Екскурзия до Бразилия и Аржентина!

Вашата оценка 5 от 1 глас
От ледниците на Патагония до Игуасу и Копакабана
Аржентина
Маршрут:
София - Буенос Айрес – Ел Калафате – Ушуая - Игуасу - Рио де Жанейро - София

Продължителност:
15 дни / 12 нощувки

Транспорт:
Самолет

Цена от: 4911 €
Програма

 ОТ ЛЕДНИЦИТЕ НА ПАТАГОНИЯ ДО ИГУАСУ И КОПАКАБАНА

Маршрут: Буенос Айрес – Ел Калафате – Ушуая - Игуасу - Рио де Жанейро

12 нощувки/ 12 закуски

15.01.2025 г – 28.01.2025 г

 

Ден 1 / 15.01.2025г. София – Буенос Айрес

Отпътуваме от летище София за Буенос Айрес през Рим.

 

Ден 2 / 16.01.2025г. Буенос Айрес

Кацане на летище Езейза в Буенос Айрес в 08:40. Ще бъдем посрещнати от представител на местните партьори и трансферирани до хотел Kanton Palace 4* или подобен в центъра на Буенос Айрес.

След обяд ще се разходим по популярната пешеходна улица Флорида – една от най-атрактивните в аржентинската столица.

Нощувка в Буенос Айрес.

 

Ден 3 / 17.01.2025г. Буенос Айрес – сити тур / закуска

Закуска.

Днес ще имаме възможност да разгледаме столицата.

Турът включва центъра на града или Площад Майо (Plaza de Mayo), където могат да се видят сградата на Президентството, известна още като Розовата къща. Тук е и модерната сграда на най-голямата Катедрала в страната, а срещу нея е една от малкото запазени сгради от 18 в, известна с името Кабилдо, изпълнявала някога функциите на кметство на града. Ще минем и по булевард Майо (Avenida de Mayo), който „свързва“ законодателната и изпълнителната власт на страната - в единия край е Президентството, а в другия му край е Сената (Парламента на страната). Тук се намира и известното кафене Тортони, с автентичен интериор, запазен от средата на 19 век. Обиколката продължава по калдъръмените улици на историческия San Telmo, родното място на тангото. Ще отидем в Ла Бока, за да направим снимки на ярко боядисаните къщи по улица Каминито. След това ще разгледаме оживеното пристанище на Пуерто Мадеро и ще посетим впечатляващото гробище в Риколета, където е гробът на Евита (входната такса не е включена в цената).

Връщаме се в хотела. Нощувка.

 

Ден 4 / 18.01.2025г. Буенос Айрес – Ел Калафате / закуска  

Закуска.

След като освободим хотела ще се се придвижим до летището за полет до Ел Калафате в 10:25 ч. Пристигаме в 13:40 ч, след което ще се отправим към хотел Lagos Del Calafate 4* или подобен. След като се настаним, ще имаме свободно време за почивка или самостоятелна разходка из планинското градче.

Нощувка.

 

Ден 5 / 19.01.2025г.  Ел Калафате – глетчера Перито Морено / закуска  

След закуска ще се отправим с нашия местен екскурзовод на вълнуващо приключение в Патагония – екскурзия до Глетчера Перито Морено

От Ел Калафате до ледника Морено има разстояние от 80 км по асфалтов път. От самото начало пътуването предлага много приятни изненади. Напускайки Ел Калафате, можем да видим вдясно езерото Аржентино с неговия залив Редонда. В него можем да оценим важно разнообразие от фауна на птиците, от които се открояват черният лебед, фламингото, патица, лиска и каукен. Привличащият окото жълт цвят на провинцията се дължи на пасищата „койрон“, сред които се откроява белият и къс „койрон“. През първите 40 км пътуваме през Патагонската степ, след което влизаме в Националния парк, за да наблюдаваме растителността, която се състои предимно от редки канелени дървета и цветя с различни цветове, сред които "notro" се откроява с интензивния си червен цвят, който съответства на патагонската Андска гора. Пристигаме на “curva de los suspiros” (завоя на въздишките), наречен по този начин, защото от тук се разкрива първата панорамна гледка към ледника Перито Морено. Следва кратка спирка за снимки и се придвижваме напред към пристанището Бахо лас Сомбрас (Bajo las Sombras).

Има допълнителна опция за плаване с лодка през южния ръкав на канала Айсберг, което ще ви позволи да видите стената на Перито Морено от друга страна. Продължителността е 1 час и се организира и заплаща на място.

Обратно към пристанището, отиваме до пешеходните мостове, където има зона за посетители и система от балкони и пешеходни мостове, които ви позволяват да се насладите на разходки по различни пътеки и да имате наистина невероятна гледка към ледника. След малко свободно време за разходка и обяд (обядът не е включен в цената), започваме пътя си към езерото Рико.

