Екскурзии и почивки в Дубай

Вашата оценка 5 от 1 глас
Дубай - Рай в Ориента, 6 нощувки
Обединени Арабски Емирства
Маршрут:
София - Дубай - София

Продължителност:
7 дни / 6 нощувки



Цена от: 785 €
Програма

„ДУБАЙ - РАЙ В ОРИЕНТА“

ПРОГРАМА 6 НОЩУВКИ / 7 ДНИ

 

Пътешествие до една от най-горещите и привлекателни луксозни туристически дестинации в света, Дубай, рай в Ориента, потънал в неописуем лукс и вечен разкош!

 

ВКЛЮЧЕНА ЦЕЛОДНЕВНА ПАНОРАМНА ОБИКОЛКА НА ДУБАЙ

 

OЧАКВАЙТЕ СКОРО ДАТИ ЗА ЕСЕН  2024

 

 

 

Ден 1

Излитане от летище София, Терминал 2 с директен полет на Fly Dubai в 16.10 часа. Кацане на летище Дубай в 22.10 часа и трансфер до избрания хотел (около 30 - 40 минути).  Настаняване.

Нощувка.

 

Ден 2

Закуска.

Отпочинали и свежи след първата нощ в Дубай Ви каним на включената в цената Панорамна обиколка на емирството с екскурзовод на български език. Екскурзията ще Ви даде възможност да се запознаете с най-интересните забележителности в Дубай докато екскурзоводът ви разказва за историята на емирството, новите проекти, както и любопитни факти от живота на местното население. Започваме тура със старата част на града наречена Дейра, преминавайки покрай колоритните пазари за подправки и злато. Ще пресечем Дубайския канал с традиционно водно такси – абра. Местният канал е историческият център на търговията в Дубай, по който и до днешен ден гъмжат кораби превозващи хора и товари. Следващата ни дестинация е модерното сити на емирството. Пътувайки по булеварда с небостъргачите Шейх Заид Роуд ще минем покрай Емирейтс мол, в който се намира закритата ски писта, Dubai Media City  и Dubai Internet City с офисите на водещи световни медийни и софтуерни компании. Ще продължим към хотел Атлантис, пътувайки по “стъблото” на Палмата Джумейра, първият от трите изкуствени острова с формата на палма. Ще спрем за снимки на “The Pointe” от където панорамата към хотела е зашеметяваща.

Разбира се, няма да пропуснем и фото-паузата пред емблематичния хотел Бурж ал Араб 7*, построен във формата на корабно платно навътре в морето. Ще продължим с посещение на Дубай Марина – квартал на бъдещето и дом на зашеметяващи и спиращи дъха небостъргачи, яхтено пристанище и арена на местните шейхове, перчещи се с луксозните си автомобили. Следващата ни спирка е Дубай Мол. Освен магазините, Дубай Мол притежава и аквариум, който използва 10 млн. литра вода. Скромната "стъклена кутийка" пък разполага с най-големия акрилен панел за наблюдение в света. През него посетителите могат да се насладят на цели 33 хил. различни морски животински вида.

 

Опция: Бурж Халифа – наблюдателна площадка “At the Top” (65.00 евро)

Къде, ако не в Дубай можете да се изкачите на най-високата сграда в света?

Безспорно най-внушителната забележителност в емирството е Бурж Халифа. Със своите 828 метра тя е най-високата сграда в света, която се вижда с невъоръжено око от 95-километрово разстояние. Наблюдателната площадка “At The Top” се намира на 124-ти етаж на кулата Бурж Халифа и предлага невероятна, почти 360-градусова панорама към града. При ясно време се виждат дори небостъргачите на съседното емирство Шаржа. Билетите се закупуват предварително за точен ден и час. Билетът включва самостоятелно изкачване и слизане със скоростен асансьор до 124-ти етаж и неограничено време за престой.

