Екскурзии Виетнам и Камбдожа

Вашата оценка 4.6 от 5 гласа
Виетнам

 Виетнам

Виетнам е страна, която крие невероятна екзотика и гарантирано ще погали окото и напълни душата на всеки пътешественик. Удивителната красота, разнообразната природа и интересните обичаи превръщат страната в една от големите туристически дестинации в Азия.

Списъкът с местата, които трябва да посетите във Виетнам се обогатява все повече и повече. Причината е, че до скоро не толкова популярната за туристи страна, вече започва да разгръща потенциала си и да става все по-любопитна за околния свят.

Заливът Ха Лонг е задължителна спирка във всеки маршрут. Разположен само на 3 часа път от столицата Ханой, заливът Ха Лонг ще ви удиви с красотата си. Тук са намерили пристан стотици необитаеми острови,  покрити с буйна растителност. Най-добрият начин да разгледате залива е като се качите на един от типичните за района круизни кораби и прекарате поне един ден в  компанията на местни, които да ви разкажат митове и легенди за това красиво кътче.

Плажните ивици на централен Виетнам със своите курорти Хой ан, На Чанг и Муй не, могат да удовлетворят желанията на всеки вкус. Тук колкото и да не ви се вярва, пясъкът е фин като брашно а морето чисто. По цялото крайбрежие са накацали хотели, някои луксозни, част от големи вериги, други бутикови и кокетни, а трети малки и сгушени в гъста растителност, предлагащи така желаното уединение.

Хой Ан е като старинно бижу. Не пропускайте разходката из малките му стари улички, изпъстрени с шарени фенери. Седнете в някой от ресторантите в стара част и опитайте местните специалитети с морски дарове.

Виетнам може да предложи по нещо за всеки. Природата го е надарила и с прекрасни оризови полета в долината Сапа. Също и с красиви планини като Ba Na Hills с прочутият златен мост „В ръцете на Бога“. А ако искате да усетите мириса на забързания град, отидете в Хо Ши Мин – икономическият център на страната и изпийте по едно питие в някой от скай баровете на града.

Ще се влюбите във Виетнам още с първите стъпки в него. Той носи онази неподправеност на смесицата от усмихнати хора,  екзотична култура и въздух пълен с живот. Това са само част от чудесата на Виетнам!

Ако мечтаете за вашето Виетнамско пътешествие, потърсете ни! Ние ще ви вдъхновим и ще изготвим програма по ваши желания и бюджет. 

 

Камбоджа

Кралство Камбоджа е разположено в Югоизточната част на Азия и все още се възстановява от негативните политически събития в последните десетилетия.

Макар с разрушена инфраструктура и нисък стандарт на живот, все повече туристи са привлечени от историята и забележителностите на Камбоджа.

Най-посещаван сред туристите е Сием Рип. Градът има собствено международно летище, което прави достъпът до него изключително лесен. Тук са разположени зашеметяващите храмове на Ангкор, безспорно най-голямото историческо наследство на страната, изобразено дори на националния флаг.

Анкгор Том, разпрострял се върху приблизително 65 км в Северозападна Камбоджа, е бил столицата на Кхмерската империя от 800 до приблизително 1200 г. и е бил изоставен през 1431 г., след завладяването на кхмерското царство.
След десетилетия войни и страдания, неговите храмове и паметници отново са отворени за пътешественици и са сред главните архитектурни забележителности в света. Основната сред тях е Ангкор Ват, смятан за най-големият религиозен паметник в света. Първоначално основан в началото на XII век като индуистки храм, към края на века той постепенно е превърнат в будистки. Ангкор Ват е построен от владетеля на Кхмерската империя Суряварман II в началото на XII век в тогавашната столица Ясодхарапура ( днешен Ангкор) като държавен храм и бъдещ мавзолей на монарха. Днес това е най-запазеният храм в целия храмов комплекс и привлича милиони туристи от цял свят.

Веднъж озовали се в Камбоджа и по-конкретно Сием Рип, не пропускайте и другите  важни за камбоджанците храмове. Това са Бантей Срей – архитектурното чудо на кхмерската цивилизация, както и храмът Та Промх, в който са снимани сцени от филма „Томб Райдър“

Разхождайки се из района на Сием Рип, можете да видите езерото Тонле Сап. Това интересно място е дом на множество плаващи, наколни къщи. Тук хората са организирали живота си във водата, а дори отглеждат плодове и зеленчуци. Една кратка разходка с лодка може буквално да ви потопи в техния свят.

Екзотична почивка в Камбоджа – да възможно е!  Курортът Sihanoukville, може да ви изненада приятно с белите си плажове. И макар тук хотелите да не са най-луксозните на света, то онези от вас, които обичат да прекарват времето си сред откъснати плажове и красива растителност, то смело можете да се устремите към почивка в Камбоджа.

 

Личните ни впечатления от Камбоджа, винаги помагат да изберем най-доброто за всеки от вас и да организираме мечтаното пътуване. Щом четете това, значи първата крачка от вашият път е направена. Очакваме втората на office@mywaytravel.bg.