Круизи

Вашата оценка 4.5 от 4 гласа
Круиз в Индийския океан - Сейшели - Мадагаскар - Мавриций - Реюнион
Сейшелски острови
Маршрут:
Сейшели - Мадагаскар - Мавриций - Реюнион - Сейшели

Продължителност:
15 дни / 14 нощувки

Транспорт:
Кораб

Цена от: 3261 €
Програма

ПОТВЪРДЕНА ПРОГРАМА С ВОДАЧ ОТ БЪЛГАРИЯ

 

Круиз в Индийския океан – Сейшели, Мадакаскар, Мавриций, Реюнион на борда на AIDABlu

 

Дата: 29.01.2024 – 13.02.2024

17 дни / 14 нощувки

 

 

Маршрут: София – Мае (о-в Сейшели) – Антсиранана (о-в Мадагаскар) – Носи Бе (о-в Мадагаскар) – Порт Луис (о-в Мавриций)Льо Пор (о-в Реюнион) – Мае (о-в Сейшели) - София

 

 

Ден 1: София - Мае

Отпътуване от София за Сейшелитеполет с прекачване.

 

Ден 2: Мае - Сейшелските острови

Пристигане сутринта на летището в Мае. Посрещане и трансфер до кораба за чек ин. Свободно време за почивка от полетите или самостоятелна разходка из китната малка столица на Сейшелските острови.

Отплаване в 19:00 часа.

 

Ден 3: Ден на море

Днес ще имате възможност да се климатизирате в обстановката на дизайнерския кораб на немската круизна компания AIDA.  AIDAblu разполага с 1096 кабини с общ капацитет - 2050 пасажера, 17 стилни ресторанта и 12 бара и кафенета. AIDAblu е първият кораб в света със собствена пивоварна, а бирата, която се приготвя в нея е БОНУС за гостите на кораба и се сервира безплатно в бюфетния ресторант на кораба.

 

Ден 4: Антсиранана - Мадагаскар

Акостиране в 09:00 в Антсиранана.

Възможност за допълнителна екскурзия

Целодневна екскурзия до Национален парк „Планина Амбър“ – очаквайте скоро цена

Днес ще се отправим към Национален парк „Планина Амбър“. Ще вървим из прохладната сянка на дърветата, следвайки нашия опитен водач, който ще ни покаже ендемичната фауна и флора на Мадагаскар: геко, брокезия-най-малките хамелеони в света, птици и лековите растения. Паркът също е богат на водопади, които доставят вода на град Диего Суарес, с изключителни панорамни гледки и красива природа. Ще си организираме пикник сред природата с местни деликатеси ,като например зигу. Следва връщане в Диего Суарес (Антсиранана), където ще видите църквата, Захарната глава и ще научите още малко за историята на това място.

Отплаване в 19:00 часа.

 

Ден 5: Носибе - Мадагаскар

Акостиране в 08:00 в Носибе.

Възможност за допълнителна екскурзия

Целодневна екскурзия до Носи Комба „Островът на Лемурите“  – очаквайте скоро цена

С моторна лодка тръгваме към село Ампангорина, което се намира на близкия остров Носи Комба - Островът на Лемурите. Носи Бе означава големият остров. На Носи Комба, още от плажа ще ни посрещнат местните с техните магазинчета за плетени покривки и сувенири. Ще повървим до частния парк с лемури macaco macaco и хамелеони преминавайки покрай екзотични дървета личи. След това продължаваме с лодката към остров Таникели. Островът е национален морски парк и е рай за любителите на шнорхелинг. Тук може да плувате сред цветни рибки, корали и морски костенурки. На плажа, ще може да похапнете вкусна морска храна. Връщане на кораба.

Отплаване в 19:00 часа.

 

Ден 6: Ден на море

Ден за слънце, деликатеси, уют, забавления - има от всичко за всеки на борда на AIDAblu.

 

Ден 7: Ден на море

Плаване в посока о-в Мавриций. Още един ден сред Индийския океан и топлия бриз. Това е вашето време да се отдадете на забавленията, които корабът предлага на гостите си – готварски курсове, коктейлни уъркшопи, вечерни представляния, водна аеробика и др.

 

Ден 8: Порт Луи - Мавриций

Акостиране в 08:00 в Порт Луи.

Възможност за допълнителна екскурзия

Целодневна екскурзия до Музея на захарта и Ботаническата градина, с включена панорамна обиколка на столицата Порт Луис, обяд и плаж 85 евро на човек

Музеят на захарта „Aventure du Sucre”, който в миналото е бил стара захарна мелница, днес е преобразен в модерен музей.

