Пътуване с деца

Вашата оценка 4.3 от 3 гласа
Приключение в Йордания - програма подходяща за деца!
Йордания
Продължителност:
4 дни / 3 нощувки

Транспорт:
Самолет

Програма

 ПРИКЛЮЧЕНИЕ В ЙОРДАНИЯ

ПРОГРАМА ПОДХОДЯЩА ЗА ДЕЦА

4 дни/ 3 нощувки

3 закуски и 3 вечери

1 ДЕН  

Среща на летище София – Терминал 2 в 15.30 за полет на Ryan Air в 17.20. (часовете подлежат на промени от авиокомпанията.

Кацане в Акаба в 20.30ч. Посрещане от представител на фирмата-партньор. Трансфер до избран хотел в Акаба. С удобно разположение и възможност за настаняване в семейни стаи е хотел  City Tower Aqaba 4*. Хотелът е близо до плажа – на 5 минути пеша и предлага закуска и вечеря на блок маса.

Нощувка.

 

2 ДЕН  

Закуска в хотела. Преди обяд ще си направим лежерна разходка в Акаба. Градът не е голям и няма да е нужно много време, за да добиете представа за него. Първата ни спирка ще бъде крайбрежната улица. Плажната ивица на централния плаж в Акаба не е широка. Пясъкът е тъмен, а морето плитко и доста солено.  След това продължаваме към центъра на града, където мириса на подправки е навсякъде. Старата част на Акаба включва редица тесни улички с малки магазинчета за подправки и шалове, но предвид това че програмата трябва да е подходяща за деца, по-удачно би било да се разходите из центъра, където има кафези с шарени и екзотични папагали и най-много да пиете чай на някое малко дюкянче.

Време за обяд. Йорданската кухня е близка до арабската. Предимно агнешко, пиле в Акаба има прясна риба, също различни разядки. За децата винаги ще намерите пържени картофки и пилешко месо.

След обяда тръгваме за Вади Рум – една от най-красивите, скалисти пустини в света.

Пътуването до пустинята трае около час. Още на първия пункт при влизането в пустинята ще спрем, за да се преместим на джипове за сафари. Джиповете са открити, а в пустинята често става доста хладно, затова носете шалове за завиване и топли дрехи за вас и децата.

Сафарито трае около 1,5 до 2 часа. Ще спрем на няколко места за снимки, разходка с камили и накрая, за да се насладим на залеза. Препускането по пясъчните пътища на Вади рум, каньоните и дюните, които ще видите са като излезли от филм на Междузвездни Войни. Просто невероятно преживяване.

След като изчакаме и последните слънчеви лъчи да се скрият зад хоризонта, се отправяме на още 10 минутки път с джип до един от пустинните лагери. Изживяването да спиш в пустинята на палатка, особено за децата е много приключенско. Палатките са масивни – като къщички в повечето лагери. Вътре е топло и чисто. В настаняването винаги е включена вечеря. В повечето от лагерите приготвят различни видове месо, по традиционен начин, заровено в земята. Самото разравяне на пясъка си е събитие за децата, а и местите го правят доста колоритно и интересно.

Нощувка в пустинята.

 

3 ДЕН  

Закуска. 

Отпътуване за Петра. Малка част от пътя минава през пустинята. Пътуването е приятно, няма много завои и трае около 2 часа. Пристигане в Петра преди обяд. Паркингът е разположен съвсем близо до главния вход. Още в самото начало до входа на обекта има площад с малки магазинчета и кафенета. Тук ще имаме свободно време за почивка, кафе и хапване.

Петра е разположена в естествено укрепената планинска долина Вади Муса ("Долината на Мойсей"). Първите известни обитатели са едомците, които са живеели тук около 1000 г.пр.н.е. Според Библията те били потомци на Исав, а препратките в Свещеното Писание за място наречено Села („скалиста местност“ на еврейски) почти сигурно се отнасят за Петра ("камък" на гръцки). Розово червеникавият град Петра някога процъфтявал като важен пункт от древните търговски маршрути. Той е обграден от високи планини и е достъпен през тясно дефиле, а забележителните му, изсечени в скалите сгради са запазени непокътнати. Време за разглеждане на Каснех ал-Фарун (Съкровищницата), многобройните скални гробници, амфитеатърът, триумфалната арка, кардото с колонадите. Отпътуване за Аман. По пътя кратка спирка за панорамни снимки към замъка на кръстоносците Монреал (лат. mont regalis, „Кралски хълм“, познат още като Шобак) – построен от тамплиерите през 1116 г. по заповед на Йерусалимския крал Балдуин I за охрана на поклонническите маршрути и кервани. 

Пътят до Съкровищницата или с други думи, най-познатата част от Петра е около километър и половина. В едната посока може да се вземе на гърба на магаре ( това е включено в цената), а ако въобще не желаете да вървите можете да наемете колесница срещу 20 динара (цената е приблизителна).

Разходката до входа на Съкровищницата преминава през живописен каньон, където все още в огромните скали на земята личат отпечатъци на копита от препускащите в миналото коне.  В самата Съкровищница не може да се влезе. Ще продължим към амфитеатъра, който е разположен в непосредствена близост. До него има  занаятчии, който пълнят различни стъкленици с цветен пясък за спомен.

Настаняване в Hyatt Zaman 5*. Вечеря и нощувка в хотела.

 

4 ДЕН  

Закуска. Освобождаване на хотела и разглеждане на “Little Perta” . Около обяд  ще отпътуваме за Акаба. 

Свободно време за обяд и последни покупки. Трансфер до летището за полет до София в 19.55ч. Кацане в София в 23.15ч.

Ако желаете да получите оферта по тази програма, моля изпратете запитване на office@mywaytravel.bg или чрез бутона за резервация. Моля, опишете вашите критерии и период.

Забележки:

ü  Не забравяйте паспортите си и тези на децата. Всички трябва да са валидни над 6 месеца от датата на напускане на Йордания

ü  Последователността на посещенията може да се размени в дните според Вашите желания

ü  В програмата можем да предложим различни категории и типове настаняване

ü  Бакшишите в Йордания не са задължителни. От вас зависи дали ще оставите нещо и колко

ü  Програмата е организирана с местен екскурзовод на английски език. Ако не желаете такъв, можем да предложим вариант и без.

ü  Необходимо е да разполагате с местна валута

ü  Когато програмата е организирана, ние поемаме грижата за всички входни такси и трансфери.