Екскурзия Мегаполисите на Китай

Вашата оценка
Екскурзия Мегаполисите на Китай - Очаквайте скоро
Китай
Маршрут:
Шанхай – Жаоджияолу - Пекин

Продължителност:
9 дни / 6 нощувки

Транспорт:
Самолет

Програма

Мегаполисите на Китай

София – Доха - Шанхай – Жаоджияолу - Пекин – Доха - София

Очаквайте нови дати!

9 дни / 6 нощувки

 

ПРОГРАМА

1 ден / СОФИЯ - ДОХА

Полет от София с АК“Qatar Airways”  в 12.25ч. Кацане в Доха в 18.05ч.  

2 ден / ДОХА - ШАНХАЙ / Вечеря

Полет от Доха в 01.05ч и кацане в Шанхай в 14.20ч. Посрещане от представител на фирмата партньор. При възможност кратка разходка по известната Nanjing Road съпроводена с вечеря в местен ресторант, след което настаняване в хотел Ramada Shanghai Wujiaochang 4* или подобен.

3 ден / ШАНХАЙ / Закуска и вечеря

Целодневна екскурзия на Шанхай – финансовата столица на Китай. Наричан още “Париж на Изтока” или “китайският Чикаго”, градът е дом на ултрамодерна съвременна архитектура, култура, изискани ресторанти и луксозни магазини.

Започваме обиколката си с посещение на Храма на Нефритения Буда. Името му идва от двата бижутени бели нефритени Буда. Издълбани от цяло парче бял нефрит седящите статуи от нефрит на Буда са полупрозрачни с тържествен израз, показвайки отличните умения и извънредното изкуството на китайския народ. Градините Yuyuan - има много живописни дворове декорирани с барокови алпинеуми, басейни, и растения, които всички са свързани с коридори и проходи.

Фабрика за перли – запознаване и получаване на знания за пресните перли.

Телевизионна кула – символа на Шанхай, известната кула е открита през 1994г и е висока 468 метра.

Пазаруване по булевард Nanjing Road  – започва от изкуствения кей (the Bund) в центъра на Шанхай и продължава в западна посока. По средата му се на мира Народния площад. Известен със своята оживеност и модернизация, Nanjing Road печели репутацията си на "Първия търговски булевард в Китай", което е най-доброто място за пазаруване, също както са Пето авеню в Ню Йорк и Шанз-Елизе в Париж. Тук могат да бъдат намерени някои от традиционните за Шанхай храна и занаяти. Разходката по този булевард завършва на кея (the Bund) - известен крайбрежен квартал и най-известната забележителност на града. Думата „Bund“ е от англо-индийски произход и означава насип на първа линия. Това е също и най-популярното място за да се насладите на вечерната гледката на града.

Допълнителна екскурзия: Вечерна разходка с корабче по р. Хуан Пу (55 евро/108 лева).

Вечеря и нощувка.

4 ден / ШАНХАЙ / Закуска и вечеря

Закуска.

Посещение на Zhaojialou. Старинно и очарователно градче намиращо се в покрайнините на Шанхай, заобиколено от живописни канали. Градът е изграден от много старинни и живописни сгради, и е известно с множеството си сергии и различни видове прясна храна, която се приготвя на улицата. Тук може да опитате хрупкава свинска кожа, речни охлюви и различни видове супи. Следобяд завръщане в Шанхай.

Допълнителна екскурзия: Акробатично шоу - ще се насладите на едни от най-добрите акробати в света. (55 евро/108 лева).

Вечеря и нощувка.  

5 ден / ШАНХАЙ-ПЕКИН / Закуска и вечеря

Закуска.

Трансфер до ЖП гарата и отпътуване с високоскоростен влак за Пекин в 09:00ч. Пристигане в столицата на Китай в 13:48ч. Разходка по най-известната и модерна улица на Пекин Wangfujing street, след което вечеря и настаняване в хотел Beijing Jinfeng Hotel 4* или подобен. 

6 ден / ПЕКИН / Закуска и вечеря

Закуска.

Туристическа обиколка на Пекин – град с над три хилядолетна история и административен център на Китай повече от 850 години. Екскурзията включва посещение на най-големия открит площад в света - Тян ан Мън (Площад на небесното спокойствие), като на него една от важните забележителности е прочутият мавзолей на видния китайски политик Мао Дзъдун.

Пешеходната разходка продължава с посещение на Забранения град, известен още като Зимния императорски дворец Гугун, откъдето почти 400 години династиите Мин и Чин са управлявали страната. Със своите 980 сгради и 9999 стаи дворецът е обявен от ЮНЕСКО за част от световното културно наследство. Част от днешната обиколка е и посещението на Летния дворец - един от най-впечатляващите и големи дворци в света, с най-големия и най-добре поддържан парк в Китай, известен със своите градини и езера. Вечеря и нощувка. 

7 ден / ПЕКИН / Закуска и вечеря

Закуска.

Днешният ден е посветен на Великата китайска стена (ЮНЕСКО) - едно от чудесата на света и символ на Китай. Подобно на опашка на гигантски дракон с височина от 8 метра, тя се извива през планини, долини и гори в продължение на повече от 9000 км. Това уникално архитектурно творение, което ясно се вижда и от Космоса, безусловно свидетелства за величието на древен Китай. Великата китайска стена е символът на Китай и мъдростта на китайския народ. Направо е невероятно как китайците са успели да построят такава велика архитектура с обикновени и прости инструменти в древноста. 

