Австралия и Нова Зеландия

Вашата оценка
Незабравимо приключение в Австралия и Нова Зеландия
Австралия
Маршрут:
Сидни – Кернс – Големият бариерен риф – Куранда - Мелбърн – Филип Айлънд –Великият океански път - Куинстаун – Милфорд Саунд - Окланд - Сингапур

Продължителност:
18 дни / 16 нощувки

Транспорт:
Самолет

Цена от: 6350 €
Програма

Незабравимо приключение в Австралия и Нова Зеландия

Маршрут: Сидни – Кернс – Големият бариерен риф – Куранда - Мелбърн – Филип Айлънд –Великият океански път - Куинстаун – Милфорд Саунд - Окланд - Сингапур

18 дни: 10 нощувки в Австралия + 4 нощувки в Нова Зеландия +

2 нощувки в Сингапур

16 закуски/ 2 обяда/ 1 вечеря 

Дати: 16.02.2020 г. – 04.03.2020 г.

ПРОГРАМА

1-ви ден 16.02.2020: София – Доха - Сидни

Отпътуване от летище София в 12:25 ч. за Доха. Пристигане в Доха в 18:15 ч. Полет за Сидни в 20:10 ч.

2-ри ден 17.02.2020: Сидни

Пристигане в 18:55 ч. местно време.  Трансфер до хотел Rydges Sydney Central 4* или подобен, разположен в сърцето на града. Свободна вечер. Нощувка.

3-ти ден 18.02.2020:  Сидни / закуска

Закуска.

Днес предстои целодневна обзорна екскурзия на Сидни (включена в цената).

Сидни е най-гъсто населеният град в Австралия и Океания, столица на Нов Южен Уелс, разположен на Тасманово море. Известен с емблематичната сграда на Операта, кулата на Сидни, пристанищият мост Harbour bridge и още много забележителности, градът е притегателен център за туристи от цял свят и е най-посещаваният град в Австралия.

Ще започнем обиколката с историческия район на The Rocks – намиращ се в бизнес сърцето на града, следва посещение на Кралските Ботанически градини и разположения в съседство стол на г-жа Макуаайър. Продължаваме с бохемския район Kings Cross, както и Double и Rose bay, като ще стигнем и до най-посещавания плаж Bondi в Сидни, където се провеждат множество културни събития и се посреща Нова година.

В следобедните часове ще спрем на Кръглия Кей (Circular Quay), от където се открива гледка към Harbour bridge и Операта.

Ще влезем да разгледаме Операта - един от най-посещаваните туристически обекти в Австралия с повече от 1,2 млн души годишно.

Обиколката продължава с трансфер до пристанище Darling, където ще имаме свободно време в района на моста Pyrmont, известен с многобройните си барове и заведения.

Връщане в хотела, свободно време и нощувка.

4-ти ден 19.02.2020:  Сидни / закуска

Закуска.

Ранно отпътуване от хотела в посока Сините планини (включено в цената) – един от най-популярните и близко разположени до Сидни природни паркове. Паркът е с територия над 240 хил хектара, а името му идва от многобройните евкалиптови дървета и по-специално от излъчвания от тях естествен органичен химикал, който пречупва светлината в частиците на атмосферата така, че те придават на обектите сиво-синкав цвят, гледани от далеч.

Ще започнем деня с посещение на Featherdale Wildlife Park, където ще видим на живо типичните представители на местната фауна като кенгуру, коала и ему и многобройни представители на птиците.

Ще спрем на Трите сестри – причудливи скални образувания, с височина съответно 922м, 916м и 906м, символизиращи три сестри вкаменени според древната аборигенска легенда, след като не успяват да избягат със своите възлюбени - трима братя от съседното племе.

Следва разходка до водопада Уентуърт (Wentworth), след което се придвижваме към градчето Катоомба – отправна точка за изследване на Сините планини и съседното градче Леура (Leura).

Връщане в хотела. Нощувка.

