9 интересни факта за Сейшелите - My Way Travel

Вашата оценка

9 интересни факта за Сейшелите

1. Някога Сейшелите са били пиратско укритие, по-специално Пиратския залив (Anse Forbans) на Мае и Кот д'Ор на Праслин. Смята се, че известният пират Оливие Левасьор е скрил съкровище на стойност над 160 000 долара, което не е намерино и до днес.

2. Островът на птиците (Bird Island) е дом на най-тежката сухоземна костенурка, живееща в дивата природа – Есмералда. Тя тежи 304 килограма.

3. Територията на Сейшелите принадлежи към африканския континент и е 99% вода.

4. Coco de Мerместния вид палмапозната още като двоен кокос, ражда най-големите орехи в света. Ярко оформената ядка може да тежи до 33 килограма.

5. Виктория, столицата на Сейшелите, е най-малката в света и може лесно да се изследва пеша за по-малко от ден.

6. Сейшелските острови са гранитни, за разлика от другите два популярни острова в Индийския океан – Мавриций и Реюнион, които са вулканични.

7. Авторът на Джеймс Бонд Иън Флеминг посещава Сейшелите през 1958 г., търсейки приключения и вдъхновение за най-новата си колекция от разкази „Само за твоите очи“.

8. Сейшелите имат някои от най-редките ендемични птици, включително голокраката сова, която е толкова рядка, че някога се е смятала за изчезнала, преди да бъде преоткрита през 1959 г. На остров Праслин пък можете да срещнете Сейшелския черен папагал и Сейшелската пойна птичка.

9. Хлебното дърво (Breadfruit) е много популяренo на Сейшелите и може да се яде по най-различни начини - от пърженo до варенo. По време на колониалната ера работниците в плантациите се радвали на плода, като жизненоважен източник на енергия, за да избегнат глада. Той е толкова универсален, че плодовете му се ползват в крокети, каша, чипс и в много други кулинарни ястия. Легендата гласи, че всеки, който го яде, докато е на островите, ще се върне някой ден.