Екскурзии Виетнам и Камбдожа

Вашата оценка 5 от 1 глас
Екскурзия Виетнам и Камбоджа - икономична програма
Виетнам
Маршрут:
София - Ханой - Халонг Бей - Сием Рип - Хо Ши Мин

Продължителност:
9 дни / 7 нощувки

Транспорт:
Самолет

Цена от: 2435 €
Програма

ЕКСКУРЗИЯ ВИЕТНАМ И КАМБОДЖА

Ханой – Ха Лонг – Сием Рип – Хо Ши Мин

 

Индивидуална програма

Ден 1

Полет от София за Ханой с прекачване в Истанбул или Доха.

 

Ден 2 Ханой

Пристигане в Ханой следобяд. Посрещане от Вашия екскурзовод и трансфер до хотела в старата част на града. Свободно време за почивка от дългите полети. Нощувка.

 

Ден 3 Ханой

Закуска.

Днес денят е отреден за сити тур с посещение на ключовите места в Ханой: Комплексът Хо Ши Мин (мавзолеят на Хо Ши Мин и наколната къща), намиращата се наблизо едноколонна Пагода, Президентският дворец, Храмът на Литературата, Храмът Куан Тхан, Пагодата Тран Куок и западното езеро. Обяд в местен ресторант (включен в цената)  Следва разходка с традиционната за Виетнам велорикша, с която ще посетим храмът Нго Сон и езерото Хоан Кием.

Денят ще приключи с посещение на театър Тханг Лонг, където ще се насладим на небезизвестното Куклено танцово шоу върху вода – традиционно виетнамско изкуство.

Връщане в хотела. Нощувка.

 

Ден 4 Ханой – Круиз из Халонг Бей

След закуска днес се отправяме към залива Халонг Бей.

11.30 - 12.15  Пристигане на международното пристанище Хон Гай

12.30 - 13.00 Малка лодка ще ви отведе до круизния  кораб, където  се насладите на питие за добре дошли, пристигане в Баи Ту лонг Бей.

13.00 - 14.30  Насладете се на обяда, докато плавате към великолепния Баи Ту лонг Бей и се възхищавате на прекрасните формирования, покрай които минавате.

15.30 - 16.30 Трансфер от корабчето до гребна лодка, за да посетите рибарското селище Вунг Виенг. Гребците са местни хора, които носят традиционно облекло. Това е възможност да видите ежедневието на рибарите с древни пособия сред очарователната природа.

16.45 - 17.30 Време е да се отпуснете на белия пясъчен плаж на Бан Чан Бийч.

17.30  Връщане на корабчето - продължавате да плавате из залива.

18.30  Пускаме котва за пренощуване  в района на Конг До.

19.30 - 21.00 Вкусете ястията на вечерята по меню в трапезарията

21.00 - 23.00 Почивка, насладете се на свежия въздух. Нощувка на кораба.

 

Ден 5 Халонг Бей - Ханой – Сием Рип

06.30ч.  Насладете се на изгрева над залива.

06.45 - 7.45  ч. Кафе, чай и дребни сладки сервирани в трапезарията

08.00 - 08.30ч.  Изследвайте закътаната пещера Тиен Кан Сон

09.00 - 09.30ч. Освобождаване на кабините и разплащане на сметките - вземане на багажа

09.30 - 10.30ч. Късна закуска, сервирана в трапезарията

10.30 - 11.00ч. Пристигане на пристанището.

Трансфер до летището в Ханой за директен полет до Сием Рип.

Пристигане на летището и трансфер до хотелът Ви. Нощувка в Сием Рип.

 

Ден 6 Сием Рип - Камбоджа

След закуска ще посетите групата храмове Ролуос, включваща храмовете Преах Ко, Баконг и Лолей. Продължаваме към храмовете Бантеай Срей, Бантеай Самре и денят завършва с гледката на залеза от храма Пре Руп.

Нощувка в хотела в Сием Рип.

 

Ден 7 Сием Рип - Ангкор Том и Ангкор Ват

Закуска.

Днешната обиколка в древният свят на Кхмерите започва от великия град АнгкорТом – последната столица на Великата Кхмерска империя. Основан е от най-великия строител, крал Джаявярмян VII (802–850 г.), който обединява княжествата и създава кхмерската нация. Градът е заобиколен от 8-метрови стени, които образуват перфектен квадрат и покриват 20 кв.км. Влизането става през южната порта, която е украсена със слонове и 4 огромни лица, а от двете страни на пътеката 54 божества и демони държат свещената змия Нага. Следва терасата на слоновете, откъдето кралят и неговият двор са наблюдавали победоносното завръщане на армията или други шествия, и са извършвали публични церемонии. Другата тераса, тази на Прокаженият крал, е наречена така, заради откритата тук скулптура от XV век на хиндуисткия бог на смъртта Яма, която наричатПрокажения крал, заради обезцветяването и мъха по нея, които напомнят на болен човек и съответстват на легендата за крал на Ангкор, който страдал от тази болест. Продължаваме към мистериозния будистки храм Байон, разположен в самия център на града. Този архитектуреншедьовър от 12 век, ненадминат по великолепие, е последното огромно култово съоръжение, построено в Ангкор, и се разпознава отдалеч по 54-те кули, символизиращи 54-те провинции на кхмерската империя, Разглеждането продължава с така нареченият „Малък кръг” (12-13 век), включващ Та Пром – един от най-живописните храмове, известен с това, че е във вида, в който е билоткрит през XIX век, опасан от коренищата на вековни дървета. Храмът е посветен на майката на крал Джаяварман VII и е проектиран като будистки храм и университет. Според надпис върху храма, строежът е започнал през 1186 г., в него са участвали над 80,000 души и върху него се извисявали 38 кули.