или

Възможност за вечеря на бюфет с неограничена консумация на вино в ресторант “Кулата в Сидни” (Sydney Tower Buffet). Ресторантът на въртяща се платформа ще ни разкрие забележителни гледки на нощния град (срещу допълнително заплащане, при минимум 9 човека – 125 евро на човек).

5-ти ден 20.02.2020: Сидни  -  Кернс / закуска

Ранна закуска. Трансфер до летището за полет до Кернс. Пристигане в Кернс, посрещане, трансфер до хотела в Кернс. Настаняване и свободно време за плаж и почивка. Нощувка в хотел Hilton Cairns 5* или подобен.  

6-ти ден 21.02.2020: Кернс – Куранда – Кернс / закуска

Закуска. Целодневно посещение на аборигентското селище Куранда (включено в цената).

Отправяме се към културно-историческия парк Tjapukai, където ще научим повече за историята на Австралия, датираща 40 000 години назад във времето. Ще за запознаем с местното население на континента – аборигените. Ще ни разкажат за начина им на живот,  интрументите, които ползват за ловуване и поминък, традиционната храна, отглеждането на растения, както и как се забавляват. Ще научим какво е didgeridoo....

Продължаваме с панорамния лифт до Куранда като ще минем през две станции, от които се откриват прекрасни гледки към най-старата и досега запазена джунгла в света (по-стара и от Амазония) и ще се запознаем с характерните за нея растения и животни.

 Когато пристигнем в Куранда, ще имаме възможност да видим отблизо някои от типичните за Австралия животни като кенгуру, куала, дивото куче динго и други.

На връщане се качваме на панорамния влак, с който ще минем още веднъж през джунглата и ще се любуваме на прекрасните гледки, които предлага.

На гара Freshwater ни очаква нашия автобус, с който ще се придвижим до хотел Hilton Cairns 5* или подобен за втора нощувка.  

7-ми ден 22.02.2020: Кернс, Големият бариерен риф / закуска и обяд

Закуска. Днешният ден ще отделим за Големия бариерен риф (включено в цената). Ще направим круиз като ще имаме на разположение екипировка за шнорхелинг, ще пътуваме с лодка с прозрачно дъно, за да наблюдаваме приказните нюанси на дълбините на океана. Ще имаме възможност да се гмурнем във водите с полуподводница и да стигнем до подводното място за наблюдение. По време на престоя на лодката, ще ни направят презентация за биологичното разнообразие на рифа.

Ще обядваме морски деликатеси (включено в цената).

Връщане в хотела. Нощувка. 

8-ми ден 23.02.2020: Кернс – Мелбърн        / закуска

Закуска в хотела. Трансфер до летището за полет за Мелбърн. Пристигане, трансфер и настаняване в хотел Clarion Suites Gateway 4*  или подобен.

Свободно време.

Вечерта ви предлагаме опция за вечеря в луксозен ресторант на пристанището с десерт поднесен на Колелото на Мелбърн. Ще имате възможност да вечеряте в луксозен ресторант Berth Restaurant, намиращ се на брега на Мелбърн. Кухнята, както и обслужването печелят ежегодни награди и привличат вниманието на почти всеки турист тук. Вечерята е на двустепенно меню, а десертът и кафето се поднасят на Колелото на Мелбърн във вашата индивидуална кабина. (срещу допълнително заплащане, при минимум 9 човека – 119 евро на човек с включен трансфер до и от пристанището).

Връщане в хотела. Нощувка.  

9-ти ден 24.02.2020: Мелбърн – Филип Айлънд – Мелбърн / закуска и вечеря

Закуска в хотела.

Днес ще разгледаме Мелбърн и ще станем свидетели на парада на пингвините на Филип айлънд в една прекрасна целодневна екскурзия в две части.

