Австралия и Нова Зеландия - приключения в Големия Бариерен Риф!

Вашата оценка
Австралия и Нова Зеландия - приключения в Големия Бариерен Риф!
Австралия
Маршрут:
Сидни - о.Хамилтън, Австралия - Мелбърн - Уелингтън - Куинстаун, Нова Зеландия - Окланд

Продължителност:
22 дни / 19 нощувки

Транспорт:
Самолет

Цена от: 5429 €
Програма

Австралия и Нова Зеландия

27.12.2020 – 17.01.2021

22 дни / 19 нощувки

ПРОГРАМА

1 ден: 27.12 София - Сидни

Отпътуване от София с Qatar Airways в 12:25ч. Кацане в Доха в  18:05ч. Свързващ полет за Сидни в 20:20ч. 

2 ден: 28.12 Сидни

Пристигане в Сидни в 18:45 часа. Трансфер до хотела с италианско/английско говорящ шофьор. Настаняване в хотел Mercantile 3*. Нощувка.

3 ден: 29.12 Сидни

Закуска. Свободен ден за самостоятелна разходка или:

ОПЦИЯ: 4 часа круиз с обяд „Потайностите на Сидни“ – 313 лева на човек

Това е приключение с малка група на пристанището в Сидни. Включва разходка с лодка, 3 спирки на плаж в национален парк, историческо селище и живописно рибарско селище.

По време на пътуването ще видите емблематичните забележителности на Сидни (Опера, Harbour Bridge и т.н.) и мега богатите домове на "богати и известни" знаменитости на Aussie. Ще спрем на брега в залива Watsons с кратка разходка до скалите на Тихия океан, ще обядваме в плажния клуб на брега на морето на хотел Watsons Bay. Ще спрем на брега на уединен плаж на националния парк, до който се стига само с лодка. Ще имате шанс да видите пингвини или други морски обитатели. На борда ще може да се насладите на следобедно кафе, чай, вода и торти, както и безплатен WiFi.

Време на тура: 12:30 до 16:30

Отплаване и връщане: Campbells Cove, Circular Quay. Нощувка.

4 ден: 30.12 Сидни

Закуска. Свободен ден за самостоятелна разходка или:

ОПЦИЯ: Blue Mountains, Wildlife & Scenic World & River Cruise – 262 лева на човек

Разпростирайки се на един милион хектара, Сините планини са вдъхновяваща смесица от тропически гори, каньони, високи гори и земи, наистина едно от природните чудеса на Австралия. Ще откриете тази страна на чудесата от пясъчници, дълбоки пропасти, девствени храсти и драматични скали. Ще посетите зоопарка в Сидни, за да видите богато разнообразие от местни австралийски животни, морски диви животни, влечуги и африканска дива природа. Време на тура: 07.45 до 18:00

Ще се изкачите в планината през градчетата на Блаксленд, Лосън и Уентуърт. Ще видите известните Three Sisters, трио от скалисти върхове, от перфектна гледна точка. От тук ще се разкрият невероятни гледки към долината Джеймисън. Ще посетите популярния Scenic World. Можете да се возите на живописната железопътна линия, на въжена линия и на Skyway, чудесен начин да погледнете стръмните долини, върховете на скалите и каньоните от различни гледни точки. Слизайки от жп линията на долната станция, ще тръгнете по живописна алея и ще се разходете 2,4 километра през Jurassic rainforest (юрската тропическа гора). За обяд ще спрете в живописното селце Leura. Можете да вземете за хапване нещо от многобройните кафенета или да изберете нашия обяд (избор между 3 менюта, срещу допълнително заплащане между 20 AUD и 40 AUD на човек). Ще имате време за разглеждане на селото, възхитително съчетание от причудливи магазини и галерии. Следвайте живописния Cliff Drive и се насладете на спираща дъха гледка към долината Мегалонг. Ще продължите към Katoomba, сърцето на курортния регион в Сините планини. Последната спирка е зоологическата градина в Сидни, където ще видите местни австралийски животни, включително динго, коали, кенгуру и тасманийски дяволи на открито, без клетки. Ще посетите подземната къща за нощните птици и влечуги, където ще видите прилепи, гущери, насекоми, питони и отровни змии в огромно съоръжение от световна класа. Ще продължите по посока на аквариума с неговия подводен тунел при акулите, малките пингвини и огромния соленоводен крокодил. Ще се върнете в Сидни с круиз по река Парамата в пристанището на Сидни.

