самолет

Цена от: 2629 лв.
Програма

ПОЧИВКА В ХОЙ АН, ВИЕТНАМ

Индивидуална програма

 

9 дни, 7 нощувки

 

ДЕН 1:

Отпътуване от София за Виетнам с редовен полет на авиокомпания Qatar Airways по маршрута София – Доха – Дананг.

 

ДЕН 2:

Кацане във Виетнам. Посрещане от представител на местния партньор на летището и трансфер до хотел. Настаняване. Вечеря и нощувка.

 

ДЕН 3:

Закуска.  По желание и срещу допълнително заплащане  - Полудневна екскурзия в Хой Ан 

В сърцето на малкото крайбрежно градче Хой Ан се намира едно архитектурно съкровище, което е илюстрация както за комбинираното японско, китайско, европейско и виетнамско влияние, така и за славните дни, които селището преживява през 16 век. По онова време река Ту Бон е пълна с търговските кораби на различни народи, а пристанището Фай Фо играе важна роля в търговията по море. Европейските кораби доставят оръжие, сяра и олово, и заминават, натоварени с коприна, порцелан, екзотични масла и подправки от Далечния изток.

Множество китайци и японци се заселват тук и всяка етническа общност се ръководи от своите си закони и свой управител. В средата на 18 век японските шогуни забраняват международната търговия и японското присъствие в Хой Ан намалява за сметка на китайската общност, която се увеличава с притока на нови и нови имигранти. Преуспяващите китайски търговци си строят елегантни дървени къщи, между които се издигат зали за събирания и храмовете на различните китайски религиозни общности. Днес в тези къщи често живеят наследниците на някогашните им собственици и в тях могат да се видят удивителни антични и исторически ценности. Залите за събирания – за разлика от жилищните домове, имат покриви с глазирани керемиди в блестящо зелено, червено и златно, и ярко оцветени интериори, украсени с дракони и други митични същества.

Японският покрит мост е емблемата на Хой Ан и неговият най-известен архитектурен паметник. Над водите се е надвесил малък даоистки храм, а недалеч се вижда тайнствено светилище, закътано между стари бананови дървета. Наоколо се намират красиви китайски фамилни параклиси, в които посетителите могат да научат историята на отделни родове през последните 300 години.

Районът е богат с историята си и с различните си култури и е най-подходящ за посещение от март до септември.

Връщане в хотела следобед. Вечеря и нощувка.

 

ДЕН 4:

Закуска. Свободно време. По желание и срещу допълнително заплащане - целодневна екскурзия до Bana Hills – около 60 км (1 час)  

Известен като Златния мост", той се намира на 1 400 м над морското равнище, над хълмовете Ба На, предлагащи величествени гледки към околността. Мостът е обграден от местен вид хризантеми и се простира на почти 150 метра дължина. Проектиран е от ландшафтните архитекти на TA Landscape Architecture и създава илюзията, че е държан от огромни каменни ръце, които всъщност са направени от стоманени мрежи, облицовани с фибростъкло и боядисани, така че да наподобяват камък. Те се подават от земята на планината от китките нагоре, сякаш Бог ги е насочил към небето да държат пътя – затова и мостът стана известен с името „В ръцете на Бог“.

От „Златния мост“ се разкрива грандиозна гледка, която оставя в ниското пълзящите мъгли по планинските склонове – все едно сте в приказка.

 

ДЕН 5:

Закуска. Свободно време за плаж и почивка. Вечеря и нощувка. 

 

ДЕН 6:

Закуска. Сеободно време. По желание и срещу допълнително заплащане - целодневна екскурзия до Хюе – старата столица на Виетнам – 2 часа – 100 км 

В централната част на страната, съвсем близо до 17-ия паралел, където е минавала разделителната линия между Северен и Южен Виетнам, се намира древният град Хюе, столица на династията Нгуен.

Хюе е град с дълга и славна история и въпреки тежките сражения, водени тук по време на Виетнамската война, той е запазил своята романтика, финес, научни и духовни ценности. Основателят на династията Нгуен – император Гиа Лонг, прави през 1802 година Хюе своя столица и скоро градът се прочува с културната си дейност. Императорът построява на северния бряг на Парфюмената река огромна крепост в китайски стил, в центъра на която се намира “Пурпурен забранен град”, отреден само за нуждите на владетелското семейство. Имперският град наоколо е център на управлението, а целият комплекс се простира на площ от 6 кв.км и е заобиколен от високи 7 м и дебели 20 м стени, които и отвън, и отвътре са защитени от ров с вода. Основите на повечето сгради са издигнати преди повече от 600 години, но това което днес може да се види тук, датира от 1804 и 1840 година.