Обиколката на Мелбърн (включена в цената) ще започне с разходка по известната централна улица Колинс, кръстена на управника лейтенант Колинс, който пристига тук с шепа хора през 1803г, които впоследствие основават града. В западната си част улицата е известна като Париж, заради многобройните заведения, коите се намират тук, а източната част още в края на 19в се превръща във финансовото сърце на града. Продължаваме към пристанищните части на града (Docklands), разположени на река Яра. Ще минем и през китайския квартал, основан тук от китайските златотърсачи, заливащи града през 50-те години на 19 в., наред с много други емигранти, дошли да търсят щастие и богатство.

Следва посещение на Пазара на Кралица Виктория, който е най-добре запазеният пазар, датиращ от 19-ти век и е известен още като най-големия пазар в Южното полукълбо.

Ще достигнем и до образователното и културно сърце на града, известно с името Карлтън. Районът е популярен с виторианската архитектура на сградите. Тук се намират някои от емблемите на града - улица Лигън, част от Малката Италия, едноименните градини, в които се помещава и Кралската сграда за изложби, а наблизо е мястото с най-голям брой млади хора в града - кампусите на Мелбърнския университет, Австралийския католически университет и Фицрой.

Продължаваме към най-гъсто населения квартал на Мелбърн – Фицрой, основан като предградие на града и известен понастоящем с уличните артисти, музикални и културни сцени, както и с бохемските заведения и нощни клубове, разположени на главната улица.

Ще преминем покрай 10-тия в света, най-големия в страната и в цялото Южно полукълбо стадион – Мелбърн Крикет Граунд.

Ще достигнем до площад Федърейшън, известен с някои от емблематичните сгради на града, от който лесно можете да се придвижите от историческото сърце на Мелбърн до река Яра.

Отправяме се към района Саутбенк - само на 1км от бизнес сърцето на града, който по настоящем е един от най-модерните за бизнес и живеене, с многобройни високи луксозни сгради, седалища на основната част от големите компании на страната.  Ще се качим на най-високата сграда в града - Кулата Еурека, за да го видим от птичи поглед. 

И накрая, обиколката на града ще завърши с най-луксозния квартал за живеене в Мелбърн – Туурак, чиито имоти често поставят рекорди за най-скъпи в страната. Тук старите и новите имения имат много опции за развлечения, някои от именията имат свои подземни художествени галерии, наблизо е Албърт парк и река Яра, както и известния местен Кралски южнояралски тенис клуб.  

Следобед - екскурзия до Филип Айлънд (включена в цената), известен като резерват на австралийската фауна.

По пътя ще минем покрай предградието Сейнт Килда, известно в миналото като квартала с най-евтините хотелски стаи и червените фенери, днес е един от най-красивите квартали на града с развлечения за всички възрасти – лунапарк, улицата на ресторантите Еклънд и най-известния плаж тук.   

Кулминацията на този изпълнен с впечатления ден е Парадът на пингвините. Всяка привечер  пингвините излизат от морето и маршируват по брега до техните жилища в пясъчните дюни. Ще ни разкажат за навиците и начина на живот на най-малките пингвини в света.

Следва вечеря с тристепенно меню в ресторант на крайбрежната улица на Филип Айлънд (включена в цената).

Връщане в хотела около полунощ. Нощувка.

10-ти ден 25.02.2020: Мелбърн / закуска

Закуска в хотела. Свободно време или

Целодневна екскурзия до долината на река Яра и винарските изби (срещу допълнително заплащане; цена при минимум 9 човека – 249 евро на човек).

Ако сте почитател на виното, Мелбърн и долината на река Яра е мястото за един прекрасен целодневен тур до винарските изби в района с включен обяд.

Отправяме се от Мелбърн към долината на р. Яра, извираща на 90км източно от града. Районът е известен с винопроизводството и множеството изби. Ще посетим семейната изба Debortoli, където ще ни разкажат за отглеждането на лозята и добиването на вълшебния елексир, и ще имаме възможност да опитаме различни вина.

