Екскурзии в Мароко

Вашата оценка 5 от 1 глас
Мароко - Приключение в пустинята
Мароко
Маршрут:
София - Маракеш – Долината на река Дадес – пустинята Мерзуга - Рисани – Алниф – Уарзазат – Аит бен Хаду – Маракеш – София

Продължителност:
8 дни / 7 нощувки

Транспорт:
Самолет

Цена от: 2200 €
Програма

 МАРОКО – ПРИКЛЮЧЕНИЕ В ПУСТИНЯТА

 

8 дни / 7 нощувки

 

Индивидуална програма

София - Маракеш – Долината на река Дадес – пустинята Мерзуга - Рисани – Алниф – Уарзазат – Аит бен Хаду – Маракеш – София

 

 

Ден 1: София – Маракеш

Заминаване от летище София за Маракеш с полет с прекачване в Истанбул. Подробно разписание ще намерите по-долу. Посрещане на летището от представител на местния партньор, трансфер до хотел Riad Dar Justo. Настаняване. Свободно време за самостоятелна разходка и опознаване на града. Нощувка.

 

Ден 2: Маракеш

Закуска в хотела. Днес вашия местен гид ще ви запознае със забележителностите на столицата. Ще започнете с панорамно посещение на монументалния район на Маракеш, известен като "червения град". Този енигматичен град е пълен с мистика и чар, съчетаващ типичността на южно Мароко с изискаността на французите по време на техния протекторат и многото чужденци от цял свят, които са избрали този град през историята като място за пребиваване или почивка. Градините Менара: Истинската оранжерия на Маракеш, където цели семейства идват през лятото по залез слънце, за да поемат чист въздух, а младите двойки се ухажват. Минарето на Кутубия, близначка на Хиралда в Севиля, построено от същия архитект. Тази кула се вижда от всяка точка на Маракеш, поради което е била използвана за призоваване на всички вярващи в околността да се молят. Дворецът Бахия: След като влезете в старата част на града, ще пресечете еврейския квартал, за да стигнете до двореца Бахия, където нашите гости посещават благородническа къща от миналия век, чието оформление е подготвено да побере четири съпруги и до сто наложници, които са живяли при пашата, за да му служат през целия му живот. След посещението връщане в хотела и почивка. Нощувка.

 

Ден 3: Маракеш

Закуска. Свободен ден. Днес ще имате възможност за допълнителни екскурзии по желание. Нощувка.

 

Ден 4: Маракеш – Уарзазат – Долината на река Дадес (331 км)

Закуска. Отпътуване към Високите Атласки планини. Маршрутът променя пейзажа малко по малко, без дори да го осъзнавате. От яркото зелено на долините до червената охра на Col de Tizi N'Tichka, докато стигнете до Уарзазат. Свободно време за обяд. Отпътуване по маршрута на Хилядата касби, докато стигнете до KelaaM'gouna (Долината на розите), известно село със своята дестилерия за розова вода. Маршрутът на касбите с кола е впечатляващ, със стотици касби, издигнати от берберите, за да се защитават от нашественици и които са осеяни по целия маршрут, виещ се през впечатляващи пейзажи, типични за пустинята Сахара: села, гори и палмови горички. Пристигане в долината на река Дадес. Вечеря и нощувка в Xaluca Dades .

 

Ден 5: Долината на река Дадес – пустинята Мерзуга (266 км)

Закуска. Отпътуване през долината Дадес, едно от най-красивите природни места на пътуването, към пустинята Мерзуга. Тази долина дължи името си на реката, която лъкатуши през планините, подкрепена от охра, теракота и червени скали. Посетителите могат да се насладят на красиви касби, укрепени имения и планини, пресечени от потоци и каньони. Долината Дадес има див пейзаж, през зимата със сняг от едната страна и полупустиня от другата. Неговото диво величие и неземна тишина могат да се мерят само с Гранд Каньон. Реката образува долината по протежение на криволичещ път, пълен с плодове, ядки, пшеница, брезови и бадемови дървета, създавайки фона на грандиозни скални образувания. Ще спрете по пътя за обяд. С наближаването на пустинята пътят става все по-труден и селата, през които минавате, стават все по-автентични, докато не навлезете във владенията на пустинните жители, народа амазиги, по-известни ни като бербери. Пристигане в Ерфуд, главният град в предсахарския стил Тафилалет, с оазис на площ от около 5000 хектара и повече от 300 000 финикови палми. Посещение на център за извличане на вкаменелости, където можете да оцените количеството воден живот, съществувал през кватернерния период в това, което сега е пустинята Сахара. Продължаване към пустинята Мерзуга (Erg-Chebbi). Вечеря и нощувка в лагера Merzouga Luxury Desert Camp.

