Екскурзии в Израел и Йордания

Вашата оценка
Йордания и Израел - Разходка до дома на Бог!
Израел
Маршрут:
София – Тел Авив - Назарет - р. Йордан – Табха – Капернаум – Тверия – Джераш – Аман – Мъртво море – Мадаба - Небо – Шобак - Петра - Акаба – Ейлат – Масада* – Йерусалим - Витлеем – Йерусалим – София

Продължителност:
8 дни / 7 нощувки

Транспорт:
Самолет

Цена от: 2330 лв.
Програма

Йордания и Израел – Разходка до дома на Бог

с Акаба, Ейлат и Масада

Продължителност: 8 дни/7 нощувки / 7 закуски / 7 вечери

Дати на отпътуване:

01.10.2020 – 08.10.2020

22.10.2020 – 29.10.2020

19.11.2020 – 26.11.2020 

Маршрут на пътуването: София – Тел Авив - Назарет - р. Йордан – Табха – Капернаум – Тиберия – Джераш – Аман – Мъртво море – Мадаба  -  Небо – Шобак - Петра - Акаба – Ейлат – Масада* – Йерусалим - Витлеем – Йерусалим – София

*екскурзията до Масада се заплаща допълнително!

С полет на България Еър

 

ПРОГРАМА

Ден 1: София – Тел Aвив

Отпътуване от летище София с АК Bulgaria Air. Пристигане на летище Бен Гурион. Трансфер до хотела. Настаняване в Нетания. Вечеря. Нощувка.

 

Ден 2: Назарет – р. Йордан – Табха – Капернаум – Тиберия

Отпътуване за Назарет и разглеждане на базиликата „Благовещение”, работилницата на Йосиф, параклиса „Св. Архангел Гавраил” и православната църква с кладенеца на Дева Мария. Отпътуване за река Йордан, където Исус Христос е покръстен от Йоан кръстител. Следва обиколка по местата, където Исус е извършвал чудеса около Галилейско море - Табха (мястото където е станало чудото с нахранването на 5000 души с пет хляба и две риби – възможност за обяд в ресторант, където сервират същия вид риба, с който Исус е нахранил петте хиляди човека); следва планината на Блаженството, където Исус избира дванайсетте си ученика измежду всички свои последователи; разглеждане на руините на древния Капернаум, където в къщата на Симон (Петър) е живял самия Исус. Разходка с лодка по Галилейското езеро. Настаняване в хотела в Тиберия. Вечеря. Нощувка.

 

Ден 3: Тиберия – Джераш – Аман

Закуска. Отпътуване за Йордания. Туристическа обиколка на Джераш - древен град населяван още от бронзовата епоха и известен като „Помпей на Средния Изток” със запазени до наши дни останки от римски храмове, театри, улици и сгради. Отпътуване за столицата на Хашемитското кралство - Аман - панорамна обиколка на града. При възможност и ако остане време посещенние на Цитаделата и археологическия музей. Настаняване в хотел в Аман. Вечеря. Нощувка.

 

Ден 4: Аман – Мъртво море – Мадаба – Небо – Шобак – Петра

Закуска. Отпътуване за Мъртво море - най-ниската точка на сушата на планетата. Свободно време за къпане в Мъртво море. Пътуване до Мадаба (на 30 км от Аман), едно от най-значимите места в Светата земя. Тук е съсредоточена най-голямата християнска общност в Йордания. В продължение на два века (от V до VII) стотици мозайки са подредени в църквите на Мадаба и обикновените домове, като тази, покриваща пода на гръцката православна църква „Св. Георги”, е най-впечатляваща (оригиналният размер на мозайката е 15,6 х 6 м - 94 кв. м, като само една четвърт е запазена до днес). Пътуване към Планината Небо, едно от най-почитаните свети места в Йордания, и посещение на мястото, където се твърди,че е погребан Мойсей. Продължаваме по пътя на кралете с панорамна гледка към каньона Ал Мухеб. Фотопауза при замъка на кръстоносците Монреал (лат. mont regalis, „Кралски хълм“, познат още като Шобак) – построен от тамплиерите през 1116 г. по заповед на Йерусалимския крал Балдуин I за охрана на поклонническите маршрути и кервани. Отпътуване към Петра. Настаняване в хотел в Петра. Вечеря.  Нощувка.

 

Ден 5: Петра

Закуска. Отпътуване за „Изгубения град” Петра – едно от новите Седем чудеса на света. Върви се около час пеша из извиващ  се сред планината каньон, в който се намират останките от старинния град. Градът е

разположен  в естествено укрепената планинска долина Вади Муса. Първите известни обитатели са едомците, които са живеели тук около 1000 г.пр.н.е. Според Библията те били потомци на Исав, а препратките в Сещеното Писание за място наречено Села („скалиста местност“ на еврейски) почти сигурно се отнасят за Петра ("камък" на гръцки). Розовочервеникавият град Петра някога процъфтявал като важен пункт от древните търговски маршрути. Той е обграден от високи планини и е достъпен през тясно дефиле, а забележителните му, изсечени в скалите сгради са запазени непокътнати: Каснех ал-Фарун (Съкровищницата), многобройните скални гробници, амфитеатърът, триумфалната арка, кардото с колонадите. По време на обиколката ще се докоснете до историята и археологическите находки в този необикновен комплекс от храмове, жилища и гробници, изсечени в разноцветните скали на каньона преди повече от 2000 години. Настаняване в хотел в Акаба. Вечеря. Нощувка.

 

Ден 6: Акаба – Ейлат – Масада – Йерусалим

Закуска. Отпътуване за Йерусалим. Попътно посещение на най-популярния израелски курорт Ейлат, на брега на Червено море. *По желание, и ако остане време (заплаща се допълнително) посещение на най-голямата атракция на Ейлат - аквариумът и най-впечатляваща  подводна обсерватория - стотонната

стоманена кула, забита в морето, около която от естествени материали е изграден коралов риф. Посещение на Масада - древна полуразрушена крепост с невероятна история, разположена на една единствена скала.

