Струва ли си да посетим Flamingo Beach Аруба

Вашата оценка

  

Струва ли си да посетим плажа Flamingo Beach в Аруба

Плажът Фламинго се намира на малък частен остров, част от хотел "Ренесанс" в Аруба. Островът е частен и не е отворен за обществото. За да стигнете до плажа, имате две възможности. Едната е да отседнете в хотела или да си закупите дневен пропуск за посещение на Flamingo Beach.

Ако решите да отседнете в хотел "Renaissance Aruba Resort & Casino 4*", можете да посещавате плажа, колкото пъти искате и то безплатно. Ако решите да си купите дневен пропуск, цената е 125 долара на човек и включва обяд и напитка.

Вариант 1: Настаняване в хотела:

Ако резервирате стая в хотел Renaissance, можете да получите достъп до частния остров, като вземете лодка от лобито на хотела. Хотелът предлага настаняване без храна, на база закуска и ALL Inclusive. Качването на лодката става, чрез използване на ключа за стаята. Лодката се движи между хотела и острова на всеки 15 минути, като започва в 7 часа сутринта.

Самото преживяване е много забавно. Лодката спира точно в средата на фоайето на хотела, за да вземе пътниците, след което се измъква от хотела по тесен канал и продължава към тюркоазените води на Карибско море.

Имайте предвид, че около 20 души могат да се качат на лодката. Въпреки че това не е проблем рано сутрин, но може да се напълни много след обяд и да се наложи да изчакате известно време, преди да се качите на борда.

 

 

Вариант 2: Вземете дневен пропуск:

Ако не искате да отседнете в хотела, можете да закупите дневен пропуск само за частния остров.

Билетите могат да бъдат закупени, както от самия хотел, така и от онлайн системата за резервиране на хотела. Имайте предвид, че можете да закупите билет само за следващия ден и продажбата започва в 7 часа предишния ден. Важно е да бъдете точни, тъй като билетите се разпродават за минути.

 

Обикновено хотелът решава колко пропуска да продаде всеки ден въз основа на процента си на заетост. Ако е по-висок от 80%, пропуски не се продават. Когато заетостта е по-ниска от 80%, броят на пропуските варира, но чухме, че може да бъде около 20 на ден. Така че, излишно е да казвам, че дневните пропуски за ренесансовия частен остров могат да бъдат трудни за получаване. Най- добре е да планирате рано, за да избегнете разочарование.

Препоръчваме ви да не планирате да ходите на плаж Фламинго в последния си ден в Аруба, ако не сте отседнали в хотела. Билетите може да се разпродадат, така че ще е хубаво да имате поне още един ден, за да опитате отново. Ние се опитахме се да закупим дневен пропуск няколко пъти и никога не се получи.

Какво е плажът на Фламинго?

От снимките, които виждате онлайн, може да изглежда, че това е пуст плаж на Карибите, с не много хора наоколо. Е, това не е съвсем вярно. Това е курортен плаж. Всъщност може да има доста хора наоколо опитвайки се да си взаимодействат с фламингото и това да изглежда доста смешно. Но от друга страна идва фактът, че това е добре поддържан курортен плаж и има своите удобства. На частния остров има общо два плажа и те разполагат с всички удобства, от които се нуждаете, за да релаксирате. Плажът с фламинго е отдясно, когато слезете от лодката, а плажът Игуана е отляво. Излишно е да казваме, че плажът на Игуана може да бъде много по-спокоен, тъй като там няма фламинго.

Плажните шезлонги и чадъри, както и много палми осигуряват комфорт и сянка на целия плаж. И на всеки плаж има кафене / ресторант с прясна храна и напитки. Има дори плажни бунгала с надводни хамаци, които се предлагат под наем, въпреки че цената беше малко висока -  $ 300 / ден.

Като цяло, ако посетите плаж Фламинго Аруба сутрин, ще се оправите с тълпите. И ще имате доста релаксиращо изживяване, стига да не очаквате да сте сами.

 

Можете ли да посетите острова с деца?

Децата могат да посещават lamingo Beach само в интервала между 9 и 10ч сутринта, когато птиците са още спокойни.

Добрата новина е, че не им трябва дневен пропуск и могат да влизат безплатно.

Какво всъщност е да храним фламинго?

Ще бъдем честни с вас – фламинго не звучи и не се движи по начина, по който очаквате. Може би нашите очаквания не са реалистични, но си представяхме гласовете им да са сладки и херувими, а движенията им - грациозни. В действителност те звучат като гневни чайки и изглеждат странно неприятно със собствените си човки, тъй като те трябва да наклонят главата си настрани, за да могат да вдигнат нещо с тях. Не се притеснявайте обаче, те са доста безобидни и изобщо не могат да ви навредят.

