Екскурзия Перу, Боливия и Бразилия

Вашата оценка 5 от 1 глас
През Перу и Боливия до Карнавала в Рио
Перу
Маршрут:
Лима – Куско – Урубамба ( Мачу Пикчу) – Пуно (ез. Титикака) – Ла Пас – Игуасу – Рио де Жанейро

Продължителност:
17 дни / 15 нощувки

Транспорт:
Самолет

Програма

ПРЕЗ ПЕРУ И БОЛИВИЯ ДО КАРНАВАЛА В РИО

Пътуването, за което мечтаете!

Маршрут:Лима – Куско – Урубамба ( Мачу Пикчу) – Пуно (ез. Титикака) – Ла Пас – Игуасу – Рио де Жанейро

15 нощувки/ 15 закуски/ 7 обяда/ 1 вечеря

 

Ден 1/ София – Париж – Лима 

Среща на летище София рано сутринта за полет доПариж в 07.00ч. Пристигане в Париж в 09.10ч. Полет за Лима в 13.10ч. Кацане в Лима в 19.40ч. Посрещане и трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.

Ден 2/ Лима / закуска и обяд

Закуска в хотела. Днес ще разгледаме „Градът на кралете“, както е известна Лима. Нашата обиколка на  Перуанската столица ще започне от Плаза де Армас или Плаза Майор, построен от Франциско Пизаро - испанският конкистадор, основал столицата на Перу. Ще посетим Катедралата, датираща от 18. Януари 1535г., същата, която е била засегната няколко пъти от земетресенията през 1609г и 1746г., но все още eзапазила първоначалното си величие; сградата, където в момента се помещава правителството. Тя е разрушавана три пъти от различни катаклизми и пожари. След това продължаваме към площад Сан Мартин, сградата на общината, църквата Санто Доминго, Продължаваме към авеню „28 Юли“ и авеню „Арекипа“, които водят към  Сан Исидро, където е пирамидата Уака Уалямарка – древно светилище от периода преди инките. Ще посетим националния музей за архитектура, антропология и история, който  някога е бил резиденция на вицекраля  Хоакин де ла Песуела. В него са се помещавали също Сан Мартин и Симон Боливар. Свободно време. Връщане в хотела. Нощувка.

Нощувка в Лима

Ден 3/ Лима – Куско / закуска и вечеря

Сутринта трансфер до летището за полет до „златния град” на Инките - Куско. При пристигането си ще разгледамецентралната част на града. Ще се разходим из стария градс неговите колониални сгради, построени върху храмове от времето на инките.Ще видим Кориканча – някогашният храм на Слънцето на инките. Ще стигнем и до площада Пласа де Армас, където се намира катедралата.

Ще разгледаме също крепостите и светилищатакрай Куско: Саксайуаман, Кенко, Пука Пукара и Тамбомачай;

Край Куско се намира крепосттаСаксайуаман – впечатляващ градеж, за който прилагателното исполински е единственото възможно. Саксайуаман е използвана от инките като крепост, но много е вероятно да е била храм, посветен на култа към Слънцето – може би най-важният в Куско.

Настаняване в хотела и време за почивка

Вечеря с фолк шоу в типичен ресторант.  Нощувка в Куско.

