Индия и Непал

Вашата оценка 5 от 1 глас
Индия – Златният триъгълник и Варанаси
Индия
Маршрут:
Делхи – Варанаси - Джайпур – Агра

Продължителност:
10 дни / 8 нощувки

Транспорт:
Самолет

Цена от: 1795 €
Програма

 

 ИНДИЯ

 

 Една нация, безброй дестинации. Индия не се подава на определения. Непреодолим магнит за посетителите през вековете. Елате и станете свидетели на славното минало сред темпото и жизнеността на модерното и вълнуващо настояще!

 

ПРОГРАМА ЕСЕН 2024 – ЗЛАТНИЯ ТРИЪГЪЛНИК И ВАРАНАСИ

 

ДЕЛХИ – ВАРАНАСИ - ДЖАЙПУР – АГРА

 

 07 ноември – 16 ноември 2024

 

Ден 1 СофияИстанбулДелхи

Среща на летище София. Полет за Делхи през Истанбул в 15.55 ч. с Турски авиолинии. Кацане на летище Истанбул в 18.25 ч. Полет за Делхи в 20.50 ч.



Ден 2
Делхи

Кацане в Делхи в 05.15 ч. Посрещане от фирмата партньор, трансфер до хотела и настаняване. Следобед разглеждане на старата част на Делхи комбинация от стари паметници, тесни улички и забързани пазари. Посещение на Радж Гхат мемориал, издигнат в чест на бащата на нацията Махатма Ганди. След това ще продължим с пазара в Стария Делхи, ще се повозим на рикша през малките алеи на Чанди Чоук и покрай величествената Червена крепост. Ще продължим покрай най-големият пазар за подправки на едро в Азия, продаващ всички видове подправки, билки, ядки и хранителни продукти като ориз, чай и т.н. Ще преминем през малките алеи на базара Kinaari; пазара за аксесоари за индийско облекло и пазара за сребро. Ще приключим обиколката с рикша на Jama Masjidспокойствие в сърцето на хаоса на Стария Делхи, най-голямата джамия в столицата, която може да побере умопомрачителните 25 000 души. Червената крепост (отвън) масивен форт, построен от Шах Джахан през 1648 г. Крепостта се издига на 33.5 метра височина, погледнато от града, и на 18 метра височина, погледнато от реката. Продължаваме с Джама Масджит една от най-големите джамии в Азия (разглеждане отвън), построена от император Шах Джахан и най-големия архитектурен проект на могхулската империя. Вечеря.
Нощувка.


Ден 3 Делхи

Закуска. Днес ще продължим с Ню Делхи, който е отражение на оставеното британско наследство. Разделението между Стария и Новия Делхи, всъщност, е разделението на някогашните столици на могулите и британците съответно, както и на различния стил и начин на живот в старата и новата част. Старият град е представител на традициите и всеки посетител би могъл да се докосне до начина на живот на древността във всичките му аспекти, пъстрота и обаяние. В пълен контраст, Ню Делхи е град, който се стреми да живее и развива по най-високите стандарти на 21-ви век. Разходката из имперския Делхи включва посещение на Кутаб Минар - най-високото минаре в света с височина 73 метра, чийто диаметър в основата е 15 м и 2,5 м в горната част. Стените му са украсени с изсечени изречения от Корана свещената книга на мюсюлманите. Минарето е една от най-съвършените кули на Персийския свят. Следва посещение на Guridwara Bangla Sahib, който е най-известният сикхски храм в Индия. Той е посветен на осмия сикхски гуру Har Krishan и разполага със свещено езеро. Водата се смята за свещена и е позната под името аmrit (нектар). Ще продължим към Президентството, Парламента и внушителната Врата на Индия построена в чест на 80,000 войници загинали в Първата световна война. Това е силно охранявана зона в Делхи и достъпа до пътищата наоколо може да бъде ограничен. Обиколката ще се осъществи спрямо охранителните мерки към дадения момент. Продължаваме с посещение на гробницата на Хумаюн, построена от вдовицата на втория ярък моголски император Хумаюн изключителен паметник в индо-персийски стил, предшественик на Тадж Махал. Вечеря. Нощувка.



Д
ен 4 Делхи Варанаси

Ранна закуска (сух пакет). Трансфер до гарата и отпътуване с влак до Варанаси (около 8 часа). 

Варанаси! Древният Каши безапелационно автентичен. Поемете дъх. На път сте да се гмурнете в едно от най-ослепително цветните, безмилостно хаотични и непримиримо недискретни места на земята. Това е най-стария постоянно населен град в света и един от седемте свещени града на индуизма. Поклонниците посещават гхатовете покрай бреговете на Ганг, за да се пречистят от грехове си в свещените води на реката или да кремират своите близки. Вечерта ще се разходим с електрическа рикша през оживения претъпкан пазар на Варанаси, за да стигнем до река Ганг. Ще станем свидетели на ганга арати. Всяка вечер, на здрачаване, в Даша-ашвамедха гхат се провежда хилядолетна церемония, посветена на почитта към река Ганг. Водена от група млади пандити (свещеници), церемонията започва с надуване на раковина и продължава с поднасяне на ароматни пръчици, камфор, цветя и големи пламтящи лампи, които се открояват драматично на фона на потъмняващото небе. Вечеря.
Нощувка.


