Почивка на Мавриций

Вашата оценка 5 от 1 глас
Нова Година 2024 на Мавриций
Мавриций
Маршрут:
София - Порт Луис - София

Продължителност:
10 дни / 7 нощувки

Транспорт:
Самолет

Цена от: 2498 €
Програма

НОВА ГОДИНА 2024 НА ОСТРОВ МАВРИЦИЙ

 

КЪТЧЕ ОТ РАЯ

 

26.12.2023 – 03.01.2024 г.

 

10 дни / 7 нощувки

 

 

1-ви ден: СОФИЯ - МАВРИЦИЙ

Отпътуване с чартърен полет София-Мавриций-София.

 

2-ри ден: МАВРИЦИЙ

Кацане на летище Мавриций и посрещане от представител на фирмата партньор. Трансфер до избрания хотел. Настаняване в хотела. Нощувка.

 

3-ти ден: О-В МАВРИЦИЙ

Свободен ден за плаж или по желание включване в допълнителни екскурзии, които се заявяват и заплащат предварително от България. Нощувка.

 

4-ти ден: О-В МАВРИЦИЙ

Свободен ден за плаж или по желание включване в допълнителни екскурзии, които се заявяват и заплащат предварително от България. Нощувка.

 

5-ти ден: О-В МАВРИЦИЙ

Свободен ден за плаж или по желание включване в допълнителни екскурзии, които се заявяват и заплащат предварително от България. Нощувка.

 

6-ти ден: О-В МАВРИЦИЙ

Свободен ден за плаж или по желание включване в допълнителни екскурзии, които се заявяват и заплащат предварително от България. Нощувка.

 

7-ми ден: О-В МАВРИЦИЙ

Свободен ден за плаж или по желание включване в допълнителни екскурзии, които се заявяват и заплащат предварително от България. Нощувка.

 

8-ми ден: О-В МАВРИЦИЙ

Свободен ден за плаж или по желание включване в допълнителни екскурзии, които се заявяват и заплащат предварително от България. Нощувка.

 

9-ти ден: О-В МАВРИЦИЙ - СОФИЯ

Освобождаване на хотела. Трансфер до летище Мавриций в обявения час. Полет за София.

 

10-ти ден: СОФИЯ

Пристигане на летище София.

 

КРАЙ НА ПРОГРАМАТА!

 

 

ПАКЕТНИ ЦЕНИ НА НА ЧОВЕК

 

Хотел

Настаняване

Изхранване

Цена на човек

Sunrise Attitude 4*

Couple Room

Закуска и вечеря

2498 евро/ 4886 лева

Ravenala Attitude 4*

Couple Suite

Закуска и вечеря

2694 евро/ 5270 лева

Solana Beach 4*

Superior Room

Закуска и вечеря

2631 евро/ 5146 лева

Maritim Resort 5*

Clasic Room

All Inclusive

2869 евро/ 5612 лева

Seasense Boutique 5*

Charm Room

Закуска и вечеря

2876 евро/ 5626 лева

Hilton Mauritius Resort & Spa 5*

Deluxe Room

Закуска и вечеря

3524 евро/ 6892 лева

La Pirogue Mauritius 4*

Garden Bungalow

Закуска и вечеря

3996 евро/ 7816 лева

Le Méridien Ile Maurice 5*

Junior Suite

Закуска и вечеря

4175 евро/ 8165 лева

Trou aux Biches Beachcomber 5*

Junior Suite

Закуска

5137 евро/ 10048 лева

JW Marriott 5*

Junior Suite

Закуска

5255 евро/ 10277 лева

 

Цената е на човек и включва:

ü  Самолетен билет за полет София - Мавриций - София;

ü  Кетъринг по време на полета София - Мавриций (сандвич и напитка)

ü  Трансфер летище-хотел-летище

ü  7 нощувки в избрания хотел

ü  Обслужване на място от представител на местната фирма партньор

ü  Медицинска застраховка на ЗК "ЛЕВ ИНС" с покритие 15 000 евро (за лица до 70 г.) с COVID-19 покритие;

 

Цената не включва:

ü  Новогодишна вечеря на 31.12.2023 (задължителна услуга в зависимост от хотела). Заплаща се при записване в България.