Нощувка.

5 ден: 31.12 Сидни

Закуска. Свободен ден за самостоятелна разходка.

Новогодишна вечеря на кораб - Clearview Cruises Sydney / Sky Deck

Включва:

ü  6 часа круиз на делукс стъклена лодка с 360 градусова гледка

ü  Ол инклузив пакет, включващ круиз, вечеря, напитки и забавление

ü  Резервирани места на обща маса със сервитьорско обслужване

ü  Хапки и напитки, сервирани на най-горната палуба

ü  Селекция от австралийски премиум вина, бира, безалкохолни напитки и сокове

ü  Музика на живо, DJ и много танци

Нощувка. 

6 ден: 01.01 Сидни - Остров Хамилтън

Освобождаване на хотела и трансфер с италианско/английско говорящ шофьор до летището. Вътрешен полет с Virgin AU в 09:50Пристигане в остров Хамилтън в 11:20 часа. Транфер до хотел Reef View 4* Настаняване в стая с изглед към кораловия риф.

Нощувка. 

7 ден: 02.01 Остров Хамилтън

Закуска.

Целодневно приключение в Големия бариерен риф

Отпътувайки от остров Хамилтън, ще прекарате цял ден в разглеждане на Големия бариерен риф, включен в списъка на световното наследство, край бреговете на Куинсланд. Пътуването през пищните острови Whitsunday, ще ви накара да потърсите своя фотоапарат, гледайки за мигрирането на гърбатите китове - но под водата наистина се случва магията. Очакват ви многобройни невероятни ярки тропически риби и повече от 1400 вида корали. 

Отвъд Whitsunday е Reefworld, нашето многостепенно рифово съоръжение, на 39 морски мили от брега. Шнорхелинга, плуването, гмуркането и подводното изследването с тази невероятна екосистема са незабравими. Ако предпочитате да останете сухи, разгледайте рифа от нашата подводна обсерватория или се повозете в нашата полу-подводница. След разкошен обяд на шведска маса, ще имате повече време за разглеждане, преди да се отправите обратно към брега със спомени за цял живот от тази епична австралийска икона. Услуги срещу допълнително заплащанешнорхелинг сафари с гид, гмуркане и полет с хеликоптер.

Носете със себе си: бански и кърпа; защитно облекло, шапка и слънцезащитен крем; фотоапарат; леко яке или пуловер за хладен или ветровит денкредитна карта за незадължителни дейности (шнорхелинг сафари с гид, гмуркане, полет с хеликоптер).

Връщане в хотела. Нощувка.

8 ден: 03.01 Остров Хамилтън

Закуска. Свободен ден за плаж или:

ОПЦИЯ: Whitsunday Islands & Whitehaven – 160 лева на човек

Полудневна екскурзия в невероятния тропически рай на островите Whitsunday, където в живописна последователност се редуват водни пътища със скрити заливи. На южните брегове на най-големият от 74-те острова, се намира Whitehaven Beach, редовно присъстващ в списъците на „Най-красивите плажове на света“! Ще имате възможност за двучасова разходка по белите пясъци, сред спиращи дъха гледки.