Следва посещение на Нефритената фабрика и спирка за кратка фотопауза в Пекинския олимпийски парк, където може да се види отвън Националния стадион „Птиче гнездо“ (във формата на птиче гнездо) и Националния плувен център „Воден куб“, където са се провели олимпийските игри през 2008 г., след което посещение на чаена церемония.

Допълнителна екскурзия: Преди вечеря възможност за посещение на грандиозния шоу спектакъл «Династията на Златната Маска» - зашеметяваща комбинация от вода, светлина, музика и танци. – ( 60 евро/117 лв).

Вечеря и нощувка.

8 ден / ПЕКИН / Закуска и вечеря

Закуска.

Освобождаване на хотела. В края на нашата Китайска приказка ще посетим известната Пекинската зоологическа градина. Построена през 1906 год. от династията Цин. Площта й тогава е била само 10 хектара и върху тях е имало няколко скромни къщчки на животни. Днес има редки китайски животни, като гигантска панда,  златна маймуна, червена панда, манджурски тигри, якове от Тибет, огромни морски костенурки, а също и отлична селекция от цял свят - индийски слонове, зебри, жирафи от Африка и още много други. Вечеря, след което трансфер до летището за полет с АК „Qatar Airways” за София през Доха в 01:25ч на 24.02.2020г.

9 ден / ПЕКИН - ДОХА – СОФИЯ 

Полет за Доха в 01:25ч. Пристигане в Катарската столица в 05:35, след което полет за София в 06:55ч. Кацане на летище София в 11:25ч.

КРАЙ НА ПРОГРАМАТА!

ПАКЕТНИ ЦЕНИ

Дата

На човек в двойна стая

Единична стая

Трети възрастен на допълнително легло

Очаквайте нови дати!

-

-

-

 

Цената включва:

ü  Самолетен билет с АК”Qatar Airways” по маршрут София – Доха – Шанхай – Пекин - Доха – София с включени летищни такси ;

ü  6 нощувки със закуски в подбрани хотели 4* - 3 н. в Шанхай (Ramada Shanghai Wujiaochang 4* или подобен ) 3 н. в Пекин ( Beijing Jinfeng Hotel 4* или подобен );

ü  Вечери по маршрута в местни ресторанти с китайска храна и включена чаша безалкохолна напитка или бира;

ü  Трансфер Шанхай - Пекин с влак стрела;

ü  Климатизиран транспорт;

ü  Входни такси за музеите и обектите по програмата;

ü  Екскурзоводско обслужване с превод на български език по време на програмата;

ü  Всички трансфери, упоменати в програмата;

ü  Медицинска застраховка с асистанс с покритие 10 000 евро на човек;

ü  Водач който ще придружава групата през цялото време при минимум 15 пътуващи. 

 

Цената не включва:

ü  бакшиши за екскурзоводите, хотелите и ресторантите – 30 евро / 60 лв, заплащат се предварително в България;

ü  Вечерна разходка с корабче по р. Хуан Пу (55 евро/108 лева) (при минумум 10 записани туриста);

ü  Билет за спектакъла «Династията на Златната Маска» в Пекин с включен трансфер – 60 евро/117 лв . на човек (при минумум 10 записани туриста);

ü  Посещение на акробатично шоу в Шанхай – 55 евро/ 108 лева на човек (при минумум 10 записани туриста);

ü  Лични разходи (телефонни разговори, мини-бар и др.), неупоменати в програмата услуги;

ü  Такса за издаване на групова туристическа виза за еднократно влизане в страната – 80 USD на човек (около 142 лв.);

ü  Застраховка „Отмяна от пътуване“: Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма със ЗАД Армеец, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Застраховката се сключва най-късно до 5 календарни дни, считано от датата на внасяне на депозит. Размерът на застрахователната премия ориентировъчно е около 3% от застрахованата сума. Повече информация в офиса на фирмата. 

 

Допълнителна информация:

ü  цените са изготвени при следните валутни курсове: 1 USD = 1,78 лв.; като при увеличение или намаление на курса в размер на 5%  фирмата си запазва правото да преизчисли посочените цени до 21 дни преди пътуването

ü  Офертата важи при минимум 15 туристи. 

 

Необходими документи за издаване на групова туристическа виза за Китай:

ü  Сканиран международен паспорт от страницата със снимката, валиден минимум 6 месеца след датата на завръщане;

ü  Снимка паспортен формат;

ü  Попълнена апликация с лични данни и професия (туроператора съдейства за попълването й);

ü  такса за издаване на туристическа виза за еднократно влизане в страната – 80 USD на човек (около 142 лв). 

 

Начин на плащане:

При резервация се внася депозит в размер на 600 евро или 1173 лв; доплащане 40 дни преди пътуването.

Срокове за анулации и неустойки:

ü  при наличие на повече от 60 дни преди датата на отпътуване – неустойка не се удържа;

ü  между 59-ия и 40-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит;

ü  при по-малко от 39 дни се удържа 100% от стойността на екскурзията.

 

В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.

ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни полети не по-късно от .... г., като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите. 

Информация относно здравните изисквания: няма ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ медицински и санитарни изисквания при пътуване до Китай. 

Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването като цяло НЕ Е подходящо за лица с ограничена подвижност. 

Забележка:  При лоши метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства програмата на екскурзията в Китай може да претърпи промяна в реда на провеждане!