Екскурзии Виетнам и Камбдожа

Вашата оценка 5 от 1 глас
Екскурзия Виетнам и Камбоджа - Стандартна програма с 9 нощувки
Виетнам
Маршрут:
София - Доха - Ханой - Ха лонг - Хюе - Хой Ан - Сием Рип - Хо Ши Мин

Продължителност:
12 дни / 9 нощувки



Програма

 ЕКСКУРЗИЯ ВИЕТНАМ И КАМБОДЖА

ИНДИВИДУАЛНА ПРОГРАМА

Ден 1

Полет от София в 12:15 ч. за Доха. Кацане в Доха в 18.05ч. Свързващ полет за Ханой в 20.45ч. 

                 

Ден 2: Ханой

Пристигане в Ханой в 7.25ч. Посрещане от Вашия екскурзовод и трансфер до хотела в старата част на града. Кратко време за освежаване след дългите полети. Следва сити тур с посещение на ключовите места в Ханой: Комплексът Хо Ши Мин (мавзолеят на Хо Ши Мин и наколната къща), намиращата се наблизо едноколонна Пагода, Президентският дворец, Храмът на Литературата, Храмът Куан Тхан, Пагодата Тран Куок и западното езеро. Следва разходка, с която ще посетим храмът Нго Сон и езерото Хоан Кием. Разходката ще приключи с посещение на театър Тханг Лонг, където ще се насладите на небезизвестното Куклено танцово шоу върху вода – традиционно виетнамско изкуство.

По време на разходката из Ханой ще имате възможност да отседнете за обяд в традиционен ресторант.

Късно следобед връщане в хотела. Нощувка.

 

Ден 3: Ханой – Круиз из Халонг Бей

8.00 часа След закуска, трансфер до залива Халонг Бей.

11.30 - 12.15    Пристигане на международното пристанище Хон Гай

12.30 - 13.00 Малка лодка ще ви отведе до круизния  кораб, където  се насладите на питие за добре дошли, пристигане в Баи Ту лонг Бей.

13.00 - 14.30 Насладете се на обяда, докато плавате към великолепния Баи Ту лонг Бей и се възхищавате на прекрасните формирования, покрай които минавате.

15.30 - 16.30 Трансфер от корабчето до гребна лодка, за да посетите рибарското селище ВунгВиенг. Гребците са местни хора, които носят традиционно облекло. Това е възможност да видите ежедневието на рибарите с древни пособия сред очарователната природа.

16.45 - 17.30 Време е да се отпуснете на белия пясъчен плаж на Бан Чан Бийч.

17.30  Връщане на корабчето - продължавате да плавате из залива.

18.30  Пускаме котва за пренощуване  в района на Конг До.

19.30 - 21.00 Вкусете ястията на вечерята по меню в трапезарията

21.00 - 23.00 Почивка, насладете се на свежия въздух. Нощувка на  кораба.

 

Ден 4: Халонг Бей - Ханой – Хой Ан

06.30ч.  Насладете се на изгрева над залива.

06.45 - 7.45  ч. Кафе, чай и дребни сладки сервирани в трапезарията

08.00 - 08.30ч.  Изследвайте закътаната пещера Тиен Кан Сон

09.00 - 09.30ч. Освобождаване на кабините и разплащане на сметките - вземане на багажа.

09.30 - 10.30ч. Късна закуска, сервирана в трапезарията

10.30 - 11.00ч. Пристигане на пристанището.

Трансфер до летището в Ханой за директен полет до Да Нанг.

Пристигане на летището и трансфер до хотелът Ви в Хюе. Нощувка.

 

Ден 5: Хюе – Хой Ан

Закуска.

Днес ви предстои обиколка на Хюе - древен императорски град, който е бил столицана Виетнам от 1802 до 1945 г. по време на управлението на династията Нгуен от която са останали великолепните дворци и императорски гробници.

Обиколката започва с посещение на голямата императорска Цитадела, приютяваща Императорския град и Забранения лилав град. Цитаделата в миналото е била частна резиденция на императора. Императорският град е създаден през 19-тивекпо модел на Забранения град в Пекин. В императорското крило се помещават много дворци и храмове.

Следобед ще се насладите на частна разходка с лодка по романтичната Парфюмена река на Хюе. Преди да се отправите към Хой Ан, вашият водач ще ви преведе през Pagoda Thien Mu (Lady Pagoda), след това минавайки през живописния проход Хой Ванще имате възможност да спрете в Да Нанг и да посетите музеят Чам – единствен по рода си в Азия.

