Виетнам и Камбоджа

Виетнам и Камбоджа - Класически тур
Виетнам
Маршрут:
София - Ханой - Халонг Бей- Хюе - Хой Ан - Сием Реп -Хо Ши Мин- София

Продължителност:
12 дни / 10 нощувки

Транспорт:
Самолет

Цена от: 4889 лв.
Програма

Класически тур Виетнам и Камбоджа

Минимален брой участници:2

Ден 1

Пристигане в Ханой сутринта. Посрещане от Вашия екскурзовод.

Днес денят е отреден за сити тур с посещение на ключовите места в Ханой: Комплексът Хо Ши Мин (мавзолеят на Хо Ши Мин и наколната къща), намиращата се наблизо едноколонна Пагода, Президентският дворец, Храмът на Литературата, Храмът КуанТхан, Пагодата ТранКуок и западното езеро. Следва разходка с традиционната за Виетнам велорикша, с която ще посетим храмът Нго Сон и езерото ХоанКием. Денят ще приключи с посещение на театър ТхангЛонг, където ще се насладим на небезизвестното Куклено танцово шоу върху вода – традиционно виетнамско изкуство.

Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 2 – Ханой –Круиз из Халонг Бей

8.00 часа След закуска, трансфер до залива Халонг Бей.

11.30 - 12.15          Пристигане на международното пристанище Хон Гай

12.30 - 13.00 Малка лодка ще ви отведе до круизния  кораб, където  се насладите на питие за добре дошли, пристигане в Баи Ту лонг Бей.

13.00 - 14.30 Насладете се на обяда, докато плавате към великолепния Баи Ту лонг Бей и се възхищавате на прекрасните формирования, покрай които минавате.

15.30 - 16.30          Трансфер от корабчето до гребна лодка, за да посетите рибарското селище ВунгВиенг. Гребците са местни хора, които носят традиционно облекло. Това е възможност да видите ежедневието на рибарите с древни пособия сред очарователната природа.

16.45 - 17.30 Време е да се отпуснете на белия пясъчен плаж на Бан Чан Бийч.

17.30  Връщане на корабчето - продължавате да плавате из залива.

18.30  Пускаме котва за пренощуване  в района на Конг До.

19.30 - 21.00 Вкусете ястията на вечерята по меню в трапезарията

21.00 - 23.00 Почивка, насладете се на свежия въздух. Нощувка на кораба.

Ден 3 Халонг Бей - Ханой

06.30ч.  Насладете се на изгрева над залива.

06.45 - 7.45  ч. Кафе, чай и дребни сладки сервирани в трапезарията

08.00 - 08.30ч.  Изследвайте закътаната пещера Тиен Кан Сон

09.00 - 09.30ч. Освобождаване на кабините и разплащане на сметките - вземане на багажа

09.30 - 10.30ч. Късна закуска, сервирана в трапезарията

10.30 - 11.00ч. Пристигане на пристанището.

Трансфер до летището в Ханой за директен полет до Да Нанг.

Пристигане на летището и трансфер до хотелът Ви в Хюе. Нощувка в Хюе.

Ден 4– Хюе– Хой Ан

Закуска.

Днес ви предстои обиколка на Хюе - древен императорски град, който е бил столицана Виетнам от 1802 до 1945 г. по време на управлението на династията Нгуен от която са останали великолепните дворци и императорски гробници.

Обиколката започва с посещение на голямата императорска Цитадела, приютяващаИмператорскияградиЗабранениялилавград. Цитаделата в миналото е билачастнарезиденциянаимператора. Императоскриятградесъздаденпрез 19-тивекпо модел наЗабраненияградвПекин. Вимператорскотокрилосепомещаватмногодворциихрамове.

СледобедщесенасладитеначастнаразходкаслодкапоромантичнатаПарфюмена реканаХюе. Преди да се отправите към Хой Ан, вашиятводач щевипреведепрезPagodaThienMu (LadyPagoda), следтоваминавайкипрезживописнияпроход Хой Ванще имате възможност да спрете в Да Нанг и да посетите музеят Чам – единствен по рода си в Азия.

В късният следобед ще пристигнете в Хой Ан. Настаняване в хотела и свободно време за самостоятелна разходка. Нощувка.

 

Ден 5– Хой Ан

След закуска се отправяме към историческия комплекс Ми Сон, разположен на 40 км. южно от Хой Ан. Комплексът е под егидата на ЮНЕСКО и представлява Виетнамска версия на Аютая в Тайланд или Анкгор Ват в Камбоджа. Ще имате възможност да се докоснете до руините и постройките и статуите, останали от времето на династията Чам.