Ботаническата градина, едно от най-посещаваните места на острова, която носи името на любимия министър-председател на Мавриций, Сър Seewoosagur Ramgoolam, предводител на страната си към независимост преди 20 години. На това място ще имаме възможността да видим отблизо уникални растителни видове, сред които се открояват гигантските водни лилии „Виктория“, чиито огромни листа достигат до 3 метра ширина. Друго впечатляващо растение е палмата „Talipot”, която цъфти веднъж на всеки от 30 до 100 г. Забележителни видове са също махагоновите дървета и палмите от вида „Latanier”, рядък вид донесен от Мадагаскар.

След обиколката ще имаме обяд в местен ресторант, а после ще се насладим на прекрасните плажове на Мавриций. Не забравяйте да вземете с вас бански и слънцезащитен крем.

 

Ден 9: Порт Луи - Мавриций

Възможност за допълнителна екскурзия

Целодневна екскурзия до парка Chamarel с едноименните водопади, с включен обяд и плаж – 80 евро на човек

Ще посетим селището Chamarel, разположено в югозападната част на острова и най-популярните природни забележителности на острова, а именно „Seven Coloured Earth of Chamarel“. Тук ще наблюдаваме истинско природно чудо. В следствие на охлаждане при различна температура, вулканичните скали на това място са образували необичайна гледка – оголената земя с размери от 7500 кв.м , заобиколена от гъста гора, прилича на платно на художник, със своята палитра от цветове. По време на тура ще видим най-красивия водопад на остров Мавриций – водопадът Chamarel. Гледката към водопада на фона на живописната природа наоколо е наистина спираща дъха.

След обиколката ще имаме обяд в местен ресторант, а после ще се насладим на прекрасните плажове на Мавриций. Не забравяйте да вземете с вас бански и слънцезащитен крем.

 

Ден 10: Порт Луи - Мавриций

Свободно време за разходка из столицата на Мавриций.

Порт Луи е много красив град. Центърът на града все още напомня типично френско селище, от първия период на колонизацията. От самото пристанище започва широк и красив булевард, в края на който се намира изградената през 1738 година в бароков стил сграда на парламента. Околните улици и сгради напомнят тези, строени през XVIII век. Тук се намират градската катедралатеатър, магазини на реномирани търговски марки.

Отплаване в 18:00 часа.

 

Ден 11: Льо Пор - Реюнион

Акостиране в 08:00 в Льо Пор.

Възможност за допълнителна екскурзия

 

Целодневна екскурзия из острова – очаквайте скоро цена

Днес ще посетим циркуса Салазие с неговия впечатляващ зелен силует и водопади! Ще спрем при водопада „Voile de la Marie“ и след това ще пристигнем в село Hell-Bourg. Смятан за едно от най-красивите села в отвъдморските територии на Франция, Hell-Bourg е известен със своите къщи с типична креолска архитектура, пътеки и зеленина. Ще се насладите на креолски обяд и следобед ще тръгнете към брега, за да откриете плантацията Grand Café. Ще откриете тайните на приготвянето на ванилови шушулки по време на посещение в тази семейна ферма.

 

Ден 12: Льо Пор - Реюнион

Възможност за допълнителна екскурзия

Полудневна екскурзия до вулкана Питон де ла Форнез – очаквайте скоро цена

На остров Реюнион има все още действащ вулкан - Питон де ла Форнез. Важно е да стигнем там рано сутринта , още преди облаците да са закрили божествените гледки на тези удивителни природни образования. Любимият ни плаж на острова е плаж Ермитаж. Крайбрежните му води са защитени от коралов риф, който образува живописна лагуна.

Отплаване в 17:00 часа.

 

Ден 13: Ден на море

Чудесно време за плаж край басейните на кораба с коктейл в ръка или чаша бяло вино с много лед.

 

Ден 14: Ден на море

Плаване посока Сейшели. Денят е запазен за почивка и вкусни преживявания на борда на AidaBlue.

  

Ден 15: Мае - Сейшелските острови

Акостиране в 08:00 в Мае.

Възможност за допълнителна екскурзия

Целодневна екскурзия до островите Пралин и Ла Диг с включен обяд – 250 евро на човек

Това специално пътуване ви отвежда до мистичния дом на палмата Coco de Mer  – „The Vallée de Mai“, обект на световното наследство на ЮНЕСКО на остров Пралин. Ще се разходим през палмовата гора, нслаждавайки се на нейния чист, ободряващ въздух и естествена красота, която не прилича на никоя друга. За мнозина тя е олицетворението на легендарната Райска градина. Ще направим кратка спирка в Anse Lazio.

Ще се качим на лодката до остров Ла Диг за разкошен обяд в креолски стил.

На остров Ла Диг ще посетим за кратко имение, където са запазени старите методи за обработка на селското стопанство. След това ще се отправим към Художествената галерия в сутерена на емблематичния Grann Kaz и историческата Френска колониална плантация от 19 век, където е заснет известният филм от 1977 г. „Сбогом Емануел“. А по пътя ни към Anse Source D’Argent, със сигурност ще срещнем някой представител на гигантските костенурки. Anse Source D’Argent, който е в топ 10 на най-прекрасните плажове в света, е известен със своите живописни камъни, оформени в кристално чистите води.

