Япония и Южна Корея

Вашата оценка
Обиколка на Япония
Япония
Маршрут:
Токио – Камакура – Нико – Такаяма – Ширакава Го – Киото – Нара – Осака – Токио

Продължителност:
11 дни / 8 нощувки

Транспорт:
Самолет

Програма

ОБИКОЛКА НА ЯПОНИЯ 

Маршрут: ТОКИО – КАМАКУРА – НИКО – ТАКАЯМА – ШИРАКАВА ГО – КИОТО – НАРА – ОСАКА – ТОКИО

Индивидуална програма

8 нощувки/ 11 дни/ 8 закуски/ 2 обяда / 1 вечеря

Ден 1 -  София – Доха               

Излитане от София в 13:00 ч. с Qatar airways. Кацане в Доха в 17:50 ч. Кратък престой на летището.  

Ден 2 –Доха - Токио

Излитане за Токио в 02:10 ч. Кацане на летище Narita, Токио в 18:40 ч. Посрещане от представител на фирмата партньор на място. Трансфер до центъра на Токио (около 1.3-2ч в зависимост от уличното движение). Настаняване в хотел Sunroute Ariake 3* или подобен. Нощувка.  

Ден 3 - Токио Токио – Камакура - Токио (67км, около 1ч трансфер с автобус)      закуска

Закуска.  Днес ни предстои целодневна екскурзия до Камакура (включена в цената).

Камакура -  град, който се намира югозападно от Токио, в чийто  район има множество храмове и светилища, благодарение на които атмосферата на стара Япония все още се долавя. Камакура е избран за главен град на Япония по времето на шогун Минамото през XII в. и просъществувал като център на властта до XIV в. През периода 1185-1333г от Китай навлиза влиянието на дзен будизма, станал бързо популярен в средите на самураите и оказал голямо влияние в културата и изкуството на Япония.

Ще посетим храма Котокуин – будистки храм на направлението Джодо – шу, известен с прекрасната бронзова статуя на Амида Буда. Със своята височина от 13,35 метра, тя е втората най-висока статуя на Буда в Япония, след тази в храма Тодайджи в Нара.

Следва посещение на храма Хасе Канон (Hase Kan-non Temple) - известен със статуята си на Канон – богинята на милосърдието. Храмът е разположен на върха на хълм, от който се открива прекрасна гледка към целия град, плажовете и океана. На върха в една от сградите на храмовия комплекс се намира и Библиотеката, която носи цялото знание на света в себе си. Смята се, че този, които успее да я завърти, ще го придобие...

Свободно време за обяд в някой от ресторантите на пешеходната улица на града (невключен в цената).

В центъра на града се намира най-големият храм в Камакура – Tsurugaoka Hachimangu, известен като едно от най-важните места за поклонение в Япония след новогодишните празници. Храмът е основан през 1063г от Минамото Йорийоши и е преместен на мястото, на което се намира и днес през 1180г от Минамото Йоритомо – основателят и първият шогун на шогуната Камакура.

Връщане в Токио. Нощувка.

Ден 4 -  Токио – Нико - Токио (около 150км, около 2ч трансфер с автобус)    закуска 

Закуска. Целодневна екскурзия до Нико (включена в цената).

Град Нико е известен с най-красиво декорирания храм в Япония - Тошуго, в който се намира и грабницата на  шогун Токугава Иеясу. Той е основател на шогуната Токугава през 1615г, който управлява страната до 1867г.

Ще минем покрай живописното езеро Чузенджи, разположено в подножието на планината Нантай (разстоянието от Нико до Чузенджи е 30 км), преди да стигнем до водопада Кегон.

Свободно време за обяд (невключен в цената).

Обиколката на място ще продължи с посещение на разположения сред гората храм Тошогу, където се намира и гробницата на шогун Токугава Иеясу (тя не се посещава).  Пищно украсеният с позлатени дърворезби храмов комплекс е включен в листата на световното културно наследство на ЮНЕСКО. Ще видим и пететажната пагода, портата Ниомон, трите маймунки: "Не чух", "Не видях", "Не разбрах" - символично изразяващи философски начин за съществуване на хората.

