Екскурзии Виетнам и Камбоджа

Вашата оценка 5 от 1 глас
Екскурзия Виетнам, Лаос и Камбоджа
Виетнам
Маршрут:
Ханой – Ха Лонг Бей - Луанг Прабанг – Сием Рип (Ангкор Ват и Ангкор Том) – Хой Ан – Хюе - Хо Ши Мин

Продължителност:
17 дни / 14 нощувки

Транспорт:
Самолет

Цена от: 7376 лв.
Програма

Виетнам, Лаос и Камбоджа

пътуване в земите на Дракона!

Маршрут: Ханой – Ха Лонг Бей - Луанг Прабанг – Сием Рип (Ангкор Ват и Ангкор Том) – Хой Ан – Хюе - Хо Ши Мин

 

17 дни/ 14 нощувки / 14 закуски/ 7 обяда / 1 вечеря

 

Дата: 08.04.2023г – 23.04.2023г

ПОТВЪРДЕНА!

Ден 1:08.04.2023г.

Полет от София в 17:10 ч. за Доха. Кацане в Доха в 21.45ч.

Ден 2:/ 09.04.2023г. / Ханой/

Свързващ полет за Ханой в 02.55ч.     Пристигане в Ханой в 14.05 ч. Посрещане от Вашия екскурзовод. Панорамна обиколка на Ханой: Комплексът Хо Ши Мин (мавзолеят на Хо Ши Мин и наколната къща), намиращата се наблизо едноколонна Пагода, Президентският дворец, Храмът на Литературата, Пагодата Тран Куок и западното езеро.

Трансфер до хотела. Настаняване в старата част на града. Следва кратка почивка.

Рикша Тур в старата част на Ханой.  

Нощувка.

Ден 3:/ 10.04.2023г./ Ханой – Круиз из Халонг Бей / закуска, обяд и вечеря

07.30 ч. След закуска, трансфер до залива Халонг Бей.

11.30 - 12.15      Пристигане на международното пристанище Хон Гай

12.30 - 13.00      Малка лодка ще ви отведе до круизния  кораб, където  се насладите на питие за добре дошли, пристигане в Баи Ту лонг Бей.

13.00 - 14.30      Насладете се на обяда, докато плавате към великолепния Баи Ту лонг Бей и се възхищавате на прекрасните формирования, покрай които минавате.

15.30 - 16.30      Трансфер от корабчето до гребна лодка, за да посетите рибарското селище Вунг Виенг. Гребците са местни хора, които носят традиционно облекло. Това е възможност да видите ежедневието на рибарите с древни пособия сред очарователната природа.

17.30 – 18.30      Връщане на корабчето - продължавате да плавате из залива.

18.30      Пускаме котва за пренощуване в района на Конг До.

19.30 - 21.00      Вкусете ястията на вечерята по меню в трапезарията

21.00 - 23.00      Почивка, насладете се на свежия въздух. Нощувка на кораба.

Ден 4:/ 11.04.2023г. Халонг Бей - Ханой /Късна закуска

06.30ч.  Насладете се на изгрева над залива.

06.45 - 7.45 ч. Кафе, чай и дребни сладки сервирани в трапезарията

08.00 - 08.30ч.  Изследвайте закътаната пещера Тиен Кан Сон

09.00 - 09.30ч. Освобождаване на кабините и разплащане на сметките - вземане на багажа.

09.30 - 10.30ч. Късна закуска, сервирана в трапезарията

10.30 - 11.00ч. Пристигане на пристанището.

Трансфер до летището в Ханой за директен полет до Луанг Прабанг в 19:10 часа.

Пристигане на летището в 20:30 часа, Посрещане и трансфер до хотела. Луанг Прабанг е бил столица на древната държава Лансанг и кралска резиденция до 1545 г. От 1995 г. градът е включен в Списъка на ЮНЕСКО заедно с 33 будистки храма и 111 исторически сгради в характерния стил, съчетаващ местни традиции и френско влияние. Нощувка.

Ден 5:/ 12.04.2023г.Ханой / Луанг Прабанг

Закуска. Трансфер до летището за полет до Луанг Прабанг в 12.40ч.Кацане в Лаос в 13.50ч. След приключване на визовите формалности, трансфер до хотела.

Нощувка в Луанг Прабанг.

Ден 6:/ 13.04.2023г. Луанг Прабанг /Закуска и Обяд

Закуска в хотела.

