Най-красивите плажове в Шри Ланка - My Way Travel

Вашата оценка

Най-красивите плажове в Шри Ланка

Шри Ланка е много известна със своите плажове. Целият остров е заобиколен от син кристално чист океан. В интерес на истината, много хотели са базирани в близост до плажовете. Някои плажове имат дори историческо значение. Красивата, спираща дъха и панорамна гледка към западните, южните, източните и северните крайбрежни линии са още едно доказателство за избора на този остров за вашата крайна ваканционна дестинация. Слънце и морски бриз има през цялата година поради факта, че страната е тропическа. Плажовете около северното крайбрежие са обградени с палми, докато останалата част от бреговата ивица е обградена с кокосови дървета. 

#1 Hikkaduwa Beach

Повечето плажни партита в Шри Ланка се провеждат тук. Известен със своите страхотни курорти, обграждащи брега и пясъчните плажове, разположени на 98 километра южно от Коломбо. Гмуркането е много разпространено в Хикадува заради легендарните коралови градини.

 

#2 Negombo Beach

Известният рибен град Негомбо, разположен на 35 км северно от Коломбо е много популярен сред местните жители за закупуване на прясна морска храна. Деликатеси като калмари и омари се правят в близките хотели и ресторанти. Можете буквално да опитате океана. Това е един от плажовете с дълга история - по време на холандската колонизация са изградени църкви и крепости, а повечето от тези структури се виждат и до днес.

 

#3 Unawatuna Beach

Класиран е като 12-ият най-добър в целия свят. На около 5 км южно от Гал е златният плаж. Това е един от най-безопасните плажове в Шри Ланка, тъй като е защитен от риф. Сърфирането, шнорхелинга и гмуркането са някои от водните спортове, с които можете да се разнообразите тук.

 

#4 Arugam Bay

На 116 км от Коломбо е друго рибарско селище, известно като Аругам Бей. Определен като най-добрият плаж за сърфиране в Шри Ланка и четвъртият най-добър плаж в Югоизточна Азия и също е сред 10-те най-добри плажове за сърфиране в света. Резервата за птици също е в непосредствена близост до него, така че любителите на птиците и сърфа могат да прекарат чудесно на плажа. В същия район може да намерите и множество будистки и индуистки храмове.

 

#5 Bentota Beach

Най-добрият плаж за романтичен меден месец или почивка. Най-идеалното място за водни спортове. Разположен е на около 62 км южно от Коломбо.

 

#6 Mount Lavinia Beach

По-популярното място за плажни партита, тъй като се намира доста близо до търговската столица Коломбо. Плажът е известен със своята идилична красота и история. Плажните спортове като плажен волейбол, уиндсърф, плажно ръгби са много известни дори сред местните жители. DJ вечерите се провеждат често в MT Lavinia.

 

#7 Kalutara Beach

Разположен на 42 км южно от Коломбо. Калутара е известен, както с плажа, така и с Калутара бодия, която се смята за свещено място за будистки поклонници. Реката също е в непосредствена близост, така че освен традиционните водни спортове, можете да пробвате и рафтинг.

 

#8 Tangalle Beach

Тангале се намира в южната част на острова, на няколко километра от Матара. Известен със своя перлен пясък и рибарско пристанище, безкрайният плаж отразява спокойствието на Шри Ланка. Това е един от плажовете, които са известни с кораловите си рифове като Хикадува.

 

#9 Nilaveli Beach

Намира се в източната част на страната на 120 км от Коломбо и на 14 км от Тринкомали. Естественото пристанище и плаж са едни от най-добрите в света. Nilaveli е идеално място за водни спортове като гмуркане.

 

#10 Alankuda Beach (Kalpitiya)

Най-добрият плаж за гледане на китове и делфини, заедно с шнорхелинг сред красиви корали. Тук може да карате кану, да плавате или да се качите на уиндсърф. На около 3 часа път с кола от самия Коломбо, плажът е предпочитано място от много туристи, отседнали в Коломбо. Самият град Аланкуда също предлага вили и хотели по протежение на плажа за тези, които искат да прекарат няколко романтично забавни дни и нощи в това красиво бягство. А плажът – той е самият рай!