Сафари в Африка

Вашата оценка 4 от 2 гласа
Водопадите Виктория - Ботсвана - Кейптаун
ЮАР
Маршрут:
Йоханесбург - Водопадите Виктория - Ботсвана - Кейптаун

Продължителност:
10 дни / 8 нощувки

Транспорт:
Самолет

Цена от: 3836 €
Програма

ЙОХАНЕСБУРГ - ВОДОПАДИТЕ ВИКТОРИЯ, ЗИМБАБВЕ – НАЦИОНАЛЕН ПАРК ЧОБЕ, БОТСВАНА – КЕЙПТАУН

 

10 дни / 8 нощувки

            

Ден 1 / Пристигане в Йоханесбургполет за Виктория

Кацане в Йоханесбург. Полет за Водопадите Виктория в 11.25ч.  Кацане в Зимбабве в 13:05ч. Трансфер до хотела и настаняване в Batonka Guest Lodge 4*  при водопада Виктория. Свободно време за почивка след дългите полети.

Водопадът Виктория - едно от седемте природни чудеса на света.  Площта, която заема и забележителната височина от 130 метра на стихийно падащата в огромната бездна вода, създават неподозирано завладяващи усещания. Човек с часове стои омагьосан от тътена на неукротимата водна маса.

Вечерта  - Круиз по река Замбези

С бреговете на Националния парк Замбези, обграждащи всеки круиз, ще бъдете сигурни, че ще забележите слонове, хипопотами и крокодили, седейки около масите, покрити с тиково дърво. На широката плоска палуба също можете да наблюдавате вълнуващите, екзотични птици и диви животни.

Обратен трансфер до хотела и нощувка.

Нощувка.

 

Ден 2 / Водопади Виктория / закуска Полудневен тур на водопадите Виктория

Закуска.

Тази сутрин ще направите незабравима обиколка на най-големия и красив водопад на континента. На местен език водопада е познат като  Моси-оа-Туня или Гърмящата вода. Тонове вода се изсипват от дългата почти 2 км линия на водопада и падат от 100м височина към река Замбези, а звукът от гърмящата вода се чува на километри от тук.

Ще имате и свободно време, в което можете да правите различни дейности на територията на водопада като полет с хеликоптер над водопада, бънджи скок над водопада и много други, които можете да заявите и заплатите на място.

Вечерта - Тематичен Ресторант Бома

Ресторант Boma се намира в хижата Victoria Falls Safari. Ще имате шанс да опитате разнообразен дивеч, който включва антилопа, диво прасе и щраус. Храната се приготвя и сервира в стила и количеството на пищно пиршество, включително неустоими десерти.

Включени са също забавления от традиционни танцьори и шоу с биене на барабани.

Обратен трансфер до хотела и нощувка.

                 

Ден 3 / Водопади Виктория – Ботсвана – Национален Парк Чобе / закуска, обяд и вечеря

Закуска.

Днес ще се отправите към съседна Ботсвана и Природен парк Чобе.

Сгушен в североизточния ъгъл на Ботсвана, на брега на известната река Чобе, живописният малък град Касане се намира на прага на грандиозния национален парк Чобе. Няма огради, отделящи селото от парка и животни като слон и хипопотам често се забелязват да се разхождат из града. В Касане е изложено древно дърво баобаб, което някога е служило като местен затвор.

Настаняване в Chobe Safari Lodge. Обяд на блок маса. Вечеря.

Нощувка.

 

Ден 4 / Национален Парк Чобе / закуска, обяд и вечеря

Закуска.

Сафарито обикновено започва с круиз по река Чобе в парка, с възможност да видите множество блатни птици и водни птици. Можете също така да очаквате вечно присъстващите крокодили и дебнещи хипопотами.

Круизът с лодка е идеалната възможност да се отпуснете, да седнете удобно и да видите как животните идват при вас. Понякога можете да видите много видове хищници и тревопасни животни на реката заедно!

Вечеря и нощувка.

 

Ден 5 / Национален Парк Чобе / закуска, обяд и вечеря

Закуска.

Сафари в Национален парк Чобе.

Крайбрежието в националния парк Чобе отчита най-много посетители от всички паркове в Ботсвана. Известен с големия си брой слонове, Чобе привлича любители на животни от цял свят.

По време на вашето сафари, вие гарантирано ще видите изобилие от диви животни.

Вечеря и нощувка.

 

Ден 6 / Ботсвана - Виктория – Кейптаун - Стеленбош / закуска

Закуска. Трансфер от Ботсвана до летището във Виктория за полет до Кейптаун. Посрещане на летището и трансфер до винарското градче Стеленбош. Стеленбош, кръстен на Симон ван дер Стел, е основан през 1679 г., което го прави вторият най-стар град в Южна Африка. Намира се на река Ерсте, на 111 м над морето, в много плодородна долина. Градът стана известен като център на един от най-добрите южноафрикански лозарски региони и като седалище на известния университет Стеленбош.

Настаняване в Cultivar Guest Lodge.

Свободно време за почивка.

Нощувка.

 

Ден 7 / Стеленбош – Винен тур / закуска

Закуска.

Днес ще се отправите на полудневен винен тур.