 

Опция: Global Village (Глобъл Вилидж) (45.00 евро)

Продължителност: 4 часа

Вечерта имаме удоволствието да ви поканим  да се потопите в културата на целия свят-  над 30 павилиона от 85 различни страни, кафенета и ресторантчета разположени около канал с грандиозни алеи за разходки. Милионите посетители се забавляват с изключителни изпълнения на живо и концерти, вкусни международни ястия, автентични занаяти и стоки от различните страни. Ще имаме възможност за пазаруване на ръчно изработени бижута от всички краища на света, уникални сувенири и произведения на изкуството... 
Нощувка.

 

Ден 3

Закуска. Свободно време за плаж, шопинг и развлечения.

Опция: Очарованието на арабските пазари с обяд в автентичен арабски ресторант (55.00 евро)

Продължителност: 5 часа

Потопете се в екзотиката на Златния пазар и Пазара за подправки. Тук е мястото, където хиляди туристи от цял свят закупуват както евтини сувенири, парфюми, и ядки, така и злато и диаманти на най-ниски цени. Впечатлени и изморени от пазаруването и колорита на арабските „сукове“ ще имате възможността да обядвате в арабски ресторант с автентична атмосфера и характерните ястия за региона.

Опция: Музеят на бъдещето (50.00 евро)

Продължителност: 2 часа

Най-красивата сграда в света е дом на пет различни експозиции, които изследват бъдещето на космическите пътувания, изменението на климата и екологията, здравето, уелнеса и духовността. Облечена в стомана и стъкло, без нито един ъгъл или колона, сградата наподобява човешкото око, а изкусните калиграфски символи – поезията на Шейх Мохамед бин Рашид ал Мактум, която гласи: „Бъдещето принадлежи на тези, които могат да си го представят, проектират и изпълняват. Това не е нещо, което очаквате, а по-скоро създавате“. Погледът е насочен към следващите 50 години на човечеството и неограничените възможности на бъдещето, както и към най-новите технологии за виртуална и разширена реалност, анализ на данни, изкуствен интелект и взаимодействие човек-машина. *Цената не включва трансфер от/до Музеят на бъдещето и екскурзоводско обслужване. Билетите е възможно да бъдат с по-късен час на влизане (вечерен), според натовареността на музея.

 

Опция: Модерен круиз с вечеря по Дубай Марина  (70.00 евро)

Продължителност: 4 часа

Двучасов круиз на традиционно арабско корабче. Насладете се на една съвсем различна и невероятно красива панорама на Дубай! Ще останете впечатлени от пищно осветените небостъргачи на Дубай Марина, яхтеното пристанище, Dubai Marina Mall, множеството 5-звездни хотели с интересна архитектура и Палмата Джумейра. Цената включва трансфер до корабчето, вечеря и безалкохолни напитки.

Нощувка.

 

Ден 4

Закуска. Свободно време за плаж, шопинг и развлечения.

Опция: Екскурзия до Абу Даби (80.00 евро)

Продължителност: 10 часа

Абу Даби е ултрамодерен град, наричан още Манхатън на Близкия изток, а също и “най-зеленият град” в региона с обилната си зеленина и красиви паркове и градини.

Навлизайки в града, ще бъдете очаровани от великолепието на Бялата джамия „Шейх Зайед” - най-известната забележителност на Абу Даби и една от сградите с най-голяма архитектурна стойност в ОАЕ, а също и една от най-красивите джамии в целия свят. Строена в продължение на 11 години от над 3000 работници, джамията ще спре дъха ви с най-голямата в света мраморна мозайка, най-големият килим в света покриващ площ от 5600 кв. м и тежащ 47 тона, както и един от най-големите полилеи с диаметър от 10м и височина 15м украсен с безбройни кристали Сваровски.

Екскурзията продължава с фотостоп пред изумителния и изискан хотел с формата на замък Emirates Palace. В хотела са инвестирани приблизително 3 милиарда долара и труда на 20 000 работника в продължение на 3 години. В него работят около 1800 служителя от 49 държави, а в украсата на десертите годишно се използват над 5 кг чисто злато за ядене.

Ще продължим с посещение на Heritage villageавтентичен музей на открито с приказна гледка към крайбрежния булевард Corniche и зашеметяващия силует на Абу Даби – тук ще се запознаем с живота на местните жители преди откриването на петрола в средата на миналия век!

