Любопитно

Вашата оценка 5 от 2 гласа

 

ТОП 10 НА МЕСТАТА ВЪВ ФИЛИПИНИТЕ, КОИТО ДА ПОСЕТИТЕ

Филипините са дестинация, до която можете да пътувате многократно, тъй като със своите повече от 7000 острова, винаги ще има нещо ново, което да видите. Най-трудното решение, което вземете като пътешественик, е да изберете кой остров да посетите пръв. Филипините са разделени на три основни островни групи Лусон, Висаи и Минданао, представляващи различни региони в страната.

Пейзажът във всеки регион на Филипините варира от планински и тропически до градски. Тъй като сте заобиколени от Тихия океан, не е изненадващо, че Филипините имат едни от най-добрите плажове в Азия и възможностите за гмуркане са изключителни.

Планирайте пътуванията си из тази тропическа островна държава с нашия списък с най-добрите места за посещение във Филипините.

 

1. Остров Боракай  (Boracay island)

Малкият остров Боракай е дълъг само около 7 км, но предлага един от най-добрите плажове в Азия. Той е популярна туристическа дестинация за най-добрите водни дейности като каране на джет, гмуркане, Flyfish и шнорхелинг

Този малък остров в западния регион на Висая е идеален за плажуващи, които търсят релакс на слънце или водни дейности. Белият плаж, в западната част на острова, е един от най-добрите във Филипините.

Плажът Puka Shell пък е на върха на острова и е любимо място за колекционери на черупки. Cagban Beach е тихо място с близки пещери, за които се говори, че все още съдържат сандъци със съкровища. Diniwid Beach е малък плаж в северния край на White Beach, който има най-добрата гледка към острова от скала на платформа, разположена там. Този остров е известен с многото си курорти, така че намирането на място за престой е лесно. За панорамна гледка към острова направете еднодневна екскурзия до връх Лухо, най-високата му точка.

 

 

2. Бохол  (Bohol Island)

Бохол е страната на емблематичните Шоколадови хълмове. Тези уникални геоложки образувания изглеждат като шоколадови могили, особено в сухия сезон, когато стават кафяви. Тези 1200 хълма привличат тълпите, което го прави сред най-добрите туристически места във Филипините. Останалата част от Бохол е покрита с гъсти джунгли с криволичещи реки, идеални за каяк.

Бохол е дом на семейно убежище за малкия примат Tarsier, известен с големите си привлекателни очи. Срещу малка такса можете да направите интимна разходка из територията и да застанете на сантиметри от малкия нощен бозайник. Витрината на Бохол са плажовете му.

 

 

3. Себу (Cebu Island)

Остров Себу, в централния регион Висаи, се счита за пристанище на едни от най-добрите гмуркане и гмуркане с шнорхел във Филипините. Ако сте подводен ентусиаст, Себу е една от най-добрите ви възможности за екскурзии, които ви доближават до китови акули, коралови рифове и морски костенурки.

Някои от най-зрелищните пейзажи от водата близо до Себу са морските пещери, които привличат фотографи и любители на открито, търсещи уникални места за гмуркане и гмуркане с шнорхел. Националният парк Sudlon, разположен на около час от град Себу, е спиращ дъха парк за разглеждане и разходка. Докато най-голямото привличане на Себу е водата, Себу Сити е столичен район с туристически атракции като музеи и катедрали, които ще заинтересуват любителите на историята.

 

4. Остров Корон (Coron Island)

Една от най-добрите дестинации за гмуркане в света, остров Корон е тропически рай, с електрическа синя и зелена вода, която изглежда почти нереална. Планинският остров се намира на върха на района на остров Палаван, най-западната част на островите във Филипините. Островът е популярен за гмуркане заради многобройните останки тук.

Много от запазените корабокрушения са разположени в дълбочини, вариращи от плитка вода само на три метра до дълбока вода на 42 метра. Някои от останките изискват повече от едно гмуркане за изследване поради техния размер, но лесно можете да прекарате една седмица в гмуркане в тази област. За гмуркане без корабокрушение вижте езерото Баракуда, бивш вулкан с много необичайни скални образувания и риби.

Остров Корон е част от островите Бусуанга и Каламиан и е база за достъп до всички близки острови, което го прави една от най-добрите дестинации за почивка във Филипините за авантюристи! Каяк по мангрови гори, преходи в джунглата, мотоциклетизъм, скачане по островите – това са само част от дейностите, които можете да правите в този девствен архипелаг.

 

 

5. Ел Нидо – остров Палаван (El Nido, Palawan)

Когато решавате къде да отидете във Филипините, едно от първите места, на които ще попаднете, е Ел Нидо, вратата към невероятно красивия архипелаг Бакуит. Стръмните варовикови скали точно в средата на синьо-зеления океан са просто невероятна гледка! С много островчета и пещери за изследване, Ел Нидо е незабравим!

 

 

6. Пуерто Принцеса остров Палаван (Puerto Princesa)

Пуерто Принцеса е столицата на Палаван и е идеална за покриване, докато сте на пътуване до Ел Нидо. Това е подземната река, която тече под острова, което го прави сред най-добрите места за посещение във Филипините. Районът е обект на световното наследство на ЮНЕСКО и има невероятни подземни пещери и варовикови карстови планински пейзажи. Той дори беше гласуван сред новите седем чудеса на света!

 

7. Виган (Vigan)

Не много хора знаят за испанското завладяване на Филипините, но Виган е сред най-добрите места за посещение във Филипините, за да видите това наследство на живо. Всъщност той също е обект на наследството на ЮНЕСКО и можете да изпитате испанската култура в нейната кухня и архитектура. Виган се нарежда сред 20-те най-добри туристически дестинации във Филипините и е наслада за любителите на историята.

 

8. Сагада (Sagada)

Sagada е сред нестандартните туристически атракции на Филипините. Причудливият град се намира в планината Кордилера далеч от плажовете и е известен със своите варовикови хълмове. Странните вековни ковчези, вързани високо върху варовиковите скали, поради местен погребален ритуал са гледка, която можете да видите само тук! Пейзажът също е осеян с оризови тераси, а планините съдържат тайни пещери и водопади.

 

 

9. Сиаргао (Siargao)

Пътуващите, които обичат да изготвят маршрут, трябва да поставят остров Сиаргао в програмата си. Малкият остров е пълен с преживявания, от вълни за сърфиране до необичайни скални образувания и зашеметяващи водопади. Безспорно, сърфирането е това, с което Сиаргао е най-известен. Известният Cloud 9 break е тук, но има много места по крайбрежието, които носят големи вълни. Така че, дори и да не сърфирате, гледането на някои от шампионските сърфисти, които идват на острова, е забавно занимание.

 

10. Манила

Манила, столицата на Филипините, е сърцето и душата на страната. Блестящи небостъргачи се издигат в азиатския мегаполис сред бетонния шум на града. С модерни паркове, молове и хотели с най-добро гостоприемство, Манила е едно от най-добрите места за посещение във Филипините.