Разходката ни из столицата на Лаос, ще започне от един от оживените сутрешни пазари на града.

Продължаваме към Националния Музей, който се намира в бившия Кралски дворец, за да научим повече за историята на Лаос. Ще разгледаме храмовете Ват Висон и забележителния Ват Ксиенг Тонг /Wat Xieng Thong, известен най-вече с красивата мозайка „Дървото на Живота“. Ще завършим сутрешната обиколка с най-старият храм  Ват Сен. Обяд в традиционен ресторант.
Следобяд се отправяме на 30-тина километра от Луанг Прабанг
, където се намират водопадите Куанг Си. Минавайки през красивите оризища и зелени хълмове на Лаос, ще спрем за кратка почивка в едно от малките селца, запазило духа на традициите по тези земи. Ще имате възможност да се докоснете до ежедневието и живота на местните хора.

Водопадите Куанг Си/Kuangsi/са съвкупност от каскади с оформени малки басейнчета, където може да се плува. Водата минава през варовикова скала, която придава на водата тюркоазен цвят.

Привечер ще се изкачим до хълма Пхуси, за да видим свещената, позлатена ступа, както и да се насладим на прекрасна панорамна гледка към града и храмовете. Това място е много популярно, откъдето туристите и жителите наблюдават залеза над река Меконг. 

Нощувка.

Ден 7: 14.04.2023г. Луанг Прабанг /Закуска и Обяд

Закуска. Очаква ни круиз по река Меконг. Ще имаме възможност да се насладим на красивите пейзажи покрай реката. На 25 км от Луанг Прабанг (Лаос), близо до мястото, където реките Нам Оу и Меконг се сливат, се намират свещените пещери Пак Оу. Едната е разположена на нивото на водата, а другата се намира на върха на хълма. Изпълнени са с хиляди малки статуи на Буда, различни поформа и размер, покрити със златен лак. Обяд в местен ресторант.

След това се отправяме към парка на слоновете, където ще имаме възможност да се докоснем до този невероятно мил гигант, както и да се разходим на слон.

На връщане към Луанг Прабанг ще спрем в селището Бан Ксанг Хай( Ban Xang Hai), където се произвежда известното оризово вино – Laolao. Следващата ни спирка е Бан Ксанг Кхонг ( Ban Xang Khong), селище известно със своята ръчно изработена хартия и тъкачество.

Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 8: 15.04.2023г Луанг Прабанг – Сием Рип (Камбоджа)

Закуска. Свободна сутрин.

Освобожване на хотела, трансфер до летището за полет до Сием Рип в 14.35ч. Кацане в Камбоджа в 16.05ч. След уреждане на визовите формалности, трансфер до хотела.

Настаняване и нощувка.

Ден 9:/ 16.04.2023г. Сием Рип – Ангкор Ват/ Закуска и Обяд

Закуска. Днешната обиколка в древният свят на Кхмерите започва от великия град Ангкор Том – последната столица на великата Кхмерска империя. Основан е от най-великия строител, крал Джаявярмян VII (802–850 г.), който обединява княжествата и създава кхмерската нация. Градът е заобиколен от 8-метрови стени, които образуват перфектен квадрат и покриват 20 кв.км. Влизането става през южната порта, която е украсена със слонове и 4 огромни лица, а от дветестрани на пътеката 54 божества и демони държат свещената змия Нага. Следва терасата на слоновете, откъдето кралят и неговият двор са наблюдавали победоносното завръщане на армията или други шествия. Другата тераса, тази на Прокажения крал, е наречена така, заради откритата тук скулптура от XV век на хиндуисткия бог на смъртта Яма, която наричат Прокаженият крал, заради обезцветяването и мъха по нея, които напомнят на болен човек и съответстват на легендата за крал на Ангкор, който страдал от тази болест. Продължаваме към мистериозния будистки храм Байон, разположен в самия център на града. Този архитектурен шедьовър от 12 век, ненадминат по великолепие, е последното огромно култово съоръжение, построено в Ангкор, и се разпознава от далеч по 54-те кули, символизиращи 54-те провинции на кхмерската империя, Разглеждането продължава с така нареченият „Малък кръг” (12-13 век), включващ Та Пром – един от най-живописните храмове, известен с това, че е във вида, в който е бил открит през XIX век, опасан от коренищата на вековни дървета. Храмът е посветен на майката на крал Джаяварман VII и е проектиран като будистки храм и университет. Според надпис върху храма, строежът е започнал през 1186 г., в него са участвали над 80 000 души и върху него се извисявали 38 кули.

