Пътуване до Малдивите по време Covid – 19 - My Way Travel

Вашата оценка 5 от 1 глас

Поради безпрецедентната глобална пандемия, COVID-19, границите на най-популярната дестинация за екзотични почивки – Малдивите, бяха затворени. След 110 дни на изолация, на 15-ти Юли 2020 г. Малдивите отвориха отново „врати“ за международни туристи. 

Ето какво трябва да знаете пътуването до Малдивите преди да заминете:

·    Необходимо е всяка резервация да бъде регистрирана в Министерството на туризма на страната. Разбира се, ние от My Way Travel ще се погрижим за всички административни подробности около Вашата резервация. 

·       За влизане в страната не се изисква предварителна виза. На туристите се предоставя 30-дневна безплатна виза при пристигане.

·       Международния Ви паспорт трябва да има валидност поне 1 месец, от датата на заминаване от Малдивите. 

·       Всеки пътуващ трябва да попълни онлайн здравна декларация, в рамките на 24 часа преди заминаването. Тази декларация е достъпна на https://imuga.immigration.gov.mv/

·      Считано от 10 Септември 2020, всички туристи са длъжни да представят резултат от PCR тест, доказващ отрицателен резултат за COVID-19 преди влизането в Малдивите на английски език, направен не по-рано от 72 

·       Лица, които имат история на контакт със съмнителен или потвърден случай на COVID-19 през последните 14 дни и / или лица с треска, или симптоми като кашлица, възпалено гърло, задух през последните 14 дни не трябва да пътуват до Малдивите.

·       Всички пътници ще бъдат подложени на скрининг на телесната температура при пристигане

·       При проява на симптоми на Covid-19, при кацане на летището е възможно да бъде направен допълнителен PCR тест на място.

·       Всички пътници трябва да носят маски, да дезинфекцират ръцете си и да спазват дистанция 

·       Ако пътникът има температура, кашлица или задух на борда на самолета, той трябва да информира екипажа.

·       Всички туристи се насърчават да инсталират приложението за проследяване на контакти „Trace Ekee“.

По време на престоя Ви на Малдивите

·       Във всички хотели и други туристически съоръжения има достъп до медицински услуги, голям запас от лични предпазни средства и мениджър по безопасност, който ще съдейства на гостите на хотела при всякакви въпроси свързани с COVID-19. 

·       По време на престоя си, туристите нямат право да пътуват до други острови, освен острова на който са отседнали, както и до столицата Мале. 

·       Все още при завръщане в България от Малдиви, туристите подлежат на 14 дневна карантина. За да я избегнете, можете да се подложите на PCR тест на място. Вече всички хотели го предлагат като опция. Цените са различни и варират от 100 до 180 USD

·       За онези, които пътуват с авиокомпания, изискваща сертификат за негативен PCR тест, такова тестване може да бъде извършено също в хотела или в столицата Мале.

·       Има създаден протокол за действие при доказване на положителен случай в даден хотел. Всеки хотел е длъжен да обособи вила/ бунгало за евентуално положително тестван гост.

Напускане на страната 

Преди напускане на страната е необходимо да се попълни още една декларация от https://imuga.immigration.gov.mv/