ОПЦИЯ: Sunset Sail Whitsunday Islands – 105 лева на човек

Круиза е приблизително 1,5 часа и е перфектен за тези, които желаят да изживеят невероятната природа, докато слънцето се спуска под хоризонта, като все пак ви оставя достатъчно време да се насладите на вечерта на сушата. Плавайки в защитени води около остров Хамилтън, тази обиколка осигурява на гостите релаксиращо изживяване. Насладете на безплатна бира, вино, газирана или безалкохолна напитка, леки хапки, включително сирене, сосове, ядки и бисквити, докато плавате през Уитсъндейс по залез слънце.

Между 16.45 - 17.30 ч. В зависимост от времето на годината

Нощувка.

9 ден: 04.01 Остров Хамилтън

Закуска. Свободен ден за плаж.

Нощувка. 

10 ден: 05.01 Остров Хамилтън - Мелбърн

Закуска. Освобождаване на хотела и трансфер до летището за вътрешен полет с Virgin AU в 13:20. Пристигане в Мелбърн в 17:20. Трансфер до хотел Fraser Place 4*. Настаняване и свободно време. Нощувка. 

11 ден: 06.01 Мелбърн

Закуска.

12 ден: 07.01 Мелбърн

Закуска.

Great Ocean Road, с включен обяд (английски)

Изживейте това величествено крайбрежно шофиране в стил с малката ни група и се отпуснете, за да оцените напълно чудесата на този световноизвестен туристически маршрут. Останете нащрек за някои много специални животни, включително китове, делфини, ехидни и бандикоти.

Първата ви спирка ще бъде на поразителния фар в Сплит Пойнт, където можете да се насладите на вдъхновяващата природа. Ще имате време да се разходите из дивите плажове или да спрете за кафе.

Следващата ви спирка ще бъде в Apollo Bay, спокоен морски град, който е най-забележителен със своята обстановка сред меките подвижни хълмове. Той предлага голям избор от кафенета и ресторанти, където можете да се насладите на обяд.

След това ще имате изключителна възможност за разходка до древна Евкалиптова гора, разположена в емблематичния Great Ocean Road Ecolodge, където можете да видите от близо коали, кенгура и местни птици.

Този уникален ден ще завърши с посещение на древните скални образувания Дванадесетте апостоли и дефилето Лох Ард (Twelve Apostles and Loch Ard Gorge).

Какво да вземете със себе си: фотоапарат; удобни обувки за ходене; водоустойчиво облекло

Нощувка.

13 ден: 08.01 Мелбърн

Закуска.

Полудневна обиколка на долината на река Яра (английски)

Долината Яра е призната за един от най-добрите световни винарски региони с над 80 изби. Първите лози са засадени през 1830 г. в имот, който днес е известен като Шато Йеринг. Интересното е, че производството на вино спира през 1921 г. поради популярността на обогатените вина, но за щастие, винопроизводителите се завръщат в Долината в края на 60-те години. Разбира се, от тогава правят вина от световна класа.

Долината се намира на по-малко от час път от сърцето на Мелбърн. Ще се запознаете с 3 от най-добрите винарни в региона. Отдайте се на дегустационна сесия на най-добрите и изтънчени вина на просто зашеметяващ фон.

Продължителност: 4 часа

Начало: 09:00 от последния хотел

Край: 13:00 в кулата Еврика

Нощувка. 

14 ден: 09.01 Мелбърн - Уелингтън

Освобождаване на хотела и трансфер до летищете за международен полет до Уелингтън 09:10Пристигане в Уелингтън в 14:45 часа. Трансфер до хотела и настаняване в Rydges Wellington 4*

Свободно време за самостоятелна разходка. Нощувка.

15 ден: 10.01 Уелингтън

Закуска. Свободно време за разходка. Нощувка. 

16 ден: 11.01 Уелингтън - Куинстаун

Закуска. Освобождаване на хотела и трансфер до летищете за вътрешен полет на New Zealand Air до Куинстаун 12:20Пристигане в Куинстаун в 13:45 часа. Трансфер до хотела и настаняване в Copthorne Resort Lakefront 4*

Свободно време за самостоятелна разходка. Нощувка.  

17 ден: 12.01 Куинстаун

Закуска.

