Екскурзии в Израел и Йордания

Вашата оценка
Израел и Йордания с чартърен полет
Израел
Маршрут:
София – Акаба – Малката Петра – Петра – Аман – Капернаум – Табха – Планината на блаженствата – Тиберия – Кана – Назарет – Хайфа – Кесария – Тел Авив/Яфо – Витлеем – Йерусалим – река Йордан/Каср ал Яхуд – Кумран – Мъртво море

Продължителност:
7 дни / 6 нощувки

Транспорт:
Самолет

Цена от: 1999 лв.
Програма

ИЗРАЕЛ И ЙОРДАНИЯ

обиколна програма с чартърен полет

 

Дати:

17.10.2021 – 23.10.2021

21.11.2021 – 27.11.2021

 

1 ден – Петра

Полет София – Акаба /07.15 – 10.00/. Посрещане и заминаване за Петра (125 км). Посещение на Съкровищницата Ал Барид или Малката Петра – археологически обект, съхраняващ храмове, изсечени в скалите, пещери и многоцветни стени. Тук атмосферата е много по-автентична, тъй като е по-малко посещавана от туристи, но също толкова красива. Вечеря и нощуване в района на Петра.

 

2 ден – Петра

Закуска. Посещение на Петра (ЮНЕСКО) – древната столица на набатейците. Петра, наричана още Розовия град, се намира в тясна скална долина, като фасадите на сградите са издълбани в самите скали, които имат розов оттенък. В древния град се влиза през естествена пролука в скалите, наречена Сик. Посещение на основните забележителности - съкровищницата (обявена за едно от новите седем чудеса на света), амфитеатъра, набатейския водопровод. Обяд. Отпътуване за Аман (235 км). Настаняване. Вечеря. Нощуване.

 

3 ден – Капернаум, Табха, Тиберия, Галилейското езеро

Закуска. Отпътуване за Израел и Галилейското езеро (185 км). Преминаване на границата. Посещение на Капернаум – древната синагога, в която е проповядвал Иисус Христос и къщата на Св. Петър. Посещение на Табха на северозападния бряг на Галилейското езеро, където според библейската традиция, се е случило Чудото с умножаването на хлябовете (когато Исус Христос успява със седем хляба и няколко риби да нахрани над 3000 човека). Посещение на Планината на Блаженствата, откъдето се открива прекрасна гледка и се вижда цялото Галилейско езеро. Панорамна гледка към Голанските възвишения. Настаняване в Тиберия. Вечеря. Нощуване.

 

4 ден – Назарет, Хайфа, Кесария, Тел Авив

Закуска. Отпътуване за Назарет (32 км). По пътя преминаване през Кана Галилейска, легендарното селище, където по времето на една бедняшка сватба Иисус, по молба на Св. Богородица, превръща водата във вино, за да избави домакините от неловката ситуация да нямат с какво да черпят гостите си. Посещение на Назарет – мястото,  където Св. Богородица е получила Благата вест, че ще роди Спасителя и градът, в който Исус Христос е прекарал по-голямата част от живота си на Земята. Посещение на църквата „Благовещение“ и на църквата „Св. Йосиф“, построена на мястото на дома на Св. Йосиф и Св. Богородица. Отпътуване за Хайфа (45 км). Панорамна обиколка на града: германския квартал, планината Кармел, от която се открива прекрасна гледка към морето, посещение на Бахайските градини. Отпътуване за Тел Авив (55 км). По пътя спирка при римския акведукт на античния град Кесария. Панорамна обиколка на Тел Авив – пл. „Дизенгоф“, пл. „Ицхак Рабин“, крайбрежния булевард. Разглеждане на стария град Яфо – пристанището, църквата „Св. Петър“, парка Ха Писга с прекрасна гледка към залива и Тел Авив. Отпътуване за Витлеем (80 км). Настаняване. Вечеря. Нощуване.

 

5 ден – Витлеем, Йерусалим

Ранно посещение на църквата „Рождество Христово“ във Витлеем, построена през IV век от император Константин Велики на мястото, на което се е родил Исус Христос. Закуска. Отпътуване за Йерусалим (10 км). Панорамна обиколка на Йерусалим – Елеонският хълм или Маслиновата планина – важно свещено място за трите авраамически религии (юдейството, християнството и исляма), откъдето се открива известната панорамна гледка към Йерусалим. Гетсиманската градина, едно от знаковите места, свързани със Страстите Христови. Посещение на Църквата на всички народи, пред чийто олтар се намира камъкът, на който Исус Христос произнася своята молитва в четвъртък преди Разпятието. Посещение на православната църква „Успение Богородично“, в която според преданията, се намират гробовете на Св. Йоаким и Св. Анна – родителите на Св. Богородица, гробът на Св. Йосиф, както и гробницата, в която апостолите погребват Св. Богородица. Разходка из стария Йерусалим – Стената на плача, Виа Долороса, посещение на църквата „Възкресение Христово“, в която се намира Божи гроб и Голгота – мястото, на което е бил разпнат Иисус Христос. Посещение на хълма Сион – църквата „Успение Богородично“, построена на мястото, където според преданията, учениците на Исус Христос се събират след Възнесението; гроба на цар Давид и Сионската горница – стаята, в която се счита, че се е състояла Тайната вечеря. Фото пауза при сградата на Кнесета (парламента) и статуята на менора (седемстволния свещник). Получавате сертификат за хаджийство, издаден от Министерството по туризма. Завръщане в хотела във Витлеем. Вечеря. Нощуване.

