Екскурзии и почивки в Куба

Вашата оценка 5 от 1 глас
Куба
9 дни / 7 нощувки
от 1231

КУБА

 

Каквото и да кажем за тази държава в карибския басейн, ще бъде недостатъчно. От старите, колониални сгради в столицата, през долината Винялес до неповторимите плажове във Варадеро, Куба ни очарова и завладява още от пръв поглед.

Слънчева Хавана е като декор на стар филм – цветна, пъстра, многолика. Този град пулсира – от най-малката уличка до най-възрастната кубинка, с пура в ръка. От всякъде се чува музика и човек неволно закрачва с танцова стъпка. Може би не е случайно, че Хемингуей е избрал именно този град за своя съдба. Разбира се, няма как да не изпием по един коктейл в емблемата на града - Бар Тропикана, където ще ни разкажат историята на Куба или пък да послушаме боса нова в Хавана кафе, където все още свирят членове на легендарната Buena Vista Social Club. А обиколката с ретро автомобили е просто задължителна.

„Градината на острова“, както още наричат долината Винялес, пък ще разкрие тайната на Cohiba. Именно там расте тютюна, от който се правят най-известните пури в света.

Естествено, тук трябва да споменем „перлата на юга“ – Синфуегос, единствения град основан от французите, Тринидад – най-запазения колониален град в Куба и Санта Клара, градът който се свързва с кубинската революция и Че Гевара.

На кратко - човек, който веднъж е опитал от райската ябълка, наречена Куба, повече никога не може да погледне на света по същия начин.

За да изживеете и вие приключението Куба, не се колебайте да ни пишете: office@mywaytravel.bg