Любопитно

Вашата оценка 5 от 1 глас

Oaga, Малдиви

Oaga Art Resort 5* е невероятно луксозно място за бягство на Малдивите, изпълнено с цвят, култура и характер. Тук може да се полюбувате на най-голямата колекция от произведения на изкуството на Малдивите, включително най-големия басейн със стенописи в света и повече от 150 уникално изрисувани вили. За децата има много дейности и дори зоологическа градина! Други фантастични предложения са музикалното звукозаписно студио, местата за гмуркане, уроците по йога, тенис на маса, дартс, плажен тенис, билярд и много други.

Giraffe Manor, Кения

Вилата в колониален стил в Найроби изглежда като обикновена нощувка и закуска, но след като прекара един ден тук, човек ще разбере, че не само хората са добре дошли в този бутиков хотел. Не е необичайно в Giraffe Manor стадо жирафи просто да се промъкнат в имението или дори да шмугнат глави през прозорците и да поздравят гостите. Изпъквайки, наистина, като един от най-необичайните хотели в света, Giraffe Manor трябва да бъде в списъка на всеки пътешественик, който търси необикновено изживяване при престой.

Kakslauttanen Resort, Финландия

Финландският курорт Kakslauttanen, eдин от уникалните хотели в света, Kakslauttanen Resort е врата, от която можете да наблюдавате ефирното Северно сияние директно от спалнята. Стъклените иглута са разположени по пътя към Арктическо море. Човек може да се наслаждава на прекрасното уединение по време на сезона на Северното сияние само със снежна покривка до коленете и едно от невероятните чудеса на природата.

 

Cockpit Cottage, Коста Рика

Този абсолютно фантастичен хотел е направен от ретро самолет Boeing 727 от 1965 г. в гората на Коста Рика. Това е малък хотел, съдържащ само 2 спални. Заобиколен от сюрреалистични гледки към океана и прекрасното уединение на пустинята, хотелът предоставя необикновено изживяване на къща на дърво, построена в изоставен самолет. Въпреки това, ако имате достатъчно късмет да останете в апартамент с фюзелаж, той ще ви даде гледка към джунглата, за да усетите изживяване наистина летейки.

 

Skylodge Adventure Suites, Перу

Достатъчно смели ли сте да спите на скалата?

Сънят нависоко придоби съвсем ново значение! Запознайте се със Skylodge Adventure Suites, където ще спите, висящи на 100 метра над земята в малка капсула, прикрепена към склона на скала. Излишно е да казваме, че гледките тук са невероятни!

Закуската ви ще бъде доставена до вашия контейнер и всичко се наблюдава от опитни водачи. В района има и много възможности за катерене. Включително спускане със зиплайн! Трябва да се пробва!

Conrad Maldives Rangali Island, Малдиви

Малдивите са една от най-красивите островни държави в света и не е изненада, че са дом на един от най-уникалните хотели на планетата. Conrad Maldives Rangali Island е луксозен курорт, който се гордее с едни от най-добрите места за настаняване в островната държава, но Muraka е най-уникалната част от курорта.

Muraka е подводна резиденция, която се отличава с куполен дизайн. Проектиран е от архитекти от световна класа и е известен с изцяло стъклената стена, която позволява на обитателите да наблюдават завладяващия океански живот, докато се излежават в леглото.

Това наистина е единствена по рода си „хотелска стая“, която е построена в Сингапур и след това транспортирана до Малдивите и закотвена в средата на океана.

Four Seasons, Бора Бора

Вероятно сте виждали зашеметяващите апартаменти на Four Season в Instagram, но нищо не може да се сравни с луксозно бунгало над великолепните тюркоазени води на Бора Бора. А гледката…..гледката към планината Отеману надхвърля и най-смелите ни очаквания и спира дъха и на най-заклетите скептици.