Продължаваме към  Ангкор Ват (ЮНЕСКО) – най-голямото култово съоръжение на планетата (общата площ на храма е 2 кв. км), гордост за камбоджанците и символ на тяхната душевност. Той е изобразен върху националния флаг на страната и е единственият, който и до днес запазва ролята си на важен религиозен център. Построен е за 30 години в периода на разцвет на кхмерското кралство от крал Сурияварман II (1112-1152 г.) като държавен храм, а по-късно става негов мавзолей. За разлика от останалите, той е хиндуистки храм, посветен на Вишну и е в стила на Дравидската архитектура. Сътворен е съгласно древните хиндуистки представи за света – централната му кула наподобява планинообразна пирамида с 5 върха, 5-те кули символизират 5-те върха на митичната планина Меру – дом на боговете. Външните му защитни стени са символ на планините, заобикалящи света, а огромният ров с ширина 190 м. символизира океана. Стените вътре са украсени с 2-метрови каменни барелефнисцени от хиндуистката митология и военните подвизи на краля, а над 2000 танцьорки на апсара украсяват второто ниво на храма. 

Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 10:/ 17.04.2023г. Сием Рип – Ангкор Том, Ангкор Ват/ Закуска и Обяд

След закуска ще посетите групата храмове Ролуос, включваща храмовете Преах Ко, Баконг и Лолей. Продължаваме към храмовете Бантеай Срей, Бантеай Самре.

Следобед ще се разходим с лодка по езерото Тонле Сап.

Езерото е важен търговски ресурс за развитието на икономиката в Кабмоджа. Основната причина за това е, че то е един от най-големите рибарници в света. Неговата площ достига 2700 кв.м. В околността на Тонле Сап се намират плаващи села, където местните живеят. Ще видите къщи, училище и църква построени върху дървени подпори.

Нощувка в хотела в Сием Рип.

Ден 11:/ 18.04.2023г. Сием Рип– Да Нанг /Закуска

Закуска. Свободна сутрин. Освобождаване на хотела.

Трансфер до летището за директен полет до Да Нанг.

Пристигане в Да Нанг в 17:35 часа. Посрещане и трансфер до хотела (около 30 мин.) в Хой Ан. Нощувка.

Ден 12:/ 19.04.2023г.  Хой Ан /Закуска

След закуска се отправяме към историческия комплекс Ми Сон, разположен на 40 км. южно от Хой Ан. Комплексът е под егидата на ЮНЕСКО и представлява останки от постройките и статуите на династията Чам.

Продължаваме към Бана Хилс. През 2018г тук отвори врати един от най-впечатляващите увеселителни паркове в Азия. До него с стига чрез четири кабинкови лифта, кръстосващи планината.  Ще се разходим из красивите градини, ще посетим 27 метровата статуя на Буда. Ще минем „Златния Мост“ и ще се насладим на панорамната гледка към Да Нанг.

Връщане в хотела. Свободно време. Нощувка.

Ден 13:/ 20.04.2023г.  Хой Ан /Закуска

Закуска.

Днес ще имате възможност да релаксирате на прекрасните плажове на Хой Ан или да се разходите из малките улички на града. Тук може да се запознаете с цялото многообразие на художествения талант на виетнамските майстори и самобитното национално изкуство – обработка на дърво и камък, изработка на фенери, прекрасни картини – батик, акварел и масло с причудливи сюжети и национални мотиви; магазинчета за порцелан, коприна, текстил, кожи, подправки и др. 

Нощувка в Хой Ан.

Ден 14:/ 21.04.2023г Хой Ан – Хюе - Закуска и обяд

Закуска.

Отпътуване за Хюе - древен императорски град, който е бил столица на Виетнам от 1802 до 1945 г. по време на управлението на династията Нгуен от която са останали великолепните дворци и императорски гробници.

Обиколката започва с посещение на голямата императорска Цитадела, приютяваща Императорския град и Забранения лилав град. Цитаделата в миналото е била частна резиденция на императора. Императорският град е създаден през 19-ти век по модел на Забранения град в Пекин.  В императорското крило се помещават много дворци и храмове.

Нощувка в Хюе.

Ден 15: /22.04.2023г./ Хюе – Хо Ши Мин - Закуска и обяд

След закуската в хотела следва трансфер до летището и сутрешен полет до Хо Ши Мин.