 

6 ден – река Йордан, Каср Ал Яхуд, Мъртво море

Закуска. Отпътуване за река Йордан (70 км). Панорамна гледка към местността Кумран, където са намерени свитъците от Мъртво море, най-ранните ръкописи на Стария завет. Посещение на Каср Ал Яхуд, където се предполага, че Св. Йоан Кръстител е извършил кръщението на Исус Христос. Възможност за къпане в река Йордан. Отпътуване за Йордания и Мъртво море. Преминаване на границата. Кратък престой на брега на Мъртво море с възможност за къпане. Продължаване към Акаба (330 км).  Настаняване. Вечеря. Нощуване.

 

7 ден – Акаба

Закуска. Стаите се освобождават до 11.00 часа, като багажа се оставя за съхранение в хотела. Свободно време. Възможност за допълнителни екскурзии: Екскурзия до Вади Рум с обяд – уникална природна забележителност, издълбана в скалите и пясъка, недокосната от човека и намираща се насред пустинята. Наричат я Лунната долина. Двучасово сафари с джипове, по време на което ще имате възможност да се насладите на движещите се пясъци, изворите на Лорънс Арабски (известният филм от началото на 60-те години е сниман именно тук), както и на причудливите форми на скалите в региона. Или екскурзия до природния резерват Дана и замъка Монтреал. Отпътуване за резервата Дана – най-големия и най-красив природен парк в Йордания, в който ще се насладите на гледката на зелени равнини сред пясъчни дюни, на гори и на стръмни скалисти хребети. Продължаване към замъка Монтреал или Шобак, както е известен на арабски, разположен величествено на върха на един хълм сред пустинята. Ще се насладите на незабравима гледка към внушителния замък на кръстоносците, строен през XI, за да пази пътя към Светите земи от изток. Трансфер до летището. Полет Акаба – София /19.00 – 22.15/.

 

В двойна стая

Трети възрастен в стая

Единична стая

Дете до 11 г. с 1 възрастен

Дете до 11 г. с 2-ма възрастни

1999 лв.

1969 лв.

2313 лв.

1919 лв.

1899 лв.

 

Цената включва:

Ø  Самолетен билет с  летищни такси;

Ø  1 бр. салонен багаж до 7 кг и 1 бр. чекиран багаж до 20 кг;

Ø  Трансфери по програмата с автобус;

Ø  6 нощувки със закуски и вечери в хотели 3* в Израел и 4* в Йордания;

Ø  1 обяд в Петра;

Ø  Екскурзоводско обслужване на български език по описаната програма;

Ø  Сертификат за хаджийство;

Ø  Входни такси за обектите по програмата;

Ø  Транспорт с автобус;

Ø  Йорданска туристическа виза;

Ø  Такси при преминаване на границата;

Ø  Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро на Мондиал с Ковид покритие;

Ø  Тур мениджър от агенцията.

 

Цената не включва:

Ø  Екскурзия до Вади Рум128 лв. Полудневна програма, включваща трансфер от Акаба и обратно, обяд,  двучасово джип сафари (провежда се при минимум 15 участника);

Ø  Екскурзия до природния резерват Дана и замъка Монтреал128 лв. Полудневна програма, включваща трансфер от Акаба и посещение на природния парк Дана и замъка Монреал  (провежда се при минимум 15 участника);

Ø  Застраховка "Отмяна на пътуване";

Ø  Бакшиши за местен екскурзовод и шофьор (8 USD на турист на ден);

Ø  PCR или други тестове, в случай че са необходими;

Ø  Доплащане за седалка LONG в самолета (седалките на първия ред и тези на аварийните изходи, при които разстоянието за краката е по-голямо, отколкото при останалите места) – 140 лв. на седалка.

Избира се една от двете допълнителни екскурзии – Вади Рум или резервата Дана.

 

Условия:                                                                                                                                                                                                                          

Възможна е промяна в полетното разписание.

Възможни са промени в дните на провеждане на екскурзиите.

Цената на екскурзията е валидна при 160 пълно платили.туристи

Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой – 30 дни преди датата на  отпътуване.

За пътуване е необходим международен паспорт, с валидност 6 месеца от връщането в България.

При пътуване до Израел, във Вашите паспорти не трябва да има печати от арабски страни (Иран, Ливан, Сирия, Саудитска Арабия).

Деца под 18 г., пътуващи с 1 родител е необходимо да имат нотариално заверено пълномощно от другия родител. По време на пътуването е необходимо и фотокопие на пълномощното.

Агенцията има сключена застраховка „Отговорност на туроператор” с Евроинс, полица  № 03700100003044 от 27.12.2020 г.

Агенцията предлага застраховка Отмяна при пътуване.

Цените са изчислени при валутен курс 1,62 лв. за щатски долар към 01 юни 2021. При промяна на същия с повече от 5 % в периода до началото на туристическото пътуване, туроператорът си запазва правото да прекалкулира пакетната цена, съобразно промяната на валутния курс.

 

Резервации:

При резервация се заплащат 15% от цената на пакета.

Пълно плащане 35 дни преди датата на отпътуване.

 

Информация за превозвача:

Авиокомпния: “Юръпиън Еър Чартър” ЕАД

Адрес: София, ул. „Павел Красов“ 35

Лиценз: BG-06

Тип самолет: AIRBUS 320 или Boeing McDonell Douglas – MD82