Екскурзии Перу, Аржентина, Бразилия

Вашата оценка 5 от 1 глас
През Перу и Игуасу до Карнавала в Рио
Перу
Маршрут:
Лима - Куско – Мачу Пикчу – Пуно (ез. Титикака) – Буенос Айрес – Игуасу - Рио де Жанейро

Продължителност:
17 дни / 14 нощувки

Транспорт:
Самолет

Цена от: 5436 €
Програма

ПРЕЗ ПЕРУ И ИГУАСУ ДО КАРНАВАЛА В РИО

Пътуването, за което мечтаете!

Маршрут: Лима - Куско – Мачу Пикчу – Пуно (ез. Титикака) – Буенос Айрес – Игуасу - Рио де Жанейро

14 нощувки / 14 закуски / 3 обяда

23.02.2025г – 10.03.2025 г

 

Индивидуална програма!

Ден 1 / 23.02.2025г. София – Лима

Отпътуване от летище София за Лима (подробно разписание на полетите ще намерите по-долу). Полетът е с две прекачвания в Истанбул и Панама Сити.

 

Ден 2 / 24.02.2025г. Лима

Пристигане в Лима в 01.20ч. Посрещане от представител на фирмата партньор на място Трансфер до хотел Dazzler Lima Miraflores 4*  и настаняване.

Закуска.

Следва полудневен сити тур на Лима или „Градът на кралете“, както е известна Перуанската столица. (екскурзовод на английски,  частен транспорт)

Нашата обиколка ще започне от Плаза де Армас или Плаза Майор, построен от Франциско Пизаро - испанският конкистадор, основал столицата на Перу. Ще посетим Катедралата, датираща от 18. Януари 1535г., същата, която е била засегната няколко пъти от земетресенията през 1609г и 1746г., но все още eзапазила първоначалното си величие; сградата, където в момента се помещава правителството. Тя е разрушавана три пъти от различни катаклизми и пожари. След това продължаваме към площад Сан Мартин, сградата на общината, църквата Санто Доминго, Продължаваме към авеню „28 Юли“ и авеню „Арекипа“, които водят към  Сан Исидро, където е пирамидата Уака Уалямарка – древно светилище от периода преди инките.

/последователността на тура може да бъде променена/

Нощувка в Dazzler Lima Miraflores 4* (или подобен) в Лима.

 

Ден 3 / 25.02.2025г. Лима - Куско / закуска

Закуска в хотела. Сутринта трансфер до летището за полет до „златния град” на Инките - Куско. При пристигането си ще разгледаме централната част на града. Ще се разходим из стария град с  неговите колониални сгради, построени върху храмове от времето на инките. Ще видим Кориканча – някогашният храм на Слънцето на инките. Ще стигнем и до площада Пласа де Армас, където се намира катедралата.

Ще разгледаме също крепостите и светилищата край Куско: Саксайуаман, Кенко, Пука Пукара и Тамбомачай;

Край Куско се намира крепостта Саксайуаман – впечатляващ градеж, за който прилагателното исполински е единственото възможно. Саксайуаман е използвана от инките като крепост, но много е вероятно да е била храм, посветен на култа към Слънцето – може би най-важният в Куско.

Настаняване в хотел Xima Cusco 4* ли подобен) и време за почивка

Нощувка в Куско.

 

Ден 4 / 26.02.2025г. Куско – Мачу Пикчу – Куско / закуска и обяд

След закуска се отправяме към Свещената Долина. След трансфер до град Олайтантамбо, ще се качите на влак за Мачу Пикчу.