Следва обяд (включен в цената) с двустепенно меню във винарската изба, по време на който ще разберем как най-добре да комбинираме храна с вино.  

След обяда се отправяме към планинския район Дендънонг (Dandenong ranges), разположен на около 35км източно от Мелбърн. Най-голямата атракция тук, това е „Пуфкащия Били“ – един от най-добре запазените парни влакове в света. Ще пътуваме около час и ще минем през най-емблематичния мост Monbulk. Слизаме на станция Lakeside, където ни чака нашия автобус за връщане в Мелбърн.

Нощувка.  

11-ти ден 26.02.2020: Мелбърн – Велик океански път – Мелбърн / закуска

Закуска в хотела.

Свободен ден последен да се потопите в атмосферата на пленителния Мелбърн.

Или

Целодневна екскурзия по световно известния Велик океански път (срещу допълнително заплащане, при минимум 9 човека, 220 евро), който ще ви даде възможност да се насладите на великолепни пейзажи. Пътят е дълъг 243 километра, построен е от военни (между 1919 -1932 г.), участвали в Първата Световна война и е посветен на всички загинали в нея, като по този начин той е най-големият мемориал в света.

По пътя се стига до природните феномени “Дванайсетте Апостоли” -  група от огромни варовикови скални образувания с височина от около 45 м. Образуването им е в следствие на ерозионни процеси започнали преди около 20 милиона години. Първоначално монолитните късове са били 12 на брой, откъдето идва и оприличаването им с дванадесетте християнски апостоли. Днес от тях са останали само 8, след като останалите 4 са били разрушени с времето под въздействието на природните сили.

Ще спрем и в дефилето Лох Ард – едно от най-известните места на Великия Океански Път, където са снимани множество филми като Пътуване до центъра на земята.

Ще имаме свободно време за обяд в Залива Аполон, преди да се завърнем в Мелбърн като преминем през красивия Отуей Национален парк, известен със спиращите дъха гледки на типичната за района флора.

За хората, които ще се насладят днес на Мелбърн:

Ако обичате пазаруването препоръчваме: Chadstone Shopping centre, Emporium Mall, или съседните Melbourne central или Brouke Street Mall, а ако искате да останете на открито, тогава идеална за вас е Chapel street и всички магазини разположени тук.

След като се разходите, сигурно ще огладнеете. Не забравяйте, че най-многобройни са заведенията в Ситито (бизнес района на града), Карлтън или Фицрой.

Нощувка.  

12-ти ден 27.02.2020: Мелбърн - Куинстаун (Нова Зеландия) / закуска

Закуска в хотела.

Трансфер до летището за полет до Куинстаун. Куинстаун е разположен в югозападната част на Южния остров на Нова Зеландия. Намира се на брега на езерото Уакатипу. Градът е обкръжен от живописни планини и е известен курортен комплекс. 

Пристигане, посрещане от местния екскурзовод.

Отправяме се към Парк за опазване на птицата киви (Kiwi Birdlife Park) (включено в цената). Птицата киви е национален символ на Нова Зеландия, тя е една от най-древните в Света и в хода на еволюцията е загубила своите крила и способността си да лети.

Връщане в Куинстаун и настаняване в Double Tree by Hilton 4* или подобен.

Нощувка.

13-ти ден 28.02.2020: Куинстаун–Милфорд Саунд-Куинстаун / закуска и обяд

Закуска в хотела.

Днес ще направим целодневна екскурзия до фиорда Милфорд Саунд (Milford Sound) – най-посещаваното място в Нова Зеландия и най-известната забележителност в страната (включена в цената). Фиордът се врязва 15км навътре в сушата от Тасманско море, заобиколен от върхове с надморска височина повече от 1200м. Намира се на около 290км от Куинстаун, който е отправна точка за целодневните посещения на фиорда.