Ще се качим на круиз през езерото Рико, минавайки покрай айсберги, които са се отделили от предната част на ледника Перито Морено. Достигайки канала на айсбергите, лодката ще спре на безопасно разстояние от ледника, продължавайки да плава по цялата си предна част, позволявайки невероятна гледка към високата стена от лед. Това е уникална възможност, както за фотографи, така и за любители на природата.

Привечер се връщаме в хотела.

Нощувка.

 

Ден 6 / 20.01.2025г.  Ел Калафате – круиз в залива на „Всички ледници“ / закуска  

Закуска.

Днес ще се разходим до залива на „Всички ледници“

Круизът до залива на „Всички ледници“ минава през езерото Аржентино, обикаляйки ледниците Упсала (един от най-големите) и Спегацини (най-високият), навлизайки в заливите, които те образуват. Ще се ориентирате и по ледения къс, разположен на 20 км от ледника Упсала, от който се откриват невероятни гледки. Плаването се извършва между грандиозни айсберги с огромни размери и разнообразни форми.

Лодката ще спре в базата Спегацини, където можем да слезнем. След кратка разходка с изглед към залива на „Всички ледници“, ще стигнем до заслона Спегацини, където можем да обядваме (обядът не е включен).

От тази емблематична точка тръгват пътеки, предназначени за посетителите, които искат да се разходят из Залива на ледниците. По време на обиколката ще научим и повече за глациологията, историята, фауната и флора на региона. А там, където нашата разходка свършва, се разкриват уникални гледни точки за снимки на невероятните пейзажи.

След това ще се завърнем в залива Лос Гласиарес, където ще се качим на катамаран до пристанището на Пунта Бандера.

Връщаме се в хотела.

Нощувка.

 

Ден 7 / 21.01.2025г.  Ел Калафате – Ушуая / закуска  

След закуска ще освободим хотела и ще се отправим към летището за полет до Ушуая в 12:55 г. Ще пристигнем там в 14:10 ч, където ще ни чака местният представител, за да ни отведе до хотел хотел Altos de Ushuaia 3* или подобен.

След като се настаним ще имаме свободно време за почивка или самостоятелна разходка.

Ушуая, разположен в южната част на Аржентина на остров Огнена земя, често е наричан „Краят на света“. Това е може би най-южният град в света (малкото чилийско селище Пуерто Уилямс е по-на юг), както и пристанището за пътувания до Антарктика. За много пътуващи до Патагония, Ушуая (население 70 000) е любима дестинация с приключенско усещане и чудесен достъп до природата.

Околностите на Ушуая са красиви, разположени по протежение на канала Бийгъл под Марциалните планини. Националният парк Тиеро дел Фуего (Tierra del Fuego) и много страхотни туристически пътеки са в непосредствена близост. Круизните кораби и експедиициите, заминаващи от тук към Антарктида са причината в малкото градче да има много на брой, добри ресторанти и магазини (градът става много по-спокоен, след като лодките напуснат). В Ушуая има няколко музея, които си струва да посетите, включително музеите на морето и затворите (Museo Marítimo y Presidio de Ushuaia) и коренното население, известно още като Yaghan, считащо се за най-южното население на света (Yamana Museum).

Нощувка.

 

Ден 8 / 22.01.2025г.  Ушуая - Национален парк Тиера дел Фуего / закуска  

Национален парк Тиера дел Фуего

Напускайки град Ушуая на югозапад, ще пътуваме по национален маршрут номер 3, към националния парк Тиера дел Фуего. По протежение на единадесетте километра, които разделят входа на парка и град Ушуая, ще спрем близо до Клуба по езда (Centro Hípico), където ще се насладим на отлични панорамни гледки към канала Бийгъл, полуострова и мостовете на Ушуая, островите Уили и Лез Еклорие. След като пресечем моста на река Пипо, до голф клуба на Ушуая, ще пристигнем на гара Края на света. Тези от вас, които биха искали да се качат на влака на края на света, ще имат тази възможност. Останалата част от групата ще ги очаква в края на пътуването с влак. Продължаваме да караме още 2 километра и навлизаме в Националния парк - зона, запазена за защита на Субантарктическата гора и нейната местна флора и фауна. От това място ще можем да хвърлим бегъл поглед към островите Редонда и Есторбо. По пътека, заобиколена от гори и торфища Ленга, ще стигнем до езерото Рока, ледниково езеро с повърхност от 5,50 квадратни километра, заобиколено от планини и гори, местообитание на различни птици. Последната част от екскурзията ни води до залива Лапатая. Там, освен морското крайбрежие, богато на мекотели и миди, ще открием следи от древни местни заселници, които са живели в региона. Ще имаме малко време да се разходим по пешеходния мост, от който ще можем да снимаме и да се насладим на усещането да сме на края на света. От тук ще започнем нашето пътуване обратно към град Ушуая.

