Почивка на остров Мавриций от My Way Travel

Вашата оценка 5 от 3 гласа
Мавриций
Мавриций
Мавриций
Мавриций
Мавриций
Мавриций
Мавриций
Мавриций
Мавриций
Мавриций
Мавриций
Мавриций
Мавриций
Мавриций
9 дни / 7 нощувки
от 2203

МАВРИЦИЙ 

 

Почивка на остров Мавриций е една от мечтите на всеки, обичащ да обикаля и опознава различни кътчета на нашата планета. Република Мавриций е разположена в Индийския океан, на разстояние около 12-14 часа със самолет от София.

Тюркоазените лагуни, заобиколени от коралови рифове, липсата на опасни представители на флората и фауната, интересната култура и храни и не на последно място белите фини пясъци правят остров Мавриций една от задължителните дестинации, когато става дума за екзотична почивка. На островът са разположени множество хотели, които често се надпреварват да предоставят интересни оферти за почивка на Мавриций.

 

Мавриций е привлекателен и с много забележителности и интересни факти.

 

Знаете ли, че цветето "Trochetia Boutoniana" е национален символ на Мавриций, или че изчезналата птица Додо е живяла там, или пък че преди 500 години този остров не е бил населен, а сега е една от най-богатите и напреднали страни в Африка?! За „Перлата на Индийския океан“, както често го наричат, можем да разкажем много. Островът е дом на три религии – християнство, ислям и индуизъм. Природният геоложки феномен „Седемцветната земя“, пък пленява с красотата на дюните, съставени от пясък в седем различни цвята. Това е и една от най-големите забележителности на острова, наред с ботаническата градина Памплемус. В нея има над 85 вида палми, но е по-известна с гигантските водни лилии от Амазонка. В парквете "Black River Gorges" и "Casela" могат да се срещнат редки птици и растителни видове, а в Залива на костенурките гигантските обитатели се разхождат спокойно,  необезспокоявани от никого.

За острова Марк Твен е казъл: “Господ създал първо остров Мавриций и едва след това, по негово подобие, сътворил и Рая” и е бил прав.....

На нашият сайт можете да намерите част от предлаганите от нас хотели на остров Мавриций. Към много от тях има специални оферти, така че ако искате да посетите и вие малкия вулканичен остров, с бели плажове и тюркоазени води, не се колебайте да ни пишете: office@mywaytravel.bg или направо ни звъннете на 0877 995 633