В късният следобед ще пристигнете в Хой Ан. Настаняване в хотела и свободно време за самостоятелна разходка. Нощувка.

 

Ден 6: Хой Ан

След закуска се отправяме към историческия комплекс Ми Сон, разположен на 40 км. южно от Хой Ан. Комплексът е под егидата на ЮНЕСКО и представлява Виетнамска версия на Аютая в Тайланд или Анкгор Ват в Камбоджа. Ще имате възможност да се докоснете до руините и постройките и статуите, останали от времето на династията Чам.

Следобяд се връщаме в Хой Ан(ЮНЕСКО), за да се разходим из старите улички на града и да посетим покрития японски мост отпреди 400 г., построен през 1593 г. от японската общност, за да свърже града с китайския квартал на отсрещния бряг; китайския квартал със старинни къщи на търговци и др.

Свободно време. Нощувка.

 

Ден 7: Хой Ан – Сием Рип

Закуска. Днес ще имате още малко време за се насладите на Хой Ан. Целият град е буквално един огромен пазар – улиците са художествени галерии, приветливо отворили врати за туристите. Тук може да се запознаете с цялото многообразие на художествения талант на виетнамските майстори и самобитното национално изкуство – обработка на дърво и камък, изработка на фенери, прекрасни картини – батик, акварел и масло с причудливи сюжети и национални мотиви; магазинчета за порцелан, коприна, текстил, кожи, подправки и др. 

Трансфер до летището в Да Нанг за директен полет до Сием Рип (Камбоджа).

Пристигане в Сием Рип вечерта. Трансфер до хотела. Нощувка.

 

Ден 8: Сием Рип – Ангкор Ват

След закуска ще посетите групата храмове Ролуос, включваща храмовете Преах Ко, Баконг и Лолей. Продължаваме към храмовете Бантеай Срей, Бантеай Самре и денят завършва с гледката на залеза от храма Пре Руп.

Нощувка в хотела в Сием Реап.

 

Ден 9: Сием Рип – Ангкор Том, Ангкор Ват

Закуска.

Днешната обиколка в древният свят на Кхмерите започва от великия град АнгкорТом – последната столица на великата Кхмерска империя. Основан е от най-великия строител, крал Джаявярмян VII (802–850 г.), който обединява княжествата и създава кхмерската нация. Градът е заобиколен от 8-метрови стени, които образуват перфектен квадрат и покриват 20 кв.км. Влизането става през южната порта, която е украсена със слонове и 4 огромни лица, а от двете страни на пътеката 54 божества и демони държат свещената змия Нага. Следва терасата на слоновете, откъдето кралят и неговият двор са наблюдавали победоносното завръщане на армията или други шествия, и са извършвал публични церемонии. Другата тераса, тази на Прокаженият крал, е наречена така, заради откритата тук скулптура от XV век на хиндуисткия бог на смъртта Яма, която наричат Прокажения крал, заради обезцветяването и мъха по нея, които напомнят на болен човек и съответстват на легендата за крал на Ангкор, който страдал от тази болест. Продължаваме към мистериозния будистки храм Байон, разположен в самия център на града. Този архитектурен шедьовър от 12 век, ненадминат по великолепие, е последното огромно култово съоръжение, построено в Анг-кор, и се разпознава отдалеч по 54-те кули, символизиращи 54-те провинции на кхмерската империя, Разглеждането продължава с така нареченият „Малък кръг” (12-13 век), включващ Та Пром – един от най-живописните храмове, известен с това, че е във вида, в който е бил открит през XIX век, опасан от коренищата на вековни дървета. Храмът е посветен на майката на крал Джаяварман VII и е проектиран като будистки храм и университет. Според надпис върху храма, строежът е започнал през 1186 г., в него са участвали над 80,000 души и върху него се извисявали 38 кули.

Продължаваме към  Ангкор Ват (ЮНЕСКО) – най-голямото култово съоръжение на планетата (общата площ на храма е 2 кв. км), гордост за камбоджанците и символ на тяхната душевност. Той е изобразен върху националния флаг на страната и е единственият, който и до днес запазва ролята си на важен религиозен център. Построен е за 30 години в периода на разцвет на кхмерското кралство от крал Сурияварман II (1112-1152 г.) като държавен храм, а по-късно става негов мавзолей. За разлика от останалите, той е хиндуистки храм, посветен на Вишну и е в стила на Дравидската архитектура. Сътворен е съгласно древните хиндуистки представи за света – централната му кула наподобява планинообразна пирамида с 5 върха, 5-те кули символизират 5-те върха на митичната планина Меру – дом на боговете. Външните му защитни стени са символ на планините, заобикалящи света, а огромният ров с ширина 190 м. символизира океана. Стените вътре са украсени с 2-метрови каменни барелефни сцени от хиндуистката митология и военните подвизи на краля, а над 2000 танцьорки на апсара украсяват второто ниво на храма. 