По обяд ще отдъхнем в Marina Mall, след което  ще продължим с посещение на Qasr Al Watan - действащият дворец на шейха, дом на Върховния съвет на ОАЕ и Федералния кабинет. Ще бъдете впечатлени от бялата фасада на двореца, с повече от 5000 геометрични и флорални мотиви, вдъхновени от традиционната арабска иконография. Всяка от вратите на двореца е изработена от солиден клен с твърдо изваяни детайли от 23 карата злато. Дълга 100 метра, широка 100 метра и покрита с купол с диаметър 37 метра, Голямата зала е архитектурното сърце на Каср Ал Ватан.

 

Опция: La Perle by Dragone – (130 евро с включена вечеря)

*Цената не включва трансфер от/до La Perle и екскурзоводско обслужване.

Насладете се на една незабравима вечер в шоуто La Perle by Dragone. La Perle е спираща дъха комбинация от главозамайващи артистични изпълнения, образи и технологии. Изпълнението на живо е ослепителен спектакъл от театър и акробатика, съчетаващ вълнуващи въздушни и водни каскади с епична музика и специални ефекти. Това грандиозно шоу трябва да се види!

Забележка: Екскурзията до Абу Даби и спектакъла Перлата на Дракона не могат да бъдат заявени в един и същи ден!

Нощувка.

 

Ден 5

Закуска. Свободно време за плаж, шопинг и развлечения.

Опция: Цветните градини – “Miracle Gardens” и Мадинат Джумейра (60.00 евро)

Продължителност: 5 часа

Цветни килими и многобройни арки насред пустинята! Няма да може да отделите сетива от феерията и аромата на милионите цъфтящи цветя, аранжирани в разнообразни спиращи дъха форми, простиращи се на длъж и на шир около вас. При всяко следващо връщане тук подредбата и нюансите са различни. Тези вълшебни градини са създадени от човешка ръка на площ от 72 000 кв.м. и са дом на 120 милиона растения.

Екскурзията продължава с комплекса Madinat Jumeirah, намиращ се недалеч от Бурж Ал Араб и описван като най-зеленото и екзотично място в Дубай. Покритата част на пазара е истински лабиринт от малки улички, където попадаш все едно във вълшебна приказка. Пищна зелена растителност и вода, която те обгръща от всякъде, и която плавно и лениво се носи покрай десетките ресторантчета, площадки, летни театри и се отправя навътре далеко, далеко в комплекса, където се намират няколко супер скъпи и луксозни хотела, най помпозният от които е самия  Бурж Ал Араб.

 

Опция: Сафари с джипове в пустинята с включена вечеря (65.00 евро)

Продължителност: 6 часа

Уникално, романтично и приключенско! Позволете на прекрасната мека бяла светлина на лунните лъчи да падне върху лицето Ви по време на вълшебните моменти в пустинята след залез слънце с настъпването на нощта... Ще спрете за фото-пауза, за да си направите снимки сред неподправената красота на арабската пустиня, да запечатате камилите в тяхната естествена среда и да съхраните гледката на великолепния залез. Спускайки се и изкачвайки се по стръмните пясъчни дюни ще се отправите към бедуински лагер, където ще имате възможност да яздите камила, да си направите временна татуировка с къна или да пушите наргиле. Вечерята ще бъде барбекю. Безалкохолните напитки, кафето, чаят и минералната вода са без лимит. ВАЖНО: Моля да имате предвид, че джиповете за сафарито са 6-местни и понякога се налага компания или семейство да бъдат разделени! Настаняването по масите в бедуинския лагер е според разпределението на седалките в джиповете.

Нощувка.

 

Ден 6

Закуска. Свободно време за плаж, шопинг и развлечения.

Опция: Разходка с яхта по Дубай Марина – (95.00 евро при минимум 10 души)

Продължителност: 4 часа

Време е за приключения! Вдъхновяваща разходка с яхта около Палм Джумейра и Арабския залив. Двучасовото морско пътешествие ще започнем от Дубай Марина – ще видим емблематичният за Дубай хотел 7* Бурж ал Араб от морето и първият палмов остров Джумейра с невероятния хотел Атлантис. Ще имаме възможност да поплуваме в топлото арабско море (спирка за около 30 мин) и да си направим зашеметяващи снимки, на които да завидят и най-известните инфлуенсъри. И още – панорамните снимки ще запечатат най-новата атракция, която предстои да бъде открита в Дубай – най-високото и голямо виенско колело в света Ain Dubai, намиращо се на Blue Waters Island. *Моля носете със себе си хавлии, бански и дрехи за преобличане!