Ден 4/ Куско – Урубамба / закуска и обяд

След закуска се отправяме към Свещената Долина.  Ще посетим Марас и Морай, символите на Свещената долина и нейното най-голямо природно богатство. За инките тя била „свещена” защото през нея протича божествената река Урубам-ба, която те вярвали, че в края си се свързва с Млечния път. Според тях в тази долина имало концен-трирана енергия, която се усещала и придавала магическа сила на цялата местност. Затова тук те издигнали на ключови места много храмове и светилища, за да отдават почит на съзвездията. Така определяли и промените в сезоните, важни за земеделието, ритуалните освещавания и жертвопри-ношения на боговете си. Археологическите комплекси, построени от тях, не били просто храмове, а ключови места в политическата и религиозна организация на огромната империя свидетелство за недостижимите архитектурни и инженерни умения от една култура на отминала цивилизация. Терасовидните басейни на Марас са служели за добиване на сол чрез специална система за управление на подпочвената вода, която съдържа огромно количество минерали, при изпарението на които се отделя сол. Кръговете на Морай са удивително красив комплекс от тераси за земеделие, построени във формата на разширяващи се кръгове, наподобяващи амфитеатър. Наричат ги житница, биолаборатория на инките. Комплексът е на 3500 м., разликата във височината на терасите е 150 м, всяка тераса е покрита с пръст, донесена от различна част на империята и има свой собствен микроклимат като разликата в температурите варира с 15 градуса от горните до долните кръгове тераси. Ще се насладите на селски обяд, доминиран от аромата на царевица, който характеризира долината. Очарователното село Олантайтамбо отбелязва края на Свещената долина. Разположен на височина от 9 022 фута / 2 750 метра, Олантайтамбо има мек климат. В горната част на селото се намира величествен храм, който също е служил като крепост. Пристигаме в Урубамба привечер. Настаняване. Нощувка

Ден 5/ Урубамба – Мачу Пикчу - Куско / закуска и обяд

Закуска в хотела. Днес ще се качим на влак, за да посетим «изгубения град на инките”. Мачу Пикчу или "стар връх" от езика кечуа се намира в 112 км. северно от Куско. Разположен е на левия бряг на река Урубамба на около2400 м.н.в. Пътуването от градчето Мачу Пикчу до комплекса се извършва с миниван, като след изминаването на отсечка от 8 км зигзаг по павиран път, се озоваваме пред вратите на комплекса. Научното откритие за съществуването на Мачу Пикчу е направено от д-р Хирам Бингам през 1911 г. по време на второто му пътуване до Перу. На територията на Мачу Пикчу има повече от 200 строителни съоръжения. Като цяло това са храмове, резиденции, складове и други помещения. В голямата си част те са изработени от добре обработен камък и плътно прилепнали една в друга плочи. Предполага се, че там са живеели до 1 200 души, които се прекланяли пред бога на Слънцето (Инти) и отглеждали селскостопански култури на терасите. В комплекса са разположени също гробницаили мавзолей, слънчев часовник , както и много подземни тунели. Гробището се намира върху източните терасии се охранява от т.нар. "пазител на мъртвите". По време на разкопките, са открити 138 тела, 109 от които принадлежат на жени. Благодарение на факта, че завоевателите не са знаели за неговото съществуване, Мачу Пикчу е добре запазен и не еповлиян отголеми природни катаклизми.

На връщане, ще обядваме в градчето Агияс Калиентес, преди да се качим на влак за Куско.

Пристигане в Куско, трансфер до хотела - настаняване и нощувка.

Ден 6/ Куско – Пуно / закуска и обяд

Закуска в хотела. Трансфер до автогара Куско. От там ще се качим на туристически автобус до Пуно – 380 км. Маршрутът ни минава покрай живописните села Pucara, Tinta (дом на прочутата революционна фигура Tupac Amaru). По пътя ще спрем за обяд в типичен ресторант. Продължаваме към руините Раячи, разположени на около 118 км. от Куско. Те представляват археологически комплекс с храм от времето на Инките, посветен на бог на Виракоча. Комплексът разполага с голяма централна стена с каменна основа с изискана архитектура. Други стени са направени от гигантски кирпичени тухли. Около храма има няколко сгради, които някога са били използвани за настаняване и съхранение. Ще посетим параклиса на Андахюлилас, място, където се намира малката църква на Свети Петър и Павел. Приказната позлатена украса и стенописите, които украсяват стените са й дали името "Сикстинската капела на Америка“. Пристигане в Пуно надвечер.Трансфер и настаняване в хотела. Нощувка.