Мачу Пикчу или "стар връх" от езика кечуа се намира в 112 км. северно от Куско. Разположен е на левия бряг на река Урубамба на около2400 м.н.в. Пътуването от градчето Мачу Пикчу до комплекса се извършва с миниван, като след изминаването на отсечка от 8 км зигзаг по павиран път, се озоваваме пред вратите на комплекса. Научното откритие за съществуването на Мачу Пикчу е направено от д-р Хирам Бингам през 1911 г. по време на второто му пътуване до Перу. На територията на Мачу Пикчу има повече от 200 строителни съоръжения. Като цяло това са храмове, резиденции, складове и други помещения. В голямата си част те са изработени от добре обработен камък и плътно прилепнали една в друга плочи. Предполага се, че там са живеели до 1 200 души, които се прекланяли пред бога на Слънцето (Инти) и отглеждали селскостопански култури на терасите. В комплекса са разположени също гробница или мавзолей, слънчев часовник , както и много подземни тунели. Гробището се намира върху източните тераси и се охранява от т.нар. "пазител на мъртвите". По време на разкопките, са открити 138 тела, 109 от които принадлежат на жени. Благодарение на факта, че завоевателите не са знаели за неговото съществуване, Мачу Пикчу е добре запазен и не е повлиян от големи природни катаклизми.

На връщане, ще обядваме в градчето Агияс Калиентес, преди да се качим на влак за Куско.

Пристигане в Куско, трансфер до хотела. Нощувка.

 

Ден 5 / 27.02.2025г. Куско - Пуно / закуска и обяд

Закуска в хотела. Трансфер до автогара Куско. От там ще се качим на туристически автобус до Пуно – 380 км. Маршрутът е известен като „Пътят на Слънцето“ и минава покрай живописните села Pucara, Tinta (дом на прочутата революционна фигура Tupac Amaru). По пътя ще спрем за обяд в типичен ресторант. Продължаваме към руините Раячи, разположени на около 118 км. от Куско. Те представляват археологически комплекс с храм от времето на Инките, посветен на бог на Виракоча. Комплексът разполага с голяма централна стена с каменна основа с изискана архитектура. Други стени са направени от гигантски кирпичени тухли. Около храма има няколко сгради, които някога са били използвани за настаняване и съхранение. Ще посетим параклиса на Андахюлилас, място, където се намира малката църква на Свети Петър и Павел. Приказната позлатена украса и стенописите, които украсяват стените са й дали името "Сикстинската капела на Америка“. Пристигане в Пуно надвечер. Посрещане и частен трансфер до хотел Sonesta Posadas del Inca Puno 4*. Нощувка.

 

Ден 6 / 28.02.2025г. Пуно – езерото Титикака – Пуно / закуска и обяд

Закуска в хотела.  Днес ще се отправим на вълнуващо приключение до езерото Титикака – свещеното езеро на Инките. Това е най-високо разположеното плавателно езеро в света. Размерите му са дължина – 176 км и ширина около 50 км. На места дълбочината му достига до 300 метра. Ще видимплаващите острови на индианците Урос. Те са разположени на около 4 км. от бреговете на Пуно или на 20 мин. път с моторна лодка. Тези плаващи острови са направени от слоеве слама и тръстика, която расте в изобилие в езерото. Обитавани са от потомците на древната етническа група, известна като Урос, които, след като са били отхвърлени от Инките при навлизането имв района, не са имали друг избор, освен да живеят като изолирани общности в друга част на региона. Те живеят в крайна бедност и основният им поминък е риболов, отглеждането на няколко вида зеленчуци и добива на Тотора – видтръстика. От нея те изграждат къщите и лодките си. Те оцеляват продавайки малки занаятчийски предмети, които сами произвеждат.

От тук се отправяме към остров Такиле.Това е най-големият остров и се намира в сърцето на езерото. Красотата на мястото и плодородието на земята са достатъчни аргументи кралят на Испания да го провъзгласи за Колониална Хасиенда.

Островът е населен с общност, наречена „такиленьос” друга индианска народност, говорещи езика кечуа и също запазили древните си обичаи и атрактивни традиционни облекла. Те живеят щастливо, защитени от слънцето и боговете на планината, запазвайки все още обичаите на предците си.  На пристанището, ще ни посрещнат жители, облечени в типично местно облекло. Ще трябва да се изкачим по пътека за да достигнем града и  да се насладим на инкските руини. Обяд в местен ресторант (включен в цената). Връщане в Пуно. Нощувка.

 

Ден 7 / 01.03.2025  Пуно – Лима – Буенос Айрес / закуска

Закуска. Освобождаване на хотела и трансфер до летището за полет до Буенос Айрес.