С автобуса ще се отправим по първокласния и живописен планински път към фиорда рано сутринта, минавайки покрай езерото Уакатипу (Wakatipu), през дългия 1,2км тунел Хомер издълбан в планината, Огледалните езера (Mirror Lakes), докато достигнем най-близкото населено до фиорда място – Те Анау.

Ще се качим на круизен кораб, от който можем да наблюдаваме впечетляващите пейзажи наоколо, както и да видим някои от местните обитатели в естествената им среда като тюлени, делфини, пингвини. Следва вкусен пикник обяд (включен в цената).

Връщане в Куинстаун късно вечерта.  Нощувка.  

14-ти ден 29.02.2020: Куинстаун – Окланд / закуска

Закуска. Трансфер до летището за полет до Окланд.

Пристигане в Окланд около обяд и трансфер до една от най-популярните винарски изби в Нова Зеландия Вила Мария за дегустация на вино.

След това се отправяме към централните части на града, където ще направим панорамна обиколка на Окланд (включена в цената). Ще видим моста на Окланд, районът на пристанището Девънпорт и ще се качим на хълма Виктория (един от най-високите вулкани в Окланд – 87 м.) за впечатляваща гледка към града. След това се отправяме към една от най-скъпите части на града - паркът Корнуол (Cornwall), градините на Wintergardens and Fernery, както и крайбрежния район на Окаху бей, където е разположен един от хубавите плажове на Окланд.

Обиколката ни ще завърши с две места, които предлагат прекрасни гледки към Окланд и околностите му – първото е върхът One Tree Hill – важен мемориал за всички новозеландци, и след това Скай Тауър (Sky Tower), най-високата постройка в Нова Зеландия.

Трансфер до хотел Novotel Ellerslie 4* и настаняване. Нощувка.  

15-ти ден 01.03.2020: Окланд   / закуска

Закуска в хотела.

Свободно време за разходка Окланд.

Или

За почитателите на трилогията Власетлинът на пръстените, предлагаме целодневен вълнуващ тур до Хобитон – мястото, където е снимана трилогията, с всички забележителности на Средната земя и Графството (срещу допълнително заплащане; цена при минимум 9 човека – 225 евро).

Нощувка. 

16-ти ден 02.03.2020: Окланд – Сингапур / закуска

Закуска.

Свободна сутрин. Около обяд трансфер до летището. Полет за Сингапур в 15:35 ч. Пристигане в 21:00 ч. Трансфер до хотел M Social 4* или подобен в Сингапур и нощувка.  

17-ти ден 03.03.2020: Сингапур / закуска

Закуска.

Полудневна обиколка на Сингапур с местен екскурзовод (включена в цената).

Нашата обиколка ще започне с посещение на ботаническата градина на Сингапур, известна с най-красивите орхидеи, които и ние ще видим.

Продължаваме към Парка Мерлион - национален символ на Сингапур. Мерлионът е митично същество с глава на лъв и тяло на риба. От парка се откриват невероятни гледки към емблематичния хотел Марина Бей Сендс, виенското колело на Синапур – Singapore Flyer и Еспланадата.

Ще посетим Малката Индия - етнически квартал, разположен точно срещу Китайския квартал. Идвайки тук, посетителите се потапят в един екзотичен свят с оживени улички, индийски пъстроцветни стоки, аромати, култури.

Ще видим също Civic District - административен център на града, сградата на Парламента, Националната галерия на Сингапур.    

Обиколката ни ще завърши с качване на панорамната площадка на хотел Marina Bay Sands с прекрасна гледка към целия град.  

Свободен следобед за разходки, пазаруване или посещение на Градините на Залива (Gardens by The Bay) (невключено в цената) или о-в Сентоса (невключено в цената).

Нощувка.  

18-ти ден 04.03.2020: Сингапур - Доха  -  София                                                      

Трансфер до летището. Полет за Доха в 10:55 ч. и кацане в катарската столица в 14:30 ч. Полет за България в 16:45 ч. и пристигане в София в 21:15 ч. 

Край на програмата! 