Ден 7/ Пуно – езерото Титикака – Пуно / закуска и обяд

Закуска в хотела.  Днес ще се отправим на вълнуващо приключение до езерото Титикака – свещеното езеро на Инките. Това е най-високо разположеното плавателно езеро в света. Размерите му са дължина – 176 км и ширина около 50 км. На места дълбочината му достига до 300 метра. Ще видимплаващите острови на индианците Урос. Те са разположени на около 4 км. от бреговете на Пуно или на 20 мин. път с моторна лодка. Тези плаващи острови са направени от слоеве слама и тръстика, която расте в изобилие в езерото. Обитавани са от потомците на древната етническа група, известна като Урос, които, след като са били отхвърлени от Инките при навлизането имв района, не са имали друг избор, освен да живеят като изолирани общности в друга част на региона. Те живеят в крайна бедност и основният им поминък е риболов, отглеждането на няколко вида зеленчуци и добива на Тотора – видтръстика. От нея те изграждат къщите и лодките си. Те оцеляват продавайки малки занаятчийски предмети, които сами произвеждат.

От тук се отправяме към остров Такиле.Това е най-големият остров и се намира в сърцето на езерото. Красотата на мястото и плодородието на земята са достатъчни аргументи кралят на Испания да го провъзгласи за Колониална Хасиенда.

Островът е населен с общност, наречена „такиленьос” друга индианска народност, говорещи езика кечуа и също запазили древните си обичаи и атрактивни традиционни облекла. Те живеят щастливо, защитени от слънцето и боговете на планината, запазвайки все още обичаите на предците си.  На пристанището, ще ни посрещнат жители, облечени в типично местно облекло. Ще трябва да се изкачим по пътека за да достигнем града и  да се насладим на инкските руини. Обяд в местен ресторант (включен в цената). Връщане в Пуно. Нощувка.

Ден 8/ Пуно – Ла Пас, Боливия / закуска и обяд

Рано сутринта – тръгване към градчето Копакабана, Боливия, разположено на брега на езерото Титикака. Ще посетим базиликата на Мадоната от Копакабана, светицата-покровителка на Боливия. От Копакабана пътуването продължава с катамаран през езерото Титикака до боливийското пристанище Чуа. Обяд на борда. По път – разглеждане на Острова на Слънцето – един от най-големите острови в езерото, на който са запазени около 180 руини от цивилизацията на инките и където инките са вярвали, че е бил роден Богът на Слънцето. Разглеждат се Градината на инките, Стълбището, Извора, комплекса „Инти Уата”, двореца Пилкокайна. Демонстрация на плаване от времето на древността с тръстикова лодка. Спирка на пролива Тикуина, който свързва горното езеро Чикито с долното (малко) езеро Пекеньо – двете езера общо образуват Титикака – най-голямото езеро в Южна Америка. Пристигане на пристанището в Чуа и пътуване към Ла Пас. Нощувка в Ла Пас.

Ден 9/ Ла Пас, Боливия / закуска и обяд

Закуска. Следва туристическа обиколка на Ла Пас с посещение на най-интересните места – централния площад, градската Катедрала и сградата на Парламента, терасата Кили Кили с чудесен изглед към града, копието на известния полу-подземен храм в Тиуанако, Пазара на вещиците (там може да си купите всякакви „вуду” предмети и други красоти на индианското изкуство), магазини с типични фолклорни и занаятчийски предмети, колониалната църква Сан Франсиско, както и невероятната Лунна долина в най-ниските части на града – една каменна приказка в подножието на Илимани, 6439 м (вторият най-висок връх в Боливия и „пазител” на Ла Пас).

Нощувка

Ден 10/ Ла Пас, Боливия – Игуасу, Бразилия / закуска

Рано сутринта трансфер до летището за полет до Игуасу, Бразилия с междинен престой в Лима.

Пристигане на летище Фос де Игуасу ( Бразилия) в 18.35ч., настаняване в хотела

Нощувка.