Кацане на летище Езейза в Буенос Айрес. Посрещане и частен трансфер до хотел NH Collection Buenos Aires Jousten 4*  в центъра на Буенос Айрес.

Нощувка в Буенос Айрес.

 

Ден 8 / 02.03.2025г. Буенос Айрес – сити тур / закуска

Закуска.

Днес ще имате възможност да разгледате столицата с частен полудневен тур с екскурзовод на английски език.

Турът включва центъра на града или Площад Майо (Plaza de Mayo), където могат да се видят сградата на Президентството, известна още като Розовата къща. Тук е и модерната сграда на най-голямата Катедрала в страната, а срещу нея е една от малкото запазени сгради от 18 в, известна с името Кабилдо, изпълнявала някога функциите на кметство на града. Ще минем и по булевард Майо (Avenida de Mayo), който „свързва“ законодателната и изпълнителната власт на страната - в единия край е Президентството, а в другия му край е Сената (Парламента на страната). Тук се намира и известното кафене Тортони, с автентичен интериор, запазен от средата на 19 век. Обиколката продължава по калдъръмените улици на историческия San Telmo, родното място на тангото. Ще отидем в Ла Бока, за да направим снимки на ярко боядисаните къщи по улица Каминито. След това ще разгледаме оживеното пристанище на Пуерто Мадеро и ще посетим впечатляващото гробище в Риколета, където е гробът на Евита (входната такса е включена в цената).

Възможност за разходка по популярната пешеходна улица Флорида – една от най-атрактивните в аржентинската столица.

По желание – вечеря и Танго шоу с трансфер (включени напитки) – 85 USD на човек (цената подлежи на препотвърждение)

Връщане в хотела. Нощувка.

 

Ден 9 / 03.03.2025г. Буенос Айрес – Монтевидео – Буенос Айрес / закуска

Закуска.

Днес ще имате възможност да разгледате столицата на Уругвай, с частен полудневен тур с екскурзовод на английски език. След закуска ще бъдете трансферирани до пристанището, за да се качите на ферибот до Монтевидео.

Ще посетите:

• Старият град, районът, където Монтевидео е основан през колониалната епоха

• "Mercado del Puerto", стар пазар, построен през 19-ти век и днес известен с многото ресторанти за барбекю, които се намират там

• Центърът на града, включително Площадът на независимостта и Законодателният дворец, великолепна сграда, открита през 1925 г. в чест на стогодишнината от независимостта.

• „Стадион Centennial“, дом на първото Световно първенство по футбол и победата на Уругвай през 1930 г.

• Елегантни жилищни квартали и плажове по протежение на изключителната "Рамбла", включително спирка и възможност за снимки на табелата на Монтевидео.

Връщане в Буенос Айрес. Нощувка.

 

Ден 10 / 04.03.2025г. Буенос Айрес / закуска

Закуска.

Свободен ден за разходка и развлечения.

Нощувка.

 

Ден 11 / 05.03.2025г. Буенос Айрес - Игуасу / закуска

Закуска в хотела.

Освобождаване и трансфер до летището за полет до Пуерто Игуасу. Посрещане и трансфер до хотел  Mercure Iguazu Hotel Iru 5* (или подобен)

Свободен следобед.

Нощувка в района на Игуасу.

 

Ден 12 / 06.03.2025г.  Игуасу Целодневен тур / закуска

Закуска. Целодневен тур на водопадите Игуасу от Аржентинска и Бразилска страна. Днес ще прекараме един незабравим ден в природния парк Игуасу и ще видим водопадите от аржентинска и бразилска страна. От страната на Аржентина са 80% от водопадите и 20% са от бразилска страна. Тези над 275 водопада са създадени от двете реки Игуасу и Парана, като водата на някои места пада от 82м, а средното количество вода, което минава през водопадите е около 1500 м3 в секунда и варира в зависимост от сезона и пълноводието на реките.

Ще направим разходка по туристическите пътеки, от които се откриват невероятни гледки към водопадите и откъдето можем да ги снимаме и да се насладим на този природен феномен. Ще останем без дъх от това, което ще видим и ще онемеем пред красотата на природата.

