Пътеводител

Вашата оценка 5 от 1 глас

13 Instagram места в Мексико

 

Ако никога не сте мечтали да посетите Мексико, то това е така, защото не знаете какво ви очаква там. За да събудим интереса ви, ви предлагаме топ 13 на Instagram местата, които ще накарат всички ваши последователи да позеленеят от завист.

 

1. Ven a la Luz

Тази тридесет и три фута висока скулптура, изработена от стомана, дърво, въже и зеленина, е построена за първи път за входа в павилиона на събитието "Art with Me" в Тулум през 2018 г. През 2019 г. художествената инсталация на Даниел Попър беше преместена до AHAU Tulum. Най - доброто време за посещение на тази скулптура е рано сутрин преди тълпите.

 

2. Follow That Dream

Знакът „Следвай тази мечта“ се намира до бутик „Лолита Лолита“. Друго много популярно място за снимки в Тулум.

 

3. Cenote Oxman

Намира се непосредствено преди малкия град Валядолид. Cenote Oxman е разположен в срутена пещера, където естествената светлина пада надолу, осветявайки живите сини води, а корените на дърветата се стелят по стените, пренасяйки ви във филм на Индиана Джоунс.

 

4. Isla Mujeres и Подводният музей на изкуството

Случвало ли ви се е да стъпите в подводен музей? Тъй като най-вероятно отговорът е „не“, то бъдете сигурни, че това изживяване ще бъде неповторимо, независимо дали се занимавате с гмуркане или не. Създаден през 2009 г. като начин за защита на естествените рифове от човешко въздействие и след разрушението, причинено от урагана Уилма, MUSA (Museo Subacuático de Arte или Подводен музей на изкуството) се състои от повече от 500 потопени скулптури. Тази уникална колекция от произведения на изкуството се простира на 4 500 квадратни метра море и тежи 200 тона. Еха! Има две алтернативи за достигане на подводните дълбочини: в лодка със стъклено дъно или гмуркане. От вас зависи!

 

5. Copper Canyon

Медният каньон е отговорът на Мексико за естествената красота на Аризона. Най-емблематичната забележителност, която е част от легендарната планина Сиера Мадре, се състои от шест, свързани помежду си каньонa. Някои от районите са значително по-големи и по-дълбоки от Големия каньон, което прави този избор блестящ за туристи и любители на природата.

 

6. Cenote Suytun

Може би това е най-популярното сеноте в Инстаграм и има основателна причина! С масивни стени на катедралата и по-голямата част от тавана, това е впечатляваща гледка. Има малка дупка точно в центъра на тавана и при подходящите метеорологични условия и време на деня можете да уловите вълшебен светлинен лъч, светещ от тази дупка направо до каменната платформа.

 

7. Rio Lagartos

15 000 акра, които могат да бъдат намерени в биосферния резерват Рио Лагартос на полуостров Юкатан, гарантирано ще бъдат пълни с перфектни картини. Горите, дюните и мангровите гори съставляват това великолепно място, като в него живеят карибското фламинго, морски костенурки и 395 вида редки птици. Това е истинска нирвана за всички любители на животни, които искат да се доближат до величествената дива природа.

 

8. Las Coloradas

Скрити на върха на полуостров Юкатан, тук се намират ярко розовите езера на Лас Колорадас. Тези уникални басейни с розова вода са напълно естествени и са част от работеща фабрика за сол. Езерата хвърлят червени водорасли, планктон и скариди, които процъфтяват в по-солен климат и оцветяват водата с розов оттенък. За да видите тази природна красота отблизо и лично, препоръчваме да направите еднa от обиколките с лодка, които тръгват от Рио Лагартос.

  

9. Ik Kil Cenote

Полуостров Юкатан е дом на един от най-красивите сеноти в Карибите. Сенотите, които са естествени образувания, се смятали от маите за свещени места, които водят към подземния свят. Затова, в пълен контакт с природата, тук са се правили жертвоприношения. Мистичното величие се засилва, когато надникнете от повърхността - имате чувството че се взирате в центъра на Земята, благодарение на 39-метровата дълбочина и 27-метровата височина.

 

10. Cascadas de Agua Azul

Ако искате чудесен кадър от вълни, за да допълните вашия Instagram, определено тази поредица от водопади е вашето място. Водата има толкова ярък нюанс на синьо, благодарение на нивото на калциев карбонат и други минерали, че изобщо няма да ви е нобходим допълнителен филтър. Тя чудесно контрастира с образувалия се варовик, който прави околността толкова красива.

 

11. Chichén Itzá

Една от най-известните мексикански забележителности, Чичен Ица няма нужда от представяне. Тези руини на маите могат да бъдат намерени на полуостров Юкатан, като основната фокусна точка е стъпаловидната пирамида, известна като Ел Кастило или Храмът на Кукулкан. Храмът на войните и Стената на черепите също са популярни места за посещение в древния град,  благодарение на каменните резби, които все още са частично непокътнати. За да не се опитвате да правите снимки между френски и американски посетители, не забравяйте да пристигнете там рано сутринта.

 

12. Rio Secreto

На тази дестинация ще ви трябва и подводна камера, защото под земята, в една от пещерите, ще се натъкнете на тази подземна река с „музей на кристалите“, съставен от хиляди сталактити и сталагмити в изумителни форми и цветове. Тюркоазената подземна река на Рио Секрето ще ви потопи в историята със скалните образувания, датиращи повече от два милиона години и осем мили пещери за изследване.

 

13. Isla Marietas

Isla Marietas са група малки острови, открити точно до брега на Nayarit близо до Punta de Mita. Морето и пясъците са изключителна наслада за всички пътешественици, които искат своята част от Мексико, но малките острови пазят една тайна - великолепен скрит плаж. Невидим отвън и достъпен само през дълъг воден тунел, който го свързва с Тихия океан, Скритият плаж предлага незабравимо изживяване. За да стигнете до този рай, ще трябва да пътувате с лодка или каяк около час от брега на Puerto Vallarta, а при добър късмет може да видите делфини и гърбати китове.

 

Искате ли и вие да имате уникални снимки от невероятни места? Потърсете ни на +359877995633 или ни пишете на office@mywaytravel.bg, за да ви помогнем да планирате мечтаното пътуване до Мексико.