Екскурзии и почивки в Шри Ланка

Вашата оценка 5 от 2 гласа

ШРИ ЛАНКА

Шри Ланка, още известна под името Цейлон, е отдавна утвърден обект в картата на пътуващия човек. Туризмът в „Островът на подправките“ е един от най-развитите й индустриални аспекти. Разположена южно от Индия, страната с капковидна форма има население над 21 млн. души.

Въпреки неголямата си територия Шри Ланка има много какво да покаже. 

Най-популярното място сред пътешествениците е Сигирия. Високата около 200 метра скала, е разположена в Централната част на страната. Наричат я още „Лъвската скала“, поради двете големи лъвски лапи в основата й. На върха на скалата и до днес стоят останките от някогашния дворец на Цар Касияпа (Kasyapa). До него се стига по виещите се нагоре 1200 стъпала. 

Златният храм в Дамбула е част от невероятен комплекс скални храмове. Веднъж стъпили в Дамбула, ще видите една от най-големите статуи на Буда в страната, а стръмна пътека и група дружелюбни и любопитни маймуни ще ви отведат до издълбаните в камъка храмове. Комплексът включва пет храма с над 150 статуи на Буда в тях. Пещерите са богато изрисувани с различни изображения. Дамбула е един от най-запазените храмови комплекси в Шри Ланка и неизменна част от всяка туристическа програма.

В близост до нея можете да се разнообразите с кратко джип сафари в Национален парк Минерия. По време на сафарито ще имате възможност да наблюдавате слонове в тяхната естествена среда.

Ако сте любители на историята, посетете Ануратхапура и Полонарува. И двата антични града пазят много останки от предишни епохи в Шри Ланка.

Няма как да отидете в Шри Ланка и да не посетите чаена плантация или да опитате от прословутия Цейлонски чай. Безброй чаени плантации са пръснати из цялата територия на страната. Производството на чай тук е едно от най-добре развитите страната. Цейлонският чай се отличава с изключително качество признато в цял свят, та дори и от производители на Индия и Китай.

Разбира се, като островна държава Шри Ланка предлага и безкрайни плажове. Най-популярните курорти са Бентота, Берувала, Пасикуда и др. Тук дори се организират екскурзии за наблюдение на китове.

Шри Ланка, микс от удоволствие за душата и очите, невероятни природни дарове, вземащи дъха плажни изгледи, както и разкриващи се планински пейзажи, красива флора и интригуваща фауна, духовно и културно наследство, е готова да ви отдаде цялата си красота. Страната е добре утвърден туристически обект, което свидетелства, че има какво да покаже на новодошлите. Малка, но събираща толкова големи неща, Шри Ланка предлага по-голямо разнообразие от повечето туристически дестинации в света.

А вие, не се колебайте, а изберете Шри Ланка за следващото си вълнуващо пътуване. Шри Ланка ви очаква! Потърсете ни, а ние ще изготвим за вас най-добрият маршрут, съобразен с вашите желания и бюджет!