Връщане в хотела. Нощувка.

 

Ден 9 / 23.01.2025г.  Ушуая - Круиз по канала Бийгъл  / закуска  

Днес, след закуска, от туристическия пристан на града, отплаваме към канала Бийгъл, наслаждавайки се на панорамната гледка към брега на Ушуая. Ще видим най-важните сгради - Морския музей (бивш президиум), Музея на края на света, индустриалната зона и планините Оливия и Синко Херманос. Отиваме до островите Bridges, където ще спрем и ще слезем. Важно е да се отбележи, че разходката, която ще направим не е трудна и е достъпна за всеки. На няколко метра от пристана има находища от селищата на ямани или ягани. Ще влезем в едно от тях, а нашият водач ще ни разкаже, как са живели. Връщаме се, за да се качим и да отплаваме на югозапад, приближавайки се до остров Лос Лобос, където от лодката можем да се насладим на гледката на екземпляри морски лъвове, наблюдавайки постоянното им местообитание сред прекрасна природа. Круизът продължава към остров Лос Пахарос, местообитание на магелановите и императорските корморани. Продължаваме към фара Les Eclaireurs, в едноименния архипелаг, където корабът Монте Сервантес (Monte Cervantes) претърпява корабокрушение през 1930 г. Ще се върнем през Пасо Чико, а по пътя ще видим Estancias Tunel и Fique. Планината Маршал и ледника със същото име, образуват внушителна рамка, през която се вижда града.

 

Ден 10 / 24.01.2025г.  Ушуая – Водопадите Игуасу / закуска  

Закуска в хотела.

Освобождаване и трансфер до летището за полет до Игуасу. Посрещане и трансфер до хотел Saint George 4* (или подобен)

Свободен следобед.

Нощувка в района на Игуасу.

 

Ден 11 / 25.01.2025г.  Игуасу Целодневен тур / закуска

Закуска. Целодневен тур на водопадите Игуасу от Аржентинска и Бразилска страна. Днес ще прекараме един незабравим ден в природния парк Игуасу и ще видим водопадите от аржентинска и бразилска страна. От страната на Аржентина са 80% от водопадите и 20% са от бразилска страна. Тези над 275 водопада са създадени от двете реки Игуасу и Парана, като водата на някои места пада от 82м, а средното количество вода, което минава през водопадите е около 1500 м3 в секунда и варира в зависимост от сезона и пълноводието на реките.

Ще направим разходка по туристическите пътеки, от които се откриват невероятни гледки към водопадите и откъдето можем да ги снимаме и да се насладим на този природен феномен.

По желание: Полет с хеликоптер над Игуасу (10 мин. Минимум 3-ма) – 138 USD на човек

Връщане в хотела. Нощувка.

 

Ден 12 / 26.01.2025г.  Игуасу - Рио Де Жанейро / закуска

Закуска

Освобождаваме хотела и се отправяме за посещение към Парка за птици – от бразилска страна

В този парк живеят повече от 1020 птици, от около 150 различни вида. Има 16,5 хектара буйни атлантически дъждовни гори, които се поддържат, за да осигурят най-доброто местообитание на животните.

След обед – трансфер до летището за полет до Рио.

Кацане във втория по големина град в Бразилия, посрещане от представител на местния туроператор и трансфер до един от най-популярните курортни райони на Рио де Жанейро - Копакабана. Настаняване в хотел на брега на Атлантическия океан Windsor Excelsior Copacabana 4*

Нощувка в Рио де Жанейро.

 

Ден 13 / 27.01.2025г. Рио де Жанейро / закуска

Закуска в хотела.

Целодневен тур в космополитния Рио де Жанейро с местен екскурзовод (около 8 часа, включен в пакетната цена). Турът обхваща посещение на планината Корковадо, на чийто връх се намира един от най-известните паметници в света - статуята на Христос Спасителя и Хълма Захарната глава.

Статуята на Христос Спасителя може да се види от всички точки на Рио, тя е символ на града и привлича милиони туристи всяка година. Намира се на върха на планината Корковадо(710 м) и предоставя панорамни гледки към Рио де Жанейро. Паметникът е издигнат по случай 100 годишнината от независимостта на Бразилия и е открит през 1931 г. До статуята се достига със зъбчата железница, която минава през най-голямата градска дъждовна гора в света – природния парк Тижука. Следват само 100 стълби (има и асансьор) до панорамната площадка, от която гледката е смайваща.