Намира в източния край на Юдейската пустиня и недалеч от западния бряг на Мъртво море, между Содом и Ен Геди. Пристигане в Йерусалим. Разглеждане на светите места: Маслиновия хълм – мястото на Възнесение Христово, Гетсиманската градина и базиликата в нея. Настаняване  в хотел във Витлеем. Вечеря. Нощувка.

 

Ден 7: Витлеем – Йерусалим

Закуска. Посещение на Витлеем и базиликата „Рождество Христово”, на чието място е роден Иисус Христос. Пешеходна обиколка на Стария град на Йерусалим. Разходка из арменския, арабския и еврейския квартал на града по „Виа Долороса“ (Пътя на Страданието), по който е вървял Исус към Голгота. Поклонение на Божи гроб – след което всички вече са хаджии. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

 

Ден 8: Йерусалим – София

Ранна закуска. Посещение на църквата с гроба на свети Георги в Лод. Отпътуване за Тел Авив. Разглеждане на стария град Яфо (Яфа): Мостът на желанията, старото пристанище, часовниковата кула. Трансфер до летище „Бен Гурион”. Отпътуване за България. Пристигане на летище София.

 

Възрастен в двойна стая

Единична стая

Дете 6-10.99 год. с двама възрастни в двойна стая

2330 лв.

2658 лв.

2105 лв.

 

Цената включва:

ü  Самолетен билет София – Тел Авив – София с АК България Еър

ü  Летищни такси

ü  1 брой чекиран багаж на пътник

ü  Трансфери по програмата

ü  Входно-изходни такси на границата с Йордания - 50 $

ü  7 нощувки със закуски в хотели 3*/4* (1 в Тел Авив или Нетания, 1 в Тверия, 1 в Аман, 1 в Петра, 1 в Акаба, 2 във Витлеем)

ü  7 вечери

ü  Разходка с лодка по Галилейското езеро

ü  Еднодневна екскурзия до древният град Петра

ü  Входна такса за Петра

ü  Туристическа обиколка в Джераш

ü  Панорамна обиколка на  Аман

ü  Туристическа обиколка на Йерусалим

ü  Посещение на Витлеем, река Йордан, Галилейско море, Капернаум, Табха, Назарет, Тверия

ü  Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с поктиритие 10 000 евро, ЗАД „Армеец“

ü  Местен екскурзовод на български/руски език

ü  Слушалки по време на беседите

ü  Водач от агенцията

ü  Свидетелство за хаджийство

 

Цената не включва:

ü  Входна такса за Масада - около 25$ (цената е променлива и се влияе от броя на туристите)

ü  Разходи от личен характер

ü  Обяд на Галилейско езеро – 22 USD

ü  Бакшиши/ такса обслужване за шофьорите и за местните ескурзоводи (заплащат се задължително на място) - по 5 $ на ден (40 $) на човек

ü  Допълнителни мероприятия предлагани от местните екскурзоводи на място

ü  Застраховка "Отмяна на пътуване" (информация за нея - в офиса ни

 

Полетни детайли на полета с българия ер:

№ на полет

Дата

 

излита

 

каца

FB 571

26 Март

София

16:05 ч.

Тел Авив

18:30 ч.

FB 572

02 Април

Тел Авив

22:10 ч.

София

00:50 ч.+1

 

Примерни хотели по програмата:

ü  Mеrgoa hotel Natanya / Deborah hotel Tel Aviv

ü  Dona Grazia Tiberias

ü  Rojina Hotel Amman

ü  La Maison - Petra

ü  City Tower Hotel Aqaba

ü  Paradise – Betlehem

 

Условия за записване:

ü  Копие от международен паспорт

ü  Депозит от 700 лв. на човек

ü  Доплащане – 1 месец преди датата на заминаване

 

Необходими документи:

ü  Международен паспорт, с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане

ü  За деца до 18 години, пътуващи само с един, или без родителите си – нотариално заверено пълномощно от единия или двамата родители

ü  Няма визови, санитарни и медицински изисквания припътуване в Израел и Йордания

 

Допълнителна информация:

ü  Агенцията предоставя възможността на клиента да сключи застраховка „Отмяна на пътуване“, застраховка на сумите по договора за пътуване в случай на смърт, злополука или акутно заболяване на клиента или негов близък роднина.

ü  Пътуване на лица с ограничена подвижност:  Пътуването като цяло НЕ Е подходящо за лица с ограничена подвижност.

ü  Офертата важи при минимум 30 туристи

ü  Туроператора си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.

ü  При несъбиране на минималния брой записани, туристът ще бъде уведомен най-късно 7 дни преди началото на пътуването

ü  Авиокомпанията запазва правото да промоени полетното разписание. При настъпила промяна туристите ще бъдат информирани своевременно.

 

Срокове за анулации и неустойки:

ü  от деня следващ деня на подписване на договора до 60 календарни дни преди датата на тръгване –  такса анулация в размер на 100 лв.

ü  от 59 до 15 календарни дни преди датата на тръгване - 100% от внесения депозит. 

ü  под 15 календарни дни преди тръгване- 100% от общата цена на туристическия пакет.

ü  Агенцията предоставя възможността на клиента да сключи застраховка „Отмяна на пътуване“, застраховка на сумите по договора за пътуване в случай на смърт, злополука или акутно заболяване на клиента или негов близък роднина.

ü  Цената на екскурзията е калкулирана при курс на щатския долар 1 USD = 1.70 лв.!

 

Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 1957013150000841600 на ЗАД „Армеец”