Вечеря с традиционно танцово шоу Апсара.

Връщане в хотела. Нощувка.

 

Ден 10: Сием Рип – Хо Ши Мин

След закуската в хотела следва трансфер до летището и полет до Хо Ши Мин,

Виетнам. При пристигането ви на летището ще ви посрещне вашият екскурзовод. Трансфер до избрания от вас хотел с резервиран за вас автомобил. По пътя ще имате възможност да разгледате някои от забележителностите на най-големия град във Виетнам. След настаняването ви в хотела ще обядвате в местен ресторант, след което следва туристическа обиколка на града. Обиколката включва: Двореца на Обединението, екзотичния пазар Бен Тан, Катедралата, Сградата на Пощата - проектирана от Густав Айфел, фото стоп пред Президентския Дворец, посещение на Военния музей. След приключване на обиколката вечерта ще се насладите на свободното си време в Хо Ши Мин.

Нощувка в хотела в Хо Ши Мин.

 

Ден 11: Хо Ши Мин - Делтата на река Меконг – с включен обяд

В 8,00 часа вашият екскурзовод и шофьорът ви ще ви вземат от хотела за трансфер до Ми То. При пристигането си, пътувате по малка река до делтата на река Меконг и до Кон Пунг (остров Финикс), спирате за обяд в местен ресторант. Моторната лодка се движи по протежението на естествени заливи и тихото село в провинция Бен Тре.  Ще посетите овощна градина, ще опитате мед местно производство и пчелно вино. Насладете се на тропически плодове, традиционна музика, опитайте оризово вино, опознайте местния производствен процес на кокосови бонбони, опитайте бонбони и кокосов пулп.

Връщане в Хо Шин Мин, трансфер до летището за полет до Доха на Катарските Авиолинии в 19.15ч. Кацане в Доха в 23.50ч.

 

Ден 12: Доха – София

Свързващ полет за София в 06.50ч. Кацане в София в 12.00

 

Цената включва:

ü  Самолетен билет  София – Доха - Ханой  - Хо Ши Мин – Доха - София

ü  Вътрешен полет Ханой – Хюе

ü  Вътрешен полет Хои Ан - Сием Рип

ü  Вътрешен полет Сием Рип – Хо Ши Мин

ü  1 нощувка със закуска в Ханой, хотел Hanoi Gondola Hotel 4*

ü  1 нощувка, закуска, обяд и вечеря на круизния кораб Bai Tho Junk Deluxe

ü  2 нощувки със закуски в Хой Ан Little Hoi An Beach Hotel 4*

ü  3 нощувки със закуски в Сиеп Рип хотел Lotus Blanc 5*

ü  2 нощувки със закуски в Хо Ши Мин хотел Silverland Central &Spa 4*

ü  Обяд в Ханой

ü  Круиз из залива Ха Лонг

ü  Куклено танцово шоу върху вода в Ханой

ü  Обиколка на Хо Ши Мин с местен екскурзовод и включен обяд

ü  Екскурзия до делтата на р. Меконг с включен обяд

ü  Всички трансфери по програмата

ü  Входни такси за посещаваните обекти, представления, допълнителни екскурзии, разходки с лодки по маршрута.

ü  Екскурзоводско обслужване на английски

ü  Подготовка на документи за Виетнамска виза

 

Цената не включва:

ü  Лични разходи

ü  Бакшиши по време на пътуването

ü  Виза за Виетнам – 50 $ издава се и се заплаща на място

ü  Виза за Камбоджа 35$ издава се и се заплаща на място

ü  Застраховка „Отмяна на пътуване“

 

Условия за записвания и анулации:

1. Плащания:

- авансово плащане от 50 % на човек при записване - пълното плащане трябва да е извършено най-късно до 45 дни преди датата на пътуване

 

2. Анулационни срокове:

Крайният срок, в който потребителят може да се откаже от договора (анулация на пътуването), без да дължи неустойка е 60 дни преди отпътуване.

След този период са валидни следните неустойки при анулация на пътуването от страна на потребителя:
- от 59 до 30 дни преди датата на пътуването – 50%

- от 29 дни до 0 дни преди датата на пътуването - 100% от общата цена на пътуването.


3. Необходими документи:

трите имена на латиница по международен паспорт + ЕГН