Тайланд се готви за „отваряне“ - My Way Travel

Вашата оценка

04.06.2021

Тайланд се готви за „отваряне“ за ваксинирани пътници от 1 юли 2021г. 

Какво да очакваме?

Въпреки че всички сме развълнувани от новината, бихме искали да започнем с това, че планът за отваряне все още не е 100% официално афиширан. Подробностите, които ще видите по-долу, подлежат на промяна и все още стоят някои важни въпроси без отговор.

В Тайланд ще бъдат отворени:

Всички райони на остров Пукет през първите 7 дни.

Еднодневни екскурзии от Пукет до Ко Пи Фи, Ко Яо и залива Пханг Нга на 6 и 7 ден.

Останалата част на Тайланд може да бъде достъпна след ден 7.

Кога се ще можем да пътуваме до Тайланд?

В момента се планира, пътуванията до остров Пукет да се възобновят от 1 юли 2021г.. Този график зависи от това дали ще бъдат имунизирани 70% или повече от населението на Пукет до тази дата.

Кой ще може да влиза в Тайланд?

·        Ваксинирани пътници от страни с нисък и среден риск.

·        Пътуващите ваксинирани трябва да имат от 14 дни до 1г. от датата на поставяне на втора игла.

·        Неваксинирани деца под 12-годишна възраст, които пътуват с ваксинирани родители - няма да е необходимо да представят сертификат за ваксина при пристигане

·        Неваксинирани деца между 12 и 17 години, пътуващи с ваксинирани родители. Те ще трябва да преминат през бърз антиген тест при пристигане на международното летище Пукет за своя сметка (прогнозната цена на теста е $ 35 - $ 45 USD).

Какво трябва да знаете преди да тръгнете?

Могат да пътуват възрастни на 18 и повече години, които  трябва да бъдат напълно ваксинирани (одобрени ваксини: Pfizer, Moderna, Johnson & Johnson, AstraZeneca, Sinovac, Covishield)

При кацане трябва да представите PCR тест, направен в рамките на 72 часа преди заминаването за Пукет

Когато пристигнете на остров Пукет

Имиграционните служби ще проверяват документите на пристигащие, включително визи и валидността на сертификатите за ваксина COVID 19 и т.н.

Туристите трябва да изтеглят и активират мобилното приложение Thailand Plus, което предоставя информация в реално време за COVID и има вградена технология за проследяване на контакти в случай на инфекция.

Посещение на забележителсноти

Всички турове, които ще се провеждат трябва да бъдат организирани от сертифициран  туроператор.

·        Туристите ще могат да извършват дейности в рамките на остров Пукет. Ще бъдат насърчавани нормалните мерки за безопасност на COVID като социално дистанциране, маски, измиване на ръце и дезинфектант и термични сканирания при влизане в сгради.

·        Онези, които искат да отидат на островни пътувания на 6 и 7 ден или да пътуват извън Пукет на 8 ден, трябва да си направят PCR тест един ден преди това. Ако гост получи положителен тест, той или той ще бъдат прехвърлени незабавно в болница. Ако тестът е отрицателен, ще им бъде позволено да посетят островите Phi Phi, Koh Yao и Phang Nga Bay на еднодневна обиколка.

·        Преди да могат да пътуват до други провинции в Тайланд, гостите трябва да останат поне 7 нощувки в Пукет

·        Възможно е да останете по-малко от 7 нощувки в Пукет,  но ако решите да напуснете острова ще трябва да си направите PCR тест 72 часа преди заминаването.

 

Ако всичко върви добре с модела на отваряне на Пукет, подобни схеми се планират за Банкок, Чианг Май, Пханг Нга (Као Лак, Ко Яо), Краби, Ко Самуи, Чонбури (Патая), Ча Ам, Хуа Хин и Бурирам от октомври, 2021 г. преди пълното отваряне на страната, което в момента се планира за 1-ви януари 2022 г.

 

Все още не е ясно

Ще се изисква ли пътниците да представят доказателство за застраховка COVID-19  или удостоверение за влизане пристигане? Те вероятно ще са необходими, но досега не са били споменати специално

Какво се случва, ако пътник в пътнически полет до Пукет тества положително?