Продължаваме към съседния храм Футарасан, посветен на трите божества покровители на трите планини Нантай, Ниохо и Таро. Основан е през 8в от будистки монах, който донася учението на Буда в Нико.

Връщане в хотела в Токио. Нощувка. 

ДЕН 5 –  – Токио – Такаяма (около 530км, обща продължителност на пътуването около 5,40ч)          закуска и вечеря

 (Багажът ще бъде транспортиран отделно, направо до хотела в Киото, необходимо е да го оставите на рецепцията на хотела до 08:30ч. Моля да подготвите ръчен багаж за 1 нощувка в Такаяма).  

Закуска.

Днес до обяд ще направим полудневен тур на старата част на Токио (включен в цената) преди да заминем с влак до Такаяма.

По пътя към старата част на Токио ще минем покрай най-богатия квартал Гинза с най-луксозните магазини и хотели в града.

Първата ни спирка е най-високата кула в Токио – Tokyo Sky Tree – разположена на брега на река Сумида, в близост до храма Асакуса Сенсожи (634м). Кулата е най-високата в света до 2011г, докато построяват Бурж Халифа в Дубай. Ще се качим на 350м и на 450м височина.

Продължаваме обиколката с посещение на храма Асакуса Сенсоджи – един от най-популярните будистки храмове в Токио и най–старият храм в града. Ще имаме възможност за разходка по колоритната търговска улица Накамисе, тръгваща от храма и водеща до външната порта на храма. Множеството магазини и сергии предлагат на туристите изобилие от японски сувенири и различни традиционни местни лакомства. 

Отпътуване от гарата на Токио за Такаяма с прехвърляне в Нагоя. Качване на влака Стрела до Нагоя. От Нагоя продължаваме към Такаяма с редовен влак.

Пристигане на ж.п. гарата в Такаяма късния следобед.

Трансфер до хотела в Такаяма. Вечеря в хотела (включена в цената)

Настаняване и нощувка в риокан (ще спим в японски тип стая - tatami) Hotakaso Sangetsu 3* или подобен.

ДЕН 6 –Такаяма – Ширакава-го – Киото (около 325км, около 5ч с автобус)    закуска и обяд

Закуска.

Днес денят ни ще започне с посещение на сутрешния пазар (включено в цената)и свободно време за пазаруване и разходка по една от най-старите улици в града Kamisannomachi.

Ще обядваме в местен ресторант (включен в цената).

Отпътуваме към (около 50км) типичното японско планинско градче - Ogimachi, част от световното наследство на ЮНЕСКО в местността Shirakawa-go, което ще посетим. Намира се високо в планината Хаку (препоръчваме топли дрехи). В района има около 200 къщи, които са с над 250 годишна история. Характерната за тях архитектура - Gassho-zukuri са стръмните стигащи до земята покриви на къщите. Gassho-zukuri означава „посторени като ръце за молитва“) – т.е. имитират начина, по който будистките монаси са събирали ръцете си, за да произнесат молитва. Всъщност, тяхното предназначение е да издържат големите и силни снеговалежи през зимата.

Трансфер с автобус до Киото (около 4ч).

Пристигане и настаняване в хотел S-Peria Hotel Kyoto 3* или подобен  в Киото.  Нощувка.  

ДЕН 7 –  Киото    закуска

Закуска.

Днес ни предстои целодневна обиколка на Киото (включена в цената).

Започваме с един от най-значимите храмове в Киото - Kiyomizu (в превод – Храмът на чистата вода), който е известен като един от най-посещаваните и чествани храмове в Япония. Най-известна е дървената му тeраса, която се извисява на 13м височина над хълм с прекрасна панорамна гледка към града. Част от храмовия комплекс е шинтоисткото светилище Jishu, което е посветено на Бога покровител на любовта. Там има два свещени камъка, за които се смята, че ако прекосите разстоянието от единия до другия със затворени очи без проблем, тогава ще намерите и истинската любов. В комплекса ще видите и водопада Otowa, около който се заражда храма през 780г. Водопадът е разделен на три отделни струи, които се смята, че допринасят, сътоветно, за дълъг живот, успех в училище и сполука в любовта. Пиенето и от трите, обаче се смята за признак на алчност.