Имперският град е унищожен за първи път от пожара през 1947 година, а по-късно и от най-ожесточените сражения по време на Виетнамската война. Някои от сградите обаче оцеляват и днес са напълно възобновени. Възобновителните работи продължават от 1975 г. до наши дни, като силен тласък им дава обявяването през 1993 г. от ЮНЕСКО на Хюе за паметник на световното културно наследство. Портата Нго Мон и дворецът Тай Хоа са две от неговите най-големи забележителности, но тук могат да се видят също така олтари на покойни предшественици, китайски зали за събирания, пагоди, храмове, кралски мавзолеи и интересни музеи.

Хюе не е просто град с богата история. Той е оживен и бързо развиващ се център с пет университета. През 1995 година получава от правителството статут на независим град, което е признание за нарасналото му икономическо значение.

Връщане в хотела късния следобед. Вечеря и нощувка. 

 

ДЕН 7:

Закуска. Днес ви предлагаме полудневна разходка до My Son срещу допълнително заплащане

Ми Сон са руини от изоставени и частично разрушени мандири, разположени в котловина в централен Виетнам. Построени е са между 4 и 14 век от владетелите на държавата Чампа

Този античен храм е построен от древния народ Шампа, който е управлявал тези земи в продължение на 1600 години. Храмът е построен в чест на индийски бог Шива. Първият храм на комплекса датира от 4 век. Смята се, че храмът е построен за първи път по време на ерата на крал Фанхуда, който през втората половина на управлението му води голяма война срещу китайската окупация във Виетнам (380 до 413 г.)

Ми Сон вероятно е най-дълго населяваният археологически обект в Индокитай, но голяма част от архитектурата му е разрушена от американски бомбардировки през Виетнамската война

 

ДЕН 8:

Закуска. Свободно време за плаж. Вечеря и нощувка.

 

ДЕН 9:

Освобождаване на хотела и трансфер до летището за полет до Доха. Кацане в Доха. Полет до София. Кацане в София. 

 

КРАЙ НА ПРОГРАМАТА!

 

Очаквайте дати скоро!

 

Цената е на човек в евро/ лева и включва: 

ü  самолетни билети на авиокомпания Qatar Airways с включени летищни такси по маршрута София – Доха – Дананг - Доха – София с включен багаж до 30кг на човек;

ü  Писмо покана за издване на виза при пристигане;

ü  7 нощувки в хотел 4* на база “закуска“ в Хой Ан;

ü  Трансфери летище-хотел-летище;

ü  Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро на човек;

ü  Посрещане на място от представител на фирмата партньор във Виетнам на английски език;

 

Цената не включва:

ü  виза за Виетнам – 25 $ на човек (поставя се на място на летището);

ü  допълнителни екскурзии във Виетнам, не включени в цената;

ü  лични разходи на място;

ü  Застраховка отмяна на пътуване и прекъсване на пътуването по неотложни независещи от клиента причини – по желание и на запитване в офиса на туроператора;

 

Допълнителни екскурзии:

ü  Полудневна екскурзия до Хой Ан и My Son – 90$ 

ü  Целодневна екскурзия до Ba na Hills – 75$

ü  Целодневна екскурзия до Хюе – старата столица на Виетнам – 120$

 

Необходими документи при записване:

ü  Задграничен паспорт валиден 6 месеца след датата на пътуването;

ü  депозит в размер на 1000 лв, * освен ако не е упоменато друго

ü  Доплащане до 30 дни преди заминаването.

  

Условия и Забележки:

ü  При записване се внася  депозит от 1000 лева, * освен ако не е упоменато друго, а пълно плащане се прави 30 дни преди тръгване.

ü  Цената на пътуването подлежи на препотвърждение към момента на резервация

ü  Пътуването е без задължителни медицински изисквания за имунизации. 

ü  Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.

ü  Застраховка „Отмяна от пътуване“: Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.

 

Срокове за анулации и неустойки:

ü  Клиентът може да се откаже от пътуването без да дължи неустойка, до 10ч. на следващия работен ден или до датата на издаване на самолетните билети; 

ü  при наличие на повече от 60 дни преди датата на отпътуване – се удържа стойността на самолетните билети; 

ü  между 60-ия и 45-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит; 

ü  между 45-ия и 30-ия ден преди датата на заминаване се удържа 40% от стойността на екскурзията; 

ü  при по-малко от 30 дни се удържа 100% от стойността на екскурзията.