Бали

Вашата оценка
Индонезия
10 дни / 8 нощувки
от 1990
Индонезия
8 дни / 7 нощувки
от 1994

 Бали

Каквото и да кажем за Бали, ще е малко. Малкият остров, разположен сред нанизани, като перли още стотици малки острови в Индонезийския архипелаг, е различен и определено прави впечатление. В неговата малка територия 153км на 112 км,  се пазят историите на безброй храмове, красиви плажове, зелени планини и вулкани.

Столицата Денпасар е бизнес и административен център на острова. Тя силно контрастира със зелените оризови тераси, хиндуистките храмове и красивите плажове на Бали. Градът има повече общи черти с останалите индонезийски регионални столици, отколкото със самото сърце на Бали.

Туристите търсещи релакс край морето, обикновено се спират на някой от курортите като Кута, Семиняк, Санур или Нуса Дуа. Кута е най-оживена от всички и може да предложи разнообразие от по-бюджетен тип хотели и луксозни такива. Санур и Семиняк са почти свързани с нея, но там можете да откриете не толкова препълнени плажове и някои по-закътани хотели и вили, а

Нуса Дуа, може да се похвали с най-луксозните плажни хотели на острова.

Ако сте любители на природата, то задължително трябва да разгледате и централната част на Бали.

Там сред гъста джунгла е сгушено градчето Убуд – средище на живописта и културата. Балийците вярват, че Боговете живеят в планините, може би затова едни от най-красивите храмове са разположени там. Макар и встрани от стандартните туристическа пътища, Убуд все още притежава чарът, с който пленява първите европейски художници, заселили се тук през 20-ти век. Отдалечавайки се само на няколко километра от града, ще попаднете в красивите оризови полета на Бали.

А, за да усетите магията на Балийския дух, посетете едни от най- значимите храмове на острова. Храмът на свещената вода Тирта Емпул, построен в около свещен извор, Храмът Бесаки или Храмът на майката – един от най-величествените в Бали, Морският храм Улувату, Храмът Улун Дану – емблемата на Бали, Храмът Лахур Лeмпуянг – с невероятно красивата „Врата към Рая“ и още много други.

Най-доброто време за посещение на острова е сухият сезон от Април до Октомври.

Тръгвайки за Бали, бъдете готови за истинско духовно изживяване, преплетено с кулинарни пътешествия, разкриване на неописуемо красиви природни богатства и релаксиращи дни край морето. Бали не се посещава, той се преживява. Ако искате и вие да го преживеете с нас, пишете ни на office@mywaytravel.bg или пък ни звъннете на 0877995633.