Пътуване с деца

Вашата оценка 4 от 8 гласа
Дубай за семейства с деца!
Обединени Арабски Емирства
Маршрут:
София - Дубай - София

Продължителност:
8 дни / 7 нощувки

Транспорт:
Самолет

Цена от: 902 €
Програма

 ДУБАЙ ЗА СЕМЕЙСТВА С ДЕЦА! 

7 нощувки / 8 дни

 

Дати по избор 2023г. 

Когато пътуваш с децата си, посещението на нови непознати места се превръща в преживяване на истински споделен и незабравим момент!

Дубай определено има какво да очарова най-малките

 

ПРИМЕРНА ПРОГРАМА

Ден 1

Отпътуване от летище София /Терминал 2/ Полет за Дубай с авиокомпания Флай Дубай. Пристигане на летище „Дубай Интернешънъл Еърпорт”. Трансфер и настаняване в избрания хотел. Нощувка.


Ден 2

След като се наспите добре и закусите в хотела ви предстои вълнуващо приключение в центъра на Дубай. Отправяме се към Бурж Халифа и Дубай Мол, с посещение на Аквариумът. Изключително усещане е да се изкачите на върха на най-високата конструкция, строена някога. Със своите 828 м и 206 етажа, последният от които на 626-тия метър, Кулата на Халифа, както в превод от арабски означава Burj Khalifa, държи рекорда „най-“ за постижения в повече от 14 категории. В най-високата си точка кулата се люлее хоризонтално, като прави трептения с дължина 1,5 метра. Най- бързият асансьор  в света ще ви качи за 124 секунди до 124-ти етаж, където се намира обсерваторията „На върха” /At the top/.

Дубай Мол, най-големият в света търговски център, част от комплекса Бурж Кхалифа. Ще видите някои от забележителните му притежания, като огромната стена на Аквариума на Дубай, най-голямата ледена пързалка, Стената на гмуркачите, плуване с акули и др.

А после какво ви очаква? Нямат край най-чудесата на Дубай. Великолепието на „Танцуващите фонтани”, жива вода на фона на забележителна музика и феерия от светлини, дори и да не споделим с вас рекордните постижения на създателите на фонтаните, това няма да ви попречи да настръхнете от магичното усещане, което създава танцуващата вода.

Полезна информация: Хубаво е да заявите предварително закупуването на комбиниран билет за изкачване на Burj Khalifa и посещение на Аквариума в Дубай Мол. Това ще спести част от чакането на опашка а и ще можете да се възползвате от по-атрактивни цени и отстъпки за децата.

Мy Way Travelможе да осигури за вас предварително закупени, комбинирани билети. Имайте в предвид, че билетите се закупуват за конкретен ден и час.

 

Ден 3

Закуска. Денят е отреден за забавления. Днес се отправяме към Dubai Parks & Resort. Този семеен развлекателен комплекс е най-големият увеселителен парк в Близкия изток със своите забележителни 9.3 милиона квадратни километра площ. В три тематични парка са разположени над 100 различни пързалки и атракционни, като Legoland, в който има над 15 хил. скулптури създадени с повече от 60 милиона блокчета на най-популярния конструктор.

Motiongate е специален район в атракционния парк, който е вдъхновен от най-големите студиа в Холивуд – Columbia Pictures, DreamWorks и Lionsgate – посетете го и вижте как оживяват някои от вашите любими филмови герои.

Bollywood Parks Dubai е първият по рода си боливудски тематичен парк. Пет цветни, креативни зони, вдъхновени от световноизвестната филмова индустрия на Индия, предлагат множество преживявания. Един съвет – не пропускайте да разгледате уличните сергии за храна и да  усетите приключенския стил на „Rustic Ravine“.

Полезна информация:

Парковете са разположени на около 47 км от централната част на Дубай ( около Бурж Халифа).

Има няколко начина да стигнете до тях:

  • Чрез организиран от нас трансфер директно от вашия хотел.
  • Чрез метро, като при този вариант е нужно да слезете на станция Ibn Battuta и оттам да ползвате RTA шатъл или такси за още около 20 км.
  • Такси до парковете струва от 60 до 120 дирхама (30-60 лв) в зависимост от това, къде се намира хотелът ви.

Dubai Parks & Resorts предлагат еднодневни и двудневни билети. Можете да избирате достъп до два или до всички паркове. My Way Travel осигурява закупуването на билети за парковете.