ü  Допълнителните екскурзии, извън пакетните цени, посещенията на туристически обекти и входни такси

ü  Мед. застраховка с покритие 15 000 евро за лица от 70 до 79 г. - доплащане 60 лв

ü  Мед. застраховка с покритие 15 000 евро за лица от 79 до 85 г. - доплащане 100 лв

ü  Кетъринг по време на полета Мавриций - София (заплаща се допълнително по избор от скай бара по време на полета)

ü  Такса гориво (виж забележката по- долу)

ü  Разходи от личен характер

ü  Бакшиши (задължителен минимален бакшиш за екскурзоводи и шофьори) - около 5 USD на човек на превоз

ü  Застраховка "Отмяна на пътуване" (виж условията по- долу)

 

1. ПОЛУДНЕВЕН СИТИ ТУР НА ПОРТ ЛУИС (HALF DAY CITY TOUR)  – Посещение на Порт Луис столицата на остров Мавриций. Цени при минимум 15 човека: Възрастен - 70 евро; дете 3-11.99 г - 35 евро. Цената включва: групов трансфер и екскурзовод на английски/руски език. Цената не включва: разходи от личен характер.

Обиколка до столицата на Мавриций - Порт Луис ще Ви потопи из богатата и цветна история на острова и неговия мултикултурализъм. Порт Луис е най-големият град на Мавриций и икономически и административен център на острова. Тук се намира единственото достъпно за големи кораби пристанище. Представлява екзотичен град в колониален стил. По време на обиколката ще имате възможност да се разходите до оградения с палми Place d'Armes - най-впечатляващата сграда от колониалната епоха на острова. Тук се издига и величествената статуя на кралица Виктория. Интересни забележителности са: Природно-историческият музей; пощенският музей; джамията Джумах; Пазарът Порт Луис. Оживеният търговски център предлага разнообразие от магазини и ресторанти с разкошна гледка към пристанището. Тази част на града играе централна роля в културния живот на Мавриций.

2. ЦЕЛОДНЕВНА ЕКСКУРЗИЯ ДО СЕВЕРНАТА ЧАСТ НА ОСТРОВА "МАВРИЦИЙ - МИКС ОТ КУЛТУРИ, ИСТОРИЯ И СЪВРЕМИЕ" (FULL DAY NORTH TOUR) с включено посещение на столицата Порт Луис, Музея на захарта и Ботаническата градина. Цени при минимум 15 човека: Възрастен – 120 евро; дете 3-11.99 г - 60 евро. Цената включва: групов трансфер, входни такси за посещаваните обекти, екскурзовод на английски/руски език. Цената не включва: обяд, разходи от личен характер, бакшиши.

Разходка в столица Порт Луис, крепостта „Аделаида“, позната още като „Цитаделата“, построена от британците през 1835 г.,  Музеят на захарта „Aventure du Sucre”, който в миналото е бил стара захарна мелница, а днес е преобразен в модерен музей. Дегустация на захар и ром. Посещение на Ботаническата градина, едно от най-посещаваните места на острова, която носи името на любимия министър-председател на Мавриций, Сър Seewoosagur Ramgoolam, предводител на страната си към независимост преди 20 години. На това място ще имате възможността да видите отблизо уникални растителни видове, сред които се открояват гигантските водни лилии „Виктория“, чиито огромни листа достигат до 3 метра ширина. Друго впечатляващо растение, което ще видите на живо, е палмата „Talipot”, която цъфти веднъж на всеки от 30 до 100 г. Сред другите забележителни видове са махагоновите дървета и палмите от вида „Latanier”, рядък вид донесен от Мадагаскар.