По желание: Полет с хеликоптер над Игуасу (10 мин. Минимум 3-ма) – 175 USD на човек

Нощувка Mercure Iguazu Hotel Iru 5* (или подобен).

 

Ден 13 / 07.03.2025г.  Игуасу - Рио Де Жанейро / закуска

Закуска в хотела.

Освобождаване хотела и се отправяне за посещение към Парка за птици – от бразилска страна

В този парк живеят повече от 1020 птици, от около 150 различни вида. Има 16,5 хектара буйни атлантически дъждовни гори, които се поддържат, за да осигурят най-доброто местообитание на животните.

Следобед - трансфер до летище Фоз до Игуасу, за полет до Рио де Жанейро.

Кацане във втория по големина град в Бразилия, посрещане от представител на местния туроператор и трансфер до един от най-популярните курортни райони на Рио де Жанейро - Копакабана. Настаняване в хотел на брега на Атлантическия океан Windsor Excelsior Copacabana 4*   

Нощувка в Рио де Жанейро.

 

Ден 14 / 08.03.2025г. Рио де Жанейро / закуска

Закуска в хотела.

Днес ще се разходите из старата централна част на Рио де Жанейро. Ще минете покрай катедралата Канделария, Националната галерия, Градския театър, библиотеката, модернистичния музей Tomorrow, посветен на опазването на околната среда, както и множество други исторически сгради в сърцето на града.

Свободно време в Рио.

Вечерта, по желание и срещу допълнително заплащане – Парада на победителите от Карнавала в Рио – Цени от 210 до 270 USD – в зависимост от избрания сектор.

Посещаването на такова шоу, може би се случва веднъж в живота. Парадът започва в 22.00ч. и продължава до сутринта. За всички, които искат да усетят атмосферата на Карнавала, сме предвидили възможност за закупуване на билет, срещу доплащане за сектор по избор; Той включва трансфер и от хотела до Самбодромо и обратно. Самбодромо е широка улица с дължина 1 км, оградена от двете страни с амфитеатрално разположени трибуни и ложи, по която триумфират победителите. Пред очите на зрителите ще преминат, класиралите се по време на Карнавала, най-добри самба школи в Бразилия, съпроводени от бразилски ритми, цветове и танци.

 

Ден 15 / 09.03.2025г. Рио де Жанейро / закуска

Закуска в хотела.

Частен целодневен тур в космополитния Рио де Жанейро с местен екскурзовод (около 8 часа, включен в пакетната цена). Турът обхваща посещение на планината Корковадо, на чийто връх се намира един от най-известните паметници в света - статуята на Христос Спасителя и Хълма  Захарната глава.

Статуята на Христос Спасителя може да се види от всички точки на Рио, тя е символ на града и привлича милиони туристи всяка година. Намира се на върха на планината Корковадо(710 м) и предоставя панорамни гледки към Рио де Жанейро. Паметникът е издигнат по случай 100 годишнината от независимостта на Бразилия и е открит през 1931 г. До статуята се достига със зъбчата железница, която минава през най-голямата градска дъждовна гора в света – природния парк Тижука. Следват само 100 стълби (има и асансьор) до панорамната площадка, от която гледката е смайваща.

Ще продължим към втората най-голяма забележителност на Рио де Жанейро – Захарната глава (Sugar Loaf). Планината е с височина 395 м и дава възможност за снимки на панорамно известните плажове на града. От тук се открива гледка към моста, който свързва Рио с Нитерой – точно на отсрещната страна на залива Гуанабара. Изкачването с лифт включва още една спирка – на 220 м в планината Урка, откъдето може да снимате Захарната Глава отблизо.

След Захарната глава, ще имаме възможност да видим отблизо и старата централна част на Рио де Жанейро.

Нощувка в Рио де Жанейро

 

Ден 16 / 10.03.2025г. Рио де Жанейро – София / закуска

Закуска. Освобождаване на стаите. Багажът може да бъде оставен на съхранение в хотела.

Свободно време за самостоятелна разходка и забавление из плажовете на Копакабана.

Трансфер до летището за полет до София през Сао Пауло и Истанбул.

 

Ден 17 / 11.03.2025г. София

Добре дошли у дома!