ЦЕНИ

100 евро ОТСТЪПКА ЗА РАННИ ЗАПИСВАНИЯ!

 

Цена на човек в двойна стая

Единична стая

Цени до 15.10.19

6350 eвро / 12 420 лв

7660 евро / 14 982 лв

Цени от 16.10.19

6450 евро / 12 615 лв

7760 евро / 15 177 лв

Ценaтa включва:

ü Самолетни билети София – Доха – Сидни; Сингапур  - Доха - София с АК Qatar Аirways с включени летищни такси и регистриран багаж до 30 кг, както и 7 кг ръчен багаж;

ü Самолетни билети Окланд – Сингапур с АК Singapore airlines с включени летищни такси и багаж до 30 кг, както и 7 кг ръчен багаж;

ü Самолетен билет Сидни – Кернс с включени летищни такси и регистриран багаж до 23 кг, както и 7 кг ръчен багаж с АК Jetstar или Virgin Australia ;

ü Самолетен билет Кернс - Мелбърн с включени летищни такси и и регистриран багаж до 23 кг, както и 7 кг ръчен багаж с АК Jetstar или Virgin Australia.;

ü Самолетен билет Мелбърн – Куинстаун, летищни такси и и регистриран багаж до 23 кг., както и 7 кг ръчен багаж с АК Jetstar или Virgin Australia;

ü Самолетен билет Куинстаун – Окланд, включени летищни такси и регистриран багаж до 23 кг, както и 7кг ръчен багаж с АК Air New Zealand;

ü  Всички трансфери летище – хотел – летище;

ü  Хотелско настаняване по програмата в централно разположени хотели в градовете:

Ø  3 нощувки със закуски в Сидни, Rydges Sydney Central 4*  или подобен;

Ø  3 нощувки със закуски в Кернс, Hilton Cairns 5*  или подобен;

Ø  4 нощувки със закуска в Мелбърн, Clarion Suites Gateway 4* или подобен;

Ø  2 нощувки със закуски в Куинстаун, Double Tree by Hilton 4* или подобен;

Ø  2 нощувки със закуска в Окланд, Novotel Ellerslie 4* или подобен;

Ø  2 нощувки със закуска в Сингапур, M Social 4* или подобен;

ü  16 закуски, 2 обяда и 1 вечеря съгласно програмата;

ü  Целодневна обиколка на Сидни с включено посещение на Операта;

ü  Целодневна екскурзия до Сините планини от Сидни;

ü  Целодневна екскурзия до Куранда от Кернс;

ü  Целодневна екскурзия Големия Бариерен Риф от Кернс с обяд;

ü  Полудневна обиколка на Мелбърн;

ü  Полудневно посещение от Мелбърн на Филип Айлънд с вечеря;

ü  Целодневна екскурзия до фиорда Милфорд Саунд от Куинстаун с обяд;

ü  Полудневно посещение на Парка за опазване на птицата киви от Куинстаун;

ü  Посещение на винарна Вила Мария и дегустация на вино в района на Окланд;

ü  Полудневна панорамна обиколка на Окланд;

ü  Полудневна обиколка на Сингапур с качване на панорамната площадка на хотел Marina Bay Sands;

ü  Входни такси на посещаваните обекти;

ü  Местни лицензирани екскурзоводи на английски език;

ü Водач от туроператора, който пътува от България и придружава групата по време на цялото пътуване, и който ще помага с превода на място;

ü  Климатизиран транспорт по целия маршрут;

ü  Медицинска застраховка за целия престой с покритие 15 000 евро; 

Ценaтa не включва:

ü  Виза за Австралия – такса за обработка на документи 90 лв.;

ü  Виза за Нова Зеландия – 40 евро/ 78 лв  на човек;

ü Допълнителни екскурзии на място, които при съответния минимум се потвърждават и осъществяват с придружител от туроператора, който помага с превода:

ü  Вечеря в Синди на бюфет във въртящия се на платформа ресторант в Sydney Tower – при минимум 9 човека, 125 евро, пакетът не включва напитки;

ü  Вечеря в ресторант на пристанището и десерт поднесен на Колелото в Мелбърн – при минимум 9 човека – 119 евро;

ü  Целодневна екскурзия Велик Океански път от Мелбърн - при минимум 9 човека, 220 евро;

ü  Целодневен тур от Мелбърн до долината на река Яра с винарските изби  и дегустация на вино, с включен обяд – при минимум 9 човека – 249 евро на човек;

ü  Целодневен тур до Хобитон от Окланд – цена при минимум 9 човека – 225 евро;

ü  Лични разходи;

ü  Медицинска застраховка на лица над 70 години – доплащане 55 лева;

ü  Бакшиши за шофьора и екскурзоводите, събират се предварително в София – 150 лева;

Полетно разписание:

16.02 СОФИЯ  12:25 ДОХА 18:15   

16.02 ДОХА 20:10 СИДНИ 18:55+1 (кацате на 17.02)

02.03  ОКЛАНД 15:15 СИНГАПУР  20:40       

04.03 СИНГАПУР  10:55 ДОХА 14:30   

04.03 ДОХА 16:45 СОФИЯ 21:15  

 

*Полетното разписание за всички вътрешни полети, ще бъде предоставено при потвърждение на групата.

Необходими документи:

ü  международен паспорт с мин. валидност 6 месеца след датата на връщане.

ü  за деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от единия или двамата родители. 

Условия и Забележки:

ü  При записване се внася 50% депозит, а пълно плащане се прави 60 дни преди тръгване.

ü  Офертата важи при минимум 12 туристи.

ü  Срок за уведомление за несъбран минимум – 30 дни, преди заминаване.

ü  Туроператорът съдейства за получаване на Австралийска виза, но не гарантира за нейното получаване.

ü  Необходими документи за кандидатстване за виза за Австралия - цветно копие на паспорт с валидност минимум 6 месеца и попълнена визова анкета (предоставя се от туроператора). Допълнително може да бъдат поискани допълнителни документи за издаването на визата, като банкови извлечения, данни на роднини или приятели, доходи, имущество. Документите трябва да бъдат преведени и легализирани на английски език.

ü  Необходими документи за кандидатстване за виза за Нова Зеландия - цветно копие на паспорт с валидност минимум 6 месеца.

ü  Пътуването е без медицински изисквания за имунизации.

ü  Посочените хотели са примерни, възможно е да бъдат променени със същата категория преди заминаване.

ü  Туроператора си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.

ü  Застраховка „Отмяна от пътуване“: Туроператора предоставя възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” на ЗАД „Армеец“ по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.

В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.

В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ не може да пътува, сумата за издаването на австралийска и новозеландска виза НЕ се възстановява.

ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни полети и не по-късно от 16.12.2019г., като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА дължимите суми, свързани с преиздаване на билетите и всички други разходи, произтекли от смяната на имената на пътниците.

Пътуването НЕ Е подходящо за лица с ограничена подвижност.

Информация относно здравните изисквания: няма ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ медицински и санитарни изисквания при пътуване до Австралия и Нова Зеландия. 

Срокове за анулации и неустойки:

ü  при наличие на повече от 120 дни преди датата на отпътуване – неустойка не се удържа;

ü  между 120-ия и 60-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит;

ü  между 60-ия и 45-ия ден преди датата на заминаване се удържа 70% от стойността на екскурзията;

ü  при по-малко от 45 дни се удържа 100% от стойността на екскурзията. 

Забележка:  Допълнителните екскурзии се заявяват и заплащат в България най-късно с доплащането на пакета.

Посочените в програмата цени и часове за допълнителните мероприятия са ориентировъчни и подлежат на препотвърждение до месец преди датата на отпътуване.

Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 1957013150000841600 на ЗАД „Армеец”.