Целодневна обиколка и круиз Milford Fjord

Ще научите историята на региона и ще се насладите на хладните пръски на водопададокато се оглеждате за делфини, тюлени и пингвини. Круизът е по цялата дължина на фиордаминава се покрай фара на Сейнт Ан и се отправяте директно към Тасманско море (ако времето позволява). Ще имате възможност да отпочинете с безплатен чай или кафе сред страхотните гледки, както от външните палуби, така и от вътрешния салон. Срещу допълнително заплащане се предлагат закуски, обяд и алкохолни напитки.

Най-добрият начин да се насладите на Milford Road, един от най-добрите алпийски пътища в света, е един от нашите автобуси. Нашите опитни шофьори знаят всички правилни места за спиране и заснемане на великолепните гледки към Милфорд Роуд. По пътя те ще ви предоставят подробна информация за региона, неговата история и природна среда.

Какво да вземете с вас: удобни обувки, водоустойчиво яке, топъл пуловер, слънцезащитен крем, слънчеви очила, репелент и фотоапарат.

Нощувка. 

18 ден: 13.01 Куинстаун - Окланд

Закуска. Освобождаване на хотела и трансфер до летищете за вътрешен полет на New Zealand Air до Окланд в  10:20Пристигане в Окланд в 12:10 часа. Трансфер до хотела и настаняване в Copthorne Hotel Auckland City 4*. Свободно време за самостоятелна разходка. Нощувка.

19 ден: 14.01 Окланд

Закуска. Свободен ден за самостоятелна разходка или:

ОПЦИЯ: Вкуса на Уайхеке – 233 лева на човек

Ще посетите някои от най-емблематичните дестинации на острова, включително три винарни и маслинова горичка. Ще имате лек лежерен обяд на открито и дегустация на вино в лозето Stonyridge. Ще опитате от награденото вино в Casita Miro и Mudbrick Vineyard & Restaurant, а после и зехтин в Rangihoua Estate.

Продължителност: Поне 6,5 часа, включително пътуване с ферибот

Време на заминаване: Обиколката тръгва в 11.00 ч. от фериботния терминал в Окленд. Туристически автобус и водач посрещат пътници в пристанището на Matiatia. Включва отворен билет за ферибот за връщане от остров Уайхеке, екскурзоводско обслужване на 3 лозя с входни такси и дегустация, лек обяд, дегустация на зехтин и бонус целодневен автобусен пропуск.

20 ден: 15.01 Окланд

Закуска. Свободен ден за самостоятелна разходка или:

ОПЦИЯЦелодневна екскурзия до Хобитън с включен обяд – 372 лева на човек

Това е малка групова обиколка сред декорите на трилогията „Властелинът на пръстените“ и „Хобит“. Включва: разкошен празник за обяд в Party Marquee и пълен коментар за пътя с вникване в районите, през които пътувате. По пътя надолу към Хобитън има кратка спирка в местно кафене в случай, че искате да си купите нещо от местната пекарна или кафе (или както обичаме да го наричаме „втора закуска“).

В Hobbiton ще ви отведем до самия комплекс и ще направим пешеходна обиколка на около 44 хобитски дупки. Ще имате възможност да си направите снимка на вратата на хобитска къща, да застанете до портата към къщата на Билбо, с изглед към целия комплект към хълмовете в далечината. Преди обяд ще преминете по моста до мелницата, за да влезете в Green Dragon Inn, където можете да се насладите на безплатна бира или сайдер.

След обяд ще ви дадем ваучер за сувенири настойност 10 долара, който да похарчите в магазина за подаръци Hobbiton, преди да се отправим обратно към Окланд. 

21 ден: 16.01 Окланд – Доха

Закуска. Напускане на хотела и трансфер до летището за полет на Qatar Airways до Доха в 16:15 часа.