След пристигане на летището в Сайгон, се отправяме към Тунелите Ку Чи. Става дума за цяла мрежа от тунели на няколко нива, дълга общо около 200 километра. Входовете към нея са в покритата с тропическа гора местност Ку Чи, на около 70 км северозападно от някогашния Сайгон. Достигналият вече 12 милиона жители мегаполис в делтата на река Меконг днес носи името на националния герой и баща на виетнамската независимост Хо Ши Мин. През 60-те и 70-те години на ХХ век обаче, още докато се казва Сайгон, градът е бил столица на Южен Виетнам Вечерта връщане в града. Настаняване в хотела, който се намира в самото сърце на Хо Ши Мин. Свободно време.

Нощувка.

Ден 16: 23.04.2023г Хо Ши Мин – София -  Закуска

Закуска.

Свободна сутрин. Освобождаване на хотела и трансфер до летището за полет до София.

Ден 17: 24.04.2023г

Кацане на летище София.

  

Период на пътуване

08.04.2023г. – 23.04.2023г.

Цена на човек в двойна стая

7376 лв

 

Цената включва:

Ø     Самолетен билет  София – Доха - Ханой  - Хо Ши Мин – Доха –София, с включени летищни такси и чекирам багаж 25 кг.

Ø     Вътрешен полет Ханой–Луанг Прабанг,с включени летищни такси и чекирам багаж 23 кг.

Ø     Вътрешен полет Луанг Прабанг – Сием Реап,с включени летищни такси и чекирам багаж 23 кг.

Ø     Вътрешен полет Да Нанг - Сием Реап –,с включени летищни такси и чекирам багаж 20 кг.

Ø     Вътрешен полет Хюе – Хо Ши Мин,с включени летищни такси и чекирам багаж 23 кг.

Ø     2 нощувка със закуска в Ханой, хотел „Hanoi Gondola Hotel“ 4* или подобен

Ø     1 нощувка, закуска, обяд и вечеря на круизния кораб „Bai Tho JunkDeluxeили подобен

Ø     3 нощувки със закуски в Луанг Прабанг „Souphat Tra Hotel ” 4*или подобен

Ø     3 нощувки със закуски в Сиеп Рип хотел ”Lotus Blanc“ 5* или подобен

Ø     4 нощувки със закуски в Хой Ан в „Little HoiAn Beach Hotel “ 4*или подобен

Ø     1 нощувки със закуски в Хо Ши Мин хотел „Silverland Central&Spa“ 4* или подобен

Ø     7 обяда в местни ресторанти

Ø     Круиз из залива Ха Лонг

Ø     Екскурзия до водопадите Куанг Си в Лаос

Ø     Круиз по река Меконг в Лаос посещение на пещерите Пак Оу

Ø     Двудневна обиколка на храмовете в комплекса Ангкор Том и Ангкор Ват с местен екскурзовод

Ø     Екскурзия до Езерото Тонле Сап в Камбоджа с местен екскурзовод

Ø     Целодневна екскурзия до Ми Сон и Бана Хилс с посещение на Златния Мост с местен екскурзовод

Ø     Полудневна обиколка на Хюе с местен екскурзовод

Ø     Полудневна екскурзия до тунелите Ку Чи с включен обяд

Ø     Всички трансфери по програмата

Ø     Входни такси за посещаваните обекти, представления, допълнителни екскурзии, разходки с лодки по маршрута.

Ø     Екскурзоводско обслужване на английски с превод на български

Ø     Водач от България, който пътува с групата, при минимум 8 човека.

Ø     Подготовка на документи за Виетнамска виза

 

Цената не включва:

Ø     Лични разходи

Ø     Вечеря с традиционно танцово шоу Апсара – 40 USD

Ø     Бакшиши за шофьори и екскурзоводи – 70 USD – заплащат се предварително от България

Ø     Виза за Виетнам – 50 USD издава се и се заплаща на място необходима е една снимка на хартия с размер 4  x  6 см

Ø     Виза за Камбоджа 36 USD издава се и се заплаща на място

Ø     Виза за Лаос, заплаща се на летището при пристигане, 31 USD (необходима е една снимка на хартия с размер 4  x  6 см);

Ø     Застраховка „Отмяна на пътуване“

 

Важно!
Необходими документи: трите имена на латиница по международен паспорт + ЕГН