Продължаваме към  Ангкор Ват (ЮНЕСКО) – най-голямото култово съоръжение на планетата (общатаплощ на храма е 2 кв. км), гордост за камбоджанците и символ на тяхната душевност. Той е изобразен върху националния флаг на страната и е единственият, който и до днес запазва ролята си на важен религиозен център. Построен е за 30 години в периода на разцвет на кхмерското кралство от крал Сурияварман II (1112-1152 г.) като държавен храм, а по-късно става негов мавзолей. За разлика от останалите, той е хиндуистки храм, посветен на Вишну и е в стила на Дравидскатаархитектура. Сътворен е съгласно древните хиндуистки представи за света – централната му куланаподобява планинообразна пирамида с 5 върха, 5-те кули символизират 5-те върха на митичнатапланина Меру – дом на боговете. Външните му защитни стени са символ на планините, заобикалящи света, а огромният ров с ширина 190 м. символизира океана. Стените вътре са украсени с 2-метрови каменни барелефни сцени от хиндуистката митология и военните подвизи на краля, а над 2000 танцьорки на апсара украсяват второто ниво на храма. Връщане в хотела. Нощувка.

 

Ден 8 Сием Рип – Хо Ши Мин

След закуската в хотела следва трансфер до летището и полет до Хо Ши Мин, Виетнам. При пристигането ви на летището ще ви посрещне вашият екскурзовод. Трансфер до избрания от вас хотел с резервиран за вас автомобил. По пътя ще имате възможност да разгледате някои от забележителностите на най-големия град във Виетнам. След настаняването ви в хотела ще обядвате в местен ресторант, след което следва туристическа обиколка на града. Обиколката включва: Двореца на Обединението, екзотичния пазар Бен Тан, Катедралата, Сградата на Пощата - проектирана от Густав Айфел, фото стоп пред Президентския Дворец, посещение на Военния музей. След приключване на обиколката вечерта ще се насладите на свободното си време в Хо Ши Мин.

Хранене: Закуска и обяд

Нощувка в хотела в Хо Ши Мин. 

 

Ден 9 Делтата на река Меконг

В 8,00 часа вашият екскурзовод и шофьорът ви ще ви вземат от хотела за трансфер до Ми То. При пристигането си, пътувате по малка река до делтата на река Меконг и до Кон Пунг (остров Финикс), спирате за обяд в местен ресторант. Моторната лодка се движи по протежението на естествени заливи и тихото село в провинция Бен Тре.  Ще посетите овощна градина, ще опитате мед местно производство и пчелно вино. Насладете се на тропически плодове, традиционна музика, опитайте оризово вино, опознайте местния производствен процес на кокосови бонбони, опитайте бонбони и кокосов пулп. Връщане в Хо Ши Мин, трансфер до летището за вечерен полет към София.

 

 

 
 

На човек в двойна стая

Единична стая

Трети възрастен на допълнително легло

Стартова цена

2435 евро/ 4740 лева

На запитване

2408 евро/ 4690 лева

 

 

 

Цената включва:

ü  Самолетен билет  София – Ханой  - Хо Ши Мин – София

ü  Вътрешен полет Ханой - Сием Рип

ü  Вътрешен полет Сием Рип – Хо Ши Мин

ü  2 нощувки със закуски в Ханой, хотел „Hanoi Gondola Hotel“ 4* или подобен

ü  1 нощувка със закуска, закуска, обяд и вечеря на круизния кораб „Bai Tho Junk“ Deluxe

ü  3 нощувки със закуски в Сиеп Реап хотел ”Lotus Blanc Siem Reap“ 5* или подобен

ü  1 нощувка със закуска в Хо Ши Мин хотел „Silverland Central &Spa“ 4* или подобен

ü  Круиз из залива Ха Лонг

ü  Куклено танцово шоу върху вода в Ханой

ü  Обиколка на Хо Ши Мин с местен екскурзовод и включен обяд

ü  Екскурзия до делтата на р. Меконг

ü  Всички трансфери по програмата

ü  Входни такси за посещаваните обекти, представления, допълнителни екскурзии, разходки с лодки по маршрута.

ü  Подготовка на документи за Виетнамска виза

ü  Английско говорящ водач от Виетнам

ü  Медицинска застраховка с покритие 10 000 Евро

ü  Водач – преводач от България - при минимум 12 туриста

 

Цената не включва:

ü  Лични разходи

ü  Бакшиши по време на пътуването

ü  Виза за Виетнам – 50 $ издава се и се заплаща на място

ü  Виза за Камбоджа 35$ издава се и се заплаща на място

ü  Застраховка „Отмяна на пътуване“

 

Условия за записвания и анулации: 

1.    Плащания:

- авансово плащане от 50 % на човек при записване - пълното плащане трябва да е извършено най-късно до 45 дни преди датата на пътуване

2.    Анулационни срокове:

- Крайният срок, в който потребителят може да се откаже от договора (анулация на пътуването), без да дължи неустойка е 60 дни преди отпътуване.

След този период са валидни следните неустойки при анулация на пътуването от страна на потребителя:
- от 59 до 30 дни преди датата на пътуването – 50%
- от 29 дни до 0 дни преди датата на пътуването   100% от общата цена на пътуването.

3.    Необходими документи: трите имена на латиница по международен паспорт + ЕГН  

 

Важно!

Цените са изготвени при следния валутен курс на БНБ: 1USD = 1,62 BGN. При увеличение на валутния курс на щатския долар към лева с повече от 2%, туроператорът си запазва правото да промени цената към датата на доплащане.