Kruger Shalati, Република Южна Африка

Това е единствено по рода си приключение в неподвижен влак, фиксиран на исторически мост. Гледките са прекрасни, очаквано. От прозорците се вижда пустошта и металната конструкция на моста. Високо над речните брегове, в средата на моста, се намира най-модерната дървена палуба със заоблен басейн - идеално място за наблюдение на диви животни и преминаващите облаци.

Marina Bay Sands, Сингапур

Трите кули на хотел Marina Bay Sands в Сингапур са знакови за страната с 2561 добре обзаведени стаи. Освен стаите, този хотел предлага всички съвременни развлекателни дейности за гостите като зона за игрални конзоли, казино, ресторанти, изложбен център, музей и масивен театър.

И трите кули са свързани една с друга чрез масивна тераса, Sands SkyPark, която е с дължина от 340 метра. От разстояние тази тераса изглежда като кораб, поставен върху три 191-метрови вертикални кули, който сам по себе си е примерен архитектурен модел.

Hobbit Woodlyn Park, Нова Зеландия

Ако сте фен на трилогията „Властелинът на пръстените“, това е хотел, който определено ще искате да посетите. Хотелът се състои от 2 реплики на къщи за хобити. За щастие таваните са по-високи от таваните във филма. J Ако търсите релаксиращ престой в 5-звезден хотел, това не е хотелът за вас. Хобитите от "Властелинът на пръстените" не са живели висококачествен живот, но стаите все още са много удобни, уютни и супер чисти.

Memories Aicha Luxury Camp, Wadi Rum, Йордания

Известен също като „Колонията на Марс“, Memories Aicha предлага изживяване извън света в Червената долина на Йордания. Луксозният къмпинг се състои от серия от футуристични куполи с прозрачни тавани за наблюдение на звездите. Всеки купол е удобен, модерен и климатизиран, с красиви източни мебели и самостоятелни бани с течаща вода.

През деня червеникавият оттенък на пустинята ще ви накара да се почувствате като къмпинг на Марс – а през нощта хиляди звезди осветяват небето.

Sharma Springs, Бали

Всеки познава бамбука. Но не всеки знае, че в Бали можете да наемете уникални стаи, разположени в най-голямата бамбукова конструкция в света! Можете да се настаните в различни вили и къщи на дървета, които са високи дори на 6 етажа. Дизайнът тук е нещо изключително (обожаваме кръглите въртящи се врати!) и невиждано никъде другаде по света. Еко-ентусиасти, дизайнери и предприемачи идват тук от цял свят, за да го видят със собствените си очи и да присъстват на уроци по изграждане от бамбук.

Интериорът е невероятен, а стаите семпли, но елегантни със стилни бани. Терасите имат невероятна гледка към джунглата, докато на долния етаж има открит спа център, йога център, барбекю и плувен басейн за разхлаждане.

 

Leopard Hills, Кения

Кацнали на върха на южноафрикански хълм, с изглед към естествен водоем, осемте луксозно обзаведени апартамента на Leopard Hills Private Game Reserve предлагат зашеметяваща гледка, преди дори да отидете на сафари. Потопете се в личния си отопляем каменен басейн, излегнете се в хамака си или останете във вашия климатизиран апартамент - където и да отидете, винаги ще ви предоставят невероятни гледки към легендарната дива природа на Африка. А нощем може да наблюдавате звездите директно от спалнята, през отворения покрив на вашата палатка.

Patina, Малдиви

Patina Maldives, Fari Islands е курорт с уникален и лъчезарен характер. Той предлага на гостите вродената красота на ценното си местоположение от една страна и множество събития от друга. Вечността и индивидуалността са безкрайните източници на неговия дух. Вдъхновен от културата и общността, както и непоколебимата преданост към благополучието на планетата, Patina Hotels & Resorts насърчава гостите да поддържат по-дълбока връзка със себе си и света около тях. Тази философия е изцяло въплътена и в множеството заведения за хранене, съсредоточени в екологичните практики като минимизиране на хранителните отпадъци и намаляване на въглеродния отпечатък.