Ден 5 Варанаси

Рано сутринта ще се разходим с лодка по Ганг, преминавайки през много гхатове и надблюдавайки живота покра бреговете. Всеки гхат притежава свое собствено предназначение било то религиозно, за йога и медитация, за кремиране, за пране или просто за забавление. Разходката в двора на храма Каши Вишванатха ще ни доближи до местните жители и техните вярвания. С автобус ще продължим разходката си покрай университета Hindu Banaras, създаден през 1916 г., предлагащ висококачествено образование, и храма Бхарата Мата, построен през 1918 г., където ще видите забележителна мраморна релефна карта на Индийския субконтинент. Връщане в хотела, закуска, отпътуване за Сарнат. Обиколката на Сарнат ще ни отведе до ступата Дамех. Разположена е в спокоен парк от манастирски руини, с внушителна височина от 34 метра тя бележи мястото, където Буда е изнесъл първата си проповед. Ще разгледаме и Археологическият музей напълно модернизиран, 100-годишен музей, съдържащ древни съкровища като много добре запазената лъвска статуя от колоната на император Ашока (III-ти век пр. н. е.), която е приета за национална емблема на Индия. По пътя обратно към Варанаси ще направим кратка спирка в център за тъкане на коприна, ще научим повече за вековните традиции на тъкане във Варанаси, наблюдавайки как занаятчии вдъхват живот и красотата в ръчно изработената коприна. Вечеря. Нощувка.

 

Ден 6 ВаранасиДелхи Агра

Ранна закуска (сух пакет). Трансфер до гарата и отпътуване с влак до Делхи (около 8 часа). Пристигане в Делхи и отпътуване с автобус до Агра (200 км, около 4 часа). Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.



Д
ен 7 Агра Джайпур

Рано сутринта посещение на Тадж Махал по изгрев слънце. Легендарният паметник на архитектурата е бил построен от скърбящия император Шах Джахан, в памет на неговата любима съпруга Мумтаз Махал. В този шедьовър на могулската архитектура са съчетани ислямски, индийски и персийски елементи. През 1983 г. е включен в списъка на Световното наследство на Юнеско. Сградата е с изумителен мащаб, безупречна симетрия, полупрозрачен бял мрамор, а блестящото отражение във водите на канала е истински спираща дъха гледка. Тадж Махал е един от най-красивите архитектурни комплекси в света и се смята за символ на вечната любов. Връщане в хотела за закуска. Посещение на крепостта Агра, извесна като Червената крепост, обявена също за световно наследство на Юнеско. Обградена от висока 70 метра стена, това е е най-дългата крепост в Индия. Основните атракции тук са перлената джамия, Diwan-E-Aam, Jahangiri Mahal и Diwan-E-Khas. По-голяма част от събитията, довели до изграждането на Тадж Махал, са случили именно тук. Крепостта е и удобен наблюдателен пункт, разкриващ прекрасна гледка към Тадж Махал. Посещение на фабрика за мрамор, където ще надблюдавате древната техника за производство на мраморни изделия пиетрадура. Отпътуване за Джайпур (260 км, около 5-6 часа). Пристигане в Джайпур. Настаняване. Вечеря. Нощувка.



Д
ен 8 Джайпур

Закуска. Екскурзия до древната столица Амбър и разглеждане на невероятия форт Амбър, чието изграждане е започнало през XVII век. Преди построяването на градския дворец в Джайпур, Амбър е бил седалище на властта. Езда на слонове до върха на крепостта (изкачването със слонове е възможно само ако има налични, алтернативно, изкачването се осъществява с джипове). Крепостта изглежда впечатляващо, изцяло построена от бял мрамор и червени песъчливи скали. Разходка в комплекса от дворове и зали. Много от стаите са с възхитителни стенописи, скъпоценни камъни и огледала, инкрустирани в стените. По-късно посещение на Hawa Mahal. Hawa Mahal или Дворецът на ветровете е построен от махараджа Sawai Pratap Singh през 1799 г. и притежава уникална пирамидална форма. Разполага с 953 малки прозореца, украсени с фини решетки. Малките прозорци са служили на жените да надблюдават шествията и различните събития, които са се провеждали из улиците. Продължаваме със City Palace красивия дворец е построен от махараджа Sawai Jai Singh по време на неговото управление. Градският дворец се извисява гордо с невероятната си архитектура и градини, дворове, сгради, както и музей, посветен на самия градски дворец. Jantar Mantar е най-голямата каменна обсерватория в света. Вечеря. Нощувка

 

Ден 9 Джайпур Делхи

Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване за Делхи (270 км около 5-6 часа). Настаняване в хотел. Вечеря.
Нощувка.


