Кои са едни от най-луксозните дестинации в Индия - My Way Travel

Вашата оценка

   

Кои са едни от най-луксозните дестинации в Индия

и къде да отседнем в тях?

Когато чуят Индия, в съзнанието на повечето хора изникват картини на прашни улици, пълни с хора, цветни, но мръсни пазари, където се продават всевъзможни неща от злато и дрехи до живи животни, съмнителна улична храна, мръсни реки и т.н.

Индия обаче има и друго лице. Тук се намират едни от най-красивите и разнообразни дестинации с техните изключително луксозни хотели. Ето как можете да видите Индия през други очи.

# 5

Гоа е най-малкият щат в Индия. Намира се на западното крайбрежие на Западна Индия. Гоа е била близо 450 години португалска колония, на което се дължи силното португалско и в частност силното католическо влияние в тази част на Индия. Гоа е олицетворение на пясъчни плажове, кристално сини води и леко поклащащи се на вятъра палми. Това е мястото да забравите шума и напрегнатия живот на големия град и да се отдадете на щастливо безвремие под слънцето. Тук също не липсва лукс.

The Leela Goa е един от най-добрите и луксозни хотели в Гоа. Тук можете да комбинирате богатството и лукса на 5-звездните хотели. Leela Goa се отличава с естествена красота и португалското наследство на Южна Гоа, който гарантират за най-добрата плажна почивка. Хотелът е разположен на 75 буйни декара с девствен плаж, голф игрище с 12 дупки и кухня от световна класа, което го прави най-добрите 5-звездни хотели в Гоа.

Casa Colvale Goa - Закъната измежду тесни и кални пътища, обградена от криволичеща река, Casa Colvale е може би най-добре пазената тайна на Гоа. Самото село Колвале носи селския чар на Гоа, покрита от простори и буйни полета. И макар да е била важна отбранителна станция по време на колониалните времена, днес тя носи релаксираща атмосфера и очарова всеки пътешественик, идващ от града.

 

 

# 4

Gulmarg / Jammu & Kashmir

Джаму и Кашмир е най-северният щат на Индия. Разположен главно в Хималаите, Джаму и Кашмир граничи с Пенджаб и Химачал Прадеш на юг, пакистанския Азад Кашмир на север и запад и  Тибет на изток. Щатът се състои от три части: Джаму, Кашмирската долина и Ладакх. Шринагар е лятната столица, а Джаму – зимната. Релефът тук е предимно планински и впечатлява с невероятни гледки. Средната надморска височина на гъстонаселената долина е 1850 m, но средната височина на заобикалящите я планини е 5000 m. Джаму и Кашмир е единственият щат в Индия с мнозинство от над 95 % на мюсюлманското население.

Попадайки на това необикновено място можете да отседнете в Khyber Himalayan Resort. Комплексът предлага луксозни помещения за настаняване с гледка към върховете Affarwat на планинската верига Пир Панджал в Хималаите. Намира се на 10 минути пеша от известния кабинков лифт Gulmarg, който отвежда гостите до планината Конгдори.

 

# 3

Западен Бенгал (West Bengal) е щат в източната част на Индия. Столица и най-голям град е Колката, който до 1999 год. е известен като е Калкута. Тук е разположена една от най-големите чаени плантации в Индия. Основана през 1859 г. от шотландска компания за чай, Glenburn Tea Estate се управлява от базираното в Колката семейство Пракаш в продължение на четири поколения. Когато монополът на Източноиндийската компания върху търговията с чай в Китай приключва в началото на 19-ти век, едно от първите места, в който се засаждат чайните градини е в подножието на Хималаите. Днес Glenburn произвежда едни от най-добрите чайове Darjeeling. Фабриката е специализирана в Черен чай, но произвежда и други сортове.

Туристите, посещаващи чайната къща Glenburn, могат да отседнат в два вида бунгала. Бунгалото Бура - домът за поколения плантатори, остава централната точка на гостоприемството в Гленбърн, a Бунгалото с водна лилия, има зашеметяващо местоположение.

