Екскурзии в Тайланд

Вашата оценка 4.5 от 4 гласа
Тайланд
13 дни / 11 нощувки
от 2493
Тайланд
13 дни / 10 нощувки
от 2780

 Пътуване до Тайланд

Тайланд е може би най-популярната туристическа дестинация в Югоизточна Азия. Коралови рифове, будистки храмове, екзотични растения, крокодилски ферми и нощни заведения правят Тайланд една от най-желаните дестинации за екскурзия. Тайланд („Земята на свободните”) заема част от полуостровите Индокитай и Малака. Бреговата линия с Индийския океан (Андаманско море) и с Тайландския (Сиамски) залив на Южнокитайско море е с обща дължина 2613 км. Тайланд притежава и голям брой малки живописни острови и красиви плажове, които са важни туристическите дестинации.

 

Банкок е столица на Тайланд от 1782 г., градът е и политическият, икономически и социален център на страната. Днес, Банкок е врата на международния туризъм в страната - тук пристигат повечето чуждестранни туристи, решили да опознаят тази невероятна страна. Посещението на Банкок не завършва с обиколка на Големият дворец (Grand Palace) и храмовете, разпръснати из целия град и по течението на реката. Градът е домакин на множество културни събития и изложения. Столицата на Тайланд пази славното минало и историческите забележителности и храмове и в същото време не спира да развива нови културни и развлекателни атракции, които предлага на посетителите си.

 

Аютая - някога известна като „перлата на Изтока“, е била артистичният, духовен и военен център на Югоизточна Азия. Градът е бил столицата на Тайланд от 1350 г. до разрушаването от грабителите бирманци четири века по-късно. Трийсет и трима крале от различни династии са построили стотици храмове и хиляди статуи на Буда в град-държава, чиито архиви показват, че е бил един от най-богатите и най-хубавите в Югоизточна Азия. Днес неговите развалини и канали (които са бавно възстановявани и  разработвани) все още говорят за миналото великолепие на града, а туристите с добро въображение – и добър екскурзовод – без затруднение ще доловят неговото някогашно величие и значимост.

 

Чанг Рай и Чанг Май са най-популярните места сред туристите, отправящи се към Сверен Тайланд. Поход от село към село през обвитите в мъгла сини планини предлага очарователни срещи с разнообразни култури и често включва нощувки в простички селца. Западните туристи са смятани или за нещо обичайно, или за екзотика, в зависимост от предишния опит на селото и неговата достъпност, както и от личните познанства на местния водач. Жените гордо се обличат с всичките си накити, за да посрещнат гостите от чужбина, наблягайки на яркоцветните бродирани и ръчно тъкани носии и сребърни украшения за косата.

Тук се намира Белият Храм или  известен още като Wat Rong Khun. Това е  един от най-разпознаваемите храмове в Тайланд. Храмът, разположен в близост до град Чианг Рай привлича голям брой посетители, както тайландски, така и чуждестранни, което го прави една от най-посещаваните атракции в Чианг Рай.
Wat Rong Khun е уникален храм, който се отличава с бял цвят и използването на парчета стъкло в гипса, блестящи на слънце. Белият цвят означава чистотата на Буда, докато стъклото символизира мъдростта на Буда и будистките учения "Дамма".
Wat Rong Khun е проектиран от Chalermchai Kositpipat, известен тайландски визуален художник. Към днешна дата храмът не е завършен.

 

Плаващи пазари – едно от емблематичните неща в Тайланд и в Азия като цяло. Те са много живописни и нагледно описват живота в южноазиатското кралство. Лодките, поклащащи се във водите на река Чао Прая, са "заредени" с цветя, тропически плодове, плетени шапки и всякакви сувенири.
Най-известният от тях и истински туристически рай е пазарът в Дамноен Садуак, на около 100 км югозападно от Банкок.
Той е препълнен със стотици доставчици и купувачи, плаващи в техните малки лодки, които продават и купуват земеделски продукти и местна храна. Пазарът отваря в ранните сутрешни часове и затваря около един час преди обяд.

Разбира се, такива пазари има и в самия Банкок. Такъв е Талинг Чан (Taling Chan), работещ само през уикендите.  Банг Ку Вианг (Bang Khu Wiang) пък е идеален вариант, ако искате да избегнете огромните тълпи от туристи. Всеки ден монасите пристигат в ранните часове и предлагат своите свежи продукти. Този вид пазари произхождат от времето, когато водният транспорт играе важна роля в ежедневния живот на местните жители. Тропическият климат и буйните джунгли също допринасят за това в началото на развитието на този регион хората да строят домовете си в непосредствена близост до реки. Така използването на лодки се превръща не само в основен начин на пътуване, но и в основен начин на живот. Това е вариантът в миналото обитателите на тези райони да си спестят прокарването на път през гъстата джунгла.

 

Тайланд притежава някои от най-красивите плажове в света - бели пясъчни плажове, зелено-синя морска вода и кокосови палми. Такива достъпни, тихи и спокойни са плажовете на остров Ко Самуи или някои райони на Краби. Ако все пак предпочитате по-оживените плажове с интензивен нощен живот и забавления, трябва да посетите Пукет, където те са в изобилие.

 

Островите Пи Пи (Koh Phi Phi) са едни от най-красивите в Югоизточна Азия. Намират се на 45 минути с моторен круиз или на 90 минутно пътуване с ферибот от остров Пукет.
Главните острови са два - Ко Пи Пи Дон и Ко Пи Пи Лех. Тъй като е по-голям и населен, Ко Фи Фи Дон привлича повече туристи към своите брегове. Там има 3 изумителни плажа и не повече от 20 хотела, разположени в сърцевината на острова. Пътища няма, нито коли, само малки улички, минаващи между сергии със сувенири. Това е може би най-доброто място за почивка в Тайланд, защотото няма барове, заведения и ресторанти, а природата е повече от екзотична.
Около Пи Пи Дон има още малки островчета, които са необитаеми. Два от тях са коралови, а един е световно известен - Maya bay. Това е мястото, където е сниман филмът "Плажът" с Леонардо Ди Каприо. 

 

Островът на Джеймс Бонд (James bond Island) и заливът Панг Нга (Phang-Nga)

Всеки, който е гледал "Мъжът със златния пистолет" от поредицата за Джеймс Бонд, със сигурност е запомнил загадъчните малки острови, където се укрива Скараманга. Филмът е сниман на два от островите в залива Phang-Nga (Панг Нга).

Тайланд запазва своята идентичност, благодарение на уникалната си култура и история и на безгрижните хора, известни със своите усмивки. 

Ако мисълта за пътешествие до Тайланд Ви блазни, можете да се включите в някоя от нашите групови екскурзии или да ни потърсите на office@mywaytravel.bg или на 0877995633 и след кратък разговор, ще получите индивидуална оферта по ваш вкус и бюджет.