Препоръки - леко ежедневно облекло (тениска), удобни маратонки за обувки, бански костюм и комплект за гмуркане с шнорхел, слънцезащитен крем, камера

 

Ден 16: Мае - Сейшелските острови

Напускане на кораба.

Възможност за допълнителна екскурзия

Полудневна обиколка на Мае – 65 евро на човек

Ще се разходим из главния остров на архипелага - Мае! Ще започнем с Ботаническата градина, изпълнена с най-рядката ендемична флора на острова и дом на някои енергични сухоземни костенурки.

След това обиколката ще продължи до Mission Lodge, където някога е било училището за децата на освободените роби, а сега запазена зона, със спираща дъха гледка към западния бряг. Друга спирка ще бъде в La Plaine St. Andre, домът на Trois Frères Distillery, производителите на местната марка ром Takamaka Bay (дегустацията на ром се заплаща допълнително).

Друга интересна структура, разположена в имота, е 200-годишна къща на френски колониален плантатор, една от последните останали традиционни къщи на Сейшелските острови, обявена за национален паметник през 1982 г.

Препоръки - плажно облекло и леки ежедневни дрехи като тениски и шорти, кърпа за баня, фотоапарат, за да не пропуснете фотосесията, слънцезащитен лосион и слънчеви очила

Вечерен трансфер до летището за полет до София

 

Ден 17: София

Кацане на летище София.

 

ПАКЕТНИ ЦЕНИ НА ЧОВЕК В ДВОЙНА КАЮТА

Вид каюта

Вътрешна каюта

Каюта с прозорец

Пакетна цена VARIO

3261 евро / 6349 лева

3513 евро / 6839 лева

 

ПAКЕТНО ПЪТУВАНЕ с включени:

 самолетни билети с вкл. ръчен и чекиран багаж

 14 нощувки на кораб AIDAblu избран вид каюта

 пълен пансион за хранене в 5 разнообразни ресторанта на кораба
 наливни ВИНО и БИРА по време на хранене

 трансфери

ТАКСА ОБСЛУЖВАНЕ

пристанищни такси 

медицинска застраховка (за лица над 65 години има доплащане)

 водач на групата през цялото пътуване При минимум 10 пътуващи

 

Всички гости, които изберат AIDA получават:
🛌 Настаняване в избрания вид каюта;
Круиз до едни от най-интересните места в света;
🍽 Изхрванване в някой от няколкото включени в цената ресторанти през целия ден;
🍷 Наливни безалкохолни, вино и бира по време на храна в основните ресторанти;
️ Кафе и сладки (специалните кафета са с доплащане);
🎭 Забавления и анимация в театъра или около басейна;
🏋🏻‍♂️ Фитнес;
🏀 Различни видове спорт;
🏖 Използване на басейн, джакузита и шезлонги;
💸 Такса обслужване (бакшиши) е включена в цената.

Гостите, които изберат цената VARIO:
🛌 Избират вид каюта, самият номер се определя от круизната компания;
💸 Получават най-изгодната цена за круиз;

Цена VARIO е винаги промоционална и важи за ограничени отплавания и видове каюти.
Депозитът е по-висок и условията за резервация са по-рестриктивни.

 

Доплащат се

🍴 Специализирани ресторанти (заплащат се напитките) и а-ла-карт ресторанти (заплащат се храната и напитките);
🍷 Алкохолни и безалкохолни напитки в баровете; AIDA пакет all inclusive - 400 евро на човек за круиз
️ СПА услуги;
🧘🏼‍♂️ Организирани спортни занимания;
🎰 Казино;
🚶🏼‍♂️ Екскурзии на брега;
💻 Интернет - около 120 евро е за круиз без видео и около 180 евро с видео - неограничен достъп за едно устройство за целия круиз;
😎 Други допълнителни услуги и лични разходи.

 

Необходими данни за всички пътуващи:
1. Три имена на латиница по международен паспорт.
2. Единен граждански номер (ЕГН) или дата на раждане, ако лицето е чуждестранен гражданин.
3. Номер на паспорт и дата на валидност.

 

Начин на плащане:

Депозит 3000 лева при записване, доплащане 50 дни преди круиза.

 

Неустойки при анулация AIDA VARIO:

до 50 дни преди круиза - неустойката е в размер на депозита

49 - 30 дни преди круиза е 40 % от крайната цена

29 - 22 дни преди круиза е 50 % от крайната цена

21 - 15 дни преди круиза е 70 % от крайната цена

14 и по-малко дни е 85 % от крайната цена, освен:

анулация в деня на круиза или no-show - неустойката е 100 %