 
ПАКЕТНИ ЦЕНИ ПРИ 4-МА ПЪТУВАЩИ

Дата на отпътуване

На човек в двойна стая

Единична стая

23.02.2025г

5436 евро / 10584 лева

6417 евро / 12495 лева


Цената включва:

ü  Самолетен билет София– Лима – Рио Де Жанейро – София с включени летищни такси и багаж 23 кг.

ü  Самолетен билет Лима – Куско с включени летищни такси и багаж 20 кг.

ü  Самолетен билет Хулиака - Лима – Буенос Айрес с включени летищни такси и багаж 20 кг.

ü  Самолетен билет Буенос Айрес - Пуерто Игуасу с включени летищни такси и багаж 20 кг.

ü  Самолетен билет Фоз до Игуасу - Рио Де Жанейро с включени летищни такси и багаж 20 кг.

ü  Фериботни билети Буенос АЙрес – Монтевидео – Буенос Айрес

ü  1 нощувка със закускa, с включено ранно настаняване в Лима

ü  2 нощувки със закуски в Куско

ü  2 нощувки със закуски в Пуно

ü  4 нощувки със закуски в Буенос Айрес

ü  2 нощувки със закуски в Пуерто Игуасу

ü  3 нощувки със закуски в Рио Де Жанейро

ü  3 обяда в местни ресторанти по маршрута

ü  Всички трансфери по програмата

ü  Туристическа обиколка на Лима с местен екскурзовод и частен транспорт

ü  Частна туристическа обиколка на Куско с местен екскурзовод с включено посещение на Саксайхуаман, Кенко, Пука Пукара и Тамбомачай

ü  Целодневна екскурзия до Мачу Пикчу с включен обяд

ü  Целодневна екскурзия до плаващите острови в езерото Титикака с включен обяд

ü  Частна туристическа обиколка на Буенос Айрес с местен екскурзовод

ü  Частна туристическа обиколка на Монтевидео с местен екскурзовод

ü  Целодневен тур на водопадите Игуасу от аржентинска страна и от бразилска страна с включени входни такси;

ü  Частна полудневна обиколка на старата част на Рио

ü  Частна целодневна туристическа обиколка на Рио до планината Корковадо и статуята на Христос - изкачване с железница, с включени билет и входни такси

ü  Обслужване от местни екскурзоводи по време на всички трансфери и екскурзии по програмата;

ü  Медицинска застраховка с Асистънс покритие 10 000 евро;


Цената не включва:

ü  Тур с хеликоптер над Игуасу – 175 USD на човек при минимум 3-ма

ü  Вечеря и Танго шоу с трансфер (включени напитки) – 85 USD на човек

ü  Напитки по време на храненията, с изключение на чай и кафе на закуска

ü  Бакшиши за шофьори и екскурзоводи

ü  Билет за „Парада на победителите GRANDSTAND Парадът започва от сектор 1 и завършва в сектор 13. Ние предлагаме едни от най-популярните и търсени места.

-      за Сектор 9 – 270 USD

-      за Сектор 7 – 240 USD

-      за Сектор 11 – 210 USD

ü  Застраховка „Отмяна на пътуване“ - около 5 % от общата цена

 

Необходими документи и условия на записване:

ü  Копие от задграничен паспорт, валиден минимум 6 месеца от датата на приключване на екскурзията;

ü  При резервация се заплаща депозит в размер на 4500 лв. на човек (сумата подлежи на потвърждение при резервация)

ü  Пълно плащане между 60 до 45 дни преди отпътуване (датата подлежи на потвърждение при резервация)

ü  Програмата е индивидуална и не зависи от набиране на минимален брой туристи! 

 

Допълнителна информация:

ü  Програмата на водопадите Игуасу се провежда съобразно часовете на вътрешните полети!

ü  Възможна е промяна в последователността на посещаваните обекти!

ü  Обслужването от местните екскурзоводи е на английски.

ü  За пътуването до Перу, Бразилия и Аржентина не се изискват визи и задължителни имунизации.

 

Забележка: Цените в Аржентина в момента са динамични и при резервация подлежат на препотвърждение!

 

*  My Way Travel препоръчва сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1,т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.

-----------