Ден 11/ Игуасу, Аржентина / закуска

Закуска.Целодневен тур на водопадите Игуасу от Аржентинска страна. Днес ще прекараме един незабравим ден в природния парк Игуасу и ще видим водопадите от аржентинска страна. Тук се намират 80% от тях, а само 20% са от бразилска страна. Тези над 275 водопада са създадени от двете реки Игуасу и Парана, като водата на някои места пада от 82м, а средното количество вода, което минава през водопадите е около 1500 м3 в секунда и варира в зависимост от сезона и пълноводието на реките.

Ще направим разходка по туристическите пътеки, от които се откриват невероятни гледки към водопадите и откъдето можем да ги снимаме и да се насладим на този природен феномен. Ще останем без дъх от това, което ще видим и ще онемеем пред красотата на природата.

Свободно време за обяд (за собствена сметка).

Нощувка

Ден 12/ Игуасу, Бразилия / закуска

Закуска в хотела. Полудневен тур с местен екскурзовод на водопадите Игуасу от бразилска страна. Днес отново ще имаме възможност да се насладим на "Голямата вода", както звучи в превод думата с индиански произход Игуасу. Преминавайки по специално изградените площадки за наблюдение, ще бъдем запленени от поредица водопади и цветни дъги, които природата рисува пред очите ни, докато достигнем до огромна платформа, където гиганта "GargantadelDiablo" ще ни "окъпе", позволявайки ни да усетим силата му с всички сетива. Следобед - трансфер до летище Фоз до Игуасу, за полет до Рио де Жанейро.

Кацане във втория по големина град в Бразилия, посрещане от представител на местния туроператор и трансфер до един от най-популярните курортни райони на Рио де Жанейро - Копакабана. Настаняване в хотел на брега на Атлантическия океан.  Нощувка в Рио де Жанейро

Ден 13/ Рио де Жанейро / закуска

Закуска в хотела. 

Полудневен турв космополитния Рио де Жанейро с местен екскурзовод (около 6 часа, включен в пакетната цена). Турът обхваща посещение на планината Корковадо, на чийто връх се намира един от най-известните паметници в света - статуята на Христос Спасителя.

Статуята на Христос Спасителя може да се види от всички точки на Рио, тя е символ на града и привлича милиони туристи всяка година. Намира се на върха на планината Корковадо(710 м) и предоставя панорамни гледки към Рио де Жанейро. Паметникът е издигнат по случай 100 годишнината от независимостта на Бразилия и е открит през 1931 г. До статуята се достига със зъбчата железница, която минава през най-голямата градска дъждовна гора в света – природния парк Тижука. Следват само 100 стълби (има и асансьор) до панорамната площадка, от която гледката е смайваща.

Отпътуване от Корковадо към най-известния стадион в Бразилия – Маракана. Това е най-големият стадион в Южна Америка и един от най-големите в света. Първоначално създаден с внушителния капацитет от 210 хиляди места, след реконструкцията му през 2014 г, стадионът може да събира до 79 000 запалянковци. Ще имаме възможност за фото пауза пред стадиона, а тези които желаят, могат да влязат и вътре - при възможност и ако няма футболна среща (входната такса не е включена ~25-50 BR).

Следва обиколка с автобус на най-известните плажове в Рио де Жанейро – езерната област, плажовете Ипанема и Леблон, както и луксозните Фламенго и Ботафогобийч.

Завръщане в хотела около 15:00 ч. Свободно време.

Ден 14/ Рио де Жанейро / закуска

Закуска в хотела.

Полудневна туристическа обиколка на Рио де Жанейро с местен екскурзовод, с посещение на другата основна забележителност в Рио – знаменитата скала Захарната глава (~ 4 часа, включена в пакетната цена).

Ще започнем тура от втората най-голяма забележителност на Рио де Жанейро – Захарната глава (Sugar Loaf). Планината е с височина 395 м и дава възможност за снимки на панорамно известните плажове на града. От тук се открива гледка към моста, който свързва Рио с Нитерой – точно на отсрещната страна на залива Гуанабара. Изкачването с лифт включва още една спирка – на 220 м в планината Урка, откъдето може да снимате Захарната Глава отблизо.

