Екскурзия Перу, Аржентина и Бразилия

Вашата оценка 5 от 1 глас
От Карнавала в Рио през Игуасу и Буенос Айрес до Перу
Перу
Маршрут:
Рио де Жанейро – Игуасу – Буенос Айрес - Куско – Мачу Пикчу – Пуно (ез. Титикака) – Лима

Продължителност:
17 дни / 14 нощувки

Транспорт:
Самолет

Цена от: 4455 €
Програма

ОТ КАРНАВАЛА В РИО ПРЕЗ ИГУАСУ И БУЕНОС АЙРЕС ДО ПЕРУ

Пътуването, за което мечтаете!

Маршрут: Рио де Жанейро – Игуасу – Буенос Айрес - Куско – Мачу Пикчу – Пуно (ез. Титикака) – Лима

 

14 нощувки/ 14 закуски/ 3 обяда

14.02.2024г – 29.02.2024 г

 

Ден 1 / 14.02.2024г. София – Рио Де Жанейро

Отпътуване от летище София за Рио през Лондон (подробно разписание на полетите ще намерите по-долу).

Ден 2 / 15.02.2024г.  Рио Де Жанейро

Кацане във втория по големина град в Бразилия, посрещане от представител на местния туроператор и трансфер до един от най-популярните курортни райони на Рио де Жанейро - Копакабана. Настаняване в хотел на брега на Атлантическия океан HOTEL WINDZOR PLAZA 4*/ HOTEL MAJESTIC RIO 3*  

Нощувка в Рио де Жанейро.

Ден 3 / 16.02.2024г. Рио де Жанейро / закуска

Закуска в хотела.

Частен целодневен тур в космополитния Рио де Жанейро с местен екскурзовод (около 4 часа, включен в пакетната цена). Турът обхваща посещение на планината Корковадо, на чийто връх се намира един от най-известните паметници в света - статуята на Христос Спасителя и Хълма  Захарната глава.

Статуята на Христос Спасителя може да се види от всички точки на Рио, тя е символ на града и привлича милиони туристи всяка година. Намира се на върха на планината Корковадо(710 м) и предоставя панорамни гледки към Рио де Жанейро. Паметникът е издигнат по случай 100 годишнината от независимостта на Бразилия и е открит през 1931 г. До статуята се достига със зъбчата железница, която минава през най-голямата градска дъждовна гора в света – природния парк Тижука. Следват само 100 стълби (има и асансьор) до панорамната площадка, от която гледката е смайваща.

Нощувка в Рио де Жанейро

Ден 4 / 17.02.2024г. Рио де Жанейро / закуска

Закуска в хотела.

Днес ще продължим с втората най-голяма забележителност на Рио де Жанейро – Захарната глава (Sugar Loaf). Планината е с височина 395 м и дава възможност за снимки на панорамно известните плажове на града. От тук се открива гледка към моста, който свързва Рио с Нитерой – точно на отсрещната страна на залива Гуанабара. Изкачването с лифт включва още една спирка – на 220 м в планината Урка, откъдето може да снимате Захарната Глава отблизо.

След Захарната глава, ще имаме възможност да видим отблизо и старата централна част на Рио де Жанейро.

Вечерта, по желание и срещу допълнително заплащане – Парада на победителите от Карнавала в Рио – Цени от 185 до 240 USD – в зависимост от избрания сектор.

Посещаването на такова шоу, може би се случва веднъж в живота. Парадът започва в 22.00ч. и продължава до сутринта. За всички, които искат да усетят атмосферата на Карнавала, сме предвидили възможност за закупуване на билет, срещу доплащане за сектор по избор; Той включва трансфер и от хотела до Самбодромо и обратно. Самбодромо е широка улица с дължина 1 км, оградена от двете страни с амфитеатрално разположени трибуни и ложи, по която триумфират победителите. Пред очите на зрителите ще преминат, класиралите се по време на Карнавала, най-добри самба школи в Бразилия, съпроводени от бразилски ритми, цветове и танци.

Нощувка в Рио де Жанейро

Ден 5 / 18.02.2024г. Рио де Жанейро / закуска

Закуска в хотела.  

Полудневен тур с джипове до Национален парк Тижука ( настаняване до 7 човека в джип)

Отпътуване от хотела с джип към сърцето на очарователния национален парк „Тижука” – най-големият горски масив в света, разположен на територията на град. Спирка при панорамната площадка „Vista Chinesa” с внушителна гледка към плажовете „Ипанема“ и „Копакабана“, залива Гуанабара и хълма Захарната глава. По време на екскурзията ще имате възможност да видите различни обитатели на тропическата гора като маймуни, ленивци и екзотични птици.

Завръщане в хотела в ранния следобед.  Свободно време.

Нощувка в Рио де Жанейро

Ден 6 / 19.02.2024г. Рио де Жанейро /  закуска

Закуска. Полудневен тур на старата част на Рио.

Днес ще се разходите из старата централна част на Рио де Жанейро. Ще минете покрай катедралата Канделария, Националната галерия, Градския театър, библиотеката, модернистичния музей Tomorrow, посветен на опазването на околната среда, както и множество други исторически сгради в сърцето на града.

Свободно време в Рио.

Нощувка.

Ден 7 / 20.02.2024г. Рио де Жанейро - Игуасу / закуска

Закуска в хотела.

Освобождаване и трансфер до летището за полет до Фоз де Игуасу. Посрещане и трансфер до хотел  WYNDHAM IGUASSU 4*/ HOTEL VIALE TOWER 3* (или подобен)

Свободен следобед.

Нощувка в района на Игуасу.

Ден 8 / 21.02.2024г.  Игуасу Целодневен тур / закуска

Закуска. Целодневен тур на водопадите Игуасу от Аржентинска и Бразилска страна. Днес ще прекараме един незабравим ден в природния парк Игуасу и ще видим водопадите от аржентинска и бразилска страна. От страната на Аржентина са 80% от водопадите и 20% са от бразилска страна. Тези над 275 водопада са създадени от двете реки Игуасу и Парана, като водата на някои места пада от 82м, а средното количество вода, което минава през водопадите е около 1500 м3 в секунда и варира в зависимост от сезона и пълноводието на реките.

Ще направим разходка по туристическите пътеки, от които се откриват невероятни гледки към водопадите и откъдето можем да ги снимаме и да се насладим на този природен феномен. Ще останем без дъх от това, което ще видим и ще онемеем пред красотата на природата.

По желание: Полет с хеликоптер над Игуасу (10 мин. Минимум 3-ма) – 128 USD на човек

Посещение на Итайпу - язовир в Южна Америка, на който е построена втората по големина водноелектрическа централа в света. Намира се на река Парана, на границата между Бразилия и Парагвай. Съоръжението е наричано „инженерна красота“ и е част от Седемте чудеса на модерния свят. Язовирната стена е дълга 7919 m и висока 196 m. Язовирната стена е туристически обект и от 1977 до 2015 г. е посетена от 19 милиона туристи от 188 страни.

Нощувка в района на Игуасу.

Ден 9 / 22.02.2024г.  Игуасу - Буенос Айрес / закуска

Закуска. Освобождаване на хотела и трансфер до летището за полет до Буенос Айрес.

Кацане на летище Езейза в Буенос Айрес. Посрещане и частен трансфер до хотел SAVOY 4*  /HOTEL TWO 3* в центъра на Буенос Айрес.

Нощувка в Буенос Айрес.

Ден 10 / 23.02.2024г. Буенос Айрес – сити тур / закуска

Закуска.

Днес ще имате възможност да разгледате столицата с частен полудневен тур с екскурзовод на английски език.

Турът включва центъра на града или Площад Майо (Plaza de Mayo), където могат да се видят сградата на Президентството, известна още като Розовата къща. Тук е и модерната сграда на най-голямата Катедрала в страната, а срещу нея е една от малкото  запазени сгради от 18 в, известна с името Кабилдо, изпълнявала някога функциите на кметство на града. Ще минем и по булевард Майо (Avenida de Mayo), който „свързва“ законодателната и изпълнителната власт на страната - в единия край е Президентството, а в другия му край е Сената (Парламента на страната). Тук се намира и известното кафене Тортони, с автентичен интериор, запазен от средата на 19 век Обиколката продължава на север, към Булевард 9 юли (Avenida 9 de julio), който е и най-широката улица в света, книжарницата Еl Ateneo Grand Splendid, построена през далечната 1919 г., като театър - Teatro Gran Splendid. Тук се намира известният Обелиск – символ на града.

Възможност за разходка по популярната пешеходна улица Флорида – една от най-атрактивните в аржентинската столица.

По желание – вечеря и Танго шоу с трансфер ( включени напитки) – 70 USD на човек

Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 11 / 24.02.2024г. Буенос Айрес - Лима - Куско / закуска

Закуска в хотела. Сутринта трансфер до летището за полет през Лима до „златния град” на Инките - Куско. При пристигането си ще разгледаме централната част на града. Ще се разходим из стария град с  неговите колониални сгради, построени върху храмове от времето на инките. Ще видим Кориканча – някогашният храм на Слънцето на инките. Ще стигнем и до площада Пласа де Армас, където се намира катедралата.

Ще разгледаме също крепостите и светилищата край Куско: Саксайуаман, Кенко, Пука Пукара и Тамбомачай;

Край Куско се намира крепостта Саксайуаман – впечатляващ градеж, за който прилагателното исполински е единственото възможно. Саксайуаман е използвана от инките като крепост, но много е вероятно да е била храм, посветен на култа към Слънцето – може би най-важният в Куско.

Настаняване в хотел XIMA CUSCO HOTEL 4* / ANDEN INCA HOTEL 3*ли подобен) и време за почивка

Нощувка в Куско.

Ден 12 / 25.02.2024г. Куско – Мачу Пикчу – Куско / закуска и обяд

След закуска се отправяме към Свещената Долина. След трансфер до град Олайтантамбо, ще се качите на влак за Мачу Пикчу.

Мачу Пикчу или "стар връх" от езика кечуа се намира в 112 км. северно от Куско. Разположен е на левия бряг на река Урубамба на около2400 м.н.в. Пътуването от градчето Мачу Пикчу до комплекса се извършва с миниван, като след изминаването на отсечка от 8 км зигзаг по павиран път, се озоваваме пред вратите на комплекса. Научното откритие за съществуването на Мачу Пикчу е направено от д-р Хирам Бингам през 1911 г. по време на второто му пътуване до Перу. На територията на Мачу Пикчу има повече от 200 строителни съоръжения. Като цяло това са храмове, резиденции, складове и други помещения. В голямата си част те са изработени от добре обработен камък и плътно прилепнали една в друга плочи. Предполага се, че там са живеели до 1 200 души, които се прекланяли пред бога на Слънцето (Инти) и отглеждали селскостопански култури на терасите. В комплекса са разположени също гробница или мавзолей, слънчев часовник , както и много подземни тунели. Гробището се намира върху източните тераси и се охранява от т.нар. "пазител на мъртвите". По време на разкопките, са открити 138 тела, 109 от които принадлежат на жени. Благодарение на факта, че завоевателите не са знаели за неговото съществуване, Мачу Пикчу е добре запазен и не е повлиян от големи природни катаклизми.

На връщане, ще обядваме в градчето Агияс Калиентес, преди да се качим на влак за Куско.

Пристигане в Куско, трансфер до хотела. Нощувка.

Ден 13 / 26.02.2024г. Куско - Пуно / закуска и обяд

Закуска в хотела. Трансфер до автогара Куско. От там ще се качим на туристически автобус до Пуно – 380 км. Маршрутът е известен като „Пътят на Слънцето“ и минава покрай живописните села Pucara, Tinta (дом на прочутата революционна фигура Tupac Amaru). По пътя ще спрем за обяд в типичен ресторант. Продължаваме към руините Раячи, разположени на около 118 км. от Куско. Те представляват археологически комплекс с храм от времето на Инките, посветен на бог на Виракоча. Комплексът разполага с голяма централна стена с каменна основа с изискана архитектура. Други стени са направени от гигантски кирпичени тухли. Около храма има няколко сгради, които някога са били използвани за настаняване и съхранение. Ще посетим параклиса на Андахюлилас, място, където се намира малката църква на Свети Петър и Павел. Приказната позлатена украса и стенописите, които украсяват стените са й дали името "Сикстинската капела на Америка“. Пристигане в Пуно надвечер. Посрещане и частен трансфер до хотел XIMA PUNO HOTEL 4*/LA HACIENDA PUNO 3*. Нощувка.

Ден 14 / 27.02.2024г. Пуно – езерото Титикака – Пуно / закуска и обяд

Закуска в хотела.  Днес ще се отправим на вълнуващо приключение до езерото Титикака – свещеното езеро на Инките. Това е най-високо разположеното плавателно езеро в света. Размерите му са дължина – 176 км и ширина около 50 км. На места дълбочината му достига до 300 метра. Ще видимплаващите острови на индианците Урос. Те са разположени на около 4 км. от бреговете на Пуно или на 20 мин. път с моторна лодка. Тези плаващи острови са направени от слоеве слама и тръстика, която расте в изобилие в езерото. Обитавани са от потомците на древната етническа група, известна като Урос, които, след като са били отхвърлени от Инките при навлизането имв района, не са имали друг избор, освен да живеят като изолирани общности в друга част на региона. Те живеят в крайна бедност и основният им поминък е риболов, отглеждането на няколко вида зеленчуци и добива на Тотора – видтръстика. От нея те изграждат къщите и лодките си. Те оцеляват продавайки малки занаятчийски предмети, които сами произвеждат.

От тук се отправяме към остров Такиле.Това е най-големият остров и се намира в сърцето на езерото. Красотата на мястото и плодородието на земята са достатъчни аргументи кралят на Испания да го провъзгласи за Колониална Хасиенда.

Островът е населен с общност, наречена „такиленьос” друга индианска народност, говорещи езика кечуа и също запазили древните си обичаи и атрактивни традиционни облекла. Те живеят щастливо, защитени от слънцето и боговете на планината, запазвайки все още обичаите на предците си.  На пристанището, ще ни посрещнат жители, облечени в типично местно облекло. Ще трябва да се изкачим по пътека за да достигнем града и  да се насладим на инкските руини. Обяд в местен ресторант (включен в цената). Връщане в Пуно. Нощувка.

Ден 15 / 28.02.2024  Пуно – Лима / закуска

Закуска. Освобождаване на хотела и трансфер до летището за директен полет до Лима.

Пристигане в Лима, посрещане и трансфер до хотела.

Следва полудневен сити тур на Лима или „Градът на кралете“, както е известна Перуанската столица. (екскурзовод на английски,  частен транспорт)

Нашата обиколка ще започне от Плаза де Армас или Плаза Майор, построен от Франциско Пизаро - испанският конкистадор, основал столицата на Перу. Ще посетим Катедралата, датираща от 18. Януари 1535г., същата, която е била засегната няколко пъти от земетресенията през 1609г и 1746г., но все още eзапазила първоначалното си величие; сградата, където в момента се помещава правителството. Тя е разрушавана три пъти от различни катаклизми и пожари. След това продължаваме към площад Сан Мартин, сградата на общината, църквата Санто Доминго, Продължаваме към авеню „28 Юли“ и авеню „Арекипа“, които водят към  Сан Исидро, където е пирамидата Уака Уалямарка – древно светилище от периода преди инките. Връщане в хотела.

/последователността на тура може да бъде променена/

Нощувка в DAZZLER LIMA MIRAFLORES HOTEL 4* / ALLPA HOTEL 3* (или подобен) в Лима.

Ден 16 / 29.02.2024г. Лима – Мадрид / закуска

Закуска. Освобождаване на стаите. Багажът може да бъде оставен на съхранение в хотела.

Следва полудневен сити тур на Лима или „Градът на кралете“, както е известна Перуанската столица. (екскурзовод на английски,  частен транспорт)

Нашата обиколка ще започне от Плаза де Армас или Плаза Майор, построен от Франциско Пизаро - испанският конкистадор, основал столицата на Перу. Ще посетим Катедралата, датираща от 18. Януари 1535г., същата, която е била засегната няколко пъти от земетресенията през 1609г и 1746г., но все още eзапазила първоначалното си величие; сградата, където в момента се помещава правителството. Тя е разрушавана три пъти от различни катаклизми и пожари. След това продължаваме към площад Сан Мартин, сградата на общината, църквата Санто Доминго, Продължаваме към авеню „28 Юли“ и авеню „Арекипа“, които водят към  Сан Исидро, където е пирамидата Уака Уалямарка – древно светилище от периода преди инките.

Трансфер до летището за полет до Мадрид.

Ден 17 / 01.03.2024г. Мадрид

Кацане в Мадрид в 16:20ч. Самостоятелно придвижване до хотела Senator Barajas 4* Нощувка.

Ден 18 / 02.03.2024г. Мадрид - София

Освобождаване на хотела, самостоятелно придвижване до летището за полет до София в 10:45ч

Добре дошли у дома!

 
  

ПАКЕТНИ ЦЕНИ ПРИ 4-МА ПЪТУВАЩИ


Категория хотели

Дата на отпътуване

На човек в двойна стая

Настаняване в хотели 3*

14.02.2024 г.

4455 евро / 8673 лева

Настаняване в хотели 4*

14.02.2024 г.

4643 евро / 9040 лева

  

Цената включва:

ü  Самолетен билет София – Рио Де Жанейро – Лима – София с включени летищни такси и багаж 23 кг.

ü  Самолетен билет Рио Де Жанейро - Игуасу с включени летищни такси и багаж 20 кг.

ü  Самолетен билет Пуерто Игуасу - Буенос Айрес с включени летищни такси и багаж 20 кг.

ü  Самолетен билет Буенос Айрес – Лима – Куско с включени летищни такси и багаж 20 кг.

ü  Самолетен билет Хулиака - Лима с включени летищни такси и багаж 20 кг.

ü  5 нощувки със закуски в Рио Де Жанейро в избрана категория хотел

ü  2 нощувки със закуски в Фоз де Игуасу в избрана категория хотел

ü  2 нощувки със закуски в Буенос Айрес в избрана категория хотел

ü  2 нощувки със закуски в Куско, в избрана категория хотел

ü  2 нощувки със закуски в Пуно в избрана категория хотел

ü  1 нощувка със закуски в Лима в избрана категория хотел

ü  1 транзитна нощувка в Мадрид на връщане

ü  3 обяда в местни ресторанти по маршрута

ü  Всички трансфери по програмата

ü  Частна полудневна туристическа обиколка на Рио до планината Корковадо

ü  Частна полудневна туристическа обиколка до статуята на Христос - изкачване с железница, с включени билет и входни такси

ü  Частна полудневна обиколка на старата част на Рио

ü  Полудневна екскурзия до национален парк Тижука в Бразилия

ü  Целодневен тур на водопадите Игуасу от аржентинска страна и от бразилска страна с включени входни такси;

ü  Частна туристическа обиколка на Буенос Айрес с местен екскурзовод

ü  Частна туристическа обиколка на Куско с местен екскурзовод с включено посещение на Саксайхуаман, Кенко, Пука Пукара и Тамбомачай

ü  Целодневна екскурзия до Мачу Пикчу с включен обяд

ü  Целодневна екскурзия до плаващите острови в езерото Титикака с включен обяд

ü  Туристическа обиколка на Лима с местен екскурзовод и частен транспорт

ü  Обслужване от местни екскурзоводи по време на всички трансфери и екскурзии по програмата;

ü  Медицинска застраховка с Асистънс покритие 10 000 евро;


Цената не включва:

ü  Доплащане за частен тур на Мачу Пикчу – 25 USD на човек

ü  Тур с хеликоптер над Игуасу – 128 USD на човек при минимум 3-ма

ü  Напитки по време на храненията, с изключение на чай и кафе на закуска

ü  Бакшиши  за шофьори и екскурзоводи

ü  Билет за „Парада на победителите GRANDSTAND". Парадът започва от сектор 1 и завършва в сектор 13. Ние предлагаме едни от най-популярните и търсени места.

-      за Сектор 9 (Единствен с номерирани места) – 240 USD

-      за Сектор 7 (Разположен точно в средата на Самбодромо) – 210 USD

-      за Сектор 11 (Това е секторът с най-голяма видимост към цялата пътека на Самбодромо) – 185 USD

ü  Застраховка „Отмяна на пътуване“ - около 5 % от общата цена

 

Необходими документи и условия на записване:

ü  Копие от задграничен паспорт, валиден минимум 6 месеца от датата на приключване на екскурзията;

ü  При резервация се заплаща депозит в размер на 4600 лв. на човек (сумата подлежи на потвърждение при резервация)

ü  Пълно плащане между 60 до 45 дни преди отпътуване (датата подлежи на потвърждение при резервация)

 

Условия на програмата: 

Цените за самолетни билети се прилагат при налични свободни места в заложената класа по полети всеки ден от София с включени летищни такси. За запазване на самолетен билет, издаване на билет, смяна на дата или отказ от билет са приложим и условията на авиокомпанията превозвач.

 

Допълнителна информация:

ü  Програмата на водопадите Игуасу се провежда съобразно часовете на вътрешните полети!

ü  Обслужването от местните екскурзоводи е на английски,

ü  За пътуването до Перу, Бразилия и Аржентина не се изискват визи и задължителни имунизации.