 

Ден 4

Закуска в хотела.

Тази сутрин се отправяме на разходка до Бурж ал Араб /Burj al Arab/, както и Мадинат Джумейра /Madinat Jumeirah/. Мадинат Джумейра, наричан още “Арабската Венеция”, това е комплекс от три луксозни 5* хотела, арабски базар (сук) и водни канали с гондоли помежду им. Мястото е много приятно за разходка, с множество добри ресторанти и барове. Наистина наподобява Венеция, поради каналите и гондолите, които плават по тях. Можете да се разходите с традиционна лодка из каналите за 100 Дирхама на човек. 

За съжаление достъпът до Бурж ал Араб е силно ограничен, но пък за сметка на това можете да се разходите по плажът Джумейра и да си направите страхотни снимки на фона на единственият 7* хотел в света.

Следобяд - Джип сафари в пустинята

Тази екскурзия е перлата в короната на вълнуващите приключения в Дубай. Неописуемо удоволствие ще ви достави това офроуд преживяване, тази дива езда по червените пясъчни дюни.

След залеза на слънцето ще пристигнете в бедуинския лагер, където ще бъде сервирана вечерята под открито небе. Тук ще може да нарисуват ръцете ви с къна, да пушите шиша /наргиле/, да яздите или просто да се снимате с камила - всичко това на фона на арабска музика и бели денс.

Полезна информация: Начало на екскурзията: 14- 15:00 часа. Продължителност: около 5 часа. Сафари джиповете ще ви вземат от вашия хотел. Екскурзията не е подходяща за бременни жени. За ваше удобство носете лека връхна дреха и шал. Сафарито е подходящо за деца над 3г. Скоростта и опасността на движение на вашия джип, могат да бъдат съобразени с възрастта на вашите деца.

 

Ден 5

Закуска. Днес ще се разходим из Mall of the Emirates, където ще имаме възможността да видим най-голямата закрита ски писта в Близкия изток. Закритата ски писта Ski Dubai функционира от ноември 2005г. Зимният комплекс включва висока 85 метра планина с 5 склона, с различен наклон и трудност за скиорите, включително писта с дължина 400 метра.

След това се отправяме към Градините на Дубай /Miracle Garden/

Ще се насладите на най-големите вертикални и хоризонтални градини в света с около 45 млн. цветя разположени на 72 кв. км площ. Някои от растенията, посадени в Дубайската градина, никога преди не са били отглеждани в района на Персийския залив, най-популярни сред които са петуниите и невенът. Интересното е, че цветята са засадени така, че да образуват различни форми. Някои изобразяват сърца, звезди, различни видове кръгове, а има и по-мащабни фигури като пирамиди, ретро коли, мостове, водни обекти, дъговидни пътеки, цветни чадъри и множество други. Забележка: Градините на Дубай са отворени за посещение от началото на м. Ноември до средата на м. Април.

От там се отправяме към единствения по-рода си парк атракционнен парк Глобал Вилидж /Global Village/

Комплексът е място за забавление, както за деца, така и за възрастни. Представлява множество атракциони, сцени за концерти, ресторанти, луна парк, зелени площи и 30 палати, представляващи 75 държави, където може да си купите оригинални стоки от целия свят-естествени масла от Африка, фурми от Саудитска Арабия, памучни дрехи от Египет, кожени изделия от Афганистан и много други.

Забележка: Паркът е отворен за посещение от началото на м. ноември до началото на м. април. В селището не е разрешено влизането с къси панталони и поли над коленете

Полезна информация:

За тези от вас, които смятат, че програмата в този ден е натоварваща, могат да пропуснат мола или градините. Имайте в предвид, че градините на Дубай и Глобал Вилидж са в една посока и комбинираното им посещение е удобно от гледна точка на транспортните разходи.

 

Ден 6

Закуска. Свободно време за плаж и развлечения. Един от най-подходящите плажове за деца е La Mer. Там бихте могли да наемете чадър и шезлонги и да прекарате един прекрасен ден край морето. А за онези от вас, който не искат да губят време, могат да използват деня за посещение на Ferrari World. Това пътуване, както и паркът са подходящи за по-големи деца.