Ще вземем участие в чаена церемония (включена в цената). 

Свободно време за обяд (не е включен в цената).

Продължаваме с посещение на замъка Nijo-jo, който е бил резиденция на управляващия шогун по време на първия шогунат от периода Едо (1603-1867).

Последен за днес е храма Кинкакуджи (Kinkakuji Temple) – дзен будистки храм с изключително красив градински комплекс, признат за част от 17-те Исторически паметници на древно Киото и част от Световното наследство на ЮНЕСКО.

Следва свободно време и разходка в квартала Гион – старата част на Киото, осеяна с множество ресторанти, магазини и тесни улички.

Връщане в хотела в Киото. Нощувка.   

ДЕН 8 –  Киото - Нара - Осака (57км, около 0,50ч трансфер) закуска и обяд

Закуска.

Отпътуване за Осака, като по пътя ще спрем за разглеждане на храма Todaiji, разположен в парка с елените в гр. Нара (включено в цената).

Нара е първата постоянна столица на Япония, която е основана през 710г. В следващите няколко десетилетия, обаче, влиянието на монасите от храмовете на града в политическия живот на страната става толкова голямо, че се налага преместването на столицата от Нара в Нагаока. Въпреки това, градът остава един от най-любимите за посещение в Япония, само на около част път от Осака и Киото.

Ще посетим храма Todaiji, разположен в Парка на Нара – едно от най-популярните места за разходки в града, известно с над 1200-те елени, които живят в него. Те си изключително дрожелюбни и можете да ги нахраните с крекерите, които се продават на територията на парка и, които са специално направени за тях.

Храмът Todaiji е построен през 752г и става водещ храм на Будизма в Япония. През годините храма толкова силно влияе и върху държавните въпроси, че през 784г се налага столицата да бъде преместена от Нара в Нагаока. Ще посетим основната сграда на храма, където се вижда 15 метрова бронзова статуя на Буда. Важна атракция в храма е колоната в основата, на която има дупка – ако успеете  да минете през нея, ще получите просветление в слеващия си живот.

Около обяд се придвижваме към Осака.

Ще обядваме един от най-вкусните местни специалитети okonomiyaki (зелев омлет с морски дарове) в местен ресторант (включен в цената).

Следва посещение на замъка Осака – един от най-известните японски замъци. От последния етаж на замъка се открива страхотна гледка към града и парка на замъка.

Ще завършим деня с качване на най-високата сграда в града – Umeda Sky Building.

Настаняване в хотел  Osaka Tokyu REI Hotel 3* или подобен. Нощувка.

ДЕН 9 –  Осака – Токио (около 500км, около 2,30ч)     закуска

Багажът ще бъде транспортиран отделно в същото време, направо до хотела в Токио, необходимо е да го оставите на рецепцията на хотела до 07:30 ч.

Закуска.

Свободно време в Осака преди отпътуване за Токио с влака Стрела Nozomi.

Ще имате възможност да се разходите за последно по улица „Дотонбори”, разположена на брега на едноименния канал. Улицата впечатлява с многобройните си неонови реклами на големи магазини и ресторанти.

Отпътуване за Токио с влака Стрела (включено в цената), пристигане в Токио и трансфер до хотел хотел Sunroute Ariake 3* или подобен. Нощувка.

ДЕН 10 –  Токио – Доха   закуска

Закуска. Свободно време в японската столица до трансфера за летището за полет до Доха в 22:20 ч.

Ето няколко идеи как да прекарате този последен ден в столицата: да пазарувате в района на Шинджуко и главната му улица, осеяна с магазини -  Harajuku, да се качите на кулата Tokyo tower, за да погледнете града от нейните 333м, да посетите „електронния квартал“ Акихабара с многобройните Anime кафенета, или да отидете до едно от най-натоварените кръстовища – Shibuya, където можете да видите статуята на кучето Хачико. 