Ще продължим към втората най-голяма забележителност на Рио де Жанейро – Захарната глава (Sugar Loaf). Планината е с височина 395 м и дава възможност за панорамни снимки на известните плажове на града. От тук се открива гледка към моста, който свързва Рио с Нитерой – точно на отсрещната страна на залива Гуанабара. Изкачването с лифт включва още една спирка – на 220 м в планината Урка, откъдето може да снимате Захарната Глава отблизо.

След Захарната глава, ще имаме възможност да видим отблизо и старата централна част на Рио де Жанейро.

Нощувка в Рио де Жанейро

 

Ден 14 / 28.01.2025г. Рио де Жанейро - София / закуска

Закуска в хотела.

Полудневен тур на старата част на Рио.

Днес ще се разходите из старата централна част на Рио де Жанейро. Ще минете покрай катедралата Канделария, Националната галерия, Градския театър, библиотеката, модернистичния музей Tomorrow, посветен на опазването на околната среда, както и множество други исторически сгради в сърцето на града.

Трансфер до летището за полет до София през Рим.

 

Ден 15 / 29.01.2025г. София

Добре дошли у дома!

  

ПАКЕТНИ ЦЕНИ

Дата на отпътуване

На човек в двойна стая

15.01.2025 г.

5 142 евро / 10 012 лева

*4 911 евро / 9 562 лева*

*Промоционална цена за ранни записвания – до 01.08.2024

 

Цената включва:

ü  Самолетен билет София - Буенос Айрес – Рио Де Жанейро – София с включени летищни такси и багаж 23 кг.

ü  Самолетен билет Буенос Айрес – Ел Калафате с включени летищни такси и багаж 20 кг.

ü  Самолетен билет Ел Калафате - Ушуая с включени летищни такси и багаж 20 кг.

ü  Самолетен билет Ушуая - Пуерто Игуасу с включени летищни такси и багаж 20 кг.

ü  Самолетен билет Игуасу - Рио Де Жанейро с включени летищни такси и багаж 20 кг.

ü  2 нощувки със закуски в Буенос Айрес в хотел Kanton Palace 4* или подобен

ü  3 нощувки със закуски в Ел Калафате в хотел Lagos Del Calafate 4* или подобен

ü  3 нощувки със закуски в Ушуая в хотел Altos de Ushuaia 3* или подобен

ü  2 нощувки със закуски в Фоз де Игуасу в хотел Saint George 4* или подобен

ü  2 нощувки със закуски в Рио Де Жанейро в хотел Windsor Excelsior Copacabana 4* или подобен

ü  Туристическа обиколка на Буенос Айрес с местен екскурзовод

ü  Екскурзия до Глетчера Перито Морено

ü  Круиз в залива на „Всички ледници“

ü  Екскурзия до Национален парк Тиера дел Фуего

ü  Круиз по канала Бийгъл 

ü  Целодневен тур на водопадите Игуасу от аржентинска страна и от бразилска страна с включени входни такси;

ü  Целодневна туристическа обиколка на Рио до планината Корковадо и статуята на Христос - изкачване с железница, с включени билет и входни такси

ü  Частна полудневна обиколка на старата част на Рио

ü  Обслужване от местни екскурзоводи по време на всички трансфери и екскурзии по програмата;

ü  Водач-преводач от България

ü  Медицинска застраховка с Асистънс покритие 10 000 евро;

 

Цената не включва:

ü  Тур с хеликоптер над Игуасу – 138 USD на човек при минимум 3-ма

ü  Входна такса за гробището Риколета

ü  Градска такса за Буенос Айрес – 3 USD, заплаща се индивидуално, на рецепцията в хотела, в брой, в аржентинско песо.

ü  Напитки по време на храненията, с изключение на чай и кафе на закуска

ü  Бакшиши за шофьори и екскурзоводи – 130 USD (заплащат се предварително, преди отпътуване)

ü  Застраховка „Отмяна на пътуване“ - около 5 % от общата цена

 

Необходими документи и условия на записване:

ü  Копие от задграничен паспорт, валиден минимум 6 месеца от датата на приключване на екскурзията;

ü  При резервация се заплаща депозит в размер на 4600 лв. на човек (сумата подлежи на потвърждение при резервация)

ü  Пълно плащане между 60 до 45 дни преди отпътуване (датата подлежи на потвърждение при резервация)

 

Условия на програмата: 

Цените на самолетните билети по вътрешните полети, зависят от наличните свободни места в заложената класа. За запазване на самолетен билет, издаване на билет, смяна на дата или отказ от билет са приложими условията на авиокомпанията превозвач.

 

Допълнителна информация:

ü  Програмата на водопадите Игуасу се провежда съобразно часовете на вътрешните полети!

ü  За пътуването до Бразилия и Аржентина не се изискват визи и задължителни имунизации.

*  My Way Travel препоръчва сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1,т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.