Ден 10 ДелхиИстанбул София

Ранна закуска и трансфер до летище. Полет за Истанбул в 06.55 ч. Кацане в Истанбул в 11.35 ч. Полет за София в 14.45 ч. Кацане на летище София в 15.05 ч.

 

ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК       

      

Хотел

Изхранване

Човек в двойна стая

Единична стая

Допълнително легло

Дете без доп. легло

(2-11.99)

The Leela Ambience 5* Делхи (или подобен)

Закуска и вечеря

3 511 лв.
1 795

4 586 лв.
2345

3 315 лв.
€ 1 
695

3 120 лв.
1 595

Hotel Madin Varansi 4*+ (или подобен)

Закуска и вечеря

Ramada by Wyndham 5* Джайпур (или подобен)

Закуска и вечеря

Clarks Shiraz 5* Агра (или подобен)

Закуска и вечеря

 

 

Забележка:

Пакетните цени за дете са без използване на допълнително легло.

Деца настанени на допълнително легло в двойна стая заплащат цена като за трети възрастен.

 

ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:

ü  Двупосочен самолетен билет СофияИстанбулДелхиИстанбулСофия

ü  Летищни такси

ü  Традиционно посрещане на летището в Делхи

ü  8 нощувки със закуски и вечери

ü  Ранно настаняване в Делхи при пристигане

ü  Трансфер летище−хотел−летище

ü  Всички екскурзии и преходи с автобус, включени в програмата

ü  Билети за влак Делхи Варанаси Делхи (AC Chair Car class)

ü  Разходка с електрическа рикша и лодка във Варанаси

ü  Екскурзовод за разглеждане на забележителностите в Делхи, Джайпур и Агра

ü  Езда на слонове за изкачване на Амбър Форт в Джайпур (при липса на свободни слонове при пристигане на групата, изкачването става с джипове)

ü  Входни такси за посещаваните музеи и обекти по програмата

ü  Медицинска застраховка Помощ при пътуване в чужбина с покритие 10000 евро

ü  Водач по време на пътуването.

 

ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:

ü  Индийска туристическа виза 50 евро

ü  Разходи от личен характер; храна, напитки и услуги, неупоменати в програмата

ü  Бакшиш(задължителен минимален бакшиш за екскурзовод и шофьор - 15 USD на човек на град).

 

ВИЗОВ РЕЖИМ

ü  Необходими документи за издаване на индийска виза:

ü  Подаването на документи е онлайн и услугата се извършва от наш представител в офис на Марбро Турс.

ü  Една снимка в електронен вариант с размери 5.08 x 5.08 см.

ü  Международен паспорт, валиден минимум 6 месеца след датата на връщане от Индия и поне две празни страници за поставяне на визата. Повече информация на: https://indianvisaonline.gov.in/visa/tvoa.html и в офисите на Марбро Турс.

 

Условия за записване:

ü  Задграничен паспорт, валиден 6 месеца след датата на пътуването.

ü  Депозит при записване в размер на 1000 лева

ü  Втори депозит в размер на 1000 лева до 60 дни преди заминаване

ü  Доплащане до 45 дни преди заминаване

ü  Краен срок за записване по програмата: 20 дни преди заминаване

 

Срокове за анулации:

ü  При наличие на повече от 60 дни преди датата на отпътуване размера на депозита

ü  От 59 ден до 45 ден от датата на заминаване 2000 лв

ü  От 45 ден до датата на заминаване, пълния размер на пътуването

ü  Смяна на име до 20 дни без неустойка

 

Анулации без неустойка и връщане на суми:

ü  При анулация на пътуването от страна на ТО, сумата се възстановява в рамките на 7 дни от деня на анулацията;

ü  При невъзможност от пътуване, поради забрана или ограничения в следствие на епидемиологична обстановка свързана с COVID 19, заплатената сума се възстановява в пълен размер в рамките на 14 дни от датата на отпътуването.

 

ЗАБЕЛЕЖКИ:

ü  Минимален брой туристи за осъществяване на програмата: 20

ü  Срок за уведомление за несъбран минимум 20 дни, преди заминаване

ü  Промяна на цената е възможна при: промяна на транспортни разходи (гориво), летищни, пристанищни и др. такси; промяна с повече от 3% на валутния курс в периода м/у датата на сключване на договора и отпътуването; непредвидено покачване на цените от страна на партньорите ни, както и в други обективно наложителни случаи.

ü  Посочените пакетни цени са калкулирани при курс на лев към долара 1.00 USD = 1.80 BGN.

ü  Пакетните цени са в евро и се заплащат в лева по курс 1.95583

ü  Авиокомпанията си запазва правото за смяна на часовете на излитане и кацане, за което туроператора ще информира своевременно потребителите.

ü  Туроператорът НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Възможно е да настъпят промени. Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от него причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.

ü  Всички допълнителни екскурзии се заявяват и заплащат предварително в България. Дните за провеждане на допълнителни екскурзии е възможно да претърпят промяна