 

Ден 7

Закуска. Свободно време за плаж и развлечения или посещение на зоологическата градина в Ал Айн. Тя се намира на територията на емирството на Абу Даби в подножието на планината Джебел Хафеет. Огромно пространство от 900 хектара е отпуснато през 1969 г., за да се открие природен парк, където животните могат да живеят в най-природните условия. Тук няма да намерите обичайните клетки: всички клетки са подходящи за своите обитатели, за да се чувстват удобни и просторни.

Освен това има интерактивни зони, в които можете да нахраните жирафите с полезна храна: салата маруля, моркови и други зеленчуци.                    

Полезна информация:

До зоопаркът в гр. Ал Аийн, можете да стигнете от Дубай за 1,5 часа с автомобил, такси или автобус. Друг начин да се докоснете удобно тук е да предпочететe организирана екскурзия (индиаивдуално за вашето семейство или в група), която най-често включва интересния град Ал Айн (El Ain).

 

Ден 8

Закуска. Освобождаване на хотела и трансфер до „Дубай Интернешънъл Еърпорт” за полет до София. Пристигане на летището в София.  

Край на програмата!

ХОТЕЛ

Mercure Dubai Barsha Heights Hotel Suites

Период

Възрастен в One Bedroom Apartment

Първо/второ дете до 11,99 г в One Bedroom Apartment

Второ дете до 11,99 г в Two Bedroom Apartment

01.04-30.04.2023

977 евро/1970 лева

736 евро/1439 лева

952 евро/1861 лева

01.05-31.05.2023

902 евро/1763 лева

716 евро/1400 лева

952 евро/1861 лева

01.09-30.09.2023

984 евро/1924 лева

828 евро/1620 лева

1029 евро/2013 лева

01.10-31.10.2023

1067 евро/2087 лева

716 евро/1400 лева

927 евро/1812 лева

01.11-30.11.2023

1097 евро/2146 лева

791 евро/1547 лева

1157 евро/2264 лева

01.12-20.12.2023

1122 евро/2195 лева

716 евро/1400 лева

1087 евро/2127 лева

Забележка: Семействата с две деца могат да избират настаняване в едноспален апартамент, в който цената за първо и за второ дете е една и съща или в двуспален апартамент, в който второто дете се таксува на по-висока цена! 

 

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ

 Екскурзии

възрастен

дете (0-11.99)

Комбиниран билет за 2 парка - Dubai Parks

100

100

Глобъл Вилидж

€ 45

€ 40

Модерен круиз с вечеря по Дубай Марина

€ 70

€ 60

Сафари с джипове в пустинята с включена вечеря

€ 65

€ 55

Екскурзия до Абу Даби

€ 80

€ 70

Бурж Халифа - наблюдателна площадка "At the Top"

€ 65

€ 65

Цветните Градини „Miracle Gardens” и Madinat Jumeirah

€ 55

€ 45

La Perle by Dragone представление

€ 70

€ 70

La Perle by Dragone представление с вечеря

€ 130

€ 130

Разходка с яхта и цветните фонтани с включен обяд

€ 95

€ 85

Музеят на бъдещето (само билет)

€ 50

€ 50

Разходка с хеликоптер – 12 мин

€ 240

€ 240

 

Пакетната цена включва:

  • Самолетен билет София – Дубай - София и включени летищни такси с АК Флай Дубай
  • Една бройка салонен багаж до 7 кг. с размер 56/45/25см на борда на самолета
  • Чекиран багаж 20 кг.
  • Трансфер летище-хотел-летище
  • 7 нощувки със закуски в избраният хотел
  • Медицинска застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с покритие 10 000 евро
  • Обслужване на български език по време на екскурзиите в Дубай от професионални, лицензирани гидове.

 

Пакетната цена не включва:

  • Кетеринг на борда на самолета
  • Допълнителни екскурзии
  • Лични разходи
  • Такса „Туристически Дирхам” в Дубай  -  заплаща се задължително и лично от туриста при настаняване хотела
  • Застраховка „Отмяна от пътуване“: ТО предоставя възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване”, по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.

 

Условия за записване:

  • Задграничен паспорт, валиден 6 месеца след датата на пътуването.
  • Депозит в размер на 50% от сумата на човек.
  • Доплащане до 30 дни преди заминаването.
  • Информация относно здравните изисквания: няма ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ медицински и санитарни изисквания при пътуване до Дубай
  • Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването като цяло НЕ Е подходящо за лица с ограничена подвижност.