 

Ден 6: Мерзуга - Рисани – Алниф – Уарзазат (367 км)

Закуска. Отпътуване за Рисани, привлекателен малък град, разположен в палмова горичка на 22 км от Ерфуд, както заради околната среда, така и заради своята история. Има няколко интересни паметника, много оживен пазар и зона, използвана като паркинг за магарета, където също се купуват и продават магарета. Смята се за наследник на митичната Сиджилмаса, първата столица на Мароко и произход на кралското семейство на страната. Продължаване към Алниф, където по пътя ще видим стада диви камили и впечатляващ пейзаж във формата на полумесец. Пристигане в Агдз, където ще направим кратка спирка, за да се насладим на красотата на палмовата горичка Драа. Продължаване за Уарзазат. Вечеря и нощувка в Oscar by Atlas Studios.

 

Ден 7: Уарзазат – Аит бен Хаду – Маракеш (193 км)

Закуска. Отпътуване за посещение на Kasbah Taurirt. Някога е бил резиденция на един от най-могъщите управители на региона. Неговият семпъл кирпичен екстериор е впечатляващ и подчертава неговото величие. Използван е като декор за няколко холивудски продукции. Продължаване към Касба Аит Бен Хаду, обявена за обект на световното културно наследство от ЮНЕСКО и място за снимане на филми като Гладиатор, Мумията, Междузвездни войни и много други. Свободно време за обяд. Продължаване за Маракеш.

 

Ден 8: Маракеш - София

Закуска. Свободно време за разходка. Частен трансфер до летището в Маракеш за полет с прекачване до София.

 

ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК ПРИ 2-МА ПЪТУВАЩИ

Цена на човек

2200 евро / 4106 лева

 

Цената включва:

ü  Самолетни билети София – Истанбул – Маракеш – Истанбул – София на Turkish Airlines

ü  Трансфер летище / хотел / летище с миниван

ü  Трансфер с автомобил 4x4 до пустинята

ü  4 нощувки със закуски в Маракеш

ü  1 нощувка със закуска и вечеря в долината Дадес

ü  1 нощувка със закуска и вечеря в пустинята Мерзуга

ü  1 нощувка със закуска и вечеря в Уарзазат

ü  3 обяда по пътя в местен ресторант (без напитки).

ü  Целодневна частна обиколка на Маракеш с англоговорящ местен екскурзовод.

ü  Вход към двореца Бахия и гробниците на Саади.

ü  Каране на ATV за 1 час

ü  Чай за добре дошли или лимонада през лятото

ü  Трекинг с камили

ü  Сандборд

ü  Настолни игри и спортни игри (крокет, хандбал и др.)

ü  Медицинска застраховка с покритие 10000 евро

 

Цената не включва:

ü  Входни такси за паметници и музеи, неупоменати в програмата

ü  Бакшиши

ü  Напитки

ü  Обяди и вечери в Маракеш

ü  Придружаващ гид

ü  Допълнителни екскурзии извън програмата:

-        Посещение на градините на Мажорел, музеят на Ив Сен Лоран и арт музеят Бербер – 105 евро на човек

-        Stargazing – 315 евро на човек

-        Полет с балон от Маракеш – 255 евро на човек

Забележки:

ü  За резервация са необходими трите имена на латиница по паспорт и ЕГН

ü  За пътуването ви трябва паспорт с минимум 6 месеца валидност от датата на връщането ви в България.