22 ден: 17.01 Доха – София

Кацане в 00:20. Свързващ полет за София в 07:10. Пристигане на летище София в 11:25 часа

 

КРАЙ НА ПРОГРАМАТА 

 

Цена на човек в двойна стая

5429 евро / 10 618 лева

 

Цената включва:

ü  Самолетен билет Сидни – остров Хамилтън

ü  Самолетен билет остров Хамилтън – Мелбърн

ü  Самолетен билет Мелбърн – Уелингтън

ü  Самолетен билет Уелингтън – Куинстаун

ü  Самолетен билет Куинстаун – Окланд

ü  Трансфери летище – хотел – летище в Сидни

ü  Трансфери летище – хотел – летище на остров Хамилтън

ü  Трансфери летище – хотел – летище в Мелбърн

ü  Трансфери летище – хотел – летище в Уелингтън

ü  Трансфери летище – хотел – летище в Куинстаун

ü  Трансфери летище – хотел – летище в Окланд

ü  4 нощувки със закуски в хотел Mercantile 3* в Сидни

ü  4 нощувки със закуски в хотел Reef View 4* на остров Хамилтън

ü  4 нощувки със закуски в хотел Fraser Place 4* в Мелбърн

ü  2 нощувки със закуски в хотел Rydges Wellington 4* в Уелингтън

ü  2 нощувки със закуски в хотел Copthorne Resort Lakefront 4* в Куинстаун

ü  3 нощувки със закуски в хотел Copthorne Hotel Auckland City 4* в Окланд

ü  Новодишна празнична вечеря на кораб Clearview Glass Boat Cruise в Сидни

ü  Целодневно приключение в Големия бариерен риф на остров Хамилтън

ü  Целодневно приключение Великият океански път от Мелбърн

ü  Полудневна обиколка на долината на река Яра от Мелбърн

ü  Целодневна обиколка и круиз Milford Fjord от Куинстаун

ü  Медицинска застраховка помощ при пътуване 10 000 евро

 

Цената не включва:

ü  Blue Mountains, Wildlife & Scenic World & River Cruise – 262 лева на човек

ü  4 часа круиз с обяд „Потайностите на  Сидни“ – 313 лева на човек

ü  Whitsunday Islands & Whitehaven – 160 лева на човек

ü  Sunset Sail Whitsunday Islands – 105 лева на човек

ü  Вкуса на Уайхеке – 233 лева на човек

ü  Целодневна екскурзия до Хобитън с включен обяд – 372 лева на човек

ü  Виза за Австралия – 145 AUD (подлежи на потвърждение)

ü  Виза за Нова Зеландия – 40 евро/ 78 лв  на човек (подлежи на потвърждение)

ü  Лични разходи;

ü  Бакшиши за шофьори и екскурзоводи

 

Забележки:

ü  Необходими документи за кандидатстване за виза за Австралия - цветно копие на паспорт с валидност минимум 6 месеца и попълнена визова анкета (предоставя се от туроператора). Допълнително може да бъдат поискани допълнителни документи за издаването на визата, като банкови извлечения, данни на роднини или приятели, доходи, имущество. Документите трябва да бъдат преведени и легализирани на английски език.

ü  Необходими документи за кандидатстване за виза за Нова Зеландия - цветно копие на паспорт с валидност минимум 6 месеца.

ü  Пътуването е без медицински изисквания за имунизации.

ü  Посочените хотели са примерни

ü  Офертата е валидна към момента на изготвяне.

 

Условия за плащане и анулации:

ü  Първи депозит – заплащане на Новогодишната вечеря към Clear View, издаване на вътрешни полети – 3200 лв на човек. Депозитът се внася в момента на резервация

ü  Доплащане до 50% до 01.07.2020 – освен ако след потвърждение на резервациите не бъде получено друго

ü  Доплащане до 100 % до 31.10.2020

ü  При анулация в деня следващ, постъпването на резервацията –се губи сумата по първия депозит

ü  При анулация до 60 дни преди датата на отпътуване – 50 %

ü  При анулация до 30 дни преди датата на отпътуване – 100 %