 

# 2

Керала (Kerala) е щат в Индия, разположен по Малабарския бряг. Разположен е в най-югозападната част на страната, на брега на Индийския океан. 

Керала е сред най-развитите щати на Индия в стопанско и инфраструктурно отношение. 

Икономиката се базира на силно развития туризъм и специфично земеделие. Керала е щатът с най-нисък прираст на населението в Индия (3,44%) и има гъстота от 819 души на km2. Според Доклада за човешко развитие от 2011, щатът Керала е с най-високия индекс на човешко развитие (ИЧР) – 0,790 в страната. Освен това тук е най-високото ниво на грамотност (93,91%), най-високата продължителност на живот (74 години), измежду всички индийски щати.

Керала е едно от непопуляризираните съкровища на Индия, мека флорална алтернатива на по-суровите Хималаи или на пустинния Раджастхан на север.

Това е място за ленива почивка и възстановяване на силите в сянката на някое мускатно дърво. Малко културни забележителности изискват вашето внимание, а аюрведичните центрове предлагат възстановителни процедури и масажи, включващи билкови масла, приготвени от екзотични подправки, които първи привличат Вашку да Гама край бреговете на Керала през 1498 г.

Керала предлага невероятни луксозни резорти, където да се отпуснете и да отпочинете истински. Тук спокойствието е на почит, а природата ще допринесе за още по-голямо блаженство и релакс.

Типичен пример е Neeleshwar Hermitage. Комплексът предлага на своите гости утопия, далеч от натиска на ежедневния живот и шанс да се насладят на същността на автентична Индия: нейното дружелюбие, гостоприемство и ведро балансиран начин на живот. Аюрведичният СПА център, огромен басейн с безкрайност, разкошни градини и вкусно разнообразие от храна в два ресторанта се комбинират, за да предизвикат усещане за пълна релаксация и хармонично благополучие. Ненатрапчивото индивидуално обслужване и внимателното внимание към детайлите са навсякъде в този луксозен курорт, превръщайки вашата почивка в незабравимо преживяване, в което времето е спряло.

Един от най-добрите аюрведични комплекси в Керала е Carnoustie Ayurveda & Wellness Resort. Той предлага автентично лечение с аюрведа, натуропатия, марма, пранично лечение и занятия по йога. Цялостно лечение за вашия ум, тяло и душа под експертно ръководство.

 

# 1

Джайпур – щата Раджастан( Jaipur/ Rajasthan)

Едно от най-интересните места в Индия, Джайпур е основан през 1727 година и веднага се превръща в столица на най-големия индийски щат – Раджастан. Наричан е още „розовият град“ заради необичайния розов цвят на камъка, използван в строителството му. Според една  легенда през 1876 г., преди пристигането на принца на Уелс, било наредено всички сгради да се боядисат в розов цвят, за да се покаже гостоприемството и дружелюбността на местното население. Повечето от атракциите и забележителностите на Джайпур се намират в рамките на градските стени. Много от дворците тук днес са превърнати в невероятни хотели.

Разположен в покрайнините на града, сред планински хребети се намира Samode Palace. Част от веригата Samode , това е хотел с изключителна архитектура и невероятна атмосфера.

 

 

Прекрасен пример за царствена индо-сарацинска архитектура, дворецът съчетава в себе си най-доброто от индийския и могълския стил. 475-годишният палат, днес превърнат в хотел е празник на сетивата, подчертан от съвременния лукс и  уникалността на  Samode - вълшебно гостоприемство и рядка любезност.

Друг такъв пример е The Raj Palace , който е построен през 1727 година. Това е един от първите дворци в града и е отражение на няколко елемента от ерата на Махал. Отличава се с великолепен интериор с кристални полилеи и тавани с двойна височина. Луксозният хотел в центъра на Джайпур разполага с релаксиращ басейн и здравен клуб. Това е един от дворците, в които е живял Махараджата и е реставриран до оригиналния си вид през ерата на слава и очарование.

Всяка стая е уникална и все още изглежда носи духа на видните гости, отсядали някога тук.