След Захарната глава, ще имаме възможност да видим отблизо и старата централна част на Рио де Жанейро. Ще минем покрай модернистичната катедрала Канделария, ще се разходим до Националната Галерия, градския театър, музеят Утре, посветен на опазването на околната среда, както и множество други исторически и модерни сгради в сърцето на града.

Завръщане в хотела в ранния следобед.  Свободно време. Нощувка в Рио де Жанейро

Вечерта, по желание и срещу допълнително заплащане – Парада на победителите от Карнавала в Рио – Цени от 170 USD – в зависимост от избрания сектор.

Посещаването на такова шоу, може би се случва веднъж в живота. Парадът започва в 21.00ч. и продължава до сутринта. За всички, които искат да усетят атмосферата на Карнавала, сме предвидили възможностза закупуване на билет, срещу доплащане за сектор по избор; Той включва трансфер и от хотела до Самбодромо и обратно. Самбодромо е широка улица с дължина 1 км, оградена от двете страни с амфитеатрално разположени трибуни и ложи, по която триумфират победителите. Пред очите на зрителите ще преминат, класиралите се по време на Карнавала, най-добри самба школи в Бразилия, съпроводени от бразилски ритми, цветове и танци.

Нощувка в Рио де Жанейро

Ден 15/ Рио де Жанейро / закуска

Закуска в хотела.

Днес денят е отреден за почивка, шопинг или други развлечения.

Нощувка в Рио

Ден 16/ Рио де Жанейро / закуска

Закуска в хотела.

Освобождаване на стаите и трансфер до летището за полет до Париж.

Ден 17/ Париж - София

Добре дошли у Дома!

 

СТАНДАРТНИ ПАКЕТНИ ЦЕНИ

Хотел в Рио де Жанейро

Дата на отпътуване

На човек в двойна стая

Единична стая

Americas Copacabana 4*

Очаквайте скоро

4244 евро / 8299 лева

4912 евро / 9606 лева

Arena Copacabana Beach Hotel 4 *

Очаквайте скоро

4397 евро /  8599 лева

5065 евро /9906 лева

 

Цената включва:

ü  Самолетен билет София – Лима – Рио Де Жанейро – София с включени летищни такси и багаж 23 кг.

ü  Самолетен билет Лима – Куско с включени летищни такси и багаж 23 кг.

ü  Самолетен билет Ла Пас – Пуерто Игуасу с включени летищни такси и багаж 23 кг.

ü  Самолетен билет Пуерто  Игуасу – Рио Де Жанейро

ü  2 нощувки със закуски в Лима, хотел “Britania Miraflores” 3* или подобен

ü  2 нощувки със закуски в Куско, хотелSan Agustin Internacional 3* или подобен 

ü  1 нощувка със закуска в Урубамба в хотел San Agustin Urubamba 3*или подобен 

ü  2 нощувки със закуски в Пуно в хотел Hacienda Puno 3*или подобен 

ü  2 нощувки със закускив Ла Пас в хотел Casa Grande Express 3*или подобен 

ü  2 нощувки със закускив Фоз де Игуасу в хотел Viale Cataratas 4*или подобен

ü  4 нощувки със закускив Рио Де Жанейро

ü  7 обяда е местни ресторанти по маршрута

ü  1 вечеря с Фолклорна програма в Куско

ü  Всички трансфери по програмата

ü  Туристическа обиколка на Лима с местен екскурзовод

ü  Туристическа обиколка на Куско с местен екскурзовод с включено посещение на Саксайхуаман, Кенко, Пука Пукара и Тамбомачай

ü  Посещение на солниците Морас и терасите на Морай

ü  Билети за влакадо Мачу Пикчу Позволеният багаж при пътуването с тези влакове е една ръчна чанта или раница, с тегло до 5 кг. И с максимални размери 157 см. ( дължина+ височина + дълбочина).