Позволете ни да направим едно спиращо дъха пътешествие през винарските земи на Кейптаун. Ще станете свидетели на процеса на производство на вино от лозето до бутилката. Ще посетите историческите градове Стеленбош, Франшхук и Парл.

Акценти:

-  Разходка в историческия център на Стеленбош, обиколка на избата, минимум 3 дегустации на вино и 12 дегустирани вина, дегустация на сирене

-  Посещение на бившия затвор на Нелсън Мандела, Виктор Верстър, историческото село Франшхук,

-  Разходка с трамвай с чаша вино,

-  Посещение на паметника на хугенотите (по желание),

-  Възможност за закупуване на вино,

-  Wi-Fi на борда

Връщане в хотела. Нощувка.

 

Ден 8 / Стеленбош – Нос Добра Надежда / закуска

Закуска.

 

Днес ще се отпавите на целодневна екскурзия до нос Добра Надежда. Ще пътувате по невероятното крайбрежие на полуострова, през очарователни исторически селца, за да стигнете до мястото на митичната среща на двата големи океана. Националният парк Тейбъл Маунтин е обект на световното наследство на ЮНЕСКО. Разположен в югозападния край на Африка, паркът обхваща планинския пейзаж, който се простира от Тейбъл Маунтин на север до Кейп Пойнт в южната част на Полуостров Кейп. Две световноизвестни атракции се намират в парка: Тейбъл Маунтин и Нос Добра Надежда.

Колонията на пингвините Boulders е дом на около 3000 застрашени Африкански пингвини и е част от полуостров Кейп, както и част от прочутия национален парк Тейбъл Маунтин. Името на парка е взаимствано от гранитните камъни, закрилящи плажа. Птиците се скитат свободно, което дава възможност на посетителите да заснемат забележителни снимки.

Акценти:

Clifton & Camps Bay, Twelve Apostles, Llandudno, Hout Bay (по желание разходка с лодка до Seal Island), Chapmans Peak Drive (ако е отворен), Noordhoek, разглеждане на щрауси (с кола), природен резерват Cape of Good Hope, Cape Point, Cape of Good Hope, Penguin Colony (по избор), Simons Town, Muizenberg, Constantia, Kirstenbosch Botanical Gardens, Wi-Fi включен

Връщане в хотела. Нощувка.

 

Ден 9 / Стеленбош – Кейптаун - София / закуска

Закуска.

Освобождаване на хотела и трансфер до летището за полет до София.

 

Пакетна цена при 4-ма пътуващи

Цена на човек

от 3836 евро / 7469 лева

 

Цената включва:

ü  Самолетен билет Йоханесбург – Водопадите Виктория

ü  Самолетен билет Водопадите Виктория - Стеленбош

ü  2 нощувки със закуски в района на Водопада Виктория в хотел Batonka Guest Lodge 4*  (или подобен)

ü  Полудневен тур на Водопадите Виктория

ü  Круиз по река Замбези с включена храна и напитки

ü  Вечеря в традиционен ресторант Бома в Зимбабве

ü  3 нощувки със закуски, обяди и вечери в Chobe Safari Lodge (или подобен)

ü  2 дни сафари + сафари с лодка

ü  3 нощувки със закуски в Cultivar Guest Lodge

ü  Полудневен винен тур с дегустация на вино

ü  Целодневна екскурзия до Нос Добра Надежда и парка Болдърс

ü  Всички трансфери по програмата

ü  Медицинска застраховка с Асистънс и покритие 10 000 евро на човек

 

Цената не включва:

ü  Самолетен билет София – Йоханесбург – Кейптаун - София

ü  Виза за ЮАР  - подава се лично в посолството на ЮАР в София

ü  Виза Зимбабве – поставя се на летище при представяне на международен паспорт с попълнен формуляр, който се получава в полета и се заплаща на място

ü  Застраховка отмяна на пътуване

ü  Бакшиши – около 50 USD на човек

 

Ковид изисквания и ваксини:

ü  Ботсвана и Южна Африка нямат ковид изисквания

ü  Зимбабве – необходим е сертификат за ковид ваксинация или негативен PCR тест, направен в рамките на 48 часа преди отпътуването

ü  Няма задължителни други ваксинации

     

Документи за подаване на туристическа виза за ЮАР:

ü  Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца, считано от датата на напускане на Южна Африка.

ü  Копие от резервация за двупосочен самолетен билет.

ü  2 снимки паспортен формат.

ü  Вярно попълнена визова анкета (предоставя се в офисите на туроператора при задействане на услугата).

ü  Ваучер за хотелско настаняване или копие от направена резервация за такова.

ü  Извлечение от банкова сметка или кредитна карта на пътуващия задължително с подпис и печат от обслужващата банка на всяка страница. В извлечението трябва да са отразени входящите и изходящи парични потоци за последните 3 месеца. Крайното салдо трябва да е положително и да не е по-малко от 800 евро. Разпечатката следва да бъде на английски език или преведена от агенция за преводи.

ü  Служебна бележка от местоработата на пътуващите. Задължително на английски език с подпис и печат на фирмата. В служебната бележка трябва да е ясно упомената заеманата от пътуващия длъжност, от кога е на този пост, каква е месечната му заплата за последното полугодие и че за датите на престоя в ЮАР той ще бъде в редовен годишен отпуск (платен или неплатен).