 

Опция: Разходка с хеликоптер

Възрастен: 469 лв / Дете: 469 лв

Нетрадиционен, но крайно впечатляващ начин да опознаете космополитния Дубай е панорамната обиколка на града с хеликоптер. Подарете си едно незабравимо изживяване като разгледате от птичи поглед най – футуристичния град на планетата, съчетаващ в себе си по неповторим начин традиционната арабска архитектура с ултрамодерни небостъргачи. Излитане от Festival City, полет над емблематичните голф игрища на Golf Creek и яхтеното пристанище, следват историческата част на Дубай и Heritage Village. Полетът следва бреговата линия и плажовете на Дубай и, разбира се, зашеметяващия Бурж Ал Араб 7*. Продължаваме със спиращата дъха Палма Джумейра и хотел Атлантис, след което се обръщаме към Дубай Марина и булевард Шейх Зайед, където е разположена най-високата сграда в света — Бурж Халифа, кацаме обратно във Festival City.

Продължителност: 12 минути.

Цената не включва транспорт от/до Хеликоптерната площадка и екскурзоводско обслужване.

Нощувка.

 

Ден 7

Закуска. Освобождаване на хотела. Трансфер до летище. Полет за България в 10.45 часа.  Кацане на летище София в 15.15 часа с незабравими спомени от Дубай и Обединените Арабски Емирства.

 

ЦЕНИ НА ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ

 

 Екскурзии

възрастен

дете (0-11.99)

Дубай сити тур - панорамна обиколка (в цената)

127 лв.

127 лв.

Глобъл Вилидж

88 лв.

78 лв.

Модерен круиз с вечеря по Дубай Марина

137 лв.

127 лв.

Сафари с джипове в пустинята с включена вечеря

127 лв.

117 лв.

Екскурзия до Абу Даби

156 лв.

146 лв.

Бурж Халифа - наблюдателна площадка "At the Top"

127 лв.

117 лв.

Очарованието на арабските пазари с включен обяд

108 лв.

98 лв.

Цветните Градини „Miracle Gardens” и Madinat Jumeirah

117 лв.

108 лв.

La Perle by Dragone представление с вечеря

254 лв.

254 лв.

Разходка с яхта по Дубай Марина

186 лв.

176 лв.

Музеят на бъдещето (само билет)

96 лв.

96 лв.

Разходка с хеликоптер – 12 мин

469 лв.

469 лв.

 

 

ПАКЕТНИ ЦЕНИ

 

ХОТЕЛ

възрастен в двойна стая

единична стая

настаняване на допълнително легло

настаняване без допълнително легло

възрастен

дете

до 11.99 г

дете

до 5.99 г

дете

до 11.99 г

3* Ibis One Central

1535 лв.

1946 лв.

n/a

n/a

n/a

n/a

4* Novotel WTC

1711 лв.

2279 лв.

1653 лв.

1555 лв.

1125 лв.

1125 лв.

4* TIME Asma

1829 лв.

2513 лв.

1750 лв.

1731 лв.

1125 лв.

1125 лв.

5* 25H Dubai One Central

2298 лв.

3432 лв.

2024 лв.

1653 лв.

1164 лв.

1164 лв.

                        * n/a - не е възможно подобно настаняване

                        *Забележка: Хотел TIME Asma 4* се предлага САМО за дати 27.01., 28.01., 17.02. и 18.02.2024 г.

 

 

  

ПАКЕТНИ ЦЕНИ ЗА 31.03. И 01.04.2024 Г.

 

ХОТЕЛ

възрастен в двойна стая

единична стая

настаняване на допълнително легло

настаняване без допълнително легло

възрастен

дете

до 11.99 г

дете

до 5.99 г

дете

до 11.99 г

3* Ibis One Central

1653 лв.