ü  Целодневна екскурзия до плаващите острови в езерото Титикака

ü  Сити тур на Боливийската столица - Ла Пас с местен екскурзовод

ü  Целодневен тур на водопадите Игуасу от аржентинска страна с включени входни такси;

ü  Полудневен тур на водопадите Игуасу от бразилска страна с включени входни такси;

ü  Полудневен сити тур в Рио до планината Корковадо и статуята на Христос - изкачване с железница, с включени билет и входни такси и посещение на стадиона Маракана (без включена входна такса);

ü  Полудневна обиколка на Рио с посещение на хълма Захарната глава - изкачване с кабинков лифт;

ü  Обслужване от местни екскурзоводи по време на всички трансфери и екскурзии по програмата;

ü  Медицинска застраховка с Асистънс покритие 20 000 евро;

ü  Водач от туроператора по време на цялото пътуване, който ще помага с превода на български език

 

Цената не включва:

ü  Доплащане на летищни такси към самолетният билет в случай на разлика в цената /задължително при потвърждаване на резервацията/

ü  Виза за Боливия – 100 USD – Издава се и се заплаща на място при влизане в страната

ü  Напитки по време на храненията, с изключение на чай и кафе на закуска

ü  Бакшиши  за шофьори и екскурзоводи – около 60 USD

ü  Билет за „Парада на победителите“в GRANDSTAND Парадът започва от сектор 1 и завършва в сектор 13. Ние предлагаме едни от най-популярните и търсени места. За тези, които желаят можем да предложим билети и за други сектори и ложи.

-      за Сектор 9 (единствен с номерирани места)– 340 USD

-      за Сектор 7 – 210 USD – Разположен точно в средата на Самбодромо

-      за Сектор 11 – 180 USD ( Това е секторът с най-голяма видимост към цялата пътека на Самбодромо. Представете си да виждате парада от самото начало до края.

 

Необходими документи и условия на записване:

ü  Копие от задграничен паспорт, валиден минимум 6 месеца от датата на приключване на екскурзията;

ü  При резервация се заплаща депозит в размер на 3500 лв. на човек

ü  Пълно плащане до 60 дни преди отпътуване

 

Условия за анулация:

В случай на отказ от туристическото пътуване /ТП/, заплатената сума се възстановява при следните удръжки:

* до 24 часа след сключване на договораи заплащане на депозит - без неустойки

* от втория работен ден, след сключване на договорадо 60 днипреди началото на пътуването –се удържа стойността на депозита

* * от 60 до 0 дни - 100 % от стойността на ТП

Информация относно здравните изисквания: няма ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ медицински и санитарни изисквания при пътуване до Перу, Боливия, Аржентина и Бразилия.

 

Условия на програмата: 

Цените за самолетни билети се прилагат при налични свободни места в заложената класа по полети всеки ден от София с включени летищни такси.За запазване на самолетен билет, издаване на билет, смяна на дата или отказ от билет са приложими условията на авиокомпанията превозвач.

 

Допълнителна информация:

ü  Програмата на водопадите Игуасу се провежда съобразно часовете на вътрешните полети!

ü  Обслужването от местните екскурзоводи е на английски, с превод на български език от водача на групата.

ü  За пътуването до Перу, Бразилия и Аржентина не се изискват визи и задължителни имунизации.

ü  Минимален брой участници за осъществяване на екскурзията: 15 човека.

ü  Срок за уведомление при недостигнат минимум: 30 дни преди датата на пътуване.

 

Забележки:

ü  Пакетната цена е калкулирана по курс 1,75 лв. за щатски долар към 08.08.2019 г. При промяна на обменния валутен курс с повече от 2 % в периода до началото на туристическото пътуване, ТО си запазва правото за прекалкулиране на основната пакетна цена, съобразно промяната на валутния курс.

 

*  My Way Travel препоръчва сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1,т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.