3. ЦЕЛОДНЕВНА ЕКСКРУЗИЯ ПАРК CASELA WORLD OF ADVENTURES. Цени при минимум 15 човека: Възрастен - 150 евро; дете 3-11.99 г - 100 евро. Цената включва: групов трансфер, входни такси, водач на английски/руски език, групова сафари обиколка с автобус, увеселителен парк Tulawaka, хранене на жираф. Цената не включва: Обяд, екстремни активности в парка Casela, разходи от личен характер, бакшиши, напитки на обяд.

Този тур е подходящ за любителите на природата и животните и тези с приключенски дух, които искат да се заредят с адреналин. Със своята над 40-годишна история, паркът „Casela World of Adventures“ днес е дом на повече от 1,500 вида птици, лъвове и тигри, зебри и щрауси, жирафи и много други африкански животни. Известен още като най-големия „adventure“ парк на остров Мавриций, „Casela“ ще ви впечатли не само със своето многообразие от животински видове, а също и с различните дейности на открито в „Thrill Mountain“, които ще ви заредят с неповторима емоция. Достъпът до Thrill Mountain е безплатен, активностите на място се заплащат допълнително. Планинско катерене, зиплайн, разходка по въжен мост над каньон или скок с бънджи – изборът е изцяло ваш! 

4. ЦЕЛОДНЕВНА ЕКСКРУЗИЯ ДО ЮГОЗАПАДНАТА ЧАСТ НА ОСТРОВА (SOUTH WEST TOUR) с посещение на Парка на крокодилите, парка Chamarel 7-цветната земя с едноименните водопади, дестилерия за ром Rhumerie Chamarel с възможност за дегустация на ром.  Цени при минимум 15 човека: Възрастен - 195 евро; дете 3-11.99 г - 110 евро. Цената включва: Обяд, групов трансфер, входни такси, водач на английски/руски език. Цената не включва: разходи от личен характер, бакшиши, напитки по време на обяд.

5. ЦЕЛОДНЕВЕН КРУИЗ С КАТАМАРАН. Потопете се в кристалните води на океана и се насладете на шнорхелинг сред корали и пъстроцветни риби. Ще се разходите с катамаран из тюркоазената лагуна и нейните коралови рифове, и ще имате възможност да наблюдавате спиращи дъха гледки над и под водата. През деня ще спрете на няколко места за плуване и шнорхелинг. С включени барбекю обяд и неограничени напитки. Цената включва: групов трансфер съответно от хотелите на източното/ западното/ северното крайбрежие, обяд и напитки на катамарана. Цената не включва: разходи от личен характер, бакшиши.  Цени при минимум 10 човека:

·        За източното крайбрежие: Възрастен - 140 евро; дете от 3 до 11.99 г - 70 евро

·        За западното и северното крайбрежие: Възрастен - 140 евро; ; дете от 3 до 11.99 г - 70 евро

6. SPEEDBOAT EAST CRUISE: Възрастен - 120 евро. Разходка с бърза лодка. Тази част на острова е пълна с исторически останки, а пейзажът от цветни кристално чисти води и панорама с фона на планинската верига е невероятен. Посещение на водопадите GRSE Waterfalls. Ще стигнете до един от плажовете Ile aux Cerfs, които често могат да бъдат видяни на картичка и ще се насладите на вкусно барбекю.
Цената включва: обяд, трансфер HTL-JETTY-HTL. Цената не включва: разходи от личен характер, напитки по време на обяда.

7. Разходка с хеликоптер -  по запитване. За резервация са необходими копия от паспортите и тегло на туристите.

8. ПАКЕТ АДРЕНАЛИН - ЦЕЛОДНЕВЕН КРУИЗ С МОТОРНА ЛОДКА (ADRENALINE PACKAGE): Възрастен - 190 евро; Круиз с моторна лодка, гмуркане с шнорхел, Споделена дейност: парасейлинг със спиращ дъха птичи поглед към красивата лагуна и плажовете на Мавриций, подводна разходка по дъното на океана. Цената включва: обяд, трансфер HTL-JETTY-HTL. Цената не включва: разходи от личен характер, напитки по време на обяда. 

