Бразилия и Аржентина

Вашата оценка
Аржентина
Перу

 

Бразилия

Най-голямата страна в Южна Америка носи името Бразилия и е тясно свързана в съзнанието ни с безкраен карнавал и пленяваща самба!

Най-голямата по площ и население държава в континента Южна Америка е Бразилия. Тя е известна преди всичко с грандиозния карнавал в Рио де Жанейро, красивите плажове и футбола. Едни от най-внушителните природни забележителности в света, като водопадите Игуасу и джунглите на Амазонка също заема част от територията на страната. Ето няколко невероятни места в Бразилия, които не трябва да пропускате, ако се отправите на пътешествие към тази далечна дестинация:

 

Задължителен за посещение във всяка екскурзия до Бразилия е Рио Де Жанейро. Разположен в югоизточната част на страната, той е най-посещаваният град в цяла Южна Америка, привличащ туристи от цял свят. Името му в превод означава Януарската река. Това е вторият по големина град в страната, след Сао Пауло. В продължение на над два века е бил столица, а днес е един от най-важните търговски и политически центрове на Бразилия. Това е един вълнуващ метрополис, превърнал се в легенда. Градът не само приема хора от цял свят по време на великолепния карнавал – тук хората танцуват при всяка възможност. Има планини, естествени проходи и гори, включително и Флореста да Тижука – най-голямата градска гора. Рио ще ви плени със световноизвестните си плажове Копакабана и Ипанема, ежегодния бляскав карнавал и забележителности като величествената статуя на Исус Христос, която се намира на върха на хълма Корковадо. Пътуването до Рио ще ви накара по-пълно да осъзнаете смисъла на израза „на другия край на света”. Ще се запознаете с един нов цветен начин на живот в ритъма на танца, ще видите спиращи дъха природни гледки и определено ще се завърнете с много истории за споделяне.

 

Рио де Жанейро е дом на най-известният карнавал в света. Карнавалът в Рио е истинска феерия от цветове, движения и красиви тела всичко под огнения ритъм на самбата. Карнавалът се организира в края на февруари или началото на март всяка година, като първото събитие е било проведено през 1830 година. Рио пулсира в ритъма на Карнавала 4 дни и 4 нощи непрестанно. Карнавалът винаги стартира в събота – точно 40 дни преди Великден, като краят му е последния ден преди постите. От създаването му до днес е запазен видът му, който включва най-различни мероприятия – от улични празненства, паради и циркове до маскаради, различни тематични партита и танцови забави. 

По време на Карнавала централния булевард Самбадром – или още наричан Булевардът на Самбата, е изпълнен с хиляди танцьори. Най-голямото събитие по време на Карнавала е парадът на 13-те школи по самба в града, които танцуват в луди ритми на различни платформи и конструкции в продължение на 2 нощи. 

По време на карнавала по улиците в цял Рио има различни музикални банди, които свирят и пеят, както и много бразилци, които танцуват и се забавляват, така че във всеки един момент когато поискате да се включите към веселбата, просто се присъединете с танцова стъпка.

 

Водопадите Игуасу се намират на границата между Аржентина и Бразилия и са един от най-зрелищните природни феномени в света, поразяващ със своята красота. Те включват 275 водопада и са два пъти по-пълноводни от Ниагарския водопад. Думата Игуасу има индиански произход и означава “Голяма вода“

Всички водопади са разположени във формата на подкова. Най-големият и впечатляващ от тях е водопадът „Дяволското гърло“. Водопадите са част от бразилския Национален парк Игуасу от едната страна (Аржентина) и част от Национален парк Игуасу от другата страна в Бразилия. Двата парка заедно са най-големият субтропичен резерват в света. И двата парка са в списъка на UNESCO.

Огромното количество водопади, разположени под формата на подкова с дължина 2700 m, привличат над 700 хиляди туристи всяка година. Това е един от най-посещаваните туристически обекти в Южна Америка.

 

Наричат Салвадор, столицата на щастието. Това е град на фестивали на открито, тържества, забавления и карнавали. През цялата година този град е изпълнен с живот и радост. В Салвадор дори нещо толкова просто и очарователно , като разходка по многобройните  улици изпълнени с живот, е страхотно преживяване само по себе си. Тук можете да опитате някои от вкусните ястия от риба, морски дарове и ориз. Отлично запазената архитектура на Салвадор заслужава специално внимание – безбройните красиви къщи и църкви от колониалната епоха. Градът е един от най-старите в Бразилия и Южна Америка като цяло и навсякъде ще намерите изключително красиви и добре поддържани сгради от средата на 15-ти век. 

 

Амазония често наричана Амазонска джунгла, е огромен горски пояс от екваториални гори, разположен във водосборния басейн на река Амазонка в Южна Америка. Заема територия от около 5,5 милиона кв. км, което я прави най-обширната екваториална гора на планетата. Обхваща територии от 8 държави – Бразилия, Колумбия, Перу, Венецуела, Еквадор, Боливия, Гвиана и Суринам, както и на Френска Гвиана. Тази джунгла е гореща и влажна, толкова гореща, че понякога може да се почувствате като в истински ад. Въпреки това Амазония е популярна дестинация за много туристи, която ние горещо препоръчваме. Джунглата на Амазонка е поредица от спиращи дъха пейзажи и невероятна, вдъхновяваща атмосфера. Има много възможности да се докоснете до джунглата на Амазония и впечатляващата река Амазонка, можете да избирате между нещо от полудневните екскурзии до седмичните или месечни експедиции. Повечето пътувания в Бразилия тръгват от Манаус, който е най-големият град в Амазония – 1,6-милиона жители. 

Бразилия е огромни, невероятно примамливи океански плажове, реки, безкрайни равнини и още много други форми на флората и фауната, всичко това създава един уникален цвят и Ви кара да притаите дъх. Разходка от Рио де Жанейро до руините на Амазонка ще развълнува, ободри и презареди всеки. Бразилия е една красива страна, която съчетава стотици колоритни тайни под покрива на вечната джунгла.

 

Посетете я с някоя от нашите организирани екскурзии до Бразилия и Аржентина или просто ни изпратете запитване на office@mywaytravel.bg, за да организираме едно по-различно пътуване за вас. 

 

Аржентина

 

Аржентина, земята на Гаучосите, тангото и футболът, е събрала в себе си цялата пъстрота на Южна Америка. Разхождайки се в столицата Буенос Айрес, няма как да не се развълнуваме при гледката на най-широкия булевард в света „9-ти юли“, цели 110 метра ширина. А самия град се намира в най-гъсто населенита част в страната – долината Ла Плата и впечатляващата река Рио де Ла Плата с ширина от 220 километра. И като говорим за рекорди, малко по на юг, след небезизвестната аржентинска пампа, в Патагония се намира най-южно разположения град на планетата – Ушуая, който е отправна точка на всички антарктически експедиции. Но областта далеч не е известна само с това – тук се намира по голямата част от природните резервати на страната, в които можем да видим полупустинните плата с множество езера с изумрудена вода, глетчъри, стръмни фиорди и речни бързеи. Разбира се, нищо не може да се сравни с красивите каскади на величествените водопади Игуасу, при вида, на които първата дама на САЩ - Елинор Рузвелт само възкликнала: „Бедната Ниагара!“....