2063 лв.

n/a

n/a

n/a

n/a

4* Novotel WTC

1829 лв.

2396 лв.

1770 лв.

1672 лв.

1242 лв.

1242 лв.

5* 25H Dubai One Central

2415 лв.

3550 лв.

2142 лв.

1770 лв.

1281 лв.

1281 лв.

 

 

Пакетната цена включва:

 

ü  Двупосочен самолетен билет София-Дубай–София

ü  Летищни такси

ü  Чекиран багаж до 20 кг

ü  Един брой ръчен багаж до 7 кг с размер 55/38/20 см

ü  Кетъринг по време на полета

ü  Трансфер летище−хотел−летище

ü  6 нощувки със закуски в избрания хотел

ü  Панорамна обиколка на Дубай с екскурзовод на български език

ü  Обслужване на място от лицензирани екскурзоводи на български език

ü  Представител на туроператора по време на цялото пътуване

ü  Медицинска застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с покритие 10 000 евро (включва Covid-19)

 

 

Пакетната цена НЕ включва:

 

ü  Екскурзиите (опциите) срещу допълнително заплащане

ü  Разходи от личен характер

ü  Бакшиши за местния партньор 20 евро/39 лв, заплащат се задължително и предварително в България

ü  Такса „Туристически Дирхам” в Дубай  -  заплаща се задължително и лично от туриста при напускане на хотела и се таксува на стая на вечер както следва:

-        5.50 USD за хотели 5*, 4.50 USD за хотели 4*, 3.00 USD за хотели 3*

 

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:

§  Задграничен паспорт, валиден 6 месеца след датата на пътуването.

§  Депозит при записване в размер на 300 лева

§  Втори депозит в размер на 400 лева до 45 дни преди заминаване

§  Доплащане до 30 дни преди заминаване

§  Краен срок за записване по програмата: 10 дни преди заминаване

 

СРОКОВЕ ЗА АНУЛАЦИИ:

§  До 45 дни преди заминаване – без неустойка

§  От 45 ден до 30 ден от датата на заминаване в размер на 700 лева

§  От 30 ден до датата на заминаване, пълния размер на пътуването

§  Смяна на име до 10 дни преди пътуването - без неустойка

 

АНУЛАЦИИ БЕЗ НЕУСТОЙКА И ВРЪЩАНЕ НА СУМИ:

§  При анулация на пътуването от страна на ТО, сумата се възстановява в рамките на 7 дни от деня на анулацията;

§  При активация на полицата „Отмяна на пътуване“, включително при положителен PCR тест, сумата се възстановява спрямо условията на Застрахователната компания

§  При невъзможност от пътуване, поради забрана или ограничения в следствие на епидемиологична обстановка свързана с COVID 19, заплатената сума се възстановява в пълен размер в рамките на 14 дни от датата на отпътуването.

 

ЗАБЕЛЕЖКИ:

§  Минимален брой туристи за осъществяване на програмата: 20

§  Срок за уведомление за несъбран минимум – 20 дни, преди заминаване

§  Промяна на цената е възможна при: промяна на транспортни разходи (гориво), летищни, пристанищни и др. такси; промяна с повече от 3% на валутния курс в периода м/у датата на сключване на договора и отпътуването; непредвидено покачване на цените от страна на партньорите ни, както и в други обективно наложителни случаи.

§  Посочените пакетни цени са калкулирани при курс на лев към долара 1.00 USD = 1.80 BGN към юни 2023

§  Пакетните цени са в евро и се заплащат в лева по курс 1.95583

§  Авиокомпанията си запазва правото за смяна на часовете на излитане и кацане, за което туроператора ще информира своевременно потребителите.

§  Туроператорът НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Възможно е да настъпят промени. Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от него причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.

§  Всички допълнителни екскурзии се заявяват и заплащат предварително в България. Дните за провеждане на допълнителни екскурзии е възможно да претърпят промяна

§  Преди заминаване туроператорът ще информира туристите за евентуални изисквания, процедури и препоръки касаещи влизането и престоя в Обединените Арабски Емирства.