Най-добрата част от преживяването е, че въпреки че могат да изглеждат и звучат малко плашещо, фламинготата всъщност стават доста приятни, щом им подарите лека закуска! Храненето на птиците е наистина доста удовлетворяващо и забавно. Фломингите са също странно уважителни един към друг! Те никога не се опитват да откраднат взаимно храната или да се бият с нея. Кой да предположи, че птиците могат да бъдат толкова учтиви ?!

 

Правене на снимки с фламинго

Няма какво да се лъжем, ясно е, че хората идват на плажа Фламинго в Аруба най-вече заради снимките - и това е съвсем нормално. Но да се направи хубава снимка с животни, които имат свой собствен начин на живот и ритъм, не е толкова лесно, колкото изглежда.

Независимо от това колко снимки сте виждали онлайн на хора, взаимодействащи с фламинго, не си мислете, че ще можете и вие да направите същото. Често пъти се случва така, че точно когато птиците ви доближат, вие се паникьосвате, плашите и започвате да имате некоординирани движения.

Защо? Защото някои хора не знаят как да действат около животните.

Фламингите, както всяко друго животно, няма да се доверят сляпо на всеки, който идва наоколо с някаква храна. Те могат да бъдат подозрителни към вас или да се уплашат, ако станете твърде силни, правите резки движения или ги тормозите.

 

 

Ето и нашите съвети за правене на снимки с фламинго

Ø Вземете малко храна за птици. На плажа има дозатори за храна за птици, така че не забравяйте да носите дребни пари. Има и кафене, в което може да развалите пари, но може да не е отворено рано сутринта.

Ø Бъдете уважителни към тяхното пространство! Не преследвайте фламингото наоколо, не им пръскайте вода и не блъскайте храна в лицето им. Ако сте агресивни, ще ги изплашите. Може да те помнят и да не се върнат по-късно при теб. Не се приближавайте към тях прекалено бързо и не се движете рязко.

Ø Стоите седнали или се движете бавно и просто изкарайте ръка с храна. Не е нужно дори да сте твърде близо. Ако сте на тяхното ниво, ще изглеждате по-малко плашещи. Когато са гладни, ще дойдат при вас.

Ø Отигете рано сутринта! Това е нашият съвет за почти всяка снимка, но тя е особено важна на всяко място, където храненето на животни е основната атракция. Животните не могат да ядат цял ​​ден! Така че, ако сте един от първите хора, които им предлагат храна, е по-вероятно да са гладни и да си играят с вас. След като са сити, по-скоро отидете да се мотаете под палмите и може да не искате да ви последват до водата.

Ø Бъдете готови да се състезавате с много други любители на професионалните снимки на плажа, но най-вече не се вкопчвайте в това да имате перфектната снимка. Дайте си време, бъдете мили с животните и ще получите каквото желаете.

Свободна ли е колонията от розово фламинго на плажа Flamingo Beach Aruba?

И накрая, не можах да пренебрегна този въпрос. Видях някои съобщения в интернет, че фламингите са с подрязани крила, за да не могат да летят. Фламинго всъщност не са родом от острова, най-вероятно произхождат от съседни Курасао или Бонайре. Разбира се, не звучи много хуманно, ако птиците се отглеждат на хотелска основа, за да забавляват гостите. Но те също биха могли да бъдат спасени по този начин. Или може би има друго обяснение как са стигнали до Аруба.

Колкото и да се опитвах да намеря отговор на този въпрос, не успях. Освен няколко теми в онлайн форумите и случайни статии с неясни източници, не можах да намеря нещо солидно. Ако имате официална информация, ще се радваме да споделите!

 

И така, плаж Фламинго - наистина ли си заслужава?

Въпреки че реалността може да е малко по-различна от тази, която очаквате, Фламинго Бийч Аруба наистина е уникално изживяване. Малко са другите места по света, където бихте могли да се доближите до това фламинго и да взаимодействате с тях. Освен това можете да го направите на красив плаж с кристално чиста вода и прахообразен бял пясък. Да, не е точно диво изживяване и да, може да се наложи да изчакате своя ред, за да нахраните птиците и да направите снимка. Но в крайна сметка, ще имате някои наистина забавни спомени от това място.

Вашата мечтана почивка в Аруба е само на един клик разстояние. Разгледайте нашите оферти за почивки на този екзотичен остров ТУК или ни пишете на office@mywaytravel.bg и ние ще изготвим индивидуална оферта за вас, според вашите предпочитания и бюджет.