Важна информация за организацията на допълнителните екскурзии:

Минимален брой участници за провеждането на допълнителните екскурзии и посещения на туристическите обекти: 15 човека в зависимост от допълнителната екскурзия. Цените на екскурзиите подлежат на промяна в случай на несъбран минимум туристи.

Допълнителните екскурзии се заявяват и заплащат предварително от България, не по-късно от 25 дни преди датата на отпътуване.

Агенцията си запазва правото, при необходимост, да прави промени в последователността на обявената програма.

 

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ И ПЛАЩАНЕ по Кампания за резервации до 15.09.2023:

1. Плащания:

1.1 Депозит в размер на 50% от пакетната цена

1.2 Доплащане до 30 дни преди отпътуване

1.3 Плащането се извършва в лева, в брой, онлайн или по банков път и съобразно официалния фиксинг на БНБ в деня на плащането.



2. Анулационни срокове:

2.1 Потребителят има право да прекрати договора за туристически пакет по всяко време преди изпълнение на настоящия Договор.

2.2 Когато Потребителят/Пътуващият прекрати договора съгласно т. 2.1, той дължи стандартна такса за прекратяване на договора, изчислена въз основа на момента, в който се прекратява договорът, както следва:

- ако прекратяването е направено до 7 /седмия/ работен ден след сключването на Договора и в случай, че договорът е сключен повече от 30 дни преди датата на отпътуване, таксата за прекратяване е в размер на таксата за резервация – 50 евро / 98 лева на човек.

- За всяка промяна след първоначалното записване се удържа такса съгласно условията на авиокомпанията.
- При отказ от пътуване след указания срок до 7 работни дни след резервация, се прилага такса за прекратяване на договора в размер на платения депозит.

- При анулация след доплащане на пълната сума при по-малко от 30 дни преди датата на отпътуването – неустойката е 100 %

- Туроператорът настоятелно препоръчва на своите клиенти да сключват застраховка "Отмяна на пътуване".

 

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ И ПЛАЩАНЕ ПРИ ЦЕНИ С ВКЛЮЧЕНИ ОТСТЪПКИ, ПРОМОЦИИ И ОФЕРТИ В ПОСЛЕДНАТА МИНУТА:

·        При резервации с включени отстъпки, промоциите и офертите в последната минута са валидни при резервация и плащане, направени в рамките на обявените за всеки хотел дати, срокове и условия.

  • Минимален брой участници за осъществяване въздушния превоз: 100 човека.

Срок за уведомяване при недостатъчен брой записани туристи:

·        20 дни преди започването на изпълнението на основната и допълнителни услуги - в случай на пътувания с продължителност, по-голяма от 6 дни;

·        7 дни преди започването на изпълнението на основната и допълнителни услуги - в случай на пътувания с продължителност от два до 6 дни;

·        48 часа преди започването на изпълнението на основната и допълнителни услуги - в случай на пътувания с продължителност, по-малка от два дни.

 

Необходими документи за пътуване:

·        Международен паспорт с минимална валидност 3 месеца след датата на връщане.
Лица под 18 г., пътуващи с един родител или без родители, представят освен международен паспорт, нотариално заверена декларация от единия или от двамата родители и акт за раждане, както и копие от него.

  

Полезна информация за Мавриций:

ü  Най-доброто време за посещение на о-в Мавриций е периода между месеците ноември – май.

ü  Валута: местната валута е рупия. 1 евро = 40,15 рупии; 1 щатски долар = 35,88 рупии. Можете да обменяте в хотелите, банките и обменни бюра. Банкоматите са широко разпространени.

ü  Кредитни карти – почти навсякъде е възможно разплащане с международни дебитни и кредитни карти Visa или MasterCard.

ü  Придвижване – можете да наемете кола или да използвате такси. В курортните зони е широко разпространено карането на колело или мотопед. Такситата работят с предварително оказани тарифи на километър, които се виждат на залепени на вратите на шофьорите. Бакшишите не са задължителни, но препоръчителни.

ü  Електричество – напрежението е 230V. Можете да използвзвате европейските накрайници за контакт.

ü  Бакшиши – обикновено възлизат на около 10% от сметката в заведението.