Следобяд се връщаме в Хой Ан(ЮНЕСКО), за да се разходим из старите улички на града и да посетим покрития японски мост отпреди 400 г., построен през 1593 г. от японската общност, за да свърже града с китайския квартал на отсрещния бряг; китайския квартал със старинни къщи на търговци и др.

Свободно време. Нощувка.

Ден 6– Хой Ан – Сием Рип

Закуска. Днес ще имате още малко време за се насладите на Хой Ан. Целият град е буквално един огромен пазар – улиците са художествени галерии, приветливо отворили врати за туристите. Тукможе да се запознаете с цялото многообразие на художествения талант на виетнамските майстори и самобитното национално изкуство – обработка на дърво и камък, изработка на фенери, прекрасни картини – батик, акварел и масло с причудливи сюжети и национални мотиви; магазинчета за порцелан, коприна, текстил, кожи, подправки и др. 

Трансфер до летището в Да Нанг за директен полет до Сием Реап (Камбоджа).

Пристигане в Сием Реап вечерта. Трансфер до хотела. Нощувка.

Ден 7 Сием Рип

След закуска ще посетите групата храмове Ролуос, включваща храмовете Преах Ко, Баконг и Лолей. Продължаваме към храмовете БантеайСрей, БантеайСамре и денят завършва с гледката на залеза от храма ПреРуп.

Нощувка в хотела в Сием Реап.

Ден 8  Сием Реап – Ангкор Том и Ангкор Ват

Закуска.

Днешната обиколка в древният свят на Кхмерите започва от великия град АнгкорТом – последната столица на великатаКхмерскаимперия. Основан е от най-великиястроител, кралДжаявярмян VII (802–850 г.), който обединявакняжествата и създавакхмерскатанация. Градът е заобиколен от 8-метрови стени, които образуватперфектенквадрат и покриват 20 кв.км. Влизането става през южната порта, която е украсена със слонове и 4 огромни лица, а от дветестрани на пътеката 54 божества и демонидържатсвещенатазмияНага. Следва терасата на слоновете, откъдето кралят и неговиятдвор са наблюдавалипобедоноснотозавръщане на армията или другишествия, и са извършвалипубличницеремонии. Другататераса, тази на Прокаженияткрал, е наречена така, зарадиоткритата тук скулптура от XV век на хиндуисткиябог на смърттаЯма, която наричатПрокажениякрал, зарадиобезцветяването и мъха по нея, които напомнят на болен човек и съответстват на легендата за крал на Ангкор, който страдал от тазиболест. Продължаваме към мис-териозния будистки храм Байон, разположен в самия център на града. Този архитектуреншедьовър от 12 век, ненадминат по великолепие, е последнотоогромнокултовосъоръжение, построено в Анг-кор, и се разпознаваотдалеч по 54-те кули, символизиращи 54-те провинции на кхмерската империя, Разглеждането продължава с така нареченият „Малък кръг” (12-13 век), включващТаПром – един от най-живописните храмове, известен с това, че е във вида, в който е билоткрит през XIX век, опасан от коренищата на вековнидървета. Храмът е посветен на майката на кралДжаяварман VII и е проектиран като будистки храм и университет. Спореднадписвърху храма, строежът е започ-нал през 1186 г., в него са участвали над 80,000 души и върху него се извисявали 38 кули.

Продължаваме към  АнгкорВат (ЮНЕСКО) – най-голямотокултовосъоръжение на планетата (общатаплощ на храма е 2 кв. км), гордост за камбоджанците и символ на тяхнатадушевност. Той е изобразенвърхунационалнияфлаг на страната и е единственият, който и до днес запазваролята си на важенрелигиозен център. Построен е за 30 години в периода на разцвет на кхмерскотокралство от кралСурияварман II (1112-1152 г.) като държавен храм, а по-късно става неговмавзолей. За разлика от останалите, той е хиндуистки храм, посветен на Вишну и е в стила на Дравидскатаархитектура. Сътворен е съгласно древнитехиндуисткипредстави за света – централнатамукуланаподобявапланинообразнапирамида с 5 върха, 5-те кулисимволизират 5-те върха на митичнатапланинаМеру – дом на боговете. Външнитемузащитнистени са символ на планините, заобикалящи света, а огромниятров с ширина 190 м. символизира океана. Стените вътре са украсени с 2-метрови каменни барелефнисцени от хиндуисткатамитология и военнитеподвизи на краля, а над 2000 танцьорки на апсараукрасяватвторотониво на храма. 

Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 9: Сием Рип, Хо Ши Мин

След закуската в хотела следва трансфер до летището и полет до Хо Ши Мин, Виетнам. При пристигането ви на летището ще ви посрещне вашият екскурзовод. Трансфер до избрания от вас хотел с резервиран за вас автомобил. По пътя ще имате възможност да разгледате някои от забележителностите на най-големия град във Виетнам. След настаняването ви в хотела ще обядвате в местен ресторант, след което следва туристическа обиколка на града. Обиколката включва: Двореца на Обединението, екзотичния пазар Бен Тан, Катедралата, Сградата на Пощата - проектирана от Густав Айфел, фото стоп пред Президентския Дворец, посещение на Военния музей. След приключване на обиколката вечерта ще се насладите на свободното си време в Хо Ши Мин.

Хранене: Закуска и обяд

Нощувка в хотела в Хо Ши Мин.

 

Ден 10: Делтата на река Меконг

В 8,00 часа вашият екскурзовод и шофьорът ви ще ви вземат от хотела за трансфер до Ми То. При пристигането си, пътувате по малка река до делтата на река Меконг и до Кон Пунг (остров Финикс), спирате за обяд в местен ресторант. Моторната лодка се движи по протежението на естествени заливи и тихото село в провинция Бен Тре.  Ще посетите овощна градина, ще опитате мед местно производство и пчелно вино. Насладете се на тропически плодове, традиционна музика, опитайте оризово вино, опознайте местния производствен процес на кокосови бонбони, опитайте бонбони и кокосов пулп. По пътя обратно към Хо Ши Мин ще спрете в градината на бонсай в My Tho.

Хранене: Закуска

Нощувка в хотела в Хо Ши Мин.

Ден 11: Отпътуване от Хо Ши Мин

Денят ви е свободен до часа на трансфера до летището за полета ви обратно за дома  Хранене: Закуска

Ден 12

Кацане на летище София.

Дати

На човек в двойна стая

Единична стая

Трети възрастен на допълнително легло

От 01.07.2019

До 31.10.2019

4889 Лева

   На запитване

4600 Лева

 

Цената включва:

Ø  Самолетен билет  София – Ханой  - Хо Ши Мин – София

Ø  Вътрешен полет Ханой – Хюе

Ø  Вътрешен полет Хои Ан - Сием Реап

Ø  Вътрешен полет Сием Реап – Хо Ши Мин

Ø  1 нощувки със закуски в Ханой, хотел „Hanoi Gondola Hotel“ 4*

Ø  1 нощувка, закуска, обяд и вечеря на круизния кораб „Bai Tho Junk“ Deluxe

Ø  1 нощувки със закуски в Хюе „Romance Hue Hotel“ 4*

Ø  2 нощувки със закуски в Хой Ан „Little Hoi An Beach Hotel “ 4*

Ø  3 нощувки в Сиеп Реап хотел ”Lotus Blanc Siem Reap“ 5*

Ø  2 нощувки в Хо Ши Мин хотел „Silverland Central &Spa“ 4*

Ø  Круиз из залива Ха Лонг

Ø  Куклено танцово шоу върху вода в Ханой

Ø  Обиколка на Хо Ши Мин с местен екскурзовод и включен обяд

Ø  Екскурзия до делтата на р. Меконг

Ø  Всички трансфери по програмата

Ø  Входни такси за посещаваните обекти, представления, допълнителни екскурзии, разходки с лодки по маршрута.

Ø  Подготовка на документи за Виетнамска виза

Ø  Английско говорящ водач от Виетнам

Ø  Медицинска застраховка с покритие 10 000 Евро

Ø  Представител на My Way Travel София (при минимум 12 туриста)

Цената не включва:

Ø  Лични разходи

Ø  Бакшиши по време на пътуването

Ø  Виза за Виетнам – 50 $ издава се и се заплаща на място

Ø  Виза за Камбоджа 35$ издава се и се заплаща на място

Ø  Застраховка „Отмяна на пътуване“

 

Условия за записвания и анулации: 
1. Плащания: 
- авансово плащане от 50 % на човек при записване - пълното плащане трябва да е извършено най-късно до 45 дни преди датата на пътуване

 

2. Анулационни срокове:

 

Крайният срок, в който потребителят може да се откаже от договора (анулация на пътуването), без да дължи неустойка е 60 дни преди отпътуване.


След този период са валидни следните неустойки при анулация на пътуването от страна на потребителя:
- от 59 до 30 дни преди датата на пътуването – 50%
- от 29 дни до 0 дни преди датата на пътуването   100% от общата цена на пътуването.


3. Необходими документи: трите имена на латиница по международен паспорт + ЕГН  

Важно!

Цените са изготвени при следния валутен курс на БНБ: 1USD = 1,70 BGN. При увеличение на валутния курс на щатския долар към лева с повече от 2%, туроператорът си запазва правото да промени цената към датата на доплащане.