ДЕН 11 –  Доха – София

Кацане в 04:10 ч. в Доха. Прехвърляне на полет до София в 06:50 ч. и кацане в България в 12:00 ч.

 Край на програмата!

 

Цената е в евро/лева на човек и включва:

ü  Самолетен билет София-Доха-Токио-Доха-София с включени летищни такси, регистриран багаж до 30кг и 7кг ръчен багаж на АК Qatar airways;

ü  Трансфери летище-хотел-летище както е описано в програмата;

ü  4 нощувки в Токио в Sunroute Ariake 3* (или подобен);

ü  1 нощувка в риокан Такаяма в Hotakaso Sangetsu 3* (или подобен);

ü  2 нощувки в Киото в хотел S-Peria Hotel Kyoto 3*  (или подобен);

ü  1 нощувка в Осака в хотел Osaka Tokyu REI Hotel 3* (или подобен);

ü  8 закуски в хотелите Токио, Такаяма, Киото и Осака;

ü  2 обеда в Такаяма и Осака (японска кухня);

ü  1 вечеря в хотела в Такаяма (японска кухня);

ü  Участие в чаена церемония в Киото;

ü  Панорамна полудневна обиколка на Токио;

ü  Целодневна екскурзия до Камакура с автобус;

ü  Целодневна екскурзия до Нико с автобус;

ü  Посещение на сутрешния пазар в Такаяма (с включен обяд);

ü  Полудневна обиколка на област Shirakawa-go с градчето - Ogimachi с автобус;

ü  Целодневна обиколка на Киото;

ü  Полудневна екскурзия до Нара с автобус;

ü  Полудневна обиколка на Осака (с включен обяд);

ü  Билет за влака стрела от  Одавара до Нагоя (линия Nozomi);

ü  Билет за високоскоростния влак от Нагоя до Такаяма (линия Hida);

ü  Билет за влака стрела от  Осака до Токио (линия Nozomi);

ü  Входни такси на посещаваните обекти по програмата;

ü  Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро на ЗК Армеец;

ü  Водач от туроператора при минимум 18 човека, който пътува от България и придружава групата по време на цялото пътуване, и който ще помага с превода на място;

Цената не включва:

ü  Лични разходи;

ü  Хранения извън посочените, както и напитки по време на храненията, включени в програмата;

ü  Застраховка „Отмяна от пътуване“: Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма. Размерът на застрахователната премия ориентировъчно е около 3% от застрахованата сума. Повече информация в офиса на фирмата.

 

 

Условия и Забележки:

 

ü  Пътуването е без медицински изисквания за имунизации.

ü  Посочените хотели са примерни, възможно е да бъдат променени със същата категория преди заминаване.

ü  Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.

ü  Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.

ü  Цените са изготвени при курс 100¥=0,846 ЕUR и при увеличение или намаление на курса в рамките на 5% агенцията си запазва правото да преизчисли посочените цени по курса към момента на крайното плащане.

Необходими документи:

ü  международен паспорт с мин. валидност 6 месеца след датата на връщане.

ü  за деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от единия или двамата родители.

Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на съответните суми според условията за анулации и неустойки.

Срокове за анулации и неустойки:

ü  при наличие на повече от 100 дни преди датата на отпътуване – неустойка не се удържа;

ü  между 99-ия и 60-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит;

ü  между 60-ия и 45-ия ден преди датата на заминаване се удържа 70% от стойността на екскурзията;

ü  при по-малко от 45 дни се удържа 100% от стойността на екскурзията.

В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.

ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни полети и не по-късно от 14.02.2020г., като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА дължимите суми, свързани с преиздаване на билетите и всички други разходи, произтекли от смяната на имената на пътниците.

Информация относно здравните изисквания: няма ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ медицински и санитарни изисквания при пътуване до Япония.

Пътуването НЕ Е подходящо за лица